Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

A rockra voksoltam mivel abban van némi művészet és itt most nem az üvöltős hardcore-ra gondolok hanem az AC/DC-re Kiss-re Metallica-ra és még sorolhatnám. Sokak még bele se halgattak az imént felsorolt előadók zenéibe mert a legtöbb tudatlan ha már meghallja h metallica akor már valami ordibálós fos jut eszébe pedig nem az.

 

Am a rapel se lenne semmi bajom ha nem arról szólna h hogyan tekerik a spanglit aztán meg h szívnak be tőle és még annak is örülnénk ha nem minden 2. szó nem a madafaka lenne. Ráadásul még az klippekben is azt kell néznünk h ők milyen jól élnek fehérarany fux, luxuskocsik, jó nők. Az meg már szinte szánalmas h már minden 2. utcai suhancot felfedeznek és állandoan azt nyomják a viván meg az mtv-n. Befejezésül még kitérnék a hazai rap zenére . Én Szolnoki vagyok és itt van nekünk ez a drága SzvCrew ( annyira örülünk neki :) ) A szövegükből azt lehet kifejteni hogy Szolnokot egy nagy gettónak állítják be holott sehol semmi na jó van pár kokero de azok mindenhol ott vannak ...

Link to comment
Share on other sites

Művészetet szeretnél? Akkor tessék:

 

A rap egy a 20. században létrejött könnyűzenei irányzat. Jellemzője az elektronikus, monoton zene, és a jellegzetes ének-, és beszédstílus. Korántsem igaz, hogy a rap monoton beszéd lenne, hiszen a ritmika, a rímek, a sebesség és a hangsúlyok sokat számítanak.

Rap: Rithmic American Poesis: Ritmikus Amerikai Verselés

Link to comment
Share on other sites

És nem monoton sem... Ha csak egy pop számot hasonlítunk egy rap-hez, akkor a pop úgyis kevésbé vagy egyáltalán nem lesz monoton a rap-hez képest, ha egy dallamoshoz hasonlítunk akármilyen rap-et, akkor az fog átjönni, hogy a rap a monoton... Lehet ritmikus, ezzel nincs is gond, de dallamok terén nem engedik el magukat, hiszen akkor már inkább ének lenne és akkor elveszíteni a rap jellemzőjét, amit én csak hadovázásnak tartok, viszont akkor máris jól hangzana ;):D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

kár h nincs olyan lehetőség h mindkettő, ezért nem is szavazok! Tisztelet a rockereknek, ám én repper vagyok de a metál az mindig fain!

viszont nem mondhatja egy rocker se h nincs egy jo rep szám se, mert ez nem lenne igaz! és ez ígyvan fordítva is!

és az egyesített verzio a numetal az se semmi azért, sőt egyik kedvencem! de én underground előadó vagyok.. akit érdekel nyomassa!

 

www.myspace.com/torzonbroz < ez a csapat

 

www.myspace.com/duecmuzix < ez a solo

Link to comment
Share on other sites

Én úgy vagyok vele, hogy a Red Hot Chili Peppers-szel ki is fújt a keverék, de ott is inkább a zene ragad meg, plusz a nem rap-es szám ok, bár azért akad pár olyan is, ami-ben mintha rap-elni Anthony.

 

