Jump to content
Sign in to follow this  
hankock

Kiderült: melyik népszerű mobilban mennyi tárhely van valójában?

Recommended Posts

A gyártók által megjelelölt gigabájtoknak valójában csak egy részét használhatjuk ki. A legnépszerűbb androidos csúcstelefon, a Samsung Galaxy S4 esetében például alig több, mint a felét.

Álláshirdetés

Már az asztali számítógépek korában megszoktuk, hogy “nem úgy van az”, a gépben lévő merevlemez címkéjén szereplő tárhelyméret egy része áll csak rendelkezésünkre, miután felkerült a gépre a működéshez szükséges operációs rendszer.

Így van ez a mobiloknál is: hiába szerepel még a modell nevében is, hogy “16 GB”, a vásárlás után valójában ennél jóval kevesebb tárhely áll a felhasználó rendelkezésére. A Which? megnézte, hogy milyen kihasználható mérettel számolhatunk valójában. Az eredményt minden túlzás nélkül nevezhetjük megdöbbentőnek: a legnépszerűbb androidos csúcskészülék, a Samsung Galaxy S4 esetében a 16 GB-ból mindössze 8,56 GB szabad.

t7kzci3eqffir045s.jpg

 

A készüléken futó operációs rendszer mellett a Samsung saját TouchWiz felülete, valamint az előre telepített, időnként nem törölhető alkalmazások tartoznak a tárhelyzabálók közé. Bár ezeket minden gyártónál megtaláljuk, a grafikonon jól látszik, hogy a Sony például jóval kevésbé pakolja meg az alap Androidot.

A legjobban a Google tiszta androidos Nexus 5 modellje, valamint az új iPhone-ok teljesítettek. Az Apple 16 GB-os telefonjain 12,20-12,60 szabad GB áll a felhasználók rendelkezésére.

 

hvg

Edited by Venheidem
Áthelyezett téma!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×