Jump to content
PirateClub.hu

Microsoft Windows 7


megabalance
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Lekötelezne, aki tudna nekem segíteni a következő probléma megoldásában!

Invitel előfizetésem van, 3in1 csomag (tv+net+telefon), van hozzá egy Thomson ST780i WL wifi router. Addig nincs gond, míg xp fut a gépen. De ahogy felteszek egy windows 7-et (több verziót kipróbáltam), onnantól jön az, hogy kiszámíthatatlan időközönként kattan egyet a router, kikapcsol a tv és a net ( telefon nem), kerek 2 percig áll minden (mindig ugyanannyi, lemértem), aztán újraindul.

Ezt a mókát van úgy, hogy 5 percenként megcsinálja, van úgy, hogy 2 napig se.

Szüleimnél ugyanez a rendszer van, ugyanilyen router, és ott is előfordult ez, de ott xp alatt.

 

Most ez akkor router hiba lesz, vagy szolgáltató, esetleg az én gépemnek nem tetszik valami?

A gépem adatai a következőek:

 

Asus P5KPL-AM alaplap

Intel Pentium Dual 3.00GHz proci

128Mb integrált videokari

500Gb vinyó

2Gb DDRAM

 

Előre is köszönöm, ha tud valaki valami hasznosat mondani! Mert én most már feladom. :(

Link to comment
Share on other sites

rendszeresen előforduló hiba:

felteszek egy progit, (legutoljára pl. autocad) minden jól megy, gépet kikapcsolom. másnap indítom a gépet és a hálozat állapotát jelző 'kis monitor'-ban sárga felkiáltó jel van. mindent kipróbáltam; router resi bla-bla ..

csak egy dolog segít ilyenkor : rendszerfájlok vissza állítása; de ezzel egyidejűleg elvesznek azok a dolgok a gépről amik a rendszer visszaállítási pont után keletkeztek :S

szóval nem tudom mitől lehet ez de nem jó így !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

helló! valaki nem tudja hogy lehet azt kikapcsolni hogy windows indításkor ne kelljen felhasználói nevet választani? Csak egy felhasználóm van és egy update telepítése óta csinálja ezt, de nem találom hol lehetne kikapcsolni. a választ előre is thx!

Link to comment
Share on other sites

Vezérlőpult --> Felügyeleti eszközök --> Számítógép-kezelés --> Helyi felhasználók és csoportok --> Felhasználók. Itt letiltasz minden olyan fiókot, ami nem Vendég, Rendszergazda vagy általad létrehozott. :)

Link to comment
Share on other sites

XP-n használtam egy ORION HT550 típusú 5.1-s hangrendszert.Most felraktam a Win7 ultimate 64 bites rendszert és nem szól csak 1 része a hangszóróknak.hiába teszem más dugóba a kábeleket mégse szólal meg. XP-n nem volt vele semmi gond,és még mielőtt még valaki azt mondaná hogy tegyek bele külön hangkártyát már most mondom hogy az alaplapom 7.1-t képes kezelni.

 

Megoldódott probléma:Fel kellett rakni egy újabb drivert és már megy is.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

A Windows 7 kapcsán egy problémába ütköztem és erre kérném segítségeteket. Amikor újraindítom a rendszert akkor a következővel szembesülök: leállítás után újraindulva behozza a "Windows indítása" képernyőt, majd megint újraindul érthetetlen okokból és az "Indítás javítása vagy a windows normál módú indítása" képernyővel találkozok. Az indítás javítása nem segít semmit, így rámegyek a windows normál módú indítására, de valamikor megismétlődik megint a fent leírt dolog és megint ugyanannál a képernyőnél találom magam. Teljesen véletlenszerű módon szokott sikerülni az indítás. Hogy lehet "normál indításra" bírni a windows-t? :S

 

Gépem: proci: intel dual core 2,60 Ghz E3400, ram: 2 gb, merevlemez: samsung hd250hj ata device (250 gb), vga: ati radeon hd 5450

Op. rendszer: windows 7 ultimate 32bit sp1

 

Köszönöm előre is a segítséget :) !

Link to comment
Share on other sites

Hali!

v_istvan: én már rájöttem hogy mi a gond és ki is tudtam javítani :). A videokártya illesztőprogramja kavart be nálam, letöltöttem egy régebbi verziójú illesztőprogit és azóta megy minden simán :)

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

egy toshiba laptopom van windows7-el. Amikor bekapcsolom a laptopot, a win7 töltése előtt bejön egy toshiba logó is. Ezt ki lehet valahogy szedni? Windows xp-nél a registry-ben volt erre megoldás, egy csomó gépen megcsináltam, csak egy pillanatra jelenik meg a gyártói logó. Windows7 alatt viszont sok beállítási lehetőség hiányzik a registry-ből, így egyenlőre nem tudom módosítani.

 

Tud valaki megoldást?

Link to comment
Share on other sites

Hali!

v_istvan: én már rájöttem hogy mi a gond és ki is tudtam javítani :). A videokártya illesztőprogramja kavart be nálam, letöltöttem egy régebbi verziójú illesztőprogit és azóta megy minden simán :)

 

 

Üdv!

Nagyon köszönöm az információt!

Hálás vagyok érte!

István

Link to comment
Share on other sites

sziasztok!

