Jump to content
PirateClub.hu

The Hateful Eight – Tarantino újra westernt forgat


hankock
 Share

Recommended Posts

Quentin Tarantino A Django elszabadul után egy újabb westernfilmet készít, aminek egy tegnap délutáni hír szerint már készen is vannak az első vázlatai.

Bár a sztoriról eddig semmit sem tudni, a The Hateful Eight összecsengése A hét mesterlövész (The Magnificent Seven) címével valószínűleg nem csupán a véletlen műve, úgyhogy várhatólag egy “antihősökből” álló banditacsapat lesz a középpontban.

Egyelőre két színész van, akit a rendező mindenképpen meg szeretne nyerni a filmez: az egyik Christoph Waltz, a másik pedig Bruce Dern, utóbbi neve valószínűleg kevesebbeknek cseng ismerősen, de ő is játszott egy kisebb szerepet legutóbbi filmjében.

A film az első hírek szerint 2016-ben érkezik csak a mozikba.

 

filmtrailer

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Már egy ideje tudunk arról, hogy a Django elszabadul után a rendező ismét egy western szemelt ki magának, amelyet a közelmúltban a The Hateful Eight címmel illetett. Elmondása szerint nem a Django folytatásáról van szó, hanem egy újabb történetről, amely hasonló világban játszódna. A tegnapi nyilatkozata alapján azonban az is elképzelhető, hogy sohasem látjuk majd a filmet, ugyanis Tarantino kiszállt a projektből: valaki közkézre bocsátotta a forgatókönyvet!

Nehéz lehetátérezni azt, ami most a rendező lelkét nyomja, ugyanis a közelmúltban elkészült az új western forgatókönyvének első változatával, amelyet mindössze hat embernek adott oda, akik között szerepel a DJango elszabadul producere, Reggie Hudlin, valamint három színész: Bruce Dern, Michael Madsen és Tim Roth. Elmondása szerint nem tudja, hogy kitől kerültek ki az információk, de bárkinek megköszönné a segítséget, aki információval tudna szolgálni.

Wuentin Tarantino nem azért dühödött fel, mert nyilvánosságra került a forgatókönyv, hanem azért, hogy még ebben a szűk körben sem bízhat meg: "Nagyon szomorú vagyok. Befejeztem a forgatókönyvet, az első változat, és nem is szerettem volna nekilátni a forgatásnak jövő télig. Hat embernek adtam oda, ma pedig nyilvánosságra került." - mondta. 

Hogy mi lesz ezután a történet sorsa? A héten megkezdődnek a tárgyalások arról, hogy esetleg könyv formában megjelenik a mű, s a rendező szerint addig nem is szeretne ezzel újra foglalkozni, amíg nem érzi az ihletet: "Ki fogom adni, és egyelőre ennyi. Hat embernek adtam oda, s ha nem bízhatok bennük, akkor nem is akarom megcsinálni. Kiadom. Végeztem. Lépek tovább a következő dologra. Van még ott tíz másik, ahonnan ez jött".

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

Valahol olvastam, most nincs időm utánanézni, de elvileg befuccsolt a The Hateful Eight. Valaki kiszivárogtatta a forgatókönyvet/egy részét. Tarantino ha jól emlékszek csak 4 embernek adta oda, akikben megbízott és azt írta, ha bennük se lehet megbízni, akkor ezt a filmet nem fogja leforgatni, vannak más filmekre is ötletei.

 

Hankock, ha utánanéznél, nagyon megköszönném. Remélem nem csak kamuhírt olvastam, bár Tarantinotól talán még el is várnám, hogy ezt tegye, akármilyen is a film.

Link to comment
Share on other sites

A Gawker két kézzel int be Tarantinónak

Tegnap mi is megírtuk, hogy Quentin Tarantino beperelte a Gawker médiavállalatot, mert kiszivárogtatták a The Hateful Eight című készülő filmjének a forgatókönyvét. A szivárogtatás miatt felháborodó rendező első dühében hagyta is a projektet a francba, és nem forgatja le a filmet, a második kanyarban pedig beperelte a Gawkert, mert "a Gawker kizsákmányoló újságírásból csinál üzletet, ezzel megsérti az emberek pénzkereséshez való jogát. Ebben az esetben túl messzire mentek". Tarantino úgy véli, ha a Gawker nem linkelte volna be a sérelmezett cikkbe az írást, elkerülhető lett volna, hogy a nagy nyilvánosság tudomást szerezzen róla.  

