Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

Az a helyzet, hogy akkoriban az volt a divat, na persze már akkor is megválogattam, hogy a divatból melyiket hallgatom meg, mert hát lehetett volna Eminem meg istenverte nyálzenék, de azt tudtam, hogy rock és metal mellett kell döntsek. Akkoriban elég volt a "divat" is, de aztán megismertem mást, akkor még nem tudtam, hogy milyen irányba akrok elindulni, de mivel megtetszett a Metallica, Maiden, Megadeth utána a Pink Floyd és egyéb progresszív nyalánkságok, így manapság és azóta ezen műfaj zenéit részesítem előnyben, mint kedvenc, persze sok minden más műfajból is hallgatok. Még azt tudni kell, hogy a LB-s korszak előtt már ismertem a régi nagyokat, ugye itthon mindig azok mentek szerencsére, Deep Purple, Led Zeppelin, Illés, Omega, Uriah Heep..., tehát abból már nagyjából fel voltam világosítva, és nem is kellett belémeröltetni, valahogy velemszületett dolog volt, hogy azokat ismerjem. Persze nem orrba-szájba mentek ezek a zenék, de ha szólt valami a lejátszón vagy rádióban, akkor ezek és társai. Ezt viszont már nem lehet kitörölni belőlem :D

Azt még hozzá kell tegyem, hogy bár volt az az ún "divat" időszak, de erre csak most jövök rá, hogy az divat volt, csak hallgattam az akkori divatot és nem utánoztam, nem voltam akkor se és most sem divatmajom, sőt, lassan 6-7 éve nem is érdekel a divat, mert semmitmondó, ennek örülök, hogy sikerült rájöjjek. Mentem a saját fejem után, és most itt vagyok, ez biztos, hogy nem fog változni, amit eddig tudatosan nem szerettem, azt nem is fogom soha többé, de nem hiszem, hogy sokat vesztek vele, olyan viszont biztos van, hogy nem ismerek vmit és egy idő után az is meghatározó lehet, de annyira talán nem, mint amit most szeretek.

Link to comment
Share on other sites

Ahogy elnézem, neked nagyon hasonlóan alakult a zenei ízlésed mint nekem :)

Én úgy 10-11 éves koromig egyáltalán nem is hallgattam magamtól zenét, csak azt amit a szüleim is, és ebben bizony benne voltak a "régi nagyok", ahogy te mondtad. Nem éjjel-nappal mentek ezek, de azért délelőtt ment a Sláger Rádió, néha du. bakeliten kis LGT, Iron Maiden, Pink Floyd...

Volt az 1-2 éves divat korszakom, amikor vivát néztem, rádió 1-et hallgattam, minden szemetet összehallgattam és kazettára felvettem, aztán csak az ment itthon, hálistennek kinőttem belőle, és rájöttem, hogy micsoda szenny zenékért rajongtam akkoriban 20080702111513ff.png

Aztán ilyen 13-14 éves koromban jött a Bizkit és a LP, más zeném nem is volt. (Rádiót már nem hallgattam, és elszakadtam a szüleim ízlésétől, persze ettől még ismertem és becsültem az általuk hallgatott zenét!) Asszem ezen két együttes hatására hallgatok a mai napig is ilyen rappel vegyített rockot, de csak az igényesebbet. Ezek közül kedvencem a Limp Bizkit...

Ezek után nem tudom biztosra, hogy melyik stílus mellett döntsek... :)

Link to comment
Share on other sites

Te mondtad, hogy soha nem is hallgattál ilyet, akkor meg mit "divat" meg hála az égnek? Ezt tanultad a féltő szüleidtől? Azt se tudod, miről beszélsz szerintem ;)

Attól, hogy a tévében lehet látni őket, még lehet jó zenéjük is. Nem feltétlenül a legjobb, de nem ilyen olcsó médiaszemét ;)

Link to comment
Share on other sites

Mondjuk mindenesetre a SOAD-ot kiemelném a divat alól, zeneileg nem semmi, amit ők tudnak és mutatnak, persze mondanivalójuk is akad, egyedi zenéjük van, hozzá hasonló bandát senki nem tud mutatni, még SOAD klónról sem hallottam, de sztem őket elég nehéz lenne utánozni. Ezt általában igen keményen kidolgozott hangzásvilágú, dallamvilágú, zeneiségű bandákra szokták mondani, de sztem a SOAD is ilyen, persze hogy akad számtalan pörgős, őrült iramú és kemény számuk, de ha egyszer abban a stílusban vannak otthon, akkor ne várja el tőlük senki, hogy majd Robie Williams-t játszanak, de ha akrnénak, akkor azt is tudnának, ugyanis képzett zenészek, még ha nem is látszik rajtuk ;):D Kezdettől fogva szeretem őket, de az utolsó lemezük tetszik talán a legjobban, az a legszínesebb, nagyon sok együttes jellegzetessége fellelhető azon a lemezen.

