Jump to content
PirateClub.hu

Melyik a legmegbízhatóbb merevlemez?


Recommended Posts

Mindenkit megelőztek a Hitachi merevlemezei a felhőszolgáltatást nyújtó Backblaze átfogó tesztjén, amiben az adattárolók meghibásodásának gyakoriságát vizsgálták. Eredményeikről egy részletes blogbejegyzésben számoltak be.

A vállalat adatközpontjában több mint 27 000 merevlemez van, tehát meglehetősen nagy mintán végezték el a vizsgálatokat. A Hitachi esetében 2 százalék alatt volt az éves meghibásodási arány, a Western Digital 3-4 százalékon teljesített, a Seagate bizonyos modelljeinél azonban 25 százalék volt a legmagasabb érték.

 

Természetesen a gyártók egyes modelljei közt is nagy volt a különbség: a legkevésbé megbízható merevlemez a másfél terabájtos Seagate Barracuda volt, amelyek átlagosan 4 évesek, és ezeknél 25,4 százalékos éves meghibásodási arányt mértek. A legújabb Seagate modellek, 4 terabájt kapacitással, elfogadhatóbb mértékben hibásodtak meg, ezeknél csak 3,8 százalék volt az arány. A Hitachi két terabájtos merevlemezei azonban még 3 évesen is jól teljesítettek, csupán 1,1 százalékos hibaaránnyal, míg az újabb, 4 terabájtos egységeknél ez 1,5 százalék volt.

A meghibásodásokat mutató grafikonnak elméletileg tál alakúnak kell lennie, mert viszonylag sok hiba keletkezik a használat kezdetén (főleg gyártási hibákból kifolyólag), és a merevlemez élettartamának a végén megint nőni kezd a hibák száma. Ez a Backblaze grafikonjain is látható a Western Digital és a Hitachi esetében, a Seagate görbéi azonban egészen mást mutatnak.

5414826_59d7b50d9e750845211844009c2aa972

Egyetlen hibája van a Backblaze tesztjének: otthoni használatra szánt merevlemezeket vizsgáltak olyan adattároló központokban, ahol az eszközök folyamatosan működnek. Otthon általában kikapcsoljuk a számítógépünket, pont azért, hogy fölöslegesen ne használódjanak el az alkatrészek.

 

 

index.tech

Módosította Venheidem
Áthelyezett téma!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...