Továbbá, amikor linket írsz a hsz-edbne, akkor rakd code tag-ok közé, mert büntetést kapsz ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Legjobb nincs, de össze lehet hasonlítani 2 azonos kategóriába sorolható terméket, stílust, fogalmat, egyént, kocsit... Bár az sem igaz, hogy nincs legjobb, pl vegyük az Bayer Leverkusen csapatát, akik eddig 18 meccsen nem kaptak ki egyszer sem, tehát ebben ők a legjobbak, bár ez lehet nem a legjobb példa, de ha két csapatot akarunk összehasonlítani, akkor nem az átlagot kell figyelni, meg rámondásra kell kiválasztani, hogy ez úgy is jobb, mint a másik, hanem a részleteket kell összevetni, tehát valójában ebben a részletben ők a legjobbak a Bundesliga-ban jelenleg, ellenben nem biztos, hogy összességében jobb, mint pl a Bayern München :D Mind2re lehet érveket, ellenérveket, tényeket, valós dolgokat felhozni és mind2 csapatot össze lehet hasonlítani, aztána számok megmondják, hogy melyik az aktuálisan jobb csapat ;) Így van a zenében is, mivel a rock és a rap is zenei stílus, bár a másodikban kevesebb az általánosságba vett zenére utaló dolog, de mégis van benne és ezeket kell egymás mellé állítani és felmérni, melyik mit tud. Persze az elvakult rajongót ez nem érdekli, úgyhogy kivülállóként érdemes egyszer megvizsgálni, hogy melyik stílus mit tud.

Nagyjából ez van ;):D

Link to comment
Share on other sites

Minden fajta zenéből van jó, és rossz, mint ahogy nincs is simán rap(Old School Hip-Hop, Underground Rap, Gangster Rap...), és simán rock(Glam Metal, Heavy Metal, Punk Rock) sem. Én jobban szeretem a Rapet, de inkább abból is az Old School Hip-Hopot, vagy a G-Funkot, de az nem azt jelenti hogy nem hallgatok meg egy rock számot ami tetszik nekem. Sajnos ma már mindenhol csak a divat számít, sz*rva arra hogy mi tetszik igazán az embernek.

Link to comment
Share on other sites

Számomra a rap teljes mértékben testidegen, ergo a szavazatom nem lehetett más, mint a rock. Ettől függetlenül bizonyára akad ott is jó és rossz. Én nem szeretem a néger gettókultúrát, egyrészt, mert nem vagyok néger, másrészt mert a pozitív dolgokat tudom csak értékelni. Azért valljuk be, a rap túlnyomórészt feka zene...amihez nekünk itt Magyarországon vajmi kevés kulturális kötődésünk van. Arról nem is szólva, hogy - bár nem vagyok nagy szakértője a műfajnak - nem ritkán megjelenik a bűnözés a szövegvilágban, ami bizony társadalmilag nem túl szerencsés. Nem vagyok benne biztos, hogy az ifjúságnak ilyen idolokra van szüksége (ítéletem lehet, hogy túlzó és általánosító, de nem nélkülözi a realitást).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

emberek fölös ez a topic :D minden zenestílus másmás életérzés... a rap az szar amit a 13-14évesek hisznek istennek pl 50cent, g-unit meg egyéb fostartájok... az oldskool hiphop előadók viszont nagyot alkottak , a szövegek terén is meg a zene is érezhető meg hallgatható is (!!) ... a rock meg már nem egyértelmü h mit takar mert túlsok a különböző almüfaj de az élőhangszeres zene mindig tiszteletet érdemel pláne h a rock sok müfaj alapja... amugy meg a sok kis köcs turbónégernek üzenem h a hiphop jazz,funk és rock'n'roll elemekből épül fel , nem feltétlen aza rock amiben sok hardcore arc ordibál kemény ütemre ami annyira torzitott h csak zörejnek tünik azoknakakik amugysem vannak oda érte. a rapet mint ien popposodott szart utálom de az underground hiphopot szeretem (meg kuvvasok mást is ) szal ne vitatkozzatok me higyétek el h elektronikus zenét is legalább oan nehéz csinni ami igényes, mint élőzenét , és különbenis minden stílusban van szar meg jo zene..a zene EGY és csá :P üdv: egy rasta a világból :D béke

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sziasztok, ismerem mind a kettőt, de szerintem a rap a jobb (ezalatt az undergroundot értem)