Link to comment
Share on other sites

akkor meg mit "divat" meg hála az égnek? Ezt tanultad a féltő szüleidtől? Azt se tudod, miről beszélsz szerintem wink.gif

 

ehehe

4-5 éve orrba szájba hallgatták ezeket az ismerőseim, Limp Bizkit meg mittomén így meg úgy, azt hallottam mindenütt.Csak akkoriban még az volt a menő hogy kinek volt meg a mobilja minél korábban, csakhogy azokon a mobilokon csak monofónikus hangszóró vólt, és nem kellett egész nap az ő zenéjüket hallgatnom.(nem úgy mint ma)

A.K.A Siemens A40

 

Azóta meg is hallgattam őket, és nem lepődtem meg,hogy nem tetszenek.

 

 

Note:

Ha az előző kommentemen megsértődött valaki,azt csak sajnálni tudom.

 

Link to comment
Share on other sites

Na most akkor mégis hallgattad ezeket? 1-2 állításod igencsak cáfolja egymást, na mindegy...

4-5 éve a Limp Bizkit már egy évek óta befutott és elismert banda volt, viszont akkoriban jött ki az együttes legrosszabb albuma, a Results May Vary :) ezt hallgatták annyira az ismerőseid? hát akkor nem csoda, hogy nem tetszett ;) a régebbi albumaik ezerszer jobbak...

de ha egyáltlaán nem is jön be a stílusa, azt is meg lehet mondani szépen, és nem kell itt hálaistenezni, hogy nem hallgatod ;)

 

Mondjuk mindenesetre a SOAD-ot kiemelném a divat alól, zeneileg nem semmi, amit ők tudnak és mutatnak, persze mondanivalójuk is akad, egyedi zenéjük van, hozzá hasonló bandát senki nem tud mutatni, még SOAD klónról sem hallottam, de sztem őket elég nehéz lenne utánozni.

Abszolút egyetértek. Érdekes, mert nagyon kevés banda van, aminek a zenéje közben nem tudok másra koncentrálni, és a System ezek közé tartozik. Egyszerűen fel se fogom a külvilágot :)

Link to comment
Share on other sites

Nem sok üresjáratot hagynak a srácok, persze akad 1-2 szám, ami vmiért nem jön be, azt továbbviszem, de melyik együttesnél nincs ilyen, még a kedvenc Pink Floyd-nál is van egy-két ilyen, bár a Division Bell-t, azt akár mikor elejétől-végéig végig tudom hallgatni, ott nincs ilyen probléma ;)

Link to comment
Share on other sites

Máá nem azért de sztem egyértelműen a RAP a jobbb !!!!

Sok rocker mehet a szakadt ruhába szar zenét csinálni ennyi !!!!

 

egyet értek veled sztem a rap a király a rocknak semmi értelme a rappet érezni kell:)

Link to comment
Share on other sites

Köszönjük hozzászólásod. A Rockot is érezni kell.

 

Bonddd, mondd a RAPnek szerinted mi az értelme?

És a Rocknak miért nincs értelme?

Link to comment
Share on other sites

4-5 éve a Limp Bizkit már egy évek óta befutott és elismert banda volt, viszont akkoriban jött ki az együttes legrosszabb albuma, a Results May Vary smile.gif ezt hallgatták annyira az ismerőseid? hát akkor nem csoda, hogy nem tetszett wink.gif a régebbi albumaik ezerszer jobbak...

 

Természetemnél fogva enyhén konzervatív vagyok.De ha azt mondod hogy vannak ezerszer jobb számaik,akkor adj linket a jobb számaikhoz. Legyél szives.

 

Lehet hogy esetleg, ha tényleg jobbak mint amiket meghallgattam, akkor lehet hogy megtetszik és nem csak a régies rockbandákat fogom hallgatni életem végéig.

Link to comment
Share on other sites

Ami azelőtt volt pl, az már sokkal jobb számokat tartalmaz, mind az említett lemez.

