Jump to content
Sign in to follow this  
hankock

Better Call Saul – a Breaking Bad előzménysorozata

Recommended Posts

Megvan a dátum: a Better Call Saul 201elején indul.

Ősszel, novemberben már képernyőn lesz a tavaly agyonsztárolt, vasárnap éjjel két Golden Globe-díjjal is megjutalmazott Totál szívás (Breaking Bad) előzménysorozata, a Better Call Saul. A New York Post szerint a hónap biztos, a pontos napot még nem lőtte be az AMC, amelynek nagy sikereket és remek megjelenéseket hozott a drogkészítő kémiatanár sorozata.

20140113bettar-call-saul.jpg?w=666&h=444

Bettar Call Saul

Forrás: AMC

Walter White ügyvédje, Saul Goodman áll a sorozat középpontjában, egy olyan gátlástalan jogászt alakít, aki megfelelő összegért bárkinek ellátja a védelmét. A sorozat készítői eddig nem sokat árultak el a spinoffról, csak annyit tudni, hogy Albuquerque városa adja nagyrészt a hátteret, humorosabb lesz, mint a Breaking Bad – utóbbi széria két főszereplője jelezte, hogy szívesen feltűnne az előzménysorozatban is.

 

origo

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Minden, amit a nagysikerű Breaking Bad pár szereplőjét felvonultató szériáról, a Better Call Saulról tudni lehet.

- Az írók és producerek Vince Gilligan és Peter Gould, a sorozatban Bob Odenkirk mellett ott lesz Jonathan Banks (Breaking Bad), Michael McKean, Rhea Seehorn, Patrick Fabian (Grace klinika), Michael Mando (Orphan Black).

- A történet 2002-ben kezdődik, elvileg hat évvel azelőtt, hogy Saul és Walter White összefut.

- Gilligan elmondta, hogy korábban sem rajongtak a lineáris történetmesélésért, úgyhogy a prequel is ide-oda ugrál az időben. Így elképzelhető, hogy a Breaking Bad két főszereplője is feltűnik majd. „Minden, ami a Totál szívásban elképzelhető volt, az itt is megtörténhet" – nyilatkozta a producer.

20140712better-call-saul.jpg?w=666&h=444

Better Call Saul

Forrás: AMC

- Saul Goodman még nem az, akit megismertünk. Jimmy McGill a neve az előzménysorozat elején, és részben arról szól a széria, hogyan ismerkedik össze Mike-kal, hogyan lesz belőle a rámenős, gátlástalan ügyvéd.

- A nagyon komoly filmes és tévés múlttal rendelkező Michael McKean Goodman testvére lesz a sztoriban.

- A Breaking Bad vizuálisan is emlékezetes volt, de a Better Call Saul képileg már nem neowestern lesz, inkább A megalkuvó című, 1970-es Bertolucci-filmre fog hasonlítani. A készítők ezzel is szeretnék jelezni, hogy nem az eredeti széria másolása a céljuk.

20140712better-call-saul1.jpg?w=666&h=44

Better Call Saul

Forrás: AMC

- Walter White csak akkor tűnik fel, ha tényleg van értelme, funkciója a karakternek. Állítólag csak azért nem írják bele a sztoriba, hogy ezt is kipipálják.

- Mivel van ugrálás az időben, Gus Fring (Giancarlo Esposito) is felbukkanhat. A producer szerint a karakter is remek volt, lenne még mit elmondani róla, és a színészt is nagyon kedvelik.

- Csak 2015-re várható a sorozat, bár úgy volt, hogy 2014-ben már elindulhat. Gilligan elmondta, hogy íróként ő lassú, mert szeret minden precízen átgondolni.

- Az első évad 10, a második 13 részes lesz. Az első epizódot Gilligan rendezi, a másodikat a Trónok harcával is dolgozó Michelle MacLaren, később pedig olyan rendezők is beszállnak, akik a Totál szívásban is dolgoztak.

 

origo

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Jelenleg olvassa   0 members

    No registered users viewing this page.

Frissült, módosult a Filmek/Sorozat szabályzat!

×