Hogy miért? Minden undergroundos előadó mindenét beleadja a zenébe (érzések, egészség, pénz vagy bármi) meg olvastam még az 1.oldalon hogy "rappelni mindenki tud" meghogy "igénytelen az egész" , Szerintem sokkal de sokkal igénytelenebbek a rockerek(és ezzel az előadók is, mivel ők a példaképük nagyrészt)

Szóval: megnézném hogy pl megállítok az utcán egy embert hogy tud-e rappelni....

másik meg hogy a rapperek is mindent beleadnak az alapba...

jah: és valszeg nem hallottatok egy undergroundot, ami igazán elgondolkodtatja az ember... ;)

ezcsak az én véleményem...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Persze mint azt te is jól tudod, nem csak a rock-erek között van igénytelen és semmirekellő divatmajom, akik csak rock-ernek mondják magukat, mert fekete cuccban járnak.

A rock zenét játsszó emberek is beleadnak mindent, ezt elhiheted, bár gondolom akkor te sem hallottál még igazi rock zenét, ez inkább biztos, mint feltételezés ;)

Nekem többek között pl. David Gilmour a példaképem, aki jelenleg hatvan egynehány éves és nem régiben avatták doktorrá egyik angliai egyetemen:

Anglia Ruskin University of Cambridge and Chelmsford today awarded David an Honorary Doctorate for his outstanding contribution to music as a writer, performer and innovator.

És itt van egy rövid összefoglaló az eddigi munkásságáról mind zenében, mind a közéletben, jótékonyság, meg minden.

http://hu.wikipedia.org/wiki/David_Gilmour

Bár sztem ő is tök igénytelen, ezért a példaképem ;) Egyébként sok ilyen igénytelen muzsikus él a Földön, akik mondjuk a rock-ban lettek ismertek vagy a metal színtéren. Ugyanez az ember tud nagyon elgondolkodtató dolgokat is művelni, vagy csak azt?

Tehát ez hülyeség, hogy az egyik elgondolkodtatóbb, mint a másik, mivel mind2 stílusban szinte ugyanazokról a témákról írnak, csak egyik irodalmibb, művészibb megfogalmazásban tárja elő gondolatait, érzelmeit, melyek eléggé mély tartalmúak.

Tehát ez van, ez meg az én véleményem. Ugyanazokat fel tudtam hozni, amiket te, tehát ez alapján nem lehet megkülönböztetni a 2 stílust. Mondjuk talán zeneileg, rock-ban több a zene, ez is százas, hiszen míg rap-ben szövegelés megy, addig a rock lehet, hogy instrumentális, ott meg ugye nincs szöveg, ettől még jelenthet többet is, mint egy szöveggel ellátott gyengébb zeneszám is, bármilyen stílusból.

;)

Link to comment
Share on other sites

Azért arra több esély van, hogy ha megállítasz egy embert az utcán akkor még egész elfogadhatóan tud rappelni, mint hogy bármi értelmeset is kezdene egy hangszeren ;) A hangját kis mértékben irányítani, és a szavakat mondani minden ember tudja mivel szükséges a beszédhez (sőt egy bizonyos szinten énekelni is tud minden ember), viszont sok ember azt sem tudja, hogy fogjon meg egy gitárt.

 

Igényesség... az mennyire igényes, ha non stop a fejeden van egy sapka?A legjobb út a kopaszodás felé. Csak, hogy én is általánosítsak egy kicsit :)

 

a rapperek is mindent beleadnak az alapba

az lehet, de lássuk be, az általában elég kevés, és sablonos. hallottam már jót, nem azt mondom, de a legtöbb az semmi.

 

Nem fikázódni akarok, el is mondok egy példát, hogyan látom ezt az egészet.Szóval az igazi rock zene az művészet, a komoly zene pedig szintén az.Bírom mindkettőt, de inkább a rockot, inkább azt hallgatom megállás nélkül, és ritkábban komoly zenét, de azt elismerem, hogy a komoly zene azért egy teljesen másik szint, más súlycsoport.Mármint, nincs is mit elismernem, mert ez tény.Tehát pl Jimi Hendrix király volt, egy legenda számomra, de Beethoventől azért messze áll.De mindkettő művész.

