Jump to content
PirateClub.hu

A Nagy Linux Téma


matee100
 Share

Recommended Posts

Nah megnéztem hogy mi fogja és ezt találtam érdekesnek:

rob 5618 63.9 0.6 58748 6368 ? Sl 00:28 2:22 /usr/lib/evolution/evolu

 

 

Amint látjátok ez a "valami" 63.9%-ban eszi meg a CPU-t.... Miért??? Jah és még az NVidia driver sincs fenn, szal csupasz Ubuntu, és már így megfogja.....:S

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hát gyakorlatilag semmi szerintem.Mivel alig alig van valamilyen kártevő linux alá.Na jó azért akad ,de tényleg alig.Ha még is szeretnél valamit a biztonság kedvéért akkor egy guarddogot ajánlok vagy az AVG-nek is van Linux alá vírusírtója és tűzfala is.Na meg az ubuntunak van egy beépített tűzfala amit aktíválni kell mert alapból nem megy.

Arról meg infó,leírás itt:

http://ubuntu.hu/

 

A többi nagy linuxos ember meg majd biztos tud mondani pár okosságot.

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

Nekem is lenne egy kérdésem. Mindenféle distrubcióval lehet ugye mountolni az .iso fájlokat. De mi a helyzet pl. a .bin .cue stb. fájlokkal? Van valami olyasmi alternatív program, mint a Daemon Tools, vagy Alcohol 120, tehát nem parancssoros, hanem "mezei" felhasználók számára is könnyen használható grafikus program?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mi az hogy "teljesbe tenni"? A monitor maximális felbontását kihasználni? Milyen ablakkezelőt használsz? Gnome? KDE? Xfce?

Gnome ablakkezelő esetén: Rendszer/Beállítások/Képernyő felbontása;

vagy terminalba:

$ gnome-display-properties

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
msn messegner futtatható mandriva alatt? vagy van valamilyen változata ami fut?

A Mandrivára a legjobb MSN progi az aMSN!!Szoftvertelepítőben megtalálod!!

Egyébként nálam a Mandriva az abszolut nyerő.Nagyon gyors és megbízható,pedig csak p3-asom van...íme egy kis szemléltetés :rolleyes:

post-1159539-1230146594_thumb.jpg

post-1159539-1230146609_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sziasztok

 

én egy abszolút kezdő linuxos vagyok eddig csak windowst ismertem és most akadnak kérdéseim, légyszíves ha tudtok segíteni tegyétek meg. az első én egy open suse 11,1 est használok ami nem tudom mit takar csak látom hogy linuxból is van sok. szóval ilyet használok. az első kérdésem hogy a rar fileokat mivel tudom megnyitni? illetve néha a programok telepítésével is néha akadnak gondjaim nem is beszélve arról hogy azal zenelejátszó nem hajlandó mp3akat lejátszani. légyszíves ha tudtok segítsetek és ha még tudtok pár hasznos okosságot írjátok le. nagyon szépen köszi

 

bocsi elnéztem:$ 11,0 ásat használok:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Csatacsiga!

 

Ez azért van mert az mp3-as fájlok lejátszásához és a rar fájlok ki/becsomagolásához szükséges kodekeket, illetve tömörítőket nem tartalmazza az alap telepítés, vagyin nem települnek a rendszer telepítésekor. Ennek az az oka, hogy ezek a segédprogramok fizetősek. A SUSE-t sajnos nem ismerem, mert én ubuntut használok. Ott bizonyos szoftver tárolókat kell engedélyezni, majd a program telepítő alkalmazásban meg kell keresni és telepíteni kell a szükséges kodekeket. Ha esetleg eredeti, emiatt védett DVD-t akarnál lejátszani, akkor ugyanezzel találod magad szemben. Természetesen erre is az utólagos telepítés a megoldás.

A SUSE is hasonlóan működik, mint az ubuntu, ott is a megfelelő szoftver tárolót (repo vagy repository) kell engedélyezni. Hogy pontosan mit és hogyan az attól is függ, hogy milyen környezetet használsz. KDE-t vagy gnome-t, milyen szoftver telepítőt használsz, mert lehet karakteres felületen (terminálból), lehet grafikus felületen kattintgatással is szoftvereket telepíteni. A SUSE-n általában ezeket a Yast-tal lehet megoldani. Abban kell ezt a bizonyos repository-t engedélyezni.

Itt nézz szét:

http://hu.opensuse.org/Csomagok

A 11.0-nál láthatóak a "Hivatalos telepítési források és frissítések" és a "Nem hivatalos és fejlesztői csomagkészletek". Ezek a repók vagyis repository-k vagyis szoftver tárolók. A fejlesztők a kész szoftvereket ide töltik fel. Innen lehet azután BIZTONSÁGOSAN telepíteni. Ezeket a címeket kell a Yast-ban a megfelelő helyen beírni, engedélyezni, ami persze ha még nem csináltál ilyet, akkor kicsit bonyolult. Ha legördülsz az oldal aljára, akkor ott írja, hogy hogyan kell a Yastban új szoftvertárolót hozzáadni. Van olyan is, hogy nem elég egyszerűen csak hozzáadni egy új tárolót, mert a telepítéshez előtte a szoftvertárolót hitelesíttetni is kell. Ez egy tulajdonképpen egy *.key fájl, amit szintén a megfelelő helyen a Yast-ban hozzá kell adni.

Itt találsz még segítséget. Én is próbálkoztam már a SUSE-val, nekem az ubuntu jobban tetszett.

http://hu.opensuse.org/Add_Package_Repositories_to_Yast

Azt, hogy ezek közül a repók közül melyikben van a rar és az mp3 kodek a búbánat tudja. Sok sikert a SUSE-hoz. :-) Van egy SUSE Linux-os téma is, ott hátha több segítséget kapsz.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Szeretnék egy kis jellemzést kérni tőletek a következő Linux disztrókról. (Nem vagyok még nagy Linux guru.)

 

- Ubuntu (ilyet használok de kíváncsi vagyok véleményetekre)

 

- Fedora

 

- Mandriva

 

- PCLinuxOS

 

Válaszaitokat előre köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...