Jump to content
PirateClub.hu

videó alá új ac3 hang


luciferion
 Share

Recommended Posts

Hali,

Van két változatom egy filmből

Az egyikből a hangot virtualdubbal kiszedem így lesz egy ac3-as hangom, a másik pedig a kép miatt kell szóval ez alá szeretném berakni a már említett kivadászott ac3-ast vagy a meglévő sáv mellé vagy helyette.

Milyen programmal tudom ezt megtenni általános esetben és mit ha mkv kiterjesztésű videó alá szeretném betenni az új hangot?

Arra már rájöttem hogy annak érdekében hogy a hang ne csússzon nem csak alá kéne konvertálni hanem esetlegesen szerkeszteni is.

 

Már szemezgettem magamnak a fórumból infókat de nem jutottam eredményre

Előre is köszönöm a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

VirtualDub nem támogatja az ac3-kiterjesztést ezért nem lehet vele, NanDubbal és VirtualDubModdal végülis lehetséges de mp4 és mkv kiterjesztéssel már nem jön össze. Ha felrakom a codec-eket (ffd-show, avisynth...) a VirtualDub megnyitja egy AviSynth script file-al (DirectShowSource) viszont mivel még mindíg nem támogatja az ac3-at nem tudom vele megcsinálni. A másik kettő meg nem nyitja meg az mkv/mp4 kiterjesztést ugyan ezt a script file-t használva.

Link to comment
Share on other sites

Én ugyanezzel kinlódok és már annyit elértem, hogy a hangot ki tudom cserélni.

Az a gondom, hogy a nem szinkronos film hoszabb mint a magyar és egyelőre még nem jó.

 

Ezt egy másik fórumon olvastam és megosztom veled:

 

Szükséged lesz az mkvmerge GUI programra meg egy médiainfós programra. A médiainformációs progival meg tudod nézni, hogy az avi fps-e azonos-e az mkv-val. Ha nem akkor a 9. pontban leírtak szerint kell egymáshoz igazítani.

 

Összefűzés menete:

1. Indítsuk el az mkvmerge GUI programot

2. Az Input fülön az add gombbal tallózzuk be az eredeti mkv fájlt.

3. Szintén az add gombbal tallózzuk be az magyar hangot tartalmazó avi fájlt.

4. A Tracks ablakban látható, hogy milyen video, audio, és feliratsávokat tudunk ki/be kapcsolni. Csak az előtt hagyjuk pipát, amit benne szeretnénk hagyni, pl: V_MPEG4 kezdető, ami ugye a video sáv, A_DTS kezdetű, ami az eredeti hangsáv, és a végén mondjuk az AC3 kezdetű, ami a mi új magyar hangsávunk.

5. Az add gombbal feliratot is hozzárakhatunk, csak előtte ellenőrizzük, hogy megfelelő időzítésű-e az adott srt feliratfájl.

6. A Tracks abalakban jelöljük ki a magyar hangsávot.

7. Alatta a General track options fülön megadhatjuk az adatait. Nevét, nyelvét, illetve a Default track flaggel, azt hogy ez legyen az alapértelmezett hangsáv.

8. Format specific options fülön a Delay mezőbe írjuk be a delay értéket, ami az ac3 fájl nevében szerepel. Ennek hiányában rá kell jönnünk, hogy hány milliszekundum az elcsúszás az eredetihez képest. Ha nem tudjuk, akkor először ne írjunk ide semmit. Egyébként azt figyeljük meg, hogy hogyan kezdődik a film az eredeti mkv fájlban és hogyan kezdődik a mi avi verziónkban. Ha nagy az eltérés, akkor ide valamilyen értéket kell írni.

9. Stretch by mező a legfontosabb. Ide kell beírni a két fps értéket az alábbi formában: 25.000/23.976

Ezzel kerüljük el azt a régi módszert, hogy a 6 hangsávra bontott audiót egyenként kelljen fizikailag megnyújtani, majd újrakódolni és összefűzni.

10. Output filename mezőben megadjuk, hogy hová mentse az új filmet.

11. Start muxing gomb megnyomásával elindul az összefűzés.

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm, hogy megosztottad!

Ezzel már lehet kezdeni valamit

 

Ha a magyar azért rövidebb mert a stáblista lett levágva a végéről annak talán nem kéne gondnak lennie

Ha az elején van eltérés azt viszont nem tudom hogy mivel lehetne javítani

Talán vágni lehetne a nem szinkronost hogy együtt legyen a szinkronossal

Vagy a nyújtás a nemjó? nem egyezik az fps?

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok. Az Avidemux is egy nagyon jó kis program. Bár millió variáció létezik belőle. Olyat kell keresni amelyikben van lehetőség a hangsáv kicserélésére.

Amelyik tudja abban így kell kicserélni: Audio - Main Track...- Audio source: - AC3,MP3,WAV ,csak ilyen típusú hangokat enged kiválasztani - Open - OK , majd pedig Save , Az Audionál Copyn kell hagyni. De persze lehet konvertálni is. Viszont előfordulhat egy ilyen hangcserénél, hogy a videó " darabos" lesz. Vagyis töredezetten , akadozva lehet lejátszani. Nekem ilyet inkább HD videóknál csinált. Megoldás: a videósávot konvertálni kell mentéskor. Legtöbbször ezt használom:

AviDemux 2.5.6.7716 FINAL Portable

Link to comment
Share on other sites

Azért még annyit kiegészítés képpen, hogy én legtöbbször mp3 tipusú hangokat cserélgettem saját készítésű videók alá. Mivel az Avidemux ezred másodperc pontosan mutatja a videó hosszát így már könnyű az Audacity-ben hozzászerkeszteni az új hangot bármilyen videó alá, Az Avidemux vagy ugyanolyan hosszú vagy még esetleg rövidebb hangot is enged alátenni, viszont hosszabbat már nem. Viszon van lehetőség korrekcióra az Avidemuxban. Azaz a hangsáv tologatására plusz mínusz irányban a videósávhoz képest. A Shift felirat mellett van egy négyzet, ha pipát raksz bele akkor engedi a mellette lévő ablakban ( a le-föl nyilakkal) plusz-minusz időt meghatározni, hogy merre és mennyivel legyen a hangsáv eltolva.

Visszatérve az eredeti kérdéshez az MKVToolnix programmal tetszés szerint lehet .mkv formátumú fájlok tartalmát megváltoztatni. Hangsávok illetve felirat fájlok be-ki helyezését lehet elvégezni vele. Sőt még .avi fájlokat is kezel, akkor az Output filenaménél átkell írni az .mkv-ét .avira.

Amit használtam mostanában: MKVToolnix 6.0.0.500 Portable

Üdv.:F.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

két programot javaslok:

1. oxelon media converter (bármilyen média típust konvertál bármilyen más típusba, pl mkv-t aviba, mkv-t mp3, ac3-at mp3-ba stb stb.)

2. Nero Vision --> itt egyszerre több plusz hangsávot is be lehet tenni, kiírja DVD-formátumban és utána azt vissza tudod konvertálni avi-ba

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...