Jump to content
PirateClub.hu

Star Wars: The new Saga Ep.7-8-9 (update)


hankock
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Pénteken mindenki nézheti a Star Wars 7 trailerét

Nem volt világos, hogy a nép mikor kapja a Star Wars: The Force Awekens trailerét online, viszont twitteren megerősítették, hogy pénteken érkezik az iTunes jóvoltából is az előzetes, avagy nem maradunk le semmiről.

Úgyhogy nincs más hátra, mint várakozni…

Forrás:filmnews.hu

Link to comment
Share on other sites

VIGYÁZAT, EXTRÉM SPOILERVESZÉLY!

Amióta kijött a 2015-ben mozikba kerülő Star Wars 7 első előzetese, a geek szakportáloktól kezdve a mainstream médiáig mindenki a lovagi kardra hasonlító vörös fénykardról vitatkozik.

Pedig sokkal érdekesebb fejlemények is történtek a Csillagok háborúja háza táján: Spoiler Man, az állítólagos Lucasfilm-dolgozó november 30. óta szivárogtat infókat  a Redditen  arról, hogyan folytatta  J.J. Abrams gyerekkorunk kedvenc űrmeséjét, és a posztjaiból lassan már a Star Wars 7 teljes sztoriját össze lehet rakni.

 

Persze a rossz nyelvek szerint az egész kamu: a Lucasfilm megtartotta a régi jó szokását, és hamis infókkal szédítik a túlságosan kíváncsi rajongókat (ahogy például 30 éve a Jedi visszatér korai címe is Revenge of the Jedi volt).

Az Index Star Wars-ügyi szakosztálya most lelkiismeretesen összebogarászott minden apró információt Spoiler Man kiszivárogtatáscunamijából, de innentől

tényleg csak az olvassa tovább a posztot, aki nem bánja, ha a teljes filmet Rontóc Géza módjára elspoilerezzük!
 

Spoiler Man szerint a Star Wars 7 lesz J. J. Abrams mesterműve, aminek a forgatókönyve ugyan túlságosan is a Skywalker-család köré épült fel, de még így is

sokkal jobb lett a két új Star Trek-filmnél! Sőt, ez a rész még A Birodalom visszavágnál is komorabb!

Az eddigi infóit átbogarászva erősen hajlunk arra, hogy igaza van, mivel az alant felvázolt sztori minden egyes korábban kiszivárgott concept artra hihető magyarázatot ad (a vázlatrajzokban felbukkanó, kereszt alakú fénykard és traktorszerű sivatagi robogó pedig tényleg benne volt a hivatalos trailerben, úgyhogy a concept artokra utaló sztorielemek jó eséllyel a filmben is benne lesznek).

Luke száműzetésben, Leia a Köztársaság élén
Mark Hamill 30 éve is tudta, hogy öreg jedi mester lesz a Csillagok háborúja 7-ben?

A hollywoodi legendárium szerint George Lucas kezdettől fogva 9 mozifilmet akart.

Ez az elmélet azonban már ott megbukik, hogy az első Csillagok háborújára is alig akartak pénzt adni neki a nagy stúdiók, a Luke és Leia között bimbódzó, kamaszos románc (lásd még: Luke csak azért indult el a nagy kalandra, mert rágerjedt a megmentésre váró, csodaszép hercegnőre) pedig elég necces vérfertőzés, ha Lucas már valóban kezdettől fogva úgy írta meg a sztorit, hogy a két karakter egy testvérpár.

Az viszont tényleg igaz, hogy Lucas rögtön a nagy bevételrekordok után elkezdett agyalni a folytatáson, egy 1983-as tévéinterjúban ugyanis maga Mark Hamill kottyantotta el: Lucas 2011 körül egy új Star Wars-trilógiát akar forgatni, amiben Luke már egy öreg Jedi mester lenne, aki átadja a tudását egy új padawan-generációnak.

 

30 évvel járunk A Jedi visszatér eseményei után. Azzal, hogy a megtért Darth Vader beledobta Palpatine-t a Halálcsillag 2.0 reaktorába, a lázadók csak az endori csatát nyerték meg, a galaktikus polgárháborút még közel sem.

