Jump to content
PirateClub.hu

Androidra és iOS-re is jön a Nokia HERE térképe


ica
 Share

Recommended Posts

Nem csak a Samsung készülékein, hanem az összes androidos készüléken elérhető lesz a Nokia HERE térképe. A vállalat szerint a szoftver még idén eljut Androidra és újra megjelenik iOS-en is, miután tavaly kikerült az Apple alkalmazásboltjából.

 

A Samsung frissen bejelentett okosórája, a Gear S egyik érdekessége, hogy az a Nokia HERE térképszoftverét használja a navigációhoz. A vállalat azóta bejelentette, a navigációs alkalmazás hamarosan a Galaxy mobil eszközökre is elérhető lesz, most pedig úgy látszik, tovább bővül a támogatott készülékek köre: a Nokia szerint a HERE az év végéig a teljes Android platformon elérhető lesz. A koreai gyártó exkluzivitása tehát vélhetően csak a térkép debütálásáig tart majd.

 

nokiaheresams.jpg

 

 

A terjeszkedés ráadásul nem áll meg a Google mobil operációs rendszerénél, a térképek még idén  iOS-re is eljutnak. Az Apple készülékein egyébként 2012-től egészen tavaly év végéig még elérhető volt a HERE, azt azonban a Nokia végül decemberben eltávolította a piactérről, arra hivatkozva, hogy az akkoriban megjelent iOS 7-ben eszközölt változtatások negatív irányban befolyásolják az app felhasználói élményét - helyette azt javasolta a felhasználóknak, hogy használják inkább térkép böngészőből továbbra is elérhető mobil webes verzióját.

 

Ez egyébként a türelmetlenebbek számára most is elérhető mindegyik mobil platformról és minden alapvető funkció megtalálható benne, az egyes helyek megkeresésétől, a gyalogos, autós, vagy tömegközlekedéses útvonaltervezésig - ehhez persze internetkapcsolatra is szükség lesz, ellentétben a HERE alkalmazással, amelynek egyik legnagyobb erősségét az offline térképek jelentik, ezek ráadásul nem merülnek ki kisebb régiók lementésében, mint például a Google Maps esetében, hanem teljes országtérképekről van szó.

 

A szoftverhez tartozó adatbázis jelenleg nagyjából 200 országot fed le, noha turn-by-turn navigációra csak körülbelül százban van lehetőség. Az app ezen felül már Glympse-integrációval is kiegészül: utóbbi egy olyan alkalmazás, amellyel valós időben oszthatjuk meg pozíciónkat ismerőseinkkel - ezt pedig most már a Nokia térképéből is megtehetjük. A Windows Phone operációs rendszert futtató telefonok alapértelmezett térképe ingyenesen lesz elérhető, az egyelőre Samsung-exkluzív szoftver ősszel béta verzióban debütál.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...