Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

a rock stílus magával hozza a fekete színt, és a depresszióra való hajlamot.

 

na nincs sok időm, csak gyorsan átfutottam az uccsó két oldalt, és erre reagálnék gyorsban.

köhöm...biztos leírták már, de sztem pont hogy nem a fekete színt hozza magával... minden dalhoz hozzá lehet párosítani képzeletben egy színt, de a rock műfaj nem csak ilyen szomorú számokból áll... mert ugye sztem leginkább azokhoz passzol a feka szín.Rögtön mutatok is egyet amihez minden színt tudnék párosítani,csak sötétet nem :D

http://www.youtube.com/watch?v=Q940dtOoM0Y

továbbbááá ez nem olyan monoton hörgős zúzda mint ahogy említette a kedves hozzászóló.Szerintem elég energikus, és engem pl inkább felpörget mint depresszióba taszít.

 

b4m voltam,haver accountjáról (most egy darabig nincs netem :'( de majd visszatérek és írok többet)

Link to comment
Share on other sites

Én úgy gondolom, sok emberrel ellentétben, hogy nem mindig lehet azt kimondani melyik jobb. Mindegyikből van szar, és van jó. Félre értés ne essék, én punkrocker vagyok(, szóval a szavazatom a rockra repült), de úgyanúgy meghallgatom az igényes rappet, ha olyan kedvem van. Nem gondolom, hogy a rap szarabb, vagy talán alsóbb rendű, mint mondjuk egy egy ütős rock szám. Gondolok itt mondjuk egy Bikini számra, vagy rapnél egy 2Pac számra. Érdemes átgondolni.

Link to comment
Share on other sites

húha, rap-et is szeretem, de a rockot jobban... és koncerten a 2 között óriási a különbség... de azt nem értem, hogy ha vki rocker, az miért ne lehetne rapper is?

Nem olvasom el a hsz-eket, mert 50 oldal van, de lefogadom hogy van olyan akor sz@rozta vagy a rappet, vagy a rockot...

Pedig szerintem a 2 megfér egymás mellet, csak a rock 1 kicsit megelőzi a rappet... :)

Link to comment
Share on other sites

Üdv!!

 

Én azt mondom a rap-ben is van olyan szám ami nem a stílus dísze, mivel a rap pont arról szól, hogy valaki kifejezze a saját érzéseit, és az nem mindenkinek tetsz, és a rockban is találhatók olyan számok amiket sokan nem szeretnek.Én mind a kettőt meghallgatom de azért nem vagyok ropper:D, én a rap-et sokkal jobban szeretem, mert az undergroundban sok számot találtam, amiből tanulni is lehet, és nagyon tetszik a dallama is, sokan azt mondják a rap csak szövegelés, de ez nem igaz.Az undergroundot meg szerintem csak az érti meg aki tényleg át tudja érezni.A Divatzenéket meg nem nagyon szívelem.

Link to comment
Share on other sites

Miért ne lehetne összehasonlítani? Hiszen elmondhatod a tulajdonságait, szereted-e vagy sem, miért, stb, stb.

De ha azt nézzük, hogy savanyú uborka vagy terepasztal, akkor azt tényleg nehéz összevetni ;)

 

Miért ne lehetne összehasonlítani? Hiszen elmondhatod a tulajdonságait, szereted-e vagy sem, miért, stb, stb.

De ha azt nézzük, hogy savanyú uborka vagy terepasztal, akkor azt tényleg nehéz összevetni ;)

Link to comment
Share on other sites

nekem annyi a véleményem erről hogy nem tudom mi a jó a rap ben...annak mi az értelme hogy egy emberke 10kiló fuxal a nyakába mindenki előtt sziggya a saját muterját? (yo-yo-yo madafaka yo-yo-yo) másrészt zeneileg se látok benne fantáziát mert mindennek szinte ugyan az a ritmusa és még túl nagy tehettség se kell ahhoz hogy 2 gombott (nah jó max 6ot) nyomogass egy számítógépen és add a ritmust. a rocban azért ott van minden! mert ugye nem mindenki tud eljátszani egy dragonforce gitár szólót vagy nem tud elénekelni egy all that remains művet....

