Jump to content
PirateClub.hu

Indiana Jones VI.


hankock
 Share

Recommended Posts

A Lucasfilm 59 éves elnökasszonyával, a Spielberg-filmek állandó producerével, Kathleen Kennedyvel készített négyoldalas gigainterjút a napokban a Hollywood Reporter, amiben a jelenleg talán legbefolyásosabb hollywoodi producer minden nagyobb filmtervéről beszélt a J.J. Abrams-féle Star Wars folytatástól kezdve a Jurassic Park 4-en át egy tervbe vett Indiana Jones 5-ig.

 

3822886_f8175087e3c94b29fa50dbe42c7b8976_wm.jpg

Kampuplakát az Indiana Jones 5-höz

Utóbbira mi is felkaptuk a fejünket (Abramsszről és a Star Warsról lesz majd nagyobb cikkünk, nyugalom!), főleg mert erről a projektről maga Steven Spielberg nyilatkozott így a kerekasztal-beszélgetésükön: "Nem fogok újabb Indiana Jones-filmet forgatni, kivéve, ha George Lucas írja meg a sztoriját". Lucas, most hogy már ráér (hiszen az egész Star Wars-univerzumot 4,05 milliárdért átpasszolta a Disney-nek), először is rendbe tenné az Indy-idővonalat, hiszen a 89-es Utolsó kereszteslovag és a 2008-as Kristálykoponya között összesen 19 év telt el, ráadásul közben olyan nem elhanyagolandó események történtek, mint az öreg Jones professzor (Sean Connery) halála és a második világháború, ahol Indy fejtette meg a nácik Enigma-kódrendszerét (legalábbis ezzel kérkedik a Kristálykoponyában).

Az új történet tehát akár az Indy-filmek jól megszokott, náciverős milliőjében is játszódhat, ezúttal a negyedik részhez képest egy évtizedet visszalépve, a második világháború idején. Főleg mert a legtöbb kritika a legifjabb Indy, Shia LaBeouf felbukkanása és az 50-es évek ufóhisztériás-szovjet katonás hangulata miatt érte a készítőket. Persze ez az egész csak találgatás egyelőre.

Akárhogy is lesz, Kathleeny Kennedy és Steven Spielberg még biztosan együtt fog dolgozni néhány blockbusteren, hiszen ötéves szerződést írtak alá. A 70 éves Harrison Ford egyébként már 2008-ban meglebegtette , hogy "lesz Indiana Jones 5 is, reméljük, nem kell újabb 20 évet várni rá". Ugyanebben az évben Ford örökös szinkronhangja, Csernák János is elmondta iparági forrásokra hivatkozva: " Úgy tudom, az ötödik résszel visszatérünk a vallásos témához, és Indy Jézus keresztjének darabjait keresi majd.

" (via Geektyrant)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Miközben a színész épp népszerűsíti a külföldön hamarosan megjelenő Paranoia című filmjét, elárulta, hogy szerinte tökéletesen helyénvaló lenne készíteni egy ötödik Indiana Jones-filmet

 

Az elmúlt néhány hónapban mindig úgy alakult, hogy Ford valahogy mindig szóba került. Hol a Star Wars VII miatt, hol az idén megjelenő Paranoia vagy Végjáték című filmek miatt, hol pedig az Indiana Jones 5 miatt, aminek lassan ez lesz jelmondata: "Ha lesz egy jó ötletünk". Ugyanis már mindenki kész a film forgatására Ford-tól Spielberg-en át a mellekszereplőkig mindenki, aki számít egy valakit kivéve: George Lucas-t. Hát igen, ha nincs, aki megírja a sztorit, akkor nehéz lesz megcsinálni. De Ford még bizakodik.

"Láttuk a fejlődni, és szerintem tökéletesen helyénvaló, hogy visszatérjen egy nagy filmmel, amiben nem feltétlenül muszáj annyi fenékbe rúgást csinálnia. Számomra az a legérdekesebb a karakterben, hogy érvényesül, bátor, van esze és intelligens. Megrémül, mégis sikerül túlélnie."

Bár Indiana Jones egy olyan karakter, ami simán megérdemelne tizenkét részt is, mégsem biztos, hogy szüksége van egy ötödikre, mert már a negyedik is messze nem úgy sikerült, ahogy annak kellett volna, így az ötödik még jobban megtépázhatja a régész, kalandor eddig jól felépített karrierjét. Viszont az kétségtelen, hogy a Kristálykoponya Királyságánál méltóbb befejezést érdemel.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

A Paramount Pictures és a Disney megállapodtak, ez utóbbi kezébe kerültek végül a marketing és terjesztési jogok, ami a jövőbeli Indiana Jones filmeket illeti - tehát nyilvánvalóan vannak tervei Mickey egéréknek a franchise-zal. Egyelőre még bejelentés nem történt egy konkrét folytatással kapcsolatban, de most már legalább lehet egy ilyenre számítani a közeljövőben. Az 50 millió forintos kérdés pedig egyértelmű: Harrison Ford visszatérhetne szerepébe? Nélküle nyilván nem lenne ugyanaz a széria, mint volt. A színész nemrég például azt nyilatkozta, hogy szerinte semmi akadálya nem lenne még egy Indiana Jones filmnek, de az is tény, hogy fölötte pedig igen csak eljárt már az idő, egy rebootra pedig lenne egyáltalán szükségünk? Mindenesetre feszülten várjuk a fejleményeket.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Korábban az a szóbeszéd keringett, hogy Ford csak akkor hajlandó ismét Han Solo bőrébe bújni, ha kap még egy Indiana Jones-filmet. A most született pletyka pedig nem elég, hogy erősíti az előzőt, de rádob még egy lapáttal, mert állítólag nem egy Indiana Jones-film készül, hanem mindjárt kettő. A 71 éves Ford valószínűleg nincs ellene a dolognak, hiszen eddig sem volt titok, hogy jobban érdekli a régész prof kalandja, mint az űrcsempészé.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Jön az Indana Jones 5, de Harrison Ford nélkül. Kaminski operatőri melója viszont betonbiztos

Most már hivatalos: lesz Indy 5, és az is eldőlt, hogy Spielberg régi barátja és harcostársa, Janusz Kaminski lesz az új rész operatőre, akivel a mester több mint 20 éve, a Schindler listája óta mindig együtt dolgozik (előtte a mi Zsigmond Vilmosunk volt a kedvence, de állítólag összebalhéztak, miután Zsigmond a Harmadik típusú találkozásokért kapott Oscar-díja átvételekor nem rebegett hálát a beszédében Spielbergnek).

Az viszont egyelőre nem tudni, melyik fiatal színész veszi át az ostort meg a kalapot a 72 éves Harrison Fordtól, aki az új Star Wars miatt egy ideig biztosan nem ér rá az Indy 5-tel foglalkozni (forgatás, lábsérülés, újabb forgatás, aztán persze jönnek a Han Solo-haknik meg az interjúk egészen a 2015-ös premierig).

6910397_105b30345c12bf814f6a1a14e89db87a
Fotó: Facebook / Tumblr

Elvileg Shia LaBeoufot lecserélik majd Bradley Cooperre, de olyan pletykák is beindultak már, hogy A galaxis őrzői ifjú titánja, a Disney új liblingje és aranytojást tojó tyúkja, Chris Pratt fogja b

 

index

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...