Jump to content
PirateClub.hu

Sajtos ropi


GirlPower
 Share

Recommended Posts

parmezanos_rud.jpg

 

Burgonyás-sajtos ropi - Otthoni sütögetés

 

A házi készítésű sütemények, pékáruk vagy rágcsálnivalók valahogy mindig másmilyen ízűre sikerednek, mint a boltban készültek. Mindenképp jobbak és finomabbak. Nézzük meg hogyan kell otthon ropit készíteni!

 

Hozzávalók

  • 40 dkg tört burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál sütőpor
  • só ízlés szerint
  • tojás a kenéshez
    tetejére sajt, de lehet szezámmag vagy só is

Elkészítés

Először minden hozzávalót egybegyúrunk egy tésztává, majd hagyjuk legalább 30 percet pihenni. Pihentetés után szakítunk a tésztából és kinyújtjuk őket. Bekenjük tojással, rászórjuk a sajtot, szezámmagot vagy sót és csíkokra vágjuk. Ezután megsütjük 200 fokon kb. 15-20 percig.

 

Igazi házi készítésű, ropogós ropit kapunk! Remek reggelinek és nasinak egyaránt, mely mellé fogyaszthatunk bármilyen szószt – ketchup, majonéz, tejföl, tartár - ízlés szerint. De edzés előtt is kiváló, ha kevés az időnk, egy kevéske ropi nem árt, hiszen alacsony a szénhidráttartalma.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...