Jump to content
PirateClub.hu

Microsoft Windows 7


megabalance
 Share

Recommended Posts

Figy.Próbálj ki egy másik meghajtót.Ha úgy sem jó akkor utána vidd szervizbe.

Mert ha most az optikai meghajtóval van a hiba akkor olcsóbban megúszod mintha szerelőhöz vinnéd.

Azt mondják, hogy ez a hiba meg az a hiba (Közben mondjuk egy dolog ment tönkre.) és akkor feleslegesen fizetsz rá.

Tudod, munkadíj, átverik az embert,hazudoznak stb...

Nagyon kevés olyan PC szerviz van ahol korrektek a másikkal.Erre azért figyelni kell.

Link to comment
Share on other sites

Végigolvastam mind a 47 oldalt. Gülüzik a szemem de sajna nem találtam megoldást a problémámra ami a következő.A "C" rendszermeghajtónak hagytam 25 giga szabad helyet ami mostanra sajnos kevésnek bizonyult.Nincs rendszer visszaállítás,hibernálás,softwer distributed üres,c cleaner,registry first aid lefuttatva 450 mega üres hely van. Át kéne particionálnom.A Paragon Partition Manager 11-re gondoltam mint eshetőségre de bizonytalan vagyok a dologban.Kérlek benneteket,hogy aki már csinált ilyet vagy konkrét ötlete van az segítsen.Köszönettel:creativehun

Link to comment
Share on other sites

az acronis disk director-t ajánlanám inkább. a menet a következő legyen: a c:\-vel szomszédos partíció csökkentése annyival, hogy a meglevő 25 helyett legalább 40, de ha elég nagy a vinyó, akkor inkább 50 gb-re fel tudd puffasztani a c:\-t (feltéve, hogy van azon annyi szabad hely, hogy adatvesztés nélkül is megoldható legyen, bár a legjobb onnan IS kimenteni minden szükséges adatot), + vmennyi kell elválasztásnak is. ezután a c:\-t átméretezed, és végrehajtatod a függő feldatatokat. készülj fel arra az esetre is, hogy netán minden adatod elvész és a win-t is újra kell telepíteni, annak minden nyűgével együtt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Üdv!

Sajnos nem tudtam az összes (47)oldalt elolvasni ezért inkább kérdeznék!:)

Windows 7 32bit rendszert használok és a media player nem ad hangot az internetről pl:innen letöltött avi videókhoz,amúgy pedig tökéletesen működik mondjuk e-mailen kapott ,csatolt videók esetén és egyéb esetben is!

Mi lehet a gondom ezzel? :excl:

Tettem fel win 7 codec pack-ot is és úgy sem megy!

Előre is köszi a válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

Hello

 

Most lett összerakva egy új gép.(winyó maradt).több verziójú win-nel is próbálkoztam de ugyanaz a gond(másoknak jó): a telepítés legvégén és minden induláskor azt írja h hiányzik neki egy clfs.sys. Ám ha bent van a lemez akkor elindul. de maga a fájl fent van a winyón.64 bites win7.vmi ötlet? köszi

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

Sajnos nem tudtam az összes (47)oldalt elolvasni ezért inkább kérdeznék!:)

Windows 7 32bit rendszert használok és a media player nem ad hangot az internetről pl:innen letöltött avi videókhoz,amúgy pedig tökéletesen működik mondjuk e-mailen kapott ,csatolt videók esetén és egyéb esetben is!

Mi lehet a gondom ezzel? excl.gif

Tettem fel win 7 codec pack-ot is és úgy sem megy!

Előre is köszi a válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

Valószínűleg AC3 kódekre tippelnénk mindannyian akik itt időnként segíteni próbálunk, de én azt javaslom tegyél fel egy GSpot programot és azzal a filmet betallózva, elárulja milyen a benne lévő kódek, illetve azt is hogy telepítve van e olyan a gépen. Szerintem nagyon hasznos ilyen esetekre.

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Karácsonyra kaptam a laptopot de nem volt hozzá op. rendszer, nem gondoltam h ez ekkora probléma lesz, informatikus haverom tett rá win 7 ultimate-tet de 30 nap után sajnos nem tudtam mi a teendő, így vándorolt a gép tovább sógoromhoz aki home premiumot tett rá mondván neki működik és nem számolja a napokat, nálam sajna számolta.... a lényeg h már nem akarok újratelepítésekkel próbálkozni egyéb megoldást keresek. Próbáltam a win 7 loader-t, azt a ms-dos külsejű progit, mindenféle aktiváló kódokat amik terjengenek a guglin, de semmi.

Ha van vmi ami még segíthet és tényleg müxik pls, ha nem akkor elkezdek spórolni a dobozosra:D:(

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok,

 

azért írok itt, mert a windows-os topic nem annyira pörög.

http://hogyan.org/windows-7-talca-elonezeti-kep-kikapcsolasa

 

A leírtakat megcsináltam, de még mindig előugrik az előnézeti kép, ha valamire ráviszem az egeret. Tud valaki valamilyen megoldást? Nem értem, mi lehet a probléma.

 

windows7 ultimate

 

 

Köszönöm.: D@niel

Link to comment
Share on other sites

Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek van e tapasztalata az ilyen ún. otthonilag módosított Windows 7-kel (W7 Tiny, Micro, Lite és egyéb verziók), amely akár ráfér egy normál Cd-re is!

Szóval írjátok meg légyszíves a véleményeteket, tapasztalatokat e Windows-kal kapcsolatban.

 

Használata régebbi típusú laptopon - 1Gb Ram, Pentium Dual CPU T2310 @ 1.46GHz, gyárilag Vista Home Premium van előtelepítve!

 

továbbá napokban került fel a torrent oldalakra Windows 7 Ultimate NetBook Edition (1,49Gb) 7068-s Build számmal, valaki valamit róla?

Link to comment
Share on other sites

Üdv roberto!

 

Személy szerint több ilyen-olyan "laptopra készült" win7-el próbálkoztam, mert nekem még az általad írt "gépezetnél" is gyengébb a laptopom. De sajna egyik sem jött be. Mindegyikben volt valami, olyan hiányzó funkció ami kellet volna és akkor órákig keresgettem a neten hogyan kell visszakapcsolni vagy éppen kikapcsolni az adott funkciót. Aztán végül telepítettem egy a gyuszi02 által is említett full verziósat, abból is egy professionalt. Most már több mint fél éve használom így és tökéletesen működik, ráadásul gyorsabb mint Xp-vel volt.

Egyébként egy Celeron M 370 (1,5GHz), 1gb ddr2 ram, 40gb hdd a gépsas.

Link to comment
Share on other sites

Na igen kíváncsi leszek ill. kivancsiva tettel ezek hallatan, mikor fel fogom telepiteni a Windows Tiny 7 Rev.02 a lent lathato masinamra probakeppen! Driverek, programok, funkciok ill frissiteseket fogom megcelozni. De azert egy fullos Win7 -s DVD lemez keznel lesz tutira :P

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van 4gb RAM om ebből most 2gb van beszerelve most akarom majd belerakni a következő 2gb-ot.Az lenne a kérdésem hogy most nekem érdemesebb-e(vagy kell-e)Windows 7 64bit es operációs rendszert felraknom mert most win7 32bit es van fent.Vagy működni fog a 32bit -esel is?

(További szükséges információk:A ram típusa ddr2 és a processzorról sajna rendes verzió számot nem tudók csak annyit amennyit az everest írt ki ezek lennének azok:

 

Tulajdonságok Érték

Number of CPU(s) One Physical Processor / One Core / 2 Logical Processors / 64 bits

Forgalmazó GenuineIntel

CPU teljes neve Intel Pentium 4 HT

CPU neve Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz

CPU kódneve Prescott-2M

Technológia 0.09µ

Platform név LGA775

Típus Original OEM processor

FSB mód QDR

Platform azon. 4

Microcode azon. 04

Típus azon. 0

CPU órajel 3000.12

Rendszer busz órajel -1.0

Rendszer órajel 200.01

Szorzó 15.00

Eredeti órajel 3000.00

Eredeti busz órajel 800.00

Eredeti rendszer órajel 200.00

Eredeti szorzó 15.00

Húzás 0.00%

L2 cache sebesség 3000.12 MHz

L2 cache sebesség Full

CPU család / Modell / Verzió F / 4 / A

HyperThreading 2

Cache 12 KµOps L1 T-Cache, 16 KB L1 D-Cache, 2048 KB L2 Cache

Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, HT, HTT, EM64T, XD, MSR, SpeedStep

Architecture x86)

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Attól függ milyen vga van a gépedben. Ha integrált, akkor nem kell a 64 bites, kivéve ha van neki dedikált memóriája. Ha valódi vga-d van akkor érdemes ( ekkor sem muszáj, csak akkor annyival kevesebb memóriát tudsz használni, amennyivel a vga rendelkezik.)

Link to comment
Share on other sites

Most jelenleg egy Geforce Gt 9400 ilyen specifikációval:

 

[Display]

Operating System: Windows 7 Ultimate, 32-bit

DirectX version: 11.0

GPU processor: GeForce 9400 GT

Driver version: 260.99

CUDA Cores: 16

Core clock: 550 MHz

Shader clock: 1400 MHz

Memory clock: 400 MHz (800 MHz data rate)

Memory interface: 128-bit

Total available graphics memory: 1279 MB

Dedicated video memory: 512 MB DDR2

System video memory: 0 MB

Shared system memory: 767 MB

Video BIOS version: 62.94.46.00.00

IRQ: 16

Bus: PCI Express x16

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok, nem olvastam végig az összes oldalt, és nemtudom jó helyre írtam-e...

Szóval van egy laptopom, kb 2 hónapja (karira vettem), többnyire munkára használom (word, excel) meg zenehallgatásra, filmnézés, stb...

Szóval win7 van rajta (nem legális) de garis még. A lényeg, hogy ma reggel óta folyamatosan azt írja ki, hogy a "Windows merevlemez-problémát észlelt", meg készítsek adatmentést.

A windows szórakozik velem vagy haldoklik a vinyóm, pedig 2 hónapos gép?

Ha garis, nem kötnek bele abba a szervízbe, hogy nem legális a win? Ha esetleg - isten ments - meghal a vinyóm attól a gari még megmarad?

Link to comment
Share on other sites

Ha nem előtelepített a rendszerrel vetted, akkor nem igen foglalkoznak ilyesmivel. A gond ott van, ha egy általuk végzett újratelepítéssel megszűnne a gond, ilyenkor kifizettetik a plusz munkát vélhetően, tehát még mielőtt szervizbe rohannál vele, én a helyedbe tennék vele egy kísérletet. Nem szeretnélek semmiféle merevlemez kondícióját ellenőrző szoftverre rábeszélni, mert itt valami másról lehet szó. De egy lemez ellenőrzés jól jöhet, a Winfos saját alkalmazásával. Parancssorból kell elindítani, és ráadásul jobb katt. után, rendszergazdai joggal kell a parancssort indítani! (Kellékek között megtalálod)

 

chkdsk /f

 

Windows alatt nem javít, ezért megkérdi a rendszer legközelebbi újraindulásakor lefuttassa e? A válasz igen!

 

Hátha talál valamit. Aztán ha ennyitől nem oldódik meg a hiba, az "adatmentés" figyelmeztetést lehet komolyan venni.

 

Most nézem, de eddig is mondhattam volna, a Windows Intézőből is el lehet indítani a merevlemez ellenőrzést, ha a meghajtó ikonján jobb kattintás után, a tulajdonságok majd az eszközök lapot választod!

Link to comment
Share on other sites

Köszi a segítséget, ez így tényleg jól jött, lefuttattam kétszer, a végén annyit írt ki, hogy a windows javított néhány rendszerfájlon, csináltam egy töredezettségmentesítést, ugy látszik(ha látszólagosan is) helyre állt.

Remélem csak a windows "okoskodott".

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok. Windows 7 ultimate magyar van a gépen és valami oknál fogva egyes mappák Angolra változtak át pl Accessories s a benn levő összes mappa. Mi a megoldás erre? Nem szeretném újra telepíteni. S nem tudom, mióta van ez, mert még csak most vettem észre.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...