Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

bocsánat, kicsit pontatlanul fogalmaztam smile.gif a mai értelemben vett rap valóban a rock után alakult ki, de a rap alapjai sokkal nagyobb múltra tekintenek vissza, egészen a 19. századig tudtommal. mondjuk ez nem feltétlenül a zenében mutatkozott meg, inkább afféle életérzés volt.

így végül is neked van igazad smile.gif

 

A rap-et az afro-amerikaiak találták fel, viszont a ritmikus zene egészen az ősemberig nyúl vissza.

Nem ugyanaz.

Link to comment
Share on other sites

A rap ma már szégyen, csak egy két értékelhető képviselője maradt. Egy igazi rapper nem csak g-unitot meg 50 centet hallgat hanem ilyeneket hogy ol' dirty bastard, mob deep, wu-tang clan, methodman, redman stb ők voltak a jó előadók. Nekem a rockerekkel nincs semmi bajom, sőt egy-két zene még be is jön.

szerintem ugyanúgy van sok értékelhető előadó, csak sajnos sokkal népszerűbbek a médiasztárok, mert a tömegeknek ezekre van csak igénye, így a tehetségesebb előadók kevésbé lesznek ismertek :(

 

b4m, gondoltam, hogy nem ez volt a szándékod :) 2 év alatt rájöttem, hogy neked normális felfogásod van a zenéről :)

 

A rap-et az afro-amerikaiak találták fel, viszont a ritmikus zene egészen az ősemberig nyúl vissza.

Nem ugyanaz.

igen, tudom. tulajdonképpen amiről én beszéltem, az egy teljes kultúra, nem maga a rap. csak azt mondom, hogy szerintem a rap ehhez vezethető vissza, nem az őskori ritmikus zenéhez :)

 

A klasszikus rock zene is visszavezethető a klasszikus zenére, csak erősítőre kötötték a hangszereket és a hegedűt gitárosították wink.gif biggrin.gif Egyébként sok közös pont van a 2 zenei stílusban, elég ha csak a szimfo rock-ról beszélünk.

amikor azt mondtam, hogy a rap régebbi műfaj, mint a rock, akkor nem zenei szempontból hasonlítottam össze a kettőt. szerintem mindkét műfajnak megvan a maga életszemlélete, ami bizonyos történelmi események hatására alakult ki. ez a rock zenénél a II. világháború volt, a rap-nél pedig talán a rabszolgatartás és az az utáni korszak. ezzel nyílván nem azt akarom mondani, hogy a rap a rabszolgatartás idején alakult ki, de hosszú távon befolyásolta ezt az életszemléletet :)

de zenei szempontból tényleg az őskorig visszanyúlhatunk, mert ritmus már akkor is volt :)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Én úgy vagyok a zenével, hogy ami tetszik jöhet, ami nem azzal nem foglalkozok. Nem olvastam az összes hsz-t(sry), de amit olvastam ott átlagban olyanok alkottak véleményt a másik műfajról akit csak azt a műfajt hallgatják amit funonlnak. A rap oldalról sajnos nem hallottam olyanokat mint pl.: XZibit vagy DrDre, akik ténylegesen normálisabbak mint Snoop Dogg, vagy 50 Cent, jó 50 Cent még elmegy. Meg ovastam egy hsz-t ahol azt írták hogy egy raperrel nem lehet normálisan elbeszélgetni. Ezt nem tudom mi alapján írta, de ha így nézzük akkor egy rockerrel sem lehet. Szal ha normális véleményt akarunk alkotni akkor legalább nézzünk utána hogy miről is akarunk véleményt alkotni. Én anno voltam rocker is, és egyszer unokatesóm mutatott egy rap zenét, ami megtetszett. Akkor jöttem rá igazából hogy nem is vagyok igazán vérbeli rocker hanem végül is "mindenevő". Ma már ott vagyok, hogy a klasszikusoktól kezdve (mint Vivaldi, vagy Mozart) a rap-en át a rock-ig mondent meghallgatok. Szóval szerintem ha normálisan akarunk hozzászólni, akkor csak úgy tegyük ha legalább van valamilyen ismeretünk a két dologgal kapcsolatban.