 

ROCK 4EVER

 

 

-Denny

 

hát ebben igazad van,de ennyi erővel én meg azt is mondhatom, hogy annak meg mi értelme van hogy kopog, kopog, kopog a menyország ajtaján.. szerintem nem lehet összehasonlítani a 2 stílust, mert szerintem mindenben különböznek, ja és nem minden rap zene áll abból, amit te írtál azaz a "yo-yo-yo madafaka yo-yo-yo" ez egyáltalán nem rap, ezt énis tudom mondani 2 órán keresztül, mégsem lesz belőle rap

Link to comment
Share on other sites

Ti még mindíg ezen veszekedtek ? pfffff Utoljára kb. 1 éve jöttem megnézni hogy miket írtok és azóta nem változott a vélemény csak szidjátok egymást. Én beláttam hogy rock és rap között az a különbség hogy valaki ezt szereti valaki meg azt. Legyen békesség :)

Link to comment
Share on other sites

Egész eddig csak nézegettem ezt a topikot, nem igazán akartam beleszólni, mert gondolom 50 oldalon keresztül már ki lehetett vesézni minden témát, amit feldobnak egyesek, ergo szerintem itt már volt minden, szarozás (ez főleg, ahogy nézem) meggyőző, nem meggyőző, kevésbé meggyőző érvek, stb. Úgyhogy most már én is elmondanáma véleményem az egész dologról. Próbálok semleges maradni.

 

Először is: Félig-meddig egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a két stílust nem lehet összehasonlítani. Tény, hogy két olyan zenei stílusról van szó, ami két különböző zenei irányba megy. Más a cél, más az ok, más a célzott közönség, a kifejezési mód és legfőképpen maga a zene (hangszerek, ének, dallamok, stb.; mert ugye az egyiknek talán a legfontosabb eleme a dallam, a másikban meg ez többnyire monoton) Mások az alapok, más stílusokból jött létre mind a kettő (kivétel a jazz, ez mindkettőnél szerepet játszott, csak éppen más módon) Ezzel párhuzamban mind a két stílus egyben 1-1 életmódot is jelent. Mert ugye az "igazi" rocker és az "igazi" rapper nem nagyon hasonlít egymásra, ha éppen a divatot, a viselkedésmódot nézzek. (És ezzel én elutasítom azokat a tévhitek, hogy rokker= fekete, büdös, hosszú haj, rapper= nem fekete, nem hosszú haj, de büdös etc.. Ezekkel nem értek egyet.)

 

De ha mégis össze akarjuk hasonlítani, akkor nem a szélsőségekre kell gondolnunk, hanem az ún. átlagra. Ezt persze nehéz meghatározni, főleg, hogy én nem ismerem a rapet, úgyhogy majd valami szakértő javítson, ha tévednék.

Tehát mint már említettem, a két stílus dallama erősen különbözik. Míg a rocknál gyakran ez viszi előre magát a számot, és sok esetben ez teszi jóvá ill. rosszá, addig a rapben ez elég monoton, egysíkű, általában erősen leegyszerűsített és nem is nagyon változik egy számon belül. Egyéb nagy különbség az az ének. A rock gyakran megköveteli a képzett énekhangot, míg a rapben ez is leegyszerűsített, beszéd-szerű. Egy kisebb hasonlóság viszont van a témában. Mindkét stílusnak az egyik legelterjedtebb témája a magánéleti ill. általános, mindennapi gondok.

A használt hangszerek megint csak teljesen mások, de ebbe most nem mennék bele bővebben.

 

Tehát vegyük alapnak, hogy egy hasonló témát fejeznek két külömböző módon. A rock elsősorban a dallammal, a rap pedig a szöveggel probálja ezt elérni. (Kivételek vannak ezt aláírom.) És megvan mind a kettőre az érdeklődő hallgatóság, és mindkettőben megvan a jó és a rossz is. Említettem, hogy a rap többnyire monoton és beszéd-szerűek a vokálok. Többnyire ez az oka, annak, hogy sokan nem szeretik. Ez tény, nekem sem ez kedvencem, de ilyen ez a stílus, anno így alkották meg, és mégis vannak, akik szeretik, és nem is kevesen. A rocknál én jelenlegi állapotomban nem igazán tudok negatívumot mondani. (Kivéve ha ideszámolám a metál elfajultabb változatait, mint ahogy azt sokan teszik, de nem, a rock és a metál nem ugyanaz.) Ettől függetlenül persze van, mert minden ember más. Valakinek a gitár hangja nem tetszik, van, aki a hangos dobot nem bírja etc. A lényeg, hogy mindkét irányzatnak meg vannak a rajongói; különböző stílus, különböző hallgatók. Ez nem fog változni, főleg nem azzal, hogy egyesek leírják itt, hogy a rap vagy a rock szar. Ezzel csak saját magukról alkotják meg a véleményt, és nem a zenéről.

 

 

Én, személy szerint, főleg rockot hallgatok a kettő közül, de nem vetem meg a rapet sem. Tény, hogy önszántamból nem hallgatom, de ha valahol máshol (rádió, baráti társaság) szól, akkor meg bírom hallgatni.

 

Elég hosszú lett, de ezzel - remélem viszonylag érthetően - elmondtam a véleményem. Ha valami nem világos, akkor kérdezz. Este van x.x

Link to comment
Share on other sites

A Rock a legjobb!