A lap ma részletesen válaszolt a rendezőnek:

1. Nem a Gawker szivárogtatta ki a forgatókönyvet. Egy anonim felhasználó töltötte fel a stílszerűen AnonFiles-nak nevezett oldalra, amiről a Gawkert csütörtökön értesítette. A cikkben csak a linket tettük közzé.  

2. Tarantino saját magának köszönheti a felhajtást. Még mielőtt a forgatókönyvet el lehetett volna olvasni, amikor még csak hollywoodi berkekben forgott közkézen, ő a sajtóhoz rohant, hogy ott toporzékoljon a kiszivárogtatás miatt. A forgatókönyv egyik első példányát mellesleg pont az a Deadline Hollywood szerezte meg, ahol Tarantino először sírta el bánatát. 

5443590_0ed4e95da9816e8be8ffb6af8fe10c91
Fotó: Matt Sayles

3. Tarantio pontosan azt akarta, hogy a teljes forgatókönyv jelenjen meg a neten. Ezt ő maga nyilatkozta a Deadline Hollywoodnak:

Igen, menőnek tartom, hogy sokan elolvassák, kiteszik és írnak róla. Őszintén szólva nem is akarnám másképpen. Bejön, hogy az embereknek tetszik a cucc, amit írtam, és mindent megtesznek azért, hogy elolvashassák.

4. A Gawkernek semmi köze nincs a forgatókönyv közzétételéhez. A periratban az szerepel, hogy a Gawker Media jogsértően járt el, mert a forgatókönyv engedély nélkül közzétett példányának megosztására szólított fel. Erről szó sincs, a lapnál senki nem látta a forgatókönyvet mielőtt az AnonFiles-on fel nem tűnt volna. A Gawker senkit nem biztatott sem a feltöltésre, sem a megosztásra. 

5. A Gawker azért tette közzé a linket, mert hírértéke volt. Defamer nevű blogunk arról ír, amiről Hollywoodban beszélnek. Köszönhetően Tarantino sajtósainak, a város másról sem beszélt múlt héten, mint a The Hateful Eight kiszivárgott forgatókönyvéről. A történetet számos szaklap és blog vesézte ki, a szakma csak erről beszélt két napon keresztül. Az internetre feltöltött példány léte közismert volt, a link közzététele pedig nem egy leleplezés vagy breaking news-sztori közlése volt, hanem rutinmunka, egy hírcikkbe beillesztett hivatkozás.                  

6. Mivel Quentin Tarantino ugyanazzal a "szerzői és szomszédos jogok megsértése valamint jogvédett tartalom terjesztése" vádakkal illet minket, amikkel az illegális fájlmegosztókat szokás, és mivel ezek teljességgel megalapozatlanok, nem hagyjuk magunkat. Találkozunk a bíróságon.

 

index

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Quentin Tarantino április 24-én nyilvános felolvasóestet tart a The Hateful Eight forgatókönyvéből, melyen Christoph Waltz mellett valószínűleg Michael Madsen és Bruce Dern is részt vesznek. Úgy hírlik, hogy amennyiben pozitív visszajelzések érkeznek a közönségtől, QT talán mégis elkészíti a filmet.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Tarantino tervezett filmjéről az egyik főszereplő, Kurt Russell árult el dolgokat. Mondjuk nem sokat: “I’ve got a Tarantino project called The Hateful Eight that looks like it may go somewhere around the beginning of the year.” Avagy a következő év első felében foroghat a film. Ő az egyik főszereplő, Samuel L. Jackson pedig a másik.

kurttara.jpg

Mivel volt a forgatókönyvből egy felolvasás, így a történetről is megtudtunk már dolgokat: egy postakocsi hatalmas viharba kerül, ezért letér az útjáról, és így egy bárban ragadnak az utasai amíg tart az ítéletidő. Persze Tarantino épp átírja az anyagot, hiszen kiszivárgott és ezért berágott, szóval ki tudja mi lesz ténylegesen belőle. Ami tuti, hogy westernfilmet kapunk.

 

filmbuzi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tarantino éppenhogy kiheverte a forgatókönyvének kiszivárogtatását követő bonyodalmakat (a Gawker nevű oldalt beperelte, amiért elérhetővé tették a The Hateful Eight scriptjét, miután valaki volt olyan kedves és kiszivárogtatta azt), máris új dolgokat tervez. Nevezetesen azt, hogy a Django elszabadul főhősét Djangót egy képregényszéria erejéig összeereszti a legendás kardforgatóval, Zorróval.

