Jump to content
PirateClub.hu

Microsoft Windows 7


megabalance
 Share

Recommended Posts

Vagyis én ugy gondoltam hogy amit ismerösöm adot lemezt azt fel akarom másolni és abbol egy boot win7-et csinálni, szóval a lemezt amit kaptam azt akatom még egyszer kiírni csak bootolosan.

Ezt lehetséges valahogy megoldani? Am a boot beállítások azok rendben vannak,dvd meghajtóról bootolok.

És amit készítetem a ismerösöm lemezéről másolat iso-t az se bootol mert néztem virtual box-ban de ki is írtam hogy 100%-os legyen a dolog de nem bootol.Szalhogy csináljam meg a másolatot a lemezről hogy bootoljon?

És köszi a gyors válaszodat.

Link to comment
Share on other sites

Kezdőknél hiba szokott lenni, hogy a cd-képfájlt adat lemezként írják ki, ha így van, akkor nyert ügyed van, akkor azt a fájlt kell kiírni az előbb leírt módon. Ha a fájlrendszer viszont nagyjából emlékeztet egy normális win-boot lemezre és mégsem jó, akkor egyszerűbb, ha letöltesz egy normális verziót és azt írod ki.

Link to comment
Share on other sites

Így van. Ha csak egyetlen képfájl van a lemezen, akkor azt felmásolod a gépre és kiírod egy másik lemezre.

 

Ha nem, akkor viszont nem úszod meg újabb példány letöltését. A képfájlkezelő programokban sokszor van olyan, hogy a bootinformációt ki lehet menteni, majd egy másik lemezképbe illeszteni, viszont ehhez kell egy megfelelően boot-oló verzió.

Link to comment
Share on other sites

Néztem az Aschampoo Burning Studio 10-et, és ott találtam egy olyat, hogy szakértői funkciók.

Ezen belül pedig: Létező CD/DVD módosított másolatának elkészítése/ Bootolható Disken is működik /

 

Talán én megpróbálnám, a meglévőt, hátha át tudnám írni bootolhatóra az Aschampoo-val!

Link to comment
Share on other sites

nem írtad hogy nem bootol alatt mit értesz, mint ha bent sem lenne a dvd vagy hibát ír ki?

 

Ha ezt a hibaüzenetet kapod: 'Cannot boot from CD – Code 5' akkor itt egy cikk és a megoldás:

 

Mivel a híradások arról szóltak, hogy a Windows 7 régebbi konfigurációkon is elviselhetően teljesít, ezért többen nekivágtak a régebbi gépeikkel is a váltásnak.

 

Az első kellemetlen meglepetés, amibe ezek a szépreményű felhasználók belefutottak, a következő hibaüzenet volt: "Cannot boot from CD – Code 5”

 

A Microsoft egy új fajta (kétszer akkora méretű) bootszektort használ a Windows 7 DVD-ken, ami régebbi (3+ éves) BIOS-okkal nem mindig kompatibilis.

 

Legjobban érintettek az "AsRock”, illetve "MSI” alaplapok, de előfordul természetesen a többi gyártó régebbi termékeivel is.

 

Az interneten a legkülönfélébb megoldások léteznek, az újraírható DVD-RW-re való image kiírás helyett DVD-R-re írást javaslótól, egészen a Windows Vista boot image Vista telepítőről való leszedéséig, majd abba a Windows 7 telepítő integrálásáig.

Ez utóbbival a viszonylagos bonyolultságán túl az is gond, hogy szinte lehetetlen beszerezni teljes értékű, freeware ISO szerkesztő programot. Aki mégis neki szeretne vágni az itt megtalálja a leírást egy ingyenes programmal, angolul.

 

Van egy sokkal egyszerűbb megoldás is.

 

Nem kell más csak egy ISO letöltése, kiírása CD-re, és kész.

 

Nézzük mi is ez:

 

1. Töltsük le az Ultimate Boot CD-t.

 

2. Írjuk ki CD-re az ISO fájlt

 

3. Tegyük be az elkészült CD-t a CD/DVD meghajtóba, indítsuk el a gépet. Ne felejtsük el beállítani a gépünk BIOS-ában, hogy az optikai meghajtóról boot-oljon.

 

4. Az Ultimate Boot CD-n válasszuk a Filesystem Tools->Boot Managers->Smart BootManager programot.

 

5. Ha a Smart BootManager betöltődött, vegyük ki a CD/DVD meghajtóból az Ultimate Boot CD-t, majd tegyük a helyére a Windows 7 telepítő DVD-t.

