Jump to content
PirateClub.hu

Lasagne bolognai szósszal


Tommy241
 Share

Recommended Posts

Lasagne bolognai szósszal


 


Tésztalap, rengeteg hús, paradicsom és persze sajt, címszavakban ez a lasagne.


 


lasagna_nagy.jpg


 


Ha a fent említett alapok kéznél vannak, már félig nyert ügyed van. Sajnos elég macerás, és sokáig készül a világ legkedveltebb ételei listák egyik éllovasa, de minden percét megéri.


Sajtból válassz keményebb félét, a legjobb a parmezán, de lehet, hogy az íze túl tömény lesz, ezért érdemes keverned egy másik fajtával!


Hozzávalók:


 


  • 30 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dl tej
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 nagyobb szál répa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • só, bors
  • olaj


Elkészítés módja:


 


A jó lasagne alapja a jó szósz, ráadásul ez készül a legtovább, így ésszerű is ezzel kezdened.


A húsokat keverd össze, sózd és borsozd kedvedre. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, olvaszd meg a vaj felét, majd pirítsd meg rajta őket, közben a répát is vágd fel minél apróbbra, és add hozzájuk.


Ha már szépen megpirultak, jöhet melléjük a húskeverék, majd vedd kisebb lángra, és hagyd főni nagyjából fél óráig. Amikor már úgy látod, hogy a hús átfőtt, add hozzá a bort, keverd el benne, majd jöhet a paradicsom is.


Ha szépen összekeverted, ismét fűszerezd meg, majd hagyd kis lángon főni ismét fél órát, időnként megkeverve.


Amikor már majdnem kész, keverd hozzá a tejszínt is, várd meg, míg rottyan egyet, és már kész is vagy!


De sajnos csak a szósszal, illetve valamelyik félórában, amikor magára hagyod a paradicsomos-húsos mártást a tűzhelyen, elkészítheted a besamelt.


A vaj másik felét kezdd el hevíteni, pirítsd benne a lisztet enyhén barnára.


Ha ez megvan, add hozzá a tejet, és kevergesd addig, amíg el nem kezd sűrűsödni, ha elérte ezt az állapotot, akkor kész is van.


Jöhet a tészták rétegezése: végy elő egy alkalmas tepsit, egy kis vajjal kend ki, majd rendezz el az alján egy adag tésztalapot, erre jöhet a besamel arányos része, majd rá a hús és a reszelt sajt.


Ezt az egészet ismételd meg kétszer vagy háromszor, annak függvényében, hogy mennyi húsos masszát mennyi lap között szeretnél viszontlátni.


Ha elkészült a mű, told be a 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára, utána már élvezheted is.


 


Elkészítés ideje:


170 perc.


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...