 

van egy "win7 Ultimate x86 x64"-es képfájlom, hogyan tudok ebből a lemezből "Win7 professional" verziót telepíteni? A sima x86-os win7 lemezből ha kiszedem a "ei.cfg", akkor választható a többi verzió is, de ami nekem van lemez abban már nincs benne a "ei.cfg", de így csak Ultimate x86 és x64 közt tudok választani.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok meg tudná esetleg vki mondani hogyan tudnám kikapcsolni a win7 biztonsági rendszerét?Felszeretném telepíteni a hangkártyám illesztőprogramját de nem engedi és ezért kellene lekapcsolnom.... hiába telepítem rendszergazdaként akkor sem jó...ha vki tud esetleg segíteni az írjon lécci...

Előre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

 

Nekem lenne egy nagy problémám. Windows 7 -et használok és csináltam rajta egy rendszer visszaállitást de amikor ujraindult a gép miután betöltötte a windowst fekete képernyő fogadott majd kiirta ezt:

 

microsoftvisual c++ runtime error

c/windows/system32/nvvsvc.exe

This Application has requested the runtime to terminate it in an unusual way please contact the applications support team for more information”

 

Rákerestem a neten és addig eljutottam hogy ez az nvidia driverhez kapcsolodik, de megoldásnak olyanokat irtak hogy rakj föl egy régit meg töltsd le megint stb de ezeket nem tudom megtenni hiszen nem indul el a windows. Irták még hogy windows boot cd ről futassam a javitást és megis probáltam de nem segitett. Szóval ha valakinek van erre megoldása vagy ötlete légyszi irja meg ide.

Link to comment
Share on other sites

Hi!

 

Gondolom volt ez a téma már és sokszor válaszoltatok is, de az előző topikokban nem találtam ilyesmit...

Szóval hogy lehet megoldani a Windows is not genuine problémát?

Már próbálkoztam sok crack-kel de 1ik sem működött szóval légyszives irjátok meg hogy hogyan lehet megoldani

(a Windows-t nem szeretném ujrarakni)

 

Előre is köcce :)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok,

 

először is kezdeném a lényeggel: ne helyezzétek át kedves moderátorok a topikot, mert a kutya se fogja elolvasni a windows 7 témában, és 1 hét múlva már mindent tudni szeretnék :) köszönöm!

 

Adott egy acer aspire one laptop, intel atom 1.3ghz procival, és 1gm rammal. Windows xp van rajta. Nekem már van egy windows7 telepítő cd-m, de sajnos a gépben nincs optikai meghajtó, tehát usb-n keresztül kellene majd felrakni rá a windows7-et.

 

Kérdéseim: az xp-re simán nem fogja engedni frissíteni a windows7-et ugye? hanem előtte le kell onnan menteni mindent, és formázás, telepítéssel felrakni a windows7-et? A windows 7 starter jól fog menni ezen a konfigon, nem lesz lassú? Hogy tudom megoldani, hogy pendrive-ról fel tudjam rá telepíteni?

 

 

Köszönöm a segítséget! kellemes napot mindenkinek. D@niel

Link to comment
Share on other sites

tiger105:

 

"UltraISO-val ajánlom a dvdkép USB-re"

 

Ez engem is megérintett, de hiába nézegetem a programot hogy hol lehet ilyet választani. Tennél fel egy képet hogy hol keressem?

 

daniel_1031: Egy megoldás lehet telepítésre, hogy sokan vannak akik rendelkeznek USB-s optikaival. Egy ilyen eszközzel, biztos hogy a lehető legegyszerűbb megoldás lenne.

Link to comment
Share on other sites

1. Download and install UltraISO trial.

 

2. Plug in your pen drive.

 

3. Open UltraISO as Administrator (right-click shortcut, "Run as Administrator")

 

4. Open the CD/DVD image file you want to write to pendrive in this instance of UltraISO (File>Open).

 

5. Under the Bootable menu, select Write Disk Image.

 

6. A new dialog should open up, listing your pen drive(s).

 

7. Select the pendrive you want to write your image to.

 

8. Set the Write Method to USB-HDD (or USB-HDD+ if your BIOS supports it).

 

9. Click the Write button, and then click Yes/OK in the warning dialog (All data on this drive will be destroyed ....... do you want to continue) that pops up.

 

8. Sit back, relax and enjoy a drink.

 

sok sikert ;)

Link to comment
Share on other sites

Win7 gyűjtőtopic azért van, hogy egy helyen legyen minden win7-el kapcsolatos kérdés és megoldás.

 

Az usb-s kérdésedre meg itt a válasz:

http://hogyan.org/windows-7-telepitese-usb-tarolorol

Google-be csak annyit kellett volna beírni, hogy "win7 usb-ről".

Link to comment
Share on other sites

Mondjuk kértem ,hogy ne rakjátok át, mert akkor többen is hozzászólnak, hogy aki tévest ír le kijavítják, mindenki hozzáteszi amit tud, én ezt tapasztaltam a segítség topikban.

 

Azért nem google-zok, mert múltkor a kollégád mondta, hogy az usb telepítés nem egyszerű dolog. Azért járok ide, mert itt tudok kérdezni folyamatosan, több infót megkapok.

Link to comment
Share on other sites

Köszi, csak azt nem értem, hogy mitől lenne lassú a starter. Azt pont netbookra szánták, nem? Meg ahogy láttam a videokon nem tűnt lassúnak az acer aspire one-on, illetve láttam olyat is, hogy nem startert raktak rá, mert nem a gyári háttér volt, aero is be volt kapcsolva (úgy tudom starternél nem lehet ilyet), és az sem tűnt lassúnak. 1perc alatt bebootolt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...