Leia hercegnő ugyan lelkiismeretes vezetőként irányítja a Köztársaságot (C3PO és R2 is nála van, akárcsak az első Star Wars legelején), a férje, Han Solo pedig még mindig rengeteg rázós bevetést teljesít a Millennium Falconnal, mégsem lehet kimondani, hogy nyerésre állnának. A hangulat olyasmi, mint 1944-ben, a partraszállás után: a gonosz birodalma még áll, a szövetségesek pedig óriási veszteségek árán menetelnek a győzelem felé. A Köztársaság jelenlegi központja a pletykák szerint a Yavin, aminek a dzsungellel és ősi templomokkal teli holdján már a '77-es Star Wars idején is jól kiépített lázadó bázis volt. Ezt láthattuk a kiszivárgott concept arton is:

7313811_c728624b93781d7865acbdbe5890510f
Fotó: Lucasfilm Ltd. / The Walt Disney Company

Luke az elmúlt harminc évben hét Jedi-tanítványt nevelt fel, jelenleg viszont önkéntes szűműzetésben él. Régi barátai és harcostársai közül senki sem tudja már, pontosan mi történt vele, csak annyi bizonyos, hogy nem halt meg, nem őrült meg, és nem csábult át az Erő sötét oldalára. A néző viszont megtudja majd, hogy Luke Obi-Wan, Qui-Gon és Yoda szellemeivel társalogva (érdekes, hogy Anakint nem említi a szivárogtató) oda jutott, hogy ha egyszer az új Jedi rend lesz ismét a béke őre a galaxisban, akkor semmiképp sem szabad olyan szorosan együttműködnie a fennálló rezsimmel, ahogyan azt a Régi Köztársaság és a Jedi Tanács tette: szuperzsaruk helyett inkább háttérbe húzódó, titkos testvériségnek kellene lenniük. Különösen amiatt, mert az Erő útjai újabban egyre kifürkészhetetlenebbek. (Érdekesség, hogy Luke-nak nincs vér szerinti gyereke a 7. rész idősíkjában, míg a régi kánonban, azaz az elmúlt évtizedek alatt megjelent, most már hivatalosan is zárójelbe tett könyvekben és képregényekben összejött Mara Jade-del.Született egy fiuk is, Ben Skywalker).

Fekete a főhős, tényleg felébred az Erő

Az Erő, ahogy az a hivatalos címben is szerepel. valóban felébredt, egyfajta kozmikus rezgésként: szerte a galaxisban arra ébrednek rá az átlagemberek, hogy érzik ezt a misztikus energiamezőt. Mintha a Jedik levadászása után visszahúzódó Erő most ezer csáppal kinyúlt volna, hogy emberek (és űrlények) tessék használni a hatalmamat, mert nagy dolgok vannak készülőben! Ilyen frissen Erő-érzékennyé vált, tinédzser karaktert alakít Daisy Ridley, Adam Driver és John Boyega is.

7311871_88addf45d5901a2c3d26f19b13d8afec
Fotó: Lucasfilm Ltd. / The Walt Disney Company

Boyegát egyértelműen az új trilógia ifjú Skywalkerének szánja a Disney és a Lucasfilm: ő lesz Deak, az egyszerű parasztgyerek, aki a világot megmentő hősök útjára lép. A film elején rohamosztagosként szolgál egy Birodalmi Inkvizítort (ők a Jedik és a Sith-ek tudásszintje alatt álló, harcorientált Erő-használók, akiket a Császár és Vader vadászkutyáknak használt a rejtőzködő Jedik felkutatásakor), akit a Trónok harcából ismert Gwendoline Christie alakít, és aki

nagyon-nagyon meg akar találni egy titokzatos Erő-használót a Tatunion!

Ám Boyega rájön, hogy ő is Erő-érzékeny, ezért megszökik a Tatuin felett állomásozó birodalmi csillagrombolóról, így a Birodalom maradéka számára szökevény árulóvá válik. A korábban már kiszivárgott concept artok közt látott TIE Fighter állítólag az övé lesz, vagy minimum ő töri össze menekülés közben:

7312263_c25e5f2d8bc60e993cd8cafa8bb1961e

A karaktere szerencsére nem lesz olyan béna burleszkfigura, mint a trailerben, mert szorult bele egy kicsi a Han Solo-stílusú zsiványságból is.

A fiatal női főhős Han és Leia lánya
A Star Wars 7 előtt is Han és Leia gyerekei voltak a folytatások főszereplői

Bár a Timothy Zahn-féle 7-8-9. rész, és a Thrawn-trilógia után játszódó, többszáz regény, képregény és videojáték a Disney és a Lucasfilm egyesülése óta nem számít hivatalos Csillagok háborúja folytatásnak, szembetűnő, hogy J. J. Abramsék átemeltek onnan néhány elemet.

