Jump to content
PirateClub.hu

X-Men: Apokalipszis


hankock
 Share

Recommended Posts

  • 5 weeks later...

Bryan Singer nyakig benne van a X-Men világában: a legújabb hírek szerint nem csupán az X-Men: Az eljövendő múlt napjai utómunkálataival van elfoglalva, hanem X-Men: Az elsők folytatásának forgatókönyvén is dolgozik.

Az X-Men: Apocalypse-ról eddig nem sokat tudni, de az már a címből kiderül hogy a főgonosz az ősi Egyiptomból származó, Apocalypse nevű lény lesz, aki az első a mutánsként ismert.

Egy nemrégiben készült interjúban Singer azt állítja, hogy a mutánsok eredetéről is meg fogunk tudni egyet-mást:

“A mutánsok történelméből is láthatunk fejezeteket, a távoli múltból, ami a mutánsok eredete környékén. Mindig is foglalkoztatott a kérdés, vajon mi lehet a hátterében annak, amikor a törtélem során felbukkanó Istenekről, csodákról és különleges erőről beszélünk.”

Egy korábbi hír szerint Az eljövendő múlt napjai végén lesz egy jelenet, ami egyenesen az X-Men: Apocalypse-hoz vezet erről a rendező az alábbi módon nyilatkozott:

“Még nem döntöttem el. Biztosan lesz valami a filmben, ami a következő filmhez történetekhez alapot szolgáltat.”

Az már biztos, hogy Bryan Singer a forgatókönyv írásában részt vesz, illetve a produceri teendőket végzi, az azonban még nem teljesen, hogy ő fogja rendezni a filmet:

“Tárgyalunk a rendezésről. Még tart a folyamat. Próbáljuk megoldani az időzítést. Szeretném én rendezni.”

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Bryan Singer egy interjúban elejtett pár infót:

  • Brutál nagyszabású pusztítás lesz, eszméletlen látvány. Most végre lehetőségük van rá, tekintve az ellenfelet, ilyet még nem láttunk X-men filmben.
  • Elő fog kerülni az ősi mutánsok, a több ezer évesek kérdése. Ez egyelőre jelenthet valami régészeti felfedezést is.
  • A film a 80-as években fog játszódni.
  • Még pár ismerős mutáns fiatalabb énjét is látni fogjuk.

 

filmbuzi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A Fox stúdiónak nem kell aggódnia, a következő X-Men film az előrejelzések szerint szépen fogja termelni a milliókat, így nyugodt szívvel adhatnak engedélyt a betervezett következő részre. Korábban megszellőztették, hogy szintén Bryan Singer fog állni az X-Men: Apocalypse mögött. Bár erre azért még ne vegyünk mérget, hiszen előfordulhat, hogy a fejesek úgy ítélik meg, hogy a rendező pere nem tesz jót a mutánskalandnak és szép csendben megválnak tőle.

De jelenleg még Singer a fedélzeten van és a Scifi Now-nak adott interjúban elmondta, hogy a célja az, hogy végre bemutassa, hogy miképp is alakult meg az X-Men. Hiszen ezt a sztorit még nem mesélték el. Küklopsz, Jean Grey és Ciklon is részese lesz a történetnek, de ezúttal más, fiatalabb színészek fogják alakítani a karaktereket.

Küklopszot James Marsden játszotta, Grey-t Famke Janssen alakította, Ciklont Halle Berry formálta meg a korábbi részekben, utóbbi az Eljövendő múlt napjaiban is felbukkan egy rövid időre.

 

 

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Simon Kinberg elárulta, hogy a film cselekménye 1983-ban fog játszódni 10 évvel az előző rész múltban játszódó részei után, illetve 20 évvel az X-Men: Az elsőkhöz képest. Ez azt is jelentheti, hogy az X-Professzort és Megnetót alakító James McAvoyt és Michael Fassbendert kissé meg kell öregítenie a sminkeseknek. Azt még nem árulták el, hogy Apokalipszis miként fog belecsöppenni a történetbe, de valami egyértelműen történni fog az alatt a 10 év alatt, ami felébreszti a Föld legöregebb mutánsát. Bryan Singer filmje 2016 májusában debütál majd a mozikban.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

FIGYELEM!!! A következő cikk az X-Men: Az eljövendő múlt napjai filmre vonatkozó hatalmas SPOILERES információkat tartalmaz! Csak a saját felelősségedre olvasd tovább!!!

Az X-Men: Az eljövendő múlt napjai hatalmas sikereket aratott mind a rajongók, mind a kritikusok körében. Így nem meglepő, hogy két év múlva érkezik a folytatás, az X-Men: Apokalipszis. Az készülő film annyira felkeltette a rajongók figyelmét, hogy már is rengeteg hír, pletyka, féligazság látott napvilágot vele kapcsolatban. Ezek közül a legérdekesebbeket összegyűjtöttük egy nagy cikkbe.

 

AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI UTÁN:

Apokalipszis az X-Men Univerzum leghatalmasabb mutánsa. Az ő érkezését legalább annyira várják a rajongók, mint Thanos-ét a Bosszúállók világában. Így nem meglepő, hogy szinte minden hétre jut egy-egy új X-Men hír, pletyka, amióta kiderült, hogy vele csapnak majd össze Logan-ék a legújabb mutáns filmben. Az idén bemutatott X-Men: Az eljövendő múlt napjai alapjaiban változtatta meg mindazt, amit az X-Men Univerzumban felépítettek a franchise tíz éves létezése alatt. Ahogy arról korábban olvashattunk, az X-Men: Az ellenállás vége és az X-Men kezdetek: Farkas gyakorlatilag megy a kukába, ugyanis ennek a két filmnek (Amelyek tényleg a széria leggyengébbjei... Gondoljunk csak arra, hogy mennyire elrugaszkodtak az alapanyagtól, a képregényektől és hogy összekutyultak mindent mindennel.) a történéseit eltörölte Az eljövendő múlt napjai. Tehát nem történtek meg olyan fontos események, mint Küklopsz és X-Professzor halála, Jean Grey Főnix-szé válása és halála, Vadóc képességeinek elvesztése, valamint az X-Men kezdetek: Farkas minden hibája (hogy csak egyet említsünk, Deadpool borzalmas ábrázolása és halála).

Ezek után jogosan merülhetett fel a gondolat, hogy akkor az X-Men: Apokalipszis-ben a régi trilógia szereplőit láthatjuk majd, amint szembeszállnak Apokalipszissel. Nos, nem így lesz. A 2016-ban érkező film nem a "régi" csapatról fog szólni. Azzal, hogy Az eljövendő múlt napjai eltörölte a korábban említett két film eseményeit, azzal csak a rajongóknak akartak kedveskedni a készítők. És tényleg szívmelengető volt látni az utolsó jelenetben, hogy X-Professzor magániskolája üzemel és fiatal mutánsokkal van tele, a Professzor, Küklopsz és Jean él, valamint Vadóc és az idős Bestia is feltűnnek. De mindez csak azt szolgálta, hogy Brian Synger helyre tegye mindazt, amit a távozása óta elrontottak az utódai. Ugyanis a rendező elmondta, hogy az X-Men: Apokalipszis középpontjában a fiatal X-Professzor-Magneto (James McAvoy, Michael Fassbender) páros  fog állni, és kb. egy évtizeddel az Eljövendő múlt napjai eseményei után fog játszódni, egészen pontosan 1983-ban.