Éppen ezért, ugyanezzel a logikával: a rock zeneileg magasabb szinten van mint egy akár mainstream akár underground rap vagy hiphop zene. A metál pedig még magasabban, természetesen az értelmes fajta, nem az "öldmeganyád" féle visítozós agy-core :D

Link to comment
Share on other sites

Az, hogy a rockot vagy a metalt szerető emberek igénytelenek lennének, egészen 1szerűen baromság! Nem minden rocker vagy metalos jár bakancsban meg bőrkabátban...

 

augustburnsred_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

Ők eléggé kemény zenét játszanak, és látsz rajtuk bőrkabátot meg zsíros, hosszú hajat? Pont az, hogy ezen öltözködési stílust majmolják ma sokan. A rapperek között viszont vannak valóban igénytelenek (persze a rockerek között is), akiknek a földig leér a gatyájuk s*gge... Úgyhogy az igénytelenséget hagyjuk sztem...

Link to comment
Share on other sites

Fúj, nyáladzó kutya, de igényteleeeeen... :P:D Gondolom ő az énekes :D

Félretéve a hülyeséget, pl ott az Opeth, ők sem egy "lagzilajcsi", igaz nem is Mike Oldfield, de az a helyzet, hogy bár prog death metal-t nyomnak, mégis képesek olyan hangulatok, olyan szívhez szóló dallamok teremtésére, amit a legnyálasabb fiúbanda is elirigyelhetne, na jó, ez nem igaz, annál azért jobb zenét csinálnak, hogy egy nyálas fiúbanda elirigyelje :D Még sem igénytelenek. Ők ha mondjuk több milliós studióban dolgoznak, akkor az nem a parasztvakítás miatt van, mert ugye gondoljunk bele, egy zenekarban mondjuk van 4 hangszer plusz egy ének meg a vokálok, esetleg még vmi effektek, mert miért ne, ezek külön rengeteg felszerelést igényelnek (mondom IGÉNYelnek), így ez megköveteli, hogy profi helyen dolgozzanak, ellenben mondjuk a rap-pel, ahol több milliós studióban dolgoznak, csak azt nem tudom, hogy egy darab szövegelésnek, meg egy számítógéppel összedobható zörejnek minek, hát a aparasztvakításnak, emg hogy mutassák, nekünk mennyi lóvénk van ;) De ez mondjuk már más tészta.

Különben a rock és a klasszikus komoly zene között sok közös dolog van, főleg inkább a progresszív rock, metal stíluson belül lehet sok komoly, szimfonikus zenére utaló jelet megtalálni, és már csak ez is bizonyítja, hogy nem lehet igénytelen. Egyik legjobb példa, ami elég sarkos is, a Metallica S&M koncertje, a Metallica amúgy sem mondható igénytelennek, de így meg pláne. Tehát... ;)

Link to comment
Share on other sites

Horthy, félreértetted, a gyerek arra gondolt, hogy a rockzenét vagy metált játszó zenekarok megjelenésükben igénytelenek. Tehát ő azokra az emberekre gondolt, akik hosszú hajjal meg bőrkabátban mászkálnak pl. nyáron. :D

Az az öltözködési stílus nekem sem tetszik. De ellenpéldaként beillesztettem a metalcore-t játszó August Burns Red képét, hogy lássa, nem minden keményebb zenét játszó zenekar néz ki úgy, mint ahogyan ő elképzelte. :D

Link to comment
Share on other sites

Régebben már linkeltem pár rap+rock "fúziós" számot, most ismét szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nagyon jó számot:

K'Naan - If Rap Gets Jealous feat Kirk Hammett

http://www.youtube.com/watch?v=DlBFLuW-_ek

Az előadó szomáliai származású, Kirk Hammett nevét pedig azt hiszem sokaknak nem kell bemutatni. Leginkább a madafaka fiftiszent blingblinges repperek figyelmébe ajánlanám, azt hiszem Szomáliában kicsit keményebb az élet, mint a gettóban. ;)