Ilyen például Han és Leia Erő-érzékeny lánya, a kalandokba mindig örömmel fejest ugró Jaina Solo, aki egyértelműen a mostani film Ridley-jének előképe.

A jófiúból Sith-é váló fiatal tehetség története is ismerős lehet a fantikus Star Wars rajongóknak: Han és Leia fia, Jacen Solo (Jaina ikertestvére) idővel maga is a gonosz zsoldjába állt, és Darth Caedus néven ármánykodott a rokonai ellen. A 7. mozifilmben pont ilyen lesz Adam Driver karaktere, aki ígéretes X-Wing pilótából válik romlott lelkű Sith-tanítvánnyá.

Nem nehéz kitalálni, hogy Daisy Ridley karaktere, Kira az a friss hús Erő-használó, akit a Birodalom annyira meg akar találni. Ő Han Solo és Leia hercegnő lánya, de ezt az Inkvizítorok ügynökei és a Köztársaságba férkőzött kémek miatt eddig mindenki előtt sikeresen titkolta. 

7311949_97341d3047b772ba3a9fcacc908bd044
Fotó: Lucasfilm Ltd. / The Walt Disney Company

A lány Max von Sydow által megformált, öreg kiborg, Montross gyámsága alatt él a Tatuinon, egy AT-AT lépegető roncsaiban (szintén volt ilyen kép a kiszivárgott concept artok között). Az öreg amúgy már a lány nagyapját, Anakint és Obi-Want is ismerhette, bár nem az I-II-III. epizódokban elmesélt konkrét klónháborús ütközetek veteránja, csak egy öreg katona, aki még emlékszik a régi, zavaros időkre, amik képszörnyet csináltak belőle.

7312267_c68f49f018e8907afc93b171c216e390

Kira és a kiborg minden idejüket azzal töltik, hogy az Erőhöz kötődő, kacatoknak látszó ereklyéket kukáznak össze vagy vásárolnak meg mindenféle gyanús alakoktól a bolhapiacaon. Az öreg kiborghoz került például Vader sisaklemeze is, amit már láthattunk a korábban kiszivárgott concept artokon:

7312277_b1c88b52114d0ad4bc99d71ef998e459

A Solo-lány azonban egyik nap még egy ennél is sokkal izgalmasabb dolgot talál: Luke régi, kék fénykardját, ami ugye még akkor volt a nagybátyjánál, amikor a nagyapja lecsapta a kezét a felhővárosi párbajjelenetben.

A nagy találkozás

Hát persze, hogy Kira és az öreg kiborg összetalálkoznak Boyega rohamosztagosával, és mivel olyan erők loholnak a nyomukban, akikkel ennyien nem bírnak el (a Jedi-szagot megérző Inkvizítor-kopóasszony és a katonái ugye), az utolsó pillanatban befut értük Han és Csubakka a Millennium Falconnal, és szépen kitörnek a birodalmiak gyűrűjéből. Lásd az előzetes legjobb jelenetét: 

_

Egy Mon Calamari cirkálón tartott tanácskozás alatt kiderülnek a rokoni viszonyok, az öreg Han pedig egészen megkedveli Boyegát, mivel a fiatalkori énjére emlékezteti. De nemcsak Han és Csubakka térnek vissza régi ismerősként: egy vicces jelenetben majd csatlakozik a csapathoz az öreg Lando Calrissian is, oldalán azzal a kék sullusti pilótával, akivel szétlőtték a második Halálcsillagot. Han Solo a pletykákkal ellentétben viszont nem a 7. részben hal meg, hanem majd csak a következőben (már ha egyáltalán meghal, hiszen a karaktert már a jedi visszatérben is ki akarták nyírni Harrison Ford kérésére).

Ekkor ismerjük meg a Yavinon berendezkedett, Han Solo-mentalitású, fiatal X-Wing pilótákat is, akik már évek óta a Birodalom maradéka ellen harcolnak:

  • Oscar Isaac karakterét Darklighternek hívják, így valószínűleg Luke gyerekkori barátjának, a Halálcsillag elleni támadáskor hősi halált halt pilótának, Biggs Darklighternek lesz az unokája. Jelenleg ő a Kék kódnevű X-szárnyú kötelék vezetője.
  • Domhnall Gleeson szintén egy vagány, fiatal pilóta. Korábban birodalmi tiszt volt a flottában, de átállt a Köztársaság oldalára.
Az Erővel zsonglőrködő ifjonc átáll a Sötét Oldalra

