Jump to content
PirateClub.hu

7 dal szerelmeseknek Valentin napra


GirlPower
 Share

Recommended Posts

7 dal szerelmeseknek Valentin napra

A szerelem a maga  mindent elsöprő lendületével, intenzitásával, gyönyörével és sokszor fájdalmával előbb vagy utóbb mindannyiunkat elér. Ha várjuk, nem érkezik, ha pedig az orrunk előtt a lehetőség, sokszor nem vesszük észre. A vele járó érzelemgazdagság a művészeket is folyamatosan megihleti, így születnek időről-időre olyan alkotások, melyek a szerelmesek lelkének legmélyébe képesek markolni. 

 
A boldogság néhány pillanatnyi tökéletessége, vagy éppen a viszonzatlan szerelem fájdalma életünk azon momentumai, melyeket ha szavakkal nem is, de a zene nyelvén biztosan ki tudunk fejezni.

 

 

1. Király Linda: Szerelem utolsó vérig

Az énekesnő hangja és tehetsége garanciának számít a minőségre. Bár a Szerelem utolsó vérig nem mostanában látott napvilágot, de megállja a helyét a mai toplistás slágerek mellett is, pláne, ha szerelemről van szó. A finom erotikától sem mentes szám nem csak a mély érzelmek, de a testi vonzódás kifejezésére is kiválóan alkalmas lehet.

http://youtu.be/pPubUrorFQ4

2. Dés László: Vigyázz rám

A szelíd szerelem békés összetartozásának érzését önti hangokba Dés László klasszikusa, melyet elsősorban azok számára ajánlunk, akik már megtapasztalták a hosszú éveken át tartó párkapcsolat minden érzelmi viharát, és az azokon való túllépés, az elmélyült érzelmek nyugalmát.

http://youtu.be/KzR4wzmTjW0

3. Zséda: Motel

Valentin-nap kapcsán nem mehetünk el a „szeretők himnuszának” is aposztrofált szám mellett, melynek hangulata magába foglalja a bűnös titok keserédes izgalmát, és a megadatott néhány óra vággyal teliségét, melyet sokan megtapasztaltunk már életünkben. Az efféle vissza-visszatérő vágy, és a hozzá esetlegesen társuló érzelmi kötelék az ilyen viszonyt ismerők számára bizony akár egy párkapcsolatnál is intenzívebb élménnyel járhatnak.

http://youtu.be/md4-UssS60U

4. Shawn Calvin: Never Saw Blue Like That

Az ég kékebb, az eső és a havazás új értelemmel telnek meg, a problémák és az élet zűrzavara már lényegtelennek tűnik, a célok elérhetővé válnak, és csak a másikkal töltött idő számít – aki megtapasztalta már a szerelem mindenek felettiségét, az pontosan tudja, hogy miről szól az érzés. Shawn Calvin finom, és ugyanakkor különleges hangja pedig tökéletes ennek kifejezésére. Az egyik legromantikusabb külföldi szám minden korosztály számára értelemmel bír Valentin-napkor.

http://youtu.be/VZMRNZUo3Tk

5. James Blunt: You’Re Beautiful

Ha szerelemről van szó, már megszokhattuk James Blunt-tól a kissé szomorkás romantikát, ám számainak többsége mégis felemelől élményt nyújt azok számára, akik kedvelik nem hétköznapi hangját. A You’Re Beautiful mellett javasolt a Good Bye My Lover is Valentin-napra, ha másért nem is, legalább a párunkkal való összebújás, és a közösen megélt pillanatok örömének kedvéért.

http://youtu.be/MK2up_wnxGU

6. Lana Del Rey: Young and Beautiful

A közelmúlt legszebb romantikus drámájában, A nagy Gatsby-ban is felcsendül Lana Del Rey muzsikája, ami kétségtelenül a film egyik legkatartikusabb pillanatában szólal meg. A szerelem mindenek felettiségét, az általa megmozgatott erőket, és ugyanakkor a benne rejlő veszélyek és fájdalmak keltette félelmet mind átélhetjük a napjainkban is nagyon népszerű szám hatására.

http://youtu.be/o_1aF54DO60

7. Seal: Secret

Az előadó másik nagy klasszikusa, a Love’s Divine mellett a Secret is tökéletes választásnak bizonyul akár egy vacsora, akár a partnerrel közösen töltött pillanatok mellé. A finom érzékiség, és a romantikus hangulat garantáltak.

http://youtu.be/vOuL2AnJPok
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...