 

 

Üdv: ElMakka

Link to comment
Share on other sites

Hát ennyi erővel a rock filing már akkor kialakult amikor az első lázadás kitört :) nagyon sok dologba bele lehet magyarázni, egyszerűbb ha maradunk a zenei kialakulásnál :D

tök jogos :) végül is csak arra akartam rávilágítani, hogy szerintem a rap is van olyan változatos műfaj, mint a rock és ugyanúgy van rengetek tehetséges előadó. csak én kicsit tovább vezettem a dolgot a zeneiségnél ;)

 

elmakka, nálam is hasonlóan alakultak a dolgok. én jó pár éve rockernek hittem magam és ehhez mérten próbáltam zenét hallgatni, elektronikus zenéről, rap-ről vagy bármi másról szó se lehetett. aztán egy idő után meghallgattam egy kis ezt-azt és szép lassan rájöttem, hogy én majdnem minden fajta zenében meg tudom találni a kedvencemet, bármit meg tudok hallgatni, kivéve talán a tehetségtelen, mégis felkapott sztárok kreálmányait...

ettől függetlenül én úgy érzem, hogy a rock zene áll hozzám a legközelebb :)

Link to comment
Share on other sites

Sátánista? :blink: a slipknot? :blink: Rég olvastam már ekkora ökörséget...

bizony nehéz észrevenni a rohadt nagy pentagrammokat a slipknot koncerteken vagy képeken, borítókon ;) ... na meg a 666 ... mind1, mellesleg olvasd el még1x amit írtam, valszleg félreértettél.

Link to comment
Share on other sites

Uramisten, 666 meg pentagram, akkor a Gorgoroth el is bújhat a színpadon keresztre feszített emberekkel meg a karóba húzott birkafejekkel...

uramisten ez a szövegértés de nehéz dolog :D segítek egy kicsit... írtam én olyat, hogy a slipknot sátánista?

Link to comment
Share on other sites

ááh ez már olyan gépiesen hangzik :):D én ha zenét hallgatok, akkor az nem úgy megy, hogy jah ehhez nem kell tehetség, szóval kilőve, lomtár, úgyse jó. egyszerűen tetszik a zene az összhangzása vagy a hangulata miatt, pedig az előadóról tudom, hogy nem egy nagy művész (pl. linkin park). és én ez alapján gyakran jobbnak tartok igénytelenebb zenéket, műfajokat, de persze egy minimális színvonal nálam is van, ami alá nem adok :)

Link to comment
Share on other sites

Ha úgy gondolod, biztos úgy van. El tudom képzelni, hogy összejöttek a kertben a tagok egy szép délután és eldöntötték, hogy játszanak sátánista zenét és tök poénból csak sátánista rajongkat engedünk be a koncertre és állatokat áldozunk meg átszellemülünk, utána visszavesszük az öltönyt, megigazítjuk a frizkót és megyünk vissza az irodába az Excell-t bűvölni... ;) Gondolom így lehet.

Link to comment
Share on other sites

Hellion eddig egyetértettem általában veled,de ennyi kreténséget összehozni a blackről meg a sátánizmusról azért nem lehetett könnyű <_<

 

Norvégiában is csak úgy heccből gyújtottak fel több templomot is,mert ugye kell az népszerűség a bandának... lol.

Link to comment
Share on other sites

Rock mivel igényesebb és nagyobb zenei tehetség kell hozzá.

 

Ez az állítás rohadtul nem igaz. A rap zenei hatásokban azért maradhat le a rocknál, mivel általában nem "élőzenés". Ezt úgy értem, hogy számítógépes nagy részben, de a rapnek nem is ez a lényege, hanem a ritmus és a basszus, de mégis vannak olyan számok, amikben 10000x több zenei hatás van, mint bármely rockszámban. De ez is csak stíluskérdés, mivel a rapnek (úgy mint a rocknak) 100 stílusa van.

 

Én viszont nagyon nagy rap párti vagyok, és az is igaz, hogy a rap a rockból, vagy inkább a rock and roll-ból nőtt ki, de sztem már túl is nőtte...

Link to comment
Share on other sites

...de a rapnek nem is ez a lényege, hanem a ritmus és a basszus, de mégis vannak olyan számok, amikben 10000x több zenei hatás van, mint bármely rockszámban.

Például?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...