Jump to content
PirateClub.hu

HTC One X+


hankock
 Share

Recommended Posts

 

Az év egyik legjobb androidos mobilja a HTC One X volt, melynek most a frissített változata is megérkezett.

 

Még az év első felében jelent meg a HTC 2012-es zászlóshajója, a One X, mely több szempontból is a legjobb androidos mobil volt idén. Ilyen tényező volt például az anyagminőség, az összeszerelés, vagy a kijelző. A Sense felület, melyet az Androidra hagyományosan ráhúz a vállalat, viszont elmarad a legtöbb konkurens megoldástól, és bár sokat fejlődött, nagyon alapvető funkciókat továbbra sem tartalmaz. Ilyen például az értesítési területen el(nem)helyezett vezérlőelemek, vagy az igen félresikerülten összerakott híváskezelés, és kontaktlista.

 

 

A One X+ ezen termék frissített változata, mely pont azokon a területeken lett frissítve, ahol probléma nem igazán volt. Ahogy a címben is említettük, ez egy gyorsteszt, így javasoljuk az eredeti One X-ről készült cikkünk elolvasását először, mivel itt csak a változtatásokat tárgyaljuk ki.

 

4.jpg

 

Kinézetét tekintve nanométerre pontosan megegyezik a két eszköz (súlyra is csak 5 grammal nehezebb a +), ami egyáltalán nem baj, sőt. A One X+ továbbra is az egyik legszebb telefon, amit valaha piacra dobtak, a nagyon precíz összeszerelésről, és a kiváló anyagminőségről nem is beszélve. Az előlapon történt egy kis változás, de ez sem észrevehető, mivel csupán az üvegről van szó. Az előző megoldást a legfrissebb Gorilla Glass váltotta, mely még ellenállóbb, mint elődje.

 

5.jpg

 

A burkolat alatt megbújó akkumulátort is nagyobbra cserélték - 1800 mAh helyett egy 2100-as egység szolgáltatja a kellő energiafröccsöket. Erre az újabb Tegra 3 miatt volt szükség, mely magasabb órajelen üzemel. Ezzel el is érkeztünk a telefon legfontosabb újdonságához. Az eredeti One X-ben a Tegra 3 első verziója teljesített szolgáltatót, mely egy négymagos, 1,5 GHz-es lapkát jelentett. Az új One X a Tegra 3 frissített kiadását tartalmazza, mely amellett, hogy 1,7 GHz-en ketyeg, már LTE modemmel is rendelkezik. Ez számunkra nem jelent semmit, mivel ezzel az USA piacot kívánja az Nvidia megtámadni. Az eddigi Tegra lapkák ugyanis nem támogatták az LTE hálózatokat, így a nemzetközi telefonok, melyek ezzel voltak felszerelve, nem jutottak el a tengerentúlra - kénytelenek voltak a gyártók a kétmagos, de hasonlóan erős Qualcomm Snapdragon S4 processzorra hagyatkozni, az USA variánsokban. A friss Tegra 3 plusz sebességét a legtöbb felhasználó soha nem fogja érzékelni, mivel az extra erő maximum a benchmarkokban jelentkezik.

 

3.jpg

 

Minimális változás, de érdemes azt is megemlíteni, hogy a nem túl meggyőző 1,3 megapixeles előlapi kamerát egy továbbra is elég közepesen teljesítő, de legalább nagyobb felbontású, 1,6 megapixeles szenzorra cserélték. A belső tárhely méretét is megnövelték, 32 GB-ról 64 GB-ra. Ez azért volt szükséges, mert ahogy az alap modell, úgy ez sem bővíthető, sajálatos módon.

 

A felsoroltakon kívül még egyetlen fontos változás van - a One X+ már gyárilag Android 4.1-el (Jelly Bean) érkezik, ami a felület sebességén is érzékelhető, hisz jóval simább az egész működés.

 

A Sense felület viszont továbbra sem meggyőző, és ahogy sejtettük, nincs változás a One X-hez képest, kivéve persze a Jelly Bean funkciókat. A telefon továbbra is gyors, továbbra is szép, de semmi értelme nincs váltani azoknak, akik már befizettek a One X-re. Egyedül azok számára lehet érdekes ez a telefon, akik az Egyesült Államokban élnek, és nem tudják a Tegra 3-at, illetve az LTE-t nélkülözni. Hazánkban viszont csak az gondolkodjon ebben a készülékben, akik most készülnek új telefon vásárlására, és a HTC sorozata tetszik nekik - nyilván ez esetben nincs értelme a sima One X-et megvenni.

 

 

technet

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...