Jump to content
PirateClub.hu

Better Call Saul – a Breaking Bad előzménysorozata


hankock
 Share

Recommended Posts

Megvan a dátum: a Better Call Saul 201elején indul.

Ősszel, novemberben már képernyőn lesz a tavaly agyonsztárolt, vasárnap éjjel két Golden Globe-díjjal is megjutalmazott Totál szívás (Breaking Bad) előzménysorozata, a Better Call Saul. A New York Post szerint a hónap biztos, a pontos napot még nem lőtte be az AMC, amelynek nagy sikereket és remek megjelenéseket hozott a drogkészítő kémiatanár sorozata.

20140113bettar-call-saul.jpg?w=666&h=444

Bettar Call Saul

Forrás: AMC

Walter White ügyvédje, Saul Goodman áll a sorozat középpontjában, egy olyan gátlástalan jogászt alakít, aki megfelelő összegért bárkinek ellátja a védelmét. A sorozat készítői eddig nem sokat árultak el a spinoffról, csak annyit tudni, hogy Albuquerque városa adja nagyrészt a hátteret, humorosabb lesz, mint a Breaking Bad – utóbbi széria két főszereplője jelezte, hogy szívesen feltűnne az előzménysorozatban is.

 

origo

Link to comment
Share on other sites

Minden, amit a nagysikerű Breaking Bad pár szereplőjét felvonultató szériáról, a Better Call Saulról tudni lehet.

- Az írók és producerek Vince Gilligan és Peter Gould, a sorozatban Bob Odenkirk mellett ott lesz Jonathan Banks (Breaking Bad), Michael McKean, Rhea Seehorn, Patrick Fabian (Grace klinika), Michael Mando (Orphan Black).

- A történet 2002-ben kezdődik, elvileg hat évvel azelőtt, hogy Saul és Walter White összefut.

- Gilligan elmondta, hogy korábban sem rajongtak a lineáris történetmesélésért, úgyhogy a prequel is ide-oda ugrál az időben. Így elképzelhető, hogy a Breaking Bad két főszereplője is feltűnik majd. „Minden, ami a Totál szívásban elképzelhető volt, az itt is megtörténhet" – nyilatkozta a producer.

20140712better-call-saul.jpg?w=666&h=444

Better Call Saul

Forrás: AMC

- Saul Goodman még nem az, akit megismertünk. Jimmy McGill a neve az előzménysorozat elején, és részben arról szól a széria, hogyan ismerkedik össze Mike-kal, hogyan lesz belőle a rámenős, gátlástalan ügyvéd.

- A nagyon komoly filmes és tévés múlttal rendelkező Michael McKean Goodman testvére lesz a sztoriban.

- A Breaking Bad vizuálisan is emlékezetes volt, de a Better Call Saul képileg már nem neowestern lesz, inkább A megalkuvó című, 1970-es Bertolucci-filmre fog hasonlítani. A készítők ezzel is szeretnék jelezni, hogy nem az eredeti széria másolása a céljuk.

20140712better-call-saul1.jpg?w=666&h=44

Better Call Saul

Forrás: AMC

- Walter White csak akkor tűnik fel, ha tényleg van értelme, funkciója a karakternek. Állítólag csak azért nem írják bele a sztoriba, hogy ezt is kipipálják.

- Mivel van ugrálás az időben, Gus Fring (Giancarlo Esposito) is felbukkanhat. A producer szerint a karakter is remek volt, lenne még mit elmondani róla, és a színészt is nagyon kedvelik.

- Csak 2015-re várható a sorozat, bár úgy volt, hogy 2014-ben már elindulhat. Gilligan elmondta, hogy íróként ő lassú, mert szeret minden precízen átgondolni.

- Az első évad 10, a második 13 részes lesz. Az első epizódot Gilligan rendezi, a másodikat a Trónok harcával is dolgozó Michelle MacLaren, később pedig olyan rendezők is beszállnak, akik a Totál szívásban is dolgoztak.

 

origo

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...