Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

Én azon a véleményen vagyok, hogy a rap egy kalap sz*rt nem ér. Ezt nem kötekedésből mondom. Most komolyan... Mondjátok már el, hogy annak mi értelme, megy ilyen zene: tü-tü tü-tü tütütü és közben beszélnek hogy f*ck b*tch, belövöm magam yeah. Gondolok itt 50 Centre első sorban. Aztán vannak az igényesebb fajták mint pl.: Akon(lehet elvagyok tájolva, de asszem ez rap.) Na az az ember tud valamit, mert az legalább énekel és nem beszél. A rockra szavazok teljes métékben! Ja, és egy rap számot (a szövegírás idejét nem beleszámítva) 1 hét alatt el lehet készíteni. Egy Rock számot (pl. TCS, Slipknot[hogy külföldit is említsek]) pedig: -A kotta megítás asszem több mint egy hét.

-Aztán még mire gyakorolják és stúdióba lehet vele menni az kb. 1, 1.5 hónap (vagy 2).

Szóval sokkal igényesebb a Rock zene, mint a Rap. Azt is elmondom, hogy a Rappereket gyűölöm, mert sunyik és csak csoportban tudnak jönni. Ezt én is alá tudom támasztani mert nemrég vertek meg rapperek...elkezdett pofázni a csávó...rajtam a kapnis.. mondom itt baj nem lehet..aztán előbukkannak a kis haverjai és 5-en jól megvertek. Szóval ennyit a rapperekről. Ja, egy rapperrel vok kibékülve, az pedig Eminem. A számainak van mondanivalója.. Nem olyan monoton mint a többi genny.

Na ennyit szerettem volna hozzászólni. pápá :)

Link to comment
Share on other sites

Hmm törölték a hszem :( már nem emlékszem mi volt benne.

 

Akon... lol ő is csak koppint.Kb a leghíresebb száma aza Lonely, vagy nemtommár mi a címe, na az sem saját, engem meg kifejezetten irritál az az egérhang amivel az eredeti számot elénekelték :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Ne haragudj tom000 (ez az iq-d?), de egyáltalán nem értesz a zenéhez, és én mint rocker, helyetted is szégyenlem magam.

Ja, és egy rap számot (a szövegírás idejét nem beleszámítva) 1 hét alatt el lehet készíteni. Egy Rock számot (pl. TCS, Slipknot[hogy külföldit is említsek]) pedig: -A kotta megítás asszem több mint egy hét.

 

TCS? Pár kvintet bármelyik hülye le tud fogni :D A TCS talán a legegyszerűbb rockzenének számíthat, legalábbis a magyar előadók közül. (Ezt leszámítva szeretem, de csak az agyarország című albul elötti számaikat...) Slipknot se valami nagy szám, véleményem szerint abban több effekt van zenei tudás, és... és ennyi.

 

Nem hinném, hogy a rap zenét ismernéd annyira, hogy így beszélj róla... Őszintén szólva én sem szeretem, de mégis rengeteg rap előadó van, akik értelmes, igényes, ritmusos zenét nyomnak, és nem az alap tütütü megy órákon keresztül... Ismerkedj inkább a zenével, mert egyik műfajban sem vagy otthon...

Link to comment
Share on other sites

Én azon a véleményen vagyok, hogy a rap egy kalap sz*rt nem ér. Ezt nem kötekedésből mondom.......

aranyos, hogy rockzenére példának épp slipknot-ot és tankcsapdát hozod fel, ugyanazt tudom mondani, mint az előttem szóló, náluk azért vannak sokkal jobbak ;)

rap-ről pedig látszik, hogy fogalmad sincs... ja de, vágod 50 centet és a többi médiasztárt, igaz akinek van TV-je vagy rádiója, az mind ismeri őket ;) gondolom fogalmad sincs, kik azok az eazy-e, b-real, mc ren, rundmc, esetleg 1-2 híresebb számukat ismered :)

az ilyen verekedős, szar alakokról pedig annyit, hogy ha engem elverne 5 srác, akkor az utolsó dolog amit néznék, az a zenei ízlésük.. ha nem adtál nekik okot a verésre, akkor csak ilyen kötekedős nyomorékok voltak :\ ettől még a rapperek nem tömegben járó, sunyi alakok, ilyen szerencsétlenek ugyanúgy akadnak a rockerek és diszkósok között is :)

Link to comment
Share on other sites

Jah, mondjuk gyakran félreértik őket...

