Jump to content
PirateClub.hu

Microsoft Windows 7


megabalance
 Share

Recommended Posts

Hogyan lehet egy x64-es Windows 7 Professional-t gyorsabbá tenni anélkül, hogy újratelepíteném? Mostanában hajlamos sokáig bootolni valamint a leállítás is elég sok időt vesz igénybe, ráadásul egyre többször gondolkozik el úgymond, hosszabb időkre. A vas elég erős alatta, i3-as processzor, 3Gb DDRIII ram, 512-es ATI HD kártya. Már a registry-t kipucoltam, CCleaner-t hetente futtatom szinte, de ezek nem sokat használnak. Mit tudtok ajánlani? Köszönöm előre is a segítségeteket.

Link to comment
Share on other sites

A ccleanert win7 alatt én inkább mellőzném, te is észrevetted ugye, hogy haszon nincs rajta, inkább károkat tud okozni adott esetekben. Érdemes az msconfigban kilőni az automatán induló programok nagy részét, csak az maradjon ami tényleg fontos ( pl a vgahoz tartozó dolgok). Kártevőírtással nem tudom hogy állsz, azt is érdemes megcsinálni. :) (Bár gondolom ez alap, azért nem részletezted, de azért leírom)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy barátomnak telepítettem egy win 7-et, és engedélyeztem a frissítést a gépén. Sajnos 2 hónap múlva előjött, hogy a win nem eredeti és persze elsötétült a képernyő. Újra telepítettem a gépet, és letiltottam a frissítéseket. 2 hónap múlva pedig, tegnap megint elsötétült az asztal, és megint jelezte, hogy nem eredeti. A vicc az, hogy nincs internete a barátomnak, ezért nem értem, hogyan lehet. Igaz telepítettem neki avast vírusírtót, de csak a pendrivok miatt, és csak a telepítéskor frissítettem nálam. Én csak egy gondot tudok elképzelni, hogy a gép annyira új, hogy a loaderben, amit használtam nem volt ilyen új processzor, ezért eggyel régebbi típust jelöltem meg, de a telepítés után hetekig jelezte, hogy eredeti aktivált windows. Az én win 7-em eredeti, ezért nem tudok próbálkozni, Ő pedig messze lakik, ezért szeretnék felkészülni a problémából. Találkozott már valaki ilyen gonddal? Akitől a lemezt kaptam azt mondta, hogy több embernél használta, és mindenkinél hibátlan. Loadert saját magam töltöttem le innen. Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

Link to comment
Share on other sites

Telepités után aktiválni kell a Windows-ot.Töltsd le ezt az aktivátort:

Windows.7.Loader.v2.0.0

1za48ufdf.png

halott link

Ha kibontottad a rar fájlt,jobb klikk a Loader exe fájlra,Run As Administrator,klikk az Install-ra,megvárni amig aktiválódik a rendszer,restart amikor kéri,és kész.

Módosította agentzs1
ne idézd a közvetlenül előtted szólót (post reply gombot használd)
Link to comment
Share on other sites

Köszönöm a segítséget, kipróbálom ezt az újat. Nem gondoltam át kellően a dolgot, és mivel ez volt az első nem eredeti win 7 telepítésem, hát megfizettem a tanulópénzt. Az igazi szívás az, hogy mivel a barátomról van szó, a saját időmet szúrom el. A mentségemre legyen mondva, hogy el nem hittem volna, hogy, hogy egy ilyen apró hiba mennyire kiszúrt velem, és remélem más is tanul belőle. (Most találtam meg a verzió számát, 1,6-os volt, 2009-es) Köszönöm még egyszer.

Link to comment
Share on other sites

A ccleanert win7 alatt én inkább mellőzném, te is észrevetted ugye, hogy haszon nincs rajta, inkább károkat tud okozni adott esetekben. Érdemes az msconfigban kilőni az automatán induló programok nagy részét, csak az maradjon ami tényleg fontos ( pl a vgahoz tartozó dolgok). Kártevőírtással nem tudom hogy állsz, azt is érdemes megcsinálni. :) (Bár gondolom ez alap, azért nem részletezted, de azért leírom)

Az msconfig automatikus indításait minden hónapban ellenőrzöm, csak a vírusírtó, meg az ATI driver indul magától, minden más ki van lőve. Fel volt anno téve az Asus FastBoot programja, de az meg mondhatni több kárt csinált, mert ezeknek a betöltendő programoknak a betöltési idejét késleltette, hogy a windows gyorsabban felébredjen. Kártevőírtás is rendszeres, azt amiatt nem említettem. :)

Link to comment
Share on other sites

IGEN, TUDOD!

 

Az Asus dolgokat elsőre aktiválja csak ki kell választani a Profile menüben az Asus márkát. Utána katt az Install gombra és voilá!

 

DE! Aktiválás ideje alatt ne legyen internetkapcsolat. Ez biztonsági okokból fontos.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok mindenki :)

Lehet, hogy már kérdezte valaki, de én nem találtam meg a témát.. naszóval.. Szeretnék egy merevlemezen létrehozni két partíciót - külön külön Win 7 oprendszerekkel, de úgy, hogy a másik partíció tartalma rejtve maradjon a kiválasztott oprendszer elől (rejtet partícióval).. XP-nél a Boot manager-ek ezt megoldották gond nélkül, de nekem Win 7-hez kellene. Lehet, hogy csak vak vagyok, de eddig nem találtam ilyen boot manager-t Win 7-hez..

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Hol lehet w7-nél kikapcsolni azt, hogy a nem használt parancs ikonokat egy idő után törölje??? :o ezt ha jól emlékszem xp-nél manuálisan ki lehetett kapcsolni a Tálca/tulajdonságok-ban, de win7-ben nem találtam ilyen opciót... Talán a regeditben???

 

Aki tud, kérem segítsen, :( mert őrület hogy úgy kell újra meg újra keresgélnem a parancs ikonokat! :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nem töröl magától ikonokat a Windows. Az XP is csak kiírta, hogy vannak nem használt ikonok. Én ilyennel még nem találkoztam, pedig volt jópár olyan ikon az asztalomon, amit soha(!) nem használtam, de megmaradt mind.

 

Esetleg néhány lemez / registry tisztító úgy gondolhatja egy-egy ikonról, hogy érvénytelen, és eltávolíthatja.

Link to comment
Share on other sites

A megoldás egyik lehetőségét (egyenlőre egyik) ide bemásolom:

 

"Startmenü/kereső, ird be hogy gpedit.msc majd üss enter-t.

A megnyíló Helyi csoportházirend szerkesztöben keresd meg azt a bejegyzést hogy

Felhasználó konfigurácio-felügyeleti sablonok majd az Asztal elemre 1x katt jobb

oldalon jobb klikk az Asztal karbantartása varázsló eltávolítása opciora majd

a szekesztésben a tiltást válaszd."

 

 

Logikus, hogy ha van ilyen alkalmazás a w7-ben (márpedig látjuk hogy van) akkor lehet "valami hasznosat" kezdeni vele.

A probléma ott van, hogy a sugóban ezt is írja:

 

"Ha ezt a beállítást letiltja vagy nem konfigurálja, az Asztal karbantartása varázsló alapértelmezés szerint 60 naponta fut."

 

Vagyis ezek szerint hiába a tiltást, vagy a nem konfigolást választom ki, attól még 60 naponta futna...

?

 

Ha lesz időm, akkor még nézegetem ezt a dolgot...

Link to comment
Share on other sites

Pont, hogy engedélyezni kell ezt az opciót, ha ki akarod kapcsolni a funkciót (mivel Asztal karbantartása varázsló eltávolítása a neve).

 

Az is oda van írva, hogy "Követelmények: csak Windows Server 2003 és Windows XP operációs rendszerek". Nem legalább, hanem csak. Szóval Windows 7 alatt már nincs is ilyen asztali karbantartás (nem is láttam soha). Azt ne kérdezd, hogy miért hagyták benne akkor a felügyeleti sablonokban...

Link to comment
Share on other sites

Ez érthető, de ha egyszer nincs ilyen funkció a Windows 7-ben, akkor nem tudjuk kikapcsolni sem, hiába értünk hozzá. A kérdésed rögtön így tetted fel:

Hol lehet w7-nél kikapcsolni azt, hogy a nem használt parancs ikonokat egy idő után törölje???
Ezzel mi nem sok mindent tudunk kezdeni, csak azt tudjuk válaszolni, hogy nincs mit kikapcsolni. Na meg persze az operációs rendszer alatt előforduló összes anomáliát nem ismerhetjük. :)

 

Menj be a C:\Felhasználók\Felhasználóneved\Asztal mappába! Nézd meg, hogy az eltűnt ikonok láthatók-e ebben a könyvtárban!

Ugyanezt ismételd meg a C:\Felhasználók\Nyilvános\Asztal mappával!

 

Ha a fent említett mappák valamelyikében látod a hiányzó ikonokat, akkor váltsd át a Windows 7 témáját (lehet, hogy elsőre hülyén hangzik) másikra! Ha megjelentek az ikonok, akkor örülsz. Mindenesetre utána - ha működik ha nem - visszaválthatod a témát.

 

Ha nem sikerült: Nyiss CTRL + SHIFT + ESC-kel egy feladatkezelőt, majd állítsd le benne az explorer.exe folyamatát! Még mindig a feladatkezelőben: Fájl menü --> Új feladat --> cmd

Írd be a parancssorba a következő parancsokat:

cd /d %UserProfile%\AppData\Local
del IconCache.db /a
shutdown -r

A végén újraindul a Windows.

 

 

Természetesen nem 100%, hogy működik, de egy próbát megér. :)

Link to comment
Share on other sites

Nos hát az lenne a gondom hogy, a notimon sehogy se tudom aktiválni a windows 7-tet. 4 féle aktivátort használtam már, mindegyik különböző volt. A negyediknél azonban a gép bepipult. Elvileg még lett volna 26 napom a lejáratig, de most már azt írja ki hogy ma kell aktiválnom, meg kidobja hogy nem eredeti windowsom van, meg hogy szoftvercsalás áldozata lettem, és fekete az asztal háttere. Az utolsó aktivátor a win7vista toolkit volt. Észrevettem hogy mi közben dolgozott a program vele párhuzamossan lefutattat a windows egy parancssort, szoftvervédelem néven. Valamit hogy egyes aktivator azért nem futott le mert nem talált néhány fájlt a windowsban. Tehát most az a kérdésem, hogy mit tegyek? és hogy hogy aktiváljam a windowst?

Link to comment
Share on other sites

nekem mióta win7 van a gépemen a win7 loadert hasznalom es azota mar volt ujratelepitve mindig mas verziot es mindre jo volt (utoljara 1 honapja toltottem le uj win-t) szal sztem probald ezt

http://thepiratebay.org/torrent/5621974/Windows_7_Loader_eXtreme_Edition_v3.503-NAPALUM_DiBYA

nemkell semmit allitgatnod csak siman aktivalas gombra kattintassz es kesz is

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...