A Reginald Hudlin felügyelete alatt készülő képregény egy idősebb Zorrót fog szerepeltetni és a történetről egyelőre annyit tudunk, hogy Zorro egy idősebb karakter lesz és Djangóval való viszonyuk hasonlítani fog a Star Wars-ben látható Obi Wan és Luke viszonyához.

 

"Tetszik ez az ötlet, nem csak azért, mert úgy általánosságban szeretem a westerneket, hanem Zorrónak minden verzióját bírom. Legyen szó a Disney-sorozatról vagy épp a William Whitney-filmekről. Úgy gondoltam, remek ötlet fogni ezt a híres, mexikói, fikciós westernhőst és összeereszteni őt egy újonnan kitalált fekete westernhőssel. Nem akarok egy rakás Django-filmet csinálni, úgyhogy ez lehetőséget ad arra, hogy kontrolláljam a mitológiát, ugyanakkor elmeséljek új történeteket."

A rendező hozzátette, hogy a képregény tartalmazni fog egy a Django elszabadul-ból kivágott jelenetet, melyben Dr. Schultz karaktere is felbukkan és melyben a motivációit jobban kifejti Djangót illetően.

A képregényt Matt Wagnerrel közösen írja, a rajzokon pedig Esteve Polls (The Lone Ranger) fog dolgozni és előre láthatólag novemberben fogjuk majd olvasni.

És hogy mi a helyzet a The Hateful Eight-tel?

 

Tarantino meg fogja csinálni, az már biztos, ahogy az is, hogy a befejezése más lesz, mint amit a nemrégiben tartott felolvasáson hallhatott/láthatott a néző. "Mind értetek. Nem voltam eddig biztos benne, de itt és most eldöntöttem." - nyilatkozta a rendező azzal kapcsolatban, hogy meg fogja-e rendezni végül a forgatókönyvet.

Bónusz, hogy a közönség soraiból elhangzott egy kérdés, mely arra irányult, hogy gondolkodott-e már azon, hogy science-fictiont csinál. A válasza sokat ígérő volt, hiszen elmondása szerint van már egy ötlete a zsánerben, ami idővel valami naggyá nőheti ki magát. Úgyhogy elfordulhat, hogy egyszer majd egy Tarantino-féle scifire fogunk jegyet váltani.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Ha minden igaz, a Sin City 2 előtt láthatjuk majd az új Tarantino-film előzetesét

Mert ugye az USA-ban úgy kerül moziba a Sin City 2, hogy előtte a The Hateful Eight (A gyűlöletes nyolcas) elős előzetese, vagy inkább teaserje fog lemenni. Ez az a film, aminek kiszivárgott a forgatókönyve, mire Tarantino annyira berágott, hogy lemondta az egész forgatást és pereket helyezett kilátásba, de aztán meggondolta magát, és a felhajtást meglovagolva bejelentette, hogy mégis csak legforgatja a westernt, ami egy hóviharban játszódik, és egy fogadóban ideiglenesen összezárt nyolc emberről szól.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Quentin Tarantino legújabb filmjének forgatása nagyjából két hónap múlva veszi kezdetét, így hát a rendező az utolsó neveket írja fel a stáblistára.

 

 

A jelek szerint Tarantino eldöntötte, hogy kit akar a női főszerepben látni és leszerződtette a Kis-nagy világ egyik színésznőjét, Jennifer Jason Leigh-et. A The Wrap beszámolója alapján Leigh egy gyilkosságért körözött nőt, Daisy Domergue-t alakítja majd, akinek lógnia kellene a bűneiért.

A The Hateful Eight forgatása december 6.-án veszi kezdetét Colorádóban és valamikor jövőre érkezik a mozikba. Főbb szerepekben Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, Walton Goggins és Samuel L. Jackson.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

2 verzió kerül a mozikba

 

via Variety:

The roadshow version has an overture and an intermission, and it will be three hours, two minutes.

The multiplex version is about six minutes shorter, not counting the intermission time, which is about 12 minutes.

 

- movie-censorship -

szóval a rendes 6 perccel rövidebb, a másikban lesz nyitány és szünet is.

http://www.movie-censorship.com/news.php?ID=9640
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...