A harmadik legfontosabb, fiatal Erő-használó karaktert Adam Driver fogja alakítani. A rajongók megnyugodhatnak: őt is ambiciózus, vakmerő X-Wing pilótaként, a Vörös kötelék parancsnokaként és a Köztársaság nagy reménységeként ismerjük meg a film elején (a trailerben őt láttuk a víz felett elhúzó pilóták egyikeként), de átcsábul a Sötét Oldalra! Sőt, őt is kiborggá fogják átoperálni, akárcsak Anakin Skywalkert, és állítólag ő lesz majd a folytatásokban a Darth Revanra hasonlító, maszkos, piros fénykardos gézengúz. A trailerben látható, keresztvasas sugárpallost is ő eszkábálta össze titokban mindenféle kacatból (ezért nem olyan tradicionális a kinézete, mint a korábbi filmekben látottaké), de ezt később lecseréli majd egy másikra.

7314045_5101c48a9134e7de375c9b41490a4dca
Fotó: Lucasfilm Ltd. / The Walt Disney Company

A bukott jófiú rosszban sántikáló mestere egy havas-erdős bolygón élő, eddig sosem látott, ősi, idegen fajba tartozó Sith lesz, aki tanulva egykori tanítványa, Palpatine császár hibáiból, most már sokkal körmönfontabb módon, a béna birodalmiak nélkül akarja leigázni a galaxist. Őt Andy Serkis alakítja, ez a karakter narrálta végig a trailert is. Az Sith űrlény legalább olyan erős lesz, mint az öreg Luke, és a pletykák szerint egy irgalmatlanul látványos fénykardpárbaj is lesz kettejük között.

Naná, hogy az elveszett Luke is megkerül

A nagy családegyesítésbe végül maga Luke is beszáll - elvégre az ő elkallódott majd megkerült kék fénykardja indította el lavinaszerűen az eseményeket. Egyedül Han és Leia ismerik azt a titkos Jedi-szentélyt, ahol Luke jelenleg él, így a Millennium Falcon újra elindul a hiperűrbe, most már a régi és az új karakterekkel együtt...

Állítólag ezen a concept arton azt láthatjuk, ahogy a film második nagy fejezetében a Falcon megérkezik a titkos Jedi-templomhoz:

7312721_23b47c6713a230c46a7482db137d0dfd
Fotó: Lucasfilm Ltd. / The Walt Disney Company

Luke itt dobja le először a fejéről a Ben Kenobi-stílusban hordott fürdőköpenye csuklyáját. Kiderül, hogy az útkereséssel töltött remeteévek alatt újabb fiatal tanítványt fogadott: őt alakítja az Oscar-díjas Lupita Nyong'o.

Kötelező szerelmi szál, látványos fénykardpárbajjal

A nagy egymásra találás után a renegát rohamosztagos és Han lánya is Luke Jedi-tanítványa lesz. Természetesen a két fekete fiatal (Nyong'o és Boyega) között szerelem is szövődik, később pedig Solo lánya is összejön a Kék Vezérrel (Oscar Isaac).

Kínzó kérdések a kiszivárgott sztorival kapcsolatban
  • Ha a fő Sith gézengúz nem a Birodalommal van, ki irányítja az Inkvizítorokat és a Birodalom maradékát? Egy új, névleges császár? Vagy Palpatine  klónja, mint a Dark Empire képregényben?
  • Miért megint a Tatuinon kell elrejtőzni a Birodalom elől? Tényelg nem tűnt még fel senkinek, hogy ebben az állítólagos galaxisvégi koszfészekben akárhányszor eldobunk egy űrhajóalkatrészt, az mindig egy Skywalker-rokonra (Anakin, Luke és most Daisy) esik?

A Disney ugyanis azt akarja, hogy az új trilógia legfontosabb szereplői a fiatalok (azaz John Boyega, Daisy Ridley, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson és Lupita Nyong'o) legyenek, akik Csubakkával és a guruló droiddal bandázva idővel majd a nagy öregek, Han, Luke és Leia nélkül is belevethetik magukat a kalandokba (a trailerben látható focilabdarobot egyébként szintén Kira és az öreg kiborg tulajdona, és a Disney külön kérésére lett ilyen idétlen).

7313825_77c8ee14e4e1c292c8ca676b3189d63a
Fotó: Lucasfilm Ltd. / The Walt Disney Company

Az új részben tehát lényegében két ellentétes karakter életútját és egymás elleni harcát követhetjük végig: hogyan lesz Boyega Jedi-üldöző rohamosztagosából jófiú, Driver ígéretes X-Wing pilótájából pedig Sith-tanítvány. Spoiler Man szerint J.J. Abrams és Lawrence Kasdan direkt úgy írták meg a forgatókönyvet, hogy a néző végig azt higgye: az idegen Sith nagyúrhoz átpártoló pilóta Han és Leia fia. 