 

A VISSZATÉRŐK:

Tehát az X-Men: Apokalipszis a '80-as években játszódik majd, így az eredeti trilógia színészeivel nem találkozhatunk majd a filmben. Kivéve persze a Logan-t alakító Hugh Jackman-t és talán Patrick Stewart-ot. Ugyanis sokan elképzelhetőnek tartják, hogy az idős X-Professor meséli el Logan-nek, hogy mi is történt a '80-as években, annak követkeményeképpen, hogy megváltoztatta a múltat az Eljövendő múlt napjaiban. A "fiatalok" közül várhatóan mindenki visszatér a harmadik felvonásra is (ugyanis számukra az Apokalipszis lesz a harmadik X-Men film az Elsők és Az eljövendő múlt napjai után). Tehát James McAvoy (X-Professzor), Michael Fassbender (Magneto), Nicholas Hoult (Bestia) és persze Jennifer Lawrence (Mystique), valamint a már említett Hugh Jackman (Farkas). Rajtuk kívül találkozhatunk még Evan Peters-szel, azaz Higanyszállal, akinek főbb szerepet szán Synger, és elmondása szerint ezúttal Higanyszál ikertestvére, Skarlát Boszorkány is szerephez jut majd. Ők azok, akik biztosan szerepelnek majd az X-Men: Apokalipszis-ben.

 

 

KI(K)RE SZÁMÍTHATUNK MÉG?

Van egy figura, akinek a feltűnésében szinte biztosak a rajongók. Ő nem más, mint Gambit. Hiszen pár hónapja bejelentették, hogy Channing Tatum-ot leszerződtették Gambit szerepére, csak azt nem árulták el, hogy melyik filmben. Ha csak nem érkezik egy szóló Gambit film 2016 előtt (amire nem sok esélyt látok), akkor bizony vele is az X-Men: Apokalipszis-ben találkozhatunk majd.

Továbbá a múlt héten Synger bejelentette, hogy Küklopszot, Ciklont és Jean-t is láthatjuk majd az új filmben, ugyanakkor sem James Mardsen, sem Halle Berry, sem Famke Janssen (a karaktereket korábban megformáló színészek) nem fog szerepelni benne. Bizony, ez azt jelenti, hogy új színészek fogják alakítani a fent említett szereplőket. Synger elmondta, hogy az Apokalipszis-ben szeretné bemutatni az X-Men csapat megalakulását, azt, hogy miként találkozik X-Professor, Jean Grey, Küklopsz, Farkas, Ciklon, Bestia és talán Gambit. Tehát most gőzerővel keresik a megfelelő színészeket a fiatal Küklopsz, a fiatal Jean és a fiatal Ciklon szerepére.

Na, és persze ne feledkezzünk meg Vadócról sem! Hiszen ő is alap tag az X-Men-ben. Igaz, hogy róla mostanában nem sokat hallani, de még korábban maga Synger nyilatkozta, hogy annak ellenére, hogy Az eljövendő múlt napjaiból kivágta Vadóc jeleneteit, imádja a karaktert, és a későbbiekben még számol vele. De számomra (a cikk írója számára) mégis valószínűtlennek tűnik Vadóc feltűnése az X-Men: Apokalipszis-ben, ugyanis '83-ban Vadóc még csak kisbaba. Ettől függetlenül persze Anna Paquin is feltűnhet a filmben, ha lesznek benne a jelenben játszódó jelenetek.

 

 

EDDIG NEM LÁTOTT KARAKTEREK:

A fentiek mellett biztos kapunk jó néhány eddig nem látott mutánst. A Maximoff-ikrek, Higanyszál és Skarlát Boszorkány mellett feltűnhet akár a harmadik testvér, a húguk, Polaris is, akit már Az eljövendő múlt napjaiban is láthattunk. Igaz ott még csak egy 5-6 éves kislány volt, de mint tudjuk az X-Men: Apokalipszis tíz évvel később játszódik, tehát könnyen előfordulhat, hogy látunk majd a vásznon egy tinédzser korú Polaris-t.

