Jump to content
PirateClub.hu

Egymilliárdnál tart a vaterás döglött légy


ica
 Share

Recommended Posts

Lakásban talált döglött legyet árul egy ratosz nevű felhasználó a legismertebb hazai aukciós portálon. Az állati tetemnek óriási a sikere.

 

„Eladó a képen látható sérült légytest! Nemrégen bukkant elő valamely zeg-zugból a lakásban. Sajnos viseltes állapotban van, teljesen ki van száradva, több lába is hiányzik. Megitélésem szerint tavalyi létforma lehetett, és a nemét sem tudom megállapítani,e-mailt ba éedeklödni!!!" – ezzel a szöveggel jelent meg egy hirdetés a Vaterán május elején.

http://antik.vatera.hu/kegytargy/elettelen_legy_test_ujratoltve_1752332117.html

Az élettelen légytetem – az adatlap szerint - „használt", a neme azonosíthatatlan és több lába hiányzik, viszont a nyertes licitáló személyesen is megnézheti, illetve átveheti a Borsod megyei Ónodon.

 

A nem mindennapi hirdetésnél már csak a kommentek szórakoztatóbbak, az eladóhoz özönlenek a kérdések, a látogatók száma már több mint 35 ezernél tart, az ár pedig napok alatt az egekbe szökött: a döglött légy jelenleg egymilliárd háromszázezer forintot ér az online piactéren.

 

dátum: 2013.05.13

 

Molylepkére cserélném

 

"Tisztelt ratosz! Érdekelne, hogy hím vagy nőstény egyedről van szó, csak ez az egy darab van, vagy van több is?" Köszönöm kérdését!

Sajnos nem tudtam megállapítani a tetem nemét, leírásban említettem, hogy DNS teszt szükséges a pontos beazonosításhoz! Jelenleg ez az egy példányom van, gondosan megőrizve. Bár lehetséges, hogy további példányok is fel lelhetőek a lakásban, főleg ha a rovar légyinfluenza vagy más biológiai fertőzöttségtől szenvedett. Ha természetes halállal pusztult el, akkor valószínűleg kizárható, hogy több példányt is találok, de azért körülnézek, hátha találok egy klánt!

"Tisztelt ratosz! Eredeti a termék, esetleg eredet igazolás van hozzá? Manapság sajnos sok távol-keleti hamisítványt találni."

A termék valószínűleg eredeti, természet által gyártott darab, mivel a mumifikált tetem magán hordozza az europid légyfajok sajátosságait.

"Hello ratosz! Zöldeskék króm fényezésű változatban nincs véletlenül?"

Eléggé bemattult szerencsétlen, de szerintem egy minőségi polir után visszanyerhető valamelyest az eredeti színárnyalata!

"Tisztelt ratosz! Üdv! Érdeklődnék, hogy csere érdekli e? Van több db szúnyog illetve egy molylepke is. Ha más az elképzelés, szerintem még ki tudom ásni a családi kiskedvencünket, Nyuszit, az oroszlánfejű töpenyulat. Hasonló korú a teteme mint az Ön hirdetésében szereplő légyé. Előre is köszönöm!"

Köszönöm, nagyon érdekes felvetés. Esetleg csere megoldható lenne a molylepkére! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...