Tegnap sétálgattam az utcán kb este 11 fele, és egy kisebb utcában 6 rapper álldogált, a telefonukból bömbölt a "mfuk yo nigga i will kick your fkk as..." stb, és persze rögtön kiszúrtak maguknak. A városunkban kevés hosszú hajú, fekete szövetkabátos rocker mászkál... Megindultak felém, széttárt karokkal, nagy pofával, és a "mit nééézel??" beszólásokkal... Arra számítottam, hogy otthagyom a fogam, de nem futottam el, inkább ugyan olyan nagy pofával elindultam feléjük, majd amikor közel értünk egymáshoz elővettem a cigimet, nagy vigyor, és "mi a helyzet srácok, nem kértek egy cigit, nincs egy kis sörötök?" Néztek egy nagyot aztán röhögtünk egy jót, hiszen ők is csak hülyéskedtek... Elmentünk sörözni, és megmutattam nekik pár rockszámot, ők is nekem pár rapszámot, és mindannyian elfogadtuk a másik zenei izlését... ez az "álca" amit felhúztak, csak hülyéskedésből volt, és tulajdonképpen normális emberek... attól, hogy téged tom000 megvertek, nem kéne így beszélni róluk, mert nem az összes vert meg, hanem csak 5... lehet ha te is inkább elkezdtél volna hülyéskedni, összehaverkodtatok volna... de lefogadom, hogy legalább egy beszólásod volt, mert azt nem írtad, hogy elvették a pénzed, a telefonod, vagy ilyesmi, és csak úgy heccből nem hinném hogy összevertek... minden csak attól függ, hogy képesek vagyunk-e a másikhoz alkalmazkodni...

Link to comment
Share on other sites

Ez jó. :D Ezért nem kell belekeverni a zenei ízlést a mindennapi életbe. Sok jó barátom rapper vagy diszkós, és? Amíg nem zenéröl beszélünk, jó elvagyunk.

Link to comment
Share on other sites

Sztem a rock a legjobb!!! Például SlipKnoT, Bullet for my Valentine, Drowning Pool, System of a Down, Greenday stb... Na meg a régiek is! Am nem tom egyeseknek mi bajuk van a hosszú hajjal! Pedig jól áll! De ami a rappet illeti...

Nekem semmi bajom vele! Van pár rap, amit szeretek, pl. néhány DMX szám, Kamikaze, meg néhány hazai! (Van egy új zenekar, hona d!) Am a rappet télleg nem olyan bonyolult csinálni, hallgass meg pár Kamikaze számot, ott be is vallja, h a rap-szakma nem olyan nehéz! Sztem bárki tudna rappelni, aki nagyon akarna. A rock az igényesebb is, meg ott is lényeges a szöveg, de a zene is jó! Nem kell előítéletet hozni a rockra, h csak pár szakadt, hosszúhajú, bűzös csávó! Pl. a Kárpátia zenekarban is kopasz a csávó! Meg a rapperek is van aki fehér, nem csak csokik folytatják! Persze 50 centet utálom! A zenéje szar! Nekem nem jön be! Mármint a zenéje! De akkor is a rockra szavazok, az viszi a pálmát...

Link to comment
Share on other sites

A Rock-ra szavaztam, mert engem sokkal jobban megfogott a sokoldalúsága, igényessége. Lehet szeretni a Rap-et is, de ez olyan dolog, hogy valaki szereti a tök főzeléket, valaki meg nem.

Link to comment
Share on other sites

Sztem a tökfőzelékes példa akkor is rossz, nem azért mert utálom :D, hanem azért, mert ha össze akarod hasonlítani a csirkepörköltet és a tökfőzeléket, akkor megteheted. Az igaz, hogy a csirkepörkölt nem tartozik a főzelék kategóriába, de az ételébe igen, és ez alapján össze lehet hasonlítani. Így a rap és a rock is összehasonlítható. Csak abból kell kiinmdulni, hogy melyikben találhatók meg a zenére leginkább jellemző elemek és nem azt kell figyelni, hogy gengszterek, hosszúhajúak, ordibálnak, és milyen ruhában járnak. A zene, amit játszanak, ezeket a jellemzőket mind alakítja, tehát egy Yes koncerten nem látsz részeg, büdös, akár kopasz, üvöltős, gitárszéttörős zenészt avagy hasonló jellemzőkkel nézőt, annak ellenére, hogy rock, van ilyen is, de ezt nem nektek kell elmagyarázni ;) Asszem már írtam erről véleményt, pár oldallal ezelőtt meg lehet találni, de lehet, hogy a Rock vs disco topic-ban van, nem tom már pontosan.

Ettől még mindig marad a rock ;)

Link to comment
Share on other sites

Jaja, minden zenét össze lehet hasonlítani zenei szempontok alapján.Ha van két dolog amiben van vmi közös akkor azt össze lehet hasonlítani, egyértelmű.A csirkepörköltöt is el lehet sózni a tökfőzeléket is el lehet sózni, és tegyük fel hogy az előbbit nem sózzák el, thát jobb a tökfőzeléknél ami el van sózva XD

 

Szimfónikus zenekar által játszott komolyzenét is össze lehet hasonlítani egy átlagos rock zenével.Sztem nyilvánvaló hogy az előbbi igényesebb, mivel rengeteg hangszer, különböző szólamok, és ezeket egybe is kell dolgozni, nem kis munka :D na de ennyit a példákról.

