Jump to content
PirateClub.hu

Milyen Médialejátszót vegyek?


dalmar
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Szeretnék tanácsot kérni azzal kapcsolatban ,hogy milyen médiaéejátszót vegyek.

A főbb szempontjaim:

1,Minnél több fájlformátum lejátszása .

2,A feliratok korrekt megjelenítése.

3,Erősítő nélkül is használható legyen.

4.USB porton keresztűl külső merevlemezről is tudjon filmet lejátszani.

5.Természetesen minnél szebb kép megjelenítés.

 

Amit legfeljebb költenék rá az 80 000 Ft

 

Aki tud ezen követelményeknek megfelelő médialejátszót az kérem írja meg,és szívesen vennék saját véleményeket is,hogy miért ajánljátok .

 

Előre is köszönöm a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

Tévéhez akarod kötni? Mert a mai tévék többsége elég korrekt médialejátszóval van felszerelve, amikkel sok gond nem szokott lenni, csak néha kell velük trükközni. De ugyanígy olyan külső médialejátszó sincs, ami mindent visz, mindegyikkel kell majd trükközni néha. Persze azért akadnak minőségbeli különbségek, mert pl. az én tévém a kicsit jobb minőségű filmeket alig láthatóan, de kicsit akadozva játsza le. És a fényerőt sem lehet benne állítani pl.

 

A bluray-lejátszókban általában minőségibb médialejátszók vannak és megvan az az előnye, hogy valódi lemezt is belerakhatsz. Gyári bluray filmeket és dvd-re kiírt bármilyen filmet is.

Vagy vannak olyan tv-boxok is, amikkel fel tudod venni a digitális tv-streameket is usb-re átkódolás nélkül és médialejátszó is van bennük.

 

Én inkább ilyeneket vennék, de ennyi pénzért biztos van szuper médialejászó is, bár tökéletes nem létezik, és engem idegesítene, hogy ennyi pénzt kiadok rá, aztán mondjuk nem kezeli az flv konténert (ami eléggé általános) vagy nem játsza le a tömörített fejléces mkv-kat (ami sajnos szintén általános). Plusz még van több általános hiányosság is.

Link to comment
Share on other sites

Szia!

 

Persze,hogy tévéhez akarom kötni, monitorok még nem készülnek nagy képernyővel(legalábbis amit meg lehet fizetni).

Bluray lejátszó azért nem kell mert külső merevlemezről akarok filmeket lejátszani,+ a lemezeknek helyigénye van,megkarcolódik,ha kiírsz filmet rá min 20 perc egy lemez,ott van még az íráshiba lehetősége,egy írható  lemez se 10 FT stb..

Link to comment
Share on other sites

Nekem egy 1080p monitorom van (közelebbről nézem, tehát ugyanott vagyok, mint egy messzebbről nézett nagyobb tévével) plusz egy bluray-lejátszó, ehhez hozzá tudom dugni a külső merevlemezt is és a gyári bluray-lemezeket és dvd-ket is viszi meg a dvd-re kiírt egyéb filmeket is. Blu-ray-re még nem archiválok, mivel íróm nincs, de ha esetleg lesz, ahhoz is jó lesz.

 

Konkrétan a médialejátszók terén nem tudok tanácsot adni, csak gondoltam leírom a véleményem. De ahogy elnézegettem az árakat, 28 lejátszóból 3 volt csak 80 fölött, úgyhogy...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pont ezért lenne jó választás egy médialejátszó. Ajánlasz egy kompakt rendszert, amiben van 1 bluray lejátszó meg egy hangszett, csak ezzel az a gond, hogy a bd lejátszó nem fog mindenféle formátumot lejátszani, a streamelést meg szerintem megint nem kezeli rendesen.

Médialejátszót vagy htpc-t érdemes venni, és akkor el lehet felejteni az állandó lemezre írkálást, meg hogy nem játszik le minden formátumot a készülék. Külső winyoról, hálózatba kötött sz.gépről, NASról, pendrive-ról, szinte mindenről lényegesen több formátumot lejátszanak mint a bd lejátszók.

Xtreamerem van évek óta. A WD és Asus médialejátszóját használják még nagyon sokan. A popcorn és a dune ezeknél már egy magasabb kategória, de ha ennyi keret van rá én lehet, hogy inkább építenék vagy vennék egy htpc-t. Itt lehet a lejátszókról olvasgatni:

http://forum.m4p.hu/index.php?s=66033b67c5373edb8415248054a55941&showforum=31
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...