Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
taraaa

honlap online

Recommended Posts

Hali, a kérdésem az lenne, hogy van egy weboldalam amit xampp szerverrel üzemeltetek, és felszeretném tölteni online, anno már vettem domain-t sikerült is feltöltenem, de akkoriba még nem probáltam ki az adatbázist hogy az online hogy megy, szóval a mysql táblákat, pl egy regisztrációt, azt hogy fogja észre venni a tárhely? mármint oké hogy simán feltöltöm a tárhelyre, de müködni fog ? észre veszi és megy az sql fájlt és megy? vagy külön máshova kéne feltöltenem?

 

másik kérdésem az hogy ha online sikerült beállítanom a weboldalt, hogy fut meg minden, na és én ezt úgy tudom hogy a google nemfogja megtalálni, mi kéne ahoz hogy megtalálja? valami parancs kód a forráskódba? vagy külön venni kell a tárhelynél hozzá valamit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az sql-edet exportáld ki (mivel xamppot használsz, legegyszerűbb, ha phpmyadminból vagy egy exporter scriptel kidumpolod), majd lépj be a tárhelyed adatbázis managerébe (myadmin lesz ez is) és ott töltsd fel.

 

Xamppnál elő szokott fordulni, hogy a karakterkódolásoddal gondok lesznek. (latin2, iso-8859-2, iso8859-1 vs utf8). HA ilyen gondod van, akkor egy IDE-ben minden file-odat mentsd át UTF-8 kódolásúra, esetlegesen a teljes db-d illesztését (php mysql connectnél) és a táblákat kézzel egyenként utf-8-ra szintén rakd át. Mindig legyen backupod mindenből, az ilyen mókolásokkal könnyedén taccsra vághatod az egész bazárt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×