Sokan várják Cable (Kábel) feltűnését is. Cable, azaz Nate Summers Küklopsz és Pryor (Jean Grey klónja) mutáns gyereke a jövőből, akinek az egyetlen életcélja, hogy elpusztítsa Apokalipszist. Továbbá egy rendkívül népszerű karakter a rajongók körében. No, meg az X-Force csapat egyik alap tagja. És mint tudjuk, a Fox-nál gőzerővel készül az X-Force film. Így nem lenne meglepő, ha Cable is feltűnne a filmben, hiszen az ő szerepeltetésével az X-Force filmet is szépen felvezethetnék. Viszont ha Cable feltűnik, akkor akár Deadpool is beköszönhet, ők ugyanis szinte elválaszthatatlanok. A rajongók biztos az egekig magasztalnák a filmet, ha Deadpool képregényhű piros-fekete szerkóban feltűnne a filmben, akár csak egy cameo erejéig is. Ugyanis ő is egy igen népszerű mutáns. Viszont, ha Cable jön, akkor ismét időutazós filmmel van dolgunk, ami viszont lehetőséget biztosít a régi trilógia karaktereinek szerepeltetésére is.

A fentieken kívül még számos mutánst lehet már most előre szóbahozni a filmmel, ennek oka pedig maga Apokalipszis. Ugyanis Apokalipszisnek mindig van négy lovasa. Mindez egy bibliai történetre vezethető vissza (nem tudom pontosan idézni), amelynek lényege, hogy az apokalipszist, vagyis a világ végét, mindig megelőzi annak négy lovasa, azaz az éhínség, a pestis, a háború és a halál. Ezt emelték át a képregényekbe a karakter megalkotói, így a leghatalmasabb mutánsnak, Apokalipszisnek, van négy lovasa, Éhínség, Pestis, Háború és Halál. Apoklapszis a legősibb mutáns, több ezer éves, aki gyakran (azt sajnos nem tudom, miért) évszázadokra "hibernálja" magát. Viszont, amikor felébred, mindig összetoborozza a lovasait. Vagyis megkeresi a kor legerősebb mutánsait és közülük négyet "hipnotizál" és a lovasaivá, szolgálóivá teszi. Tehát az évezredek során már rengeteg mutáns volt Éhínség, Pestis, Háború és Halál.

 

Így rengetegen találgatják, hogy a filmben mely mutánsok lesznek Apokalipszis lovasai, kikből lesz Éhínség, Pestis, Háború és Halál. Van választék bőven. Itt megnézhetitek a teljes listát. A legesélyesebbnek sokan Arkangyalt és Mister Sinister-t tartják, de az sem elképzelhetetlen, hogy Gambit vagy Polaris lesz így bevezetve, ugyanis a képregényekben ők is voltak már Apokalipszis "agymosott" lovasai.

Apokalipszist szépen felvezették Az eljövendő múlt napjai stáblistás jelenetében, amelyben nem csak a fent említett négy lovast láthattuk, hanem azt is, hogy milyen hatalmas erővel rendelkezik a jelenetben látható fiatal (akkor az egyiptomi korban még évezredekkel fiatalabb, mint 1983-ban) Apokalipszis.

 

KIT LÁTNÁNK MÉG SZÍVESEN?

A fent említettek közül van még néhány mutáns, akit szívesen látnánk az új filmben. Az egyikük az eredeti trilógia vitathatatlanul egyik legnépszerűbb karaktere, Árnyék (Alan Cumming). Kurt Wagner, azaz Árnyék volt az X-Men 2 legjobb karaktere, sokan várták is a visszatérését mind Az ellenállás végében, mind Az eljövendő múlt napjaiban. Ám Árnyék visszatérése még várat magára. Reménykedünk benne, hogy majd az Apokalipszisben talán kapunk egy fiatal Árnyékot is a megalakuló X-Men csapatba.