 

Itt az eredetije amit feldolgoztak, ez inkább jazzesebb stílus, de inkább rátok bíznám:

http://www.youtube.com/watch?v=J4BjKzXL2EI

Link to comment
Share on other sites

Horthy, félreértetted, a gyerek arra gondolt, hogy a rockzenét vagy metált játszó zenekarok megjelenésükben igénytelenek. Tehát ő azokra az emberekre gondolt, akik hosszú hajjal meg bőrkabátban mászkálnak pl. nyáron. :D

Az az öltözködési stílus nekem sem tetszik. De ellenpéldaként beillesztettem a metalcore-t játszó August Burns Red képét, hogy lássa, nem minden keményebb zenét játszó zenekar néz ki úgy, mint ahogyan ő elképzelte. :D

 

 

Aha, ok ;)

Link to comment
Share on other sites

Régebben már linkeltem pár rap+rock "fúziós" számot, most ismét szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nagyon jó számot:

K'Naan - If Rap Gets Jealous feat Kirk Hammett

http://www.youtube.com/watch?v=DlBFLuW-_ek

Az előadó szomáliai származású, Kirk Hammett nevét pedig azt hiszem sokaknak nem kell bemutatni. Leginkább a madafaka fiftiszent blingblinges repperek figyelmébe ajánlanám, azt hiszem Szomáliában kicsit keményebb az élet, mint a gettóban. ;)

 

Itt az eredetije amit feldolgoztak, ez inkább jazzesebb stílus, de inkább rátok bíznám:

http://www.youtube.com/watch?v=J4BjKzXL2EI

Jóféle, nekem tetszik :) csak mind2nek szörnyű minősége van, és pl a Kirk-ös verzióból alig értettem pár szót, de nekem úgy tűnt, hogy az dallamosabb is.Nem is tudom, valamire emlékeztet.Jó ez a jazzes rockos rappes vegyület :D Ezt mondtam mindig, a fekáknak hangszerek kellenek, így jön ki belőlük az igazi filing, nem pedig valami számítógépes loopos alap.szvsz a rap sokkal jobb hangszerekkel.Jazzes rockos bluesos funky kíséret kell.Egy igazi kíséretre sokkal könnyebb szöveget írni, vagy rappelni szerintem, vagy egy jó szöveg alatt filinges kíséret sokkal nagyobbat üt, mint egy ismétlődő valami.

Link to comment
Share on other sites

Evidens, hogy a rockra szavazok. :D

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a rapben semmi olyat nem találtam (zeneileg) ami megfogott volna. Semmi ritmus, semmi dallam... legalábbis én nem hallottam egyiket sem abban a kevés rap számban, amit eddigi életem során hallottam.

Link to comment
Share on other sites

Jóféle, nekem tetszik :) csak mind2nek szörnyű minősége van, és pl a Kirk-ös verzióból alig értettem pár szót, de nekem úgy tűnt, hogy az dallamosabb is.Nem is tudom, valamire emlékeztet.Jó ez a jazzes rockos rappes vegyület :D Ezt mondtam mindig, a fekáknak hangszerek kellenek, így jön ki belőlük az igazi filing, nem pedig valami számítógépes loopos alap.szvsz a rap sokkal jobb hangszerekkel.Jazzes rockos bluesos funky kíséret kell.Egy igazi kíséretre sokkal könnyebb szöveget írni, vagy rappelni szerintem, vagy egy jó szöveg alatt filinges kíséret sokkal nagyobbat üt, mint egy ismétlődő valami.

Bocsi, youtubeos minőség, nem én tettem fel :P

 

A többi az meg ízlések és pofonok dolga. Inkább csak megmutatni szerettem volna, hogy létezik (léteznek) ilyen is. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...