 

Annyit még hogy a rapnek is és a rocknak is teljesen más a filingje, én olyan nagyon igényes rap számot még nem hallottam, de ettől függetlenül hallottam már olyat ami nagyon jó, mert van egyfajta lüktetés benne, dinamika.A rockban is vannak lüktetések, meg dinamizmus, de teljesen más érzést adnak.pl rock zenékben gyakran előfordulnak kiállások és ha jól megcsinálják hatalmas érzést ad, mintha elkezdenél zuhanni és belerobbannál vmibe, vagy vmi hasonló :D

Link to comment
Share on other sites

Szerintem az "igényesség" nem véleménykérdés, hanem tény. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezért jobb a rock, hanem hogy, ahogy b4m mondta, egy klasszikus darab sokkal igényesebb a legigényesebb rock-kal, pl Opeth. Mégis inkább Opeth-et hallgatok, mint komolyzenét.

Link to comment
Share on other sites

De ha már a klasszikus zenét a rock-kal hasonlítjuk össze, ott azért akadnak közös találatok, hogyha megvizsgájuk a kottákat, a számok felépítéseit, a szólókat, ahogy említettem, mondjuk a Yes-t és egy klasszkust, a Yes alapjába szimfo prog rock, de már ha csak progresszív rock lenne, már az is nagyban hasonlít egy klasszikus zenére. Ezért én a szimfonikus prog rock-ra szavazok ;):D, na meg az Opeth-re is, ésatöbbi ésatöbbi :D

Link to comment
Share on other sites

Persze hogy találunk hasonló dolgokat, de azért egy klasszikus zene több munkát igényel mint egy ÁTLAGOS rock szám... azért emelem ki az átlagos szót, mert végülis nem lehetetlen egy olyan szintű rock zenét írni mint egy klasszikus mű.... hát pl amikor egy rockbanda összeáll egy szimfonikus zenekarral :D na ez nem a legjobb példa, mert az már nem rock lesz hanem vmi hibrid XD szimfonikus rock

Link to comment
Share on other sites

teljesen 1értelmű h rap... na és hát....Hosszú hajú, szőrös, büdös, igénytelen emberek rekedtre ordítják magukat!!

 

ebben meg igaza van Encore17-nek... szal ennyi...

Ennyire ignoráns emberrel rég találkoztam. Vedd már észre magad, ember! Ezzel csak magadat teszed nevetségessé.

Link to comment
Share on other sites

teljesen 1értelmű h rap... na és hát....Hosszú hajú, szőrös, büdös, igénytelen emberek rekedtre ordítják magukat!!

 

ebben meg igaza van Encore17-nek... szal ennyi...

Nagyon okos vagy :) Év hozzászólása! Még csak január van, de neked adom ezt a díjat!

Link to comment
Share on other sites

swordman5, te kis béna. Előbb tájékozódj, utána beszélj, de jobb, ha még akkor sem ;) Biztos, hogy az igazi rap-ben otthon vagy, ez meg is látszik az intelligenciádon, ha létezik egyáltalán. ;) Nem is tudtad, hogy nem igaz, amit artál a rock-erekről? Én úgy tudom, hogy a rap-erek a legszánalmasabb banda, amit a világ a hátán hordott... ;):P

Link to comment
Share on other sites

Heheh, látszólag még mindig benne vagyunk a mókuskerékben :D

 

Látszik amúgy hogy minden hasonló intelligenciájú emberke ugyanazt hajtogatja.Azaz igazából ez nem saját vélemény, amit tapasztalat útján szerzett, hanem egy belebeszélt dolog.

Kár hogy az emberek mindent elhisznek rögtön, amit csak hallanak.Errefelé csak droidoknak hívjuk őket :D

Link to comment
Share on other sites

Érdekes dolog, hogy nagy százalékban, lehet majdnem 100, hogy csak a rossz hírek, jellemzők ragadnak meg az ilyenekben, alapja ugyan nem sok van, de őket ez nem érdekli, viszont ahogy mondogatják neki, hogy nincs igaza, rögtön idegbeteggé válik és lehord mindenkit, akik persze szerinte mindent rosszul tudnak... Vagy van a b. változat, nem írnak többet :D

Link to comment
Share on other sites

Itt a b van :D Kiváncsi vagyok, hogy ki a következő huszár, aki böfög ide valamit.....

 

Rapperekről, ha leírnám, hogy mit gondolok, jogosan pattoghatnának. Gondolom ő sem ismeri a "normális oldalát" a rocknak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...