 

bonddd

amikor a hsz-ed elején az idézetet olvastam, azt hittem megpróbálod moderálni a gyereket, de mikor továbbolvastam, nagyot tévedtem. Azt hittem jött egy új intelligens arc, de ezen a ponton is nagyot tévedtem... Szépen bemutatkoztál.

Na mind1, lesz ez még így se ;)

Link to comment
Share on other sites

A Rock az isten.

 

A Rap-ban ami van a nem éneklés hanem beszéd.

A "rappelés" nekem túl dallamtalan és monoton.

 

Amúgy is... nekünk Z.E.N.E. kell és nem szöveg. Persze, van 1-2 rock / punk / metál banda, amit nem hallgatok meg, csak a szövegük miatt, pl. a P**A...

Link to comment
Share on other sites

Tudjuk... tudjuk... azóta se hallgattál 1 mp rappet se... Az túl igénytelen neked, aki diviziót hallgatsz (cseppet sem a szöveg miatt...)

 

A Divízió 88-at senki sem szereti? Na jó a zene minősége tényleg nem túl jó, de a szövege az nagyon jó!

 

Azért ideje lenne néha kussban maradnod, és csak figyelned, hogyan rendezik ezt az értelmesebbek... Utána meg nekiállhatsz a feszítővassal kinyitni a szemedet, hogy nem csak a Rockban látnak művészetet az emberek.

Link to comment
Share on other sites

Természetemnél fogva enyhén konzervatív vagyok.De ha azt mondod hogy vannak ezerszer jobb számaik,akkor adj linket a jobb számaikhoz. Legyél szives.

Lehet hogy esetleg, ha tényleg jobbak mint amiket meghallgattam, akkor lehet hogy megtetszik és nem csak a régies rockbandákat fogom hallgatni életem végéig.

Break Stuff -

http://youtube.com/watch?v=W_eCIjr1Mb0

Boiler -

http://youtube.com/watch?v=9Oq9Houle5I

A régies rockbandákkal egyébként semmi bajom, de ha te azokat szereted, akkor kétlem, hogy ezek tetszeni fognak :)

Az első inkább a rap felé hajlik, a második pedig épp az ellenkezője, csak hogy mindkét oldalból kapj egy kicsit :)

Ha esetleg még hallgatnál párat, pm-ben elérsz :)

 

Azért ideje lenne néha kussban maradnod, és csak figyelned, hogyan rendezik ezt az értelmesebbek... Utána meg nekiállhatsz a feszítővassal kinyitni a szemedet, hogy nem csak a Rockban látnak művészetet az emberek.

Én csak azt nem értem, hogy ha valakit ennyire nem bírnak egy közösségben (függetlenül attól, hogy neki van igaza, vagy sem), akkor minek jár oda? Arra nincs szükség, hogy egy ember miatt ennyit csússzon itt a színvonal.

Lehet persze, hogy itt mindenki hülye, csak Te nem, cerh2, és neked van igazad, de attól még nem tudsz minket meggyőzni, max mégjobban magadra haragítasz minket. Törődj bele, hogy mi ilyen igénytelen és buta társaság vagyunk, és inkább kímélj meg minket a megjegyzéseidtől, itt azokra úgy sincs igény...Legalább ezen gondolkodj el, ha már egy pm-re nem vagy hajlandó válaszolni, kösz <_<

Link to comment
Share on other sites

Tisztelt, jajj miket beszélek, csak simán vargazsolt15 hsz-e megér egy reportot? Olvasni nem tud, vszínű írni sem, megkérte egyik talán egy IQ ponttal magasabb barátját, hogy gépelje be a topic-ba, azt amit ő diktál. Majdnem sikerült megindokolnod, hogy melyik stílust szereted jobban, egyedül az indok hiányzik ;)

 

Egyébként ha itt tartunk, a rpa sokkal sz@arabb, mint a rock... (ne kérdezd miért, csak leírtam, hogy neked ne legyen olyan jó ;))

Ez gondolom kimerítő válasz volt számodra.

Jó lenne, ha kicsit kifejtenéd a rap "szépségeit", ha képes vagy ilyeneket felvélni benne.

Link to comment
Share on other sites

rap az sokal job mint az a szar rock mert rokba nincs semi értelme rap be legaláb van

 

 

 

most pl: van egy kocsiba egy király sporkocsiba 2szer 300watos hangszoro mit job bene halgatni rapot vagy rockot??

benned sincs sok értelem

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...