 

Abban van rendes éneklés, és hangszeres kíséret.

A Rap-ben pedig nem éneklsé van hanem csak beszélgetés. Rappelni mindenki tud, még én is. És igen, a föld egyre romlik, az emberek az igénytelen, semmitmondó műfajokat kezdik szeretni, mint pl. a rap-t és a techno-t.

 

Amíg a föld kerek

Mindig lesznek rockerek

De mivel a föld ovális

Jó nekünk a metális

 

Link to comment
Share on other sites

Rappelni mindenki tud, még én is

Oké haver akkor feldobok egy témát, 45 másodpercig kéne róla freesyleoznod, mehet? ;)

Rögtön nem is olyan egyszerű.

 

A semmitmondó műfajhoz meg csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha 50 filléren meg a tvrappen kívül mást még nem hallottál, akkor ne szólalj meg, mert az underground hiphoposoknak 100szor annyi a mondanivalójuk mint bármely metálbandának.

Link to comment
Share on other sites

A Rock a legjobb!

 

Abban van rendes éneklés, és hangszeres kíséret.

A Rap-ben pedig nem éneklsé van hanem csak beszélgetés. Rappelni mindenki tud, még én is. És igen, a föld egyre romlik, az emberek az igénytelen, semmitmondó műfajokat kezdik szeretni, mint pl. a rap-t és a techno-t.

 

Amíg a föld kerek

Mindig lesznek rockerek

De mivel a föld ovális

Jó nekünk a metális

Nos, mint már írtam..

 

"Ez nem fog változni, főleg nem azzal, hogy egyesek leírják itt, hogy a rap vagy a rock szar. Ezzel csak saját magukról alkotják meg a véleményt, és nem a zenéről. "

 

 

Spec nem Fankára gondoltam mert szinte mindig ugyanarról beszél, de egyébként helytálló az a hasonlítás is :) Én ismerek jópár metál számot, egyiknek sincs olyan szövegi tartalma.

Persze a metálban az utóbbi időben elterjedtek az olyan szövegek, amiknek nincs igazán mondanivalójuk, inkabb egyfajta történetet mesélnek el, vagy hasonló. Főleg a fantasy ill a mitológia az, ami erősen kivehető.

De persue vannak olyanok is, amikben a tartalom a lényeg. A Sonata Arctica, csak hogy egy példát mondjak.

Link to comment
Share on other sites

Én egyből a Stratovarius-ra gondoltam, szöveg téren, egészen fantasztikus némelyik közülük és igen is van mondanivalója. De sztem az igényes metal zenéknek mindnek van mondanivalója, sokan meglepődnek, ha idesorolom a SOAD-ot, de a kemény szövegek ellenére, komoly dolgokról is tudnak beszélni/énekelni, vagy ha nem is úgymond világfájdalmakról írnak, akkor valami fantasy dolgot vagy egy történetet írnak és adnak elő, ami lényegébe egy mese, de nem hülyeség. Ezekkel ellenben akad jópár csak az űr kitöltésére alkalmas dalszövegek, amiket én sem bírok. De ilyen mindenhol van. Persze vannak olyan bandák, akik sokat fordítanak a zene mellett a szövegekre, de őkis csinálnak néha bolond számokat, mindezt szándékosan, mert jópofa.

Link to comment
Share on other sites

Oké haver akkor feldobok egy témát, 45 másodpercig kéne róla freesyleoznod, mehet? ;)

Rögtön nem is olyan egyszerű.

 

A semmitmondó műfajhoz meg csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha 50 filléren meg a tvrappen kívül mást még nem hallottál, akkor ne szólalj meg, mert az underground hiphoposoknak 100szor annyi a mondanivalójuk mint bármely metálbandának.

 

 

Waze... nem hallottál még metált.

 

A Dimmu Borgir-tól pl. a Serpentine Offering szövege arról szól, hogy a keresztes lovagok mindenkit lemészároltak, volt egy szerzetes aki végignézte egy ártatla nő elégetését a mágján, és emiatt az eset miatt sátánista lett, bibliákat égettek...

 

És a Nightwish-tól pl. a Nemo-nak ugyszintén van mondanivalója. Egy emberről szól, akinek nincsenek szerettei,

 

A 30 Seconds To Mars számainak is igenis van sok mondanivalója. A legtöbb mondanivalója a Buddha For Mary-nak és a The Kill-nek van.

 

És igen, még a Korn zenéjének is van mondanivalója.

 

És nem tudom hogy az Underground Reppereknek mi a mondanivalójuk, de nem is vagyok rá kiváncsi, mert egy repp zene maximum elaltat 2 órára...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...