Sokan szeretnék végre a nagyvásznon látni Jubilee-t is. Jubilee volt a '90-es években futó animációs X-Men sorozat egyik főszereplője. Az ő szerepeltetésére én magam még nem sok esélyt látok, ha csak a rajzfilmből indulok ki, hiszen Jubilee ott tinédzserként került be X-Professzor évtizedek óta üzemelő magániskolájába, ahol Ciklonék is tanítanak, és amely évek óta az X-Men főhadiszállása. Tehát ebben a filmben, amelyben megalakul az X-Men, Jubilee karaktere csak kisgyermek lehet, vagy talán még meg sem született.

E cikk írója is egyetért azokkal a rajongókkal, akik szívesen látnák Liev Schreiber-t újra a mutánsok között. Ha valami jó volt a korábban már említett X-Men kezdetek: Farkas-ban, akkor az kétségkívül Sabretooth (Kardfog) Schreiber által remekül megformált és eljátszott karaktere volt. Őt szívesen látnánk újra egy X-Men filmben.

Továbbá meg kell említenünk az idős Bestiát is. Ugyanis pár héttel ezelőtt Kelsey Grammer a Collider-nek adott interjújában elmondta, hogy nagyon örült neki, hogy Az ellenállás vége után, most, Az eljövendő múlt napjaiban újra Bestia bőrébe bújhatott, még ha csak egy cameo erejéig is. És nagyon szeretne szerepelni az X-Men: Apokalipszis-ben is. Örülne neki, hogy ha az idős Bestia is feltűnne az új mutáns moziban. Nekem (a cikk írójának) is nagy kedvencem Bestia figurája, az X-Men 3-ban ő volt a kedvenc karakterem. Örülnék neki, ha majd még láthatnám X-men filmben Kelsey Grammer alakításában is.

 

 

Elsőre persze hatalmasnak tűnhet a cikkben szereplő karakterek halmaza, de Brian Synger már az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban is bizonyította, hogy remekül tudja kezelni és mozgatni a karakterek sokaságát. Igaz, ott végül Vadóc a vágóasztalon végezte, de a többi karakternek szépen meg volt a helye a sztoriban. Mivel még rengeteg idő van 2016. májusáig, a film bemutatásáig, így még sokáig tarthat, mire konkrétumok is napvilágot látnak a filmmel kapcsolatban. Addig is emésztgessük a cikkben olvasható információkat, és persze kommentben írjátok meg, hogy melyik színészeket látnátok szivesen Skarlát Boszorkány, Küklopsz, Ciklon vagy Jean Grey szerepében. Illetve ti, melyik mutánsokat látnátok szívesen az X-Men: Apokalipszis-ben?

 

cinestar

Módosította Venheidem
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 5 weeks later...

Bár lehet, hogy csak számomra meglepő, és Singer a kultikus gonoszt egy teljesen más verzióban fogja előadni nekünk, és igazából tényleg tök egyértelmű választás Oscar Isaac, akit állítólag a rendező már a kezdetektől fogva leginkább szeretett volna a szerepre.

Meg azért mégis csak Oscar Isaac-ről beszélünk, és a 20th Century Fox akármennyire is minden lépésével egyre hátrébb kerül a Fantasztikus Négyessel, annyira nem tudnak mellélőni az X-Men franchise-zal. A sztoriról egyébként annyit tudunk jelenleg, hogy a 80-as években játszódik, és (nyilván) fiatalabb kiadásban kapjuk Jean Greyt, Külkopszot és társaikat, akikre egyébként már meg is vannak a kiszemeltek.

Singer egyébként még azt ígéri, hogy 2016-ban érkező film elképesztő pusztítást mutat majd be, de azt gondolom, egy Apokalipszis szintű ellenséggel ez talán a helyén van. Főbb szerepekben Isaac-en kívül még Michael Fassbender, Jennifer Lawrence és James McAvoy, legalábbis a biztosan visszatérők közül. A forgatás várhatóan jövő áprilisban kezdődik.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...