A film utolsó harmadát azonban már nem spoilerezte el annyira részletesen az informátor,
csak érdekes információmorzsákat említ. Íme:
  • Spoiler Man úgy tudja, a Sullarn nevű, havas-erdős, skandináv utánérzésű bolygón a Köztársaság egy új szuperfegyvert épít,
  • az viszont érdekes lesz, ha az idegen Sith mester is ezen a jégbolygón bujkál,
  • Lawrence Kasdan, akinek A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér forgatókönyvét köszönhetjük, három nagy fénykardpárbajt írt hetedik részbe: az első kettő csak azt demonstrálja, mennyire tapasztalatlanok az ifjú Erő-használók, a harmadik viszont atomdurva lesz, és még évek múlva is emlegetni fogjuk,
  • az eddig is óriási Star Wars-rajongó hírében álló J.J. Abrams rengeteg olyan konkrét utalást (díszlet, jelmez, szereplő, stb.) és apró kikacsintást pakolt a filmbe, amitől elélveznek majd a régi trilógia fanatikus rajongói,
  • az egész film dizájnja olyan lesz, mintha a '80-as években készült volna, pár évvel A Jedi visszatér után,
  • a jelenetek 70 százaléka kézzel készített, habszivacs díszletekkel és kellékekkel forgott, csak a maradékban használtak CGI-t,
  • a digitális utómunkának viszont egyelőre még csak 20 százaléka készült el,
  • sok-sok klasszikus csillagromboló vonul majd fel,
  • szupercsillagrombolóra azonban ekkor már nincs pénze a Birodalomnak,
  • de állítólag Boba Fett is felbukkan majd a filmben: nem emésztette meg a Sarlakk-verem, hanem (ugyanúgy, ahogy a korábbi folytatásokban), a fegyverarzenáljával kirobbantotta magát a szörny gyomrából (persze ettől még bárki lehet a mandalori páncél alatt, nem kell feltétlenül a nyugdíjas Fettnek lennie),
  • ahogy a tatuini sivatagban látott Krayt sárkány csontváza is,
  • a midikloriános marhaságot viszont el kell felejteni, az Erő megint az a titokzatos energiamező lesz, fura barlangokkal és látomásokkal, aminek a Birodalom visszavágban megismertük,
  • az "Én vagyok az apád!"-jellegű, tényleg meglepő dramaturgiai fordulatokat Abrams a 8. részre tartogatja,
  • például hogy Max von Sydow öreg kiborgja nem véletlenül érdeklődik annyira a Jedik és a Sith-ek ereklyéi iránt: az is lehet, hogy valójában a Sith-ek táborát erősíti,
  • Leia nem igazán foglalkozik az Erővel, minden energiáját leköti a nagypolitika,
  • R2D2 viszont a film vége felé ismét Luke régi X-szárnyújában találja magát,
  • a Tatuin, a Yavin és az új, Sullarn nevű fagyos bolygó mellett a Coruscantot is látni fogjuk,
  • a Disney kifejezett kérésére nem lesz vér és durva erőszak a filmben.

 

index

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Na, ez már hír!

A Rajtaütés 2 sztárjai csatlakoztak a Star Wars 7-hez

 

Igen érdekes fejlemény a Star Wars-szal kapcsolatban, hogy a Rajtaütés 2-ből castingoltak harcművészeket, valószínűleg hogy kimaxolják a látványos koreográfiákat.

Az első két Rajtaütés főszereplője, Iko Uwais (aki Ramát alakította mindkét filmben), valamint Yayan Ruhian (copfos öreg bérgyilkos) és Cecep Arif Rahman (fiatal bérgyilkos, akihez többek között a film legvadabb bunyója, a konyhai verekedéses jelenet köthető) csatlakoztak J.J. Abrams ominózus projektjéhez. Azt egyelőre még nem tudni, hogy pontosan milyen szerepet vállalnak, de valószínűbb, hogy „mindössze” csak dublőrök lesznek a harcjelenetekhez, ami egyébként szintén nem kis dolog, ha valaki esetleg látta a Rajtaütéseket, akkor tudja, hogy miért.

cinestar

http://cinestar.hu/cikk/a-rajtautes-2-sztarjai-csatlakoztak-a-star-wars-7hez
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...