 

6. Válasszuk ki CD0 – CD-ROM sort és nyomjunk egy ENTER-t.

 

 

Ezután minden probléma nélkül kellene, tudjon boot-olni a gépünk a Windows 7 DVD-ről.

 

forrás:monostori.spaces.live.com

 

ha nem ír ki semmilyen hibaüzenetet akkor tekintsd semmisnek hozzászólásom :D

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! :)

 

Hp 550-es Laptopom van, és ki szeretném próbálni a win 7-et.. de nem tom ez a laptop lakalmas-e a win 7-hez?! És hogy minden olyan driver benne van ami kell a hang,wifi,sata winy-hez? :)

 

Előre is köszi a választ!

 

Adatok:

 

Processzor órajele: 1800 MHz, Kijelző típusa: TFT-LCD, Kijelző felbontása: 1280x800, Hangkártya: Integrált, Merevlemez kapacítása: 160 GB, Sebessége: 5400 rpm, Optikai meghajtó: DVD-RW , Csatlakozók: 2.0 USB x3, Akkumulátor: Li-ion, Kapcsolatok: Bluetooth, Processzor: Intel Core2 Duo, Kijelző mérete: 15,4", Memória mérete: 1 GB, Operációs rendszer: Nincs, Kivitel: Laptop

Egyéb: Hangszóró Részletes termékadatlap

 

 

http://www.kirakat.hu/notebook__laptop__netbook/hp_550_na950ea/

Link to comment
Share on other sites

Szia Alter Attlee!

Az alábbi oldalon leírtak szerint a HP a "Windows®. Korlátok nélküli élet. A HP a Windows 7 operációs rendszert ajánlja." Úgyhogy nyugodtan felrakhatod.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF10a/321957-321957-64295-3955548-3955548-3764998.html?lang=hu&jumpid=oc_R1002_HUHUC-001_HP%20550%20Notebook%20PC&cc=hu

 

Bár az illesztőprogramoknál még a Vista és az Xp szerepel oprendszerként, de nem hinném hogy gondod lesz.

Általában a vista illesztők működnek win7 alatt is.

De ha felraktad a win7-et az első frissítés során szinte mindent megkeres ami a telepítés során nem ment fel.

Illesztőprogramok linkje:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?lang=hu&cc=hu&prodNameId=3765010&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3764998&lang=hu&cc=hu

Link to comment
Share on other sites

igen másik gépen jó ugyan ez a windows van több haveromnak is ultimate nekik még a régi qvantum vinyót is felismeri felpörög csippan hogy érzékeli de nem jelzi sehol hog vagyis kiírja formázni kell az F megjhajtót rámegyek hogy formázás és kiírja hogy ellenőrizze hogy kompatibilis e az op rendszerrel 32 - 64 bit sstb ..

883859773N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/100921/2222222...ltoltes.hu_.jpg

 

883859773N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

post-1278062-1285080543_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

csak xp alat tudtam teljes formázás volt volt is rajta pár játék meg film a vinyónak semmi baja sincs

 

FAT 32 be sikerült megformázni de ntf s be már nem engedi valamiért és nem tudom mi lehet az oka xp alatt megy ntf s be

 

 

Van a hozzászólásaid alatt egy olyan gomb, hogy Szerkesztés. Legyél szíves azt használni új hozzászólás írása helyett, ha még nem jött válasz a legutóbbi óta! (pro230)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok !

Az lenne a problémám hogy felraktam a 7est és valamiért nem akar működni a videokártyám már próbálkoztam a legfrisebb driverrel aztán az AGP hot fixxel de egyik se mükszik valamiért...pedig xp-n simán ment most azt írja ki hogy A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43) amikor felraktam valamelyik drivert utána kiírta hogy nem lett telepítve stb...pls help mert már nagyon idegesít ez az egész.

 

Videokari: XFX Ati HD4650 1gb AGP

Link to comment
Share on other sites

Nekem is lenne egy problémám!!

A rejtett mappákat láthatóvá tettem és most meg szeretném nyitni a "Documents and Settings" meg az "Application Data"-t de egyiket se tudom mivel hibaüzenetet kapok, hogy :

 

"A hely nem érhető el

C:\ProgramData\Application data nem érhető el .

A hozzáférés megtagadva.

"

és ezt még nagyon sok mappánál megkapom!!!

még csak 1 napja tettem föl a win 7-et , előtte xp volt de ott minden tökéletesen megnyílt!

 

 

Valaki tud segíteni ,hogy hogyan tudnám megnyitni ezeket a mappákat?!?!?!

 

Előre is köszi

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Lenne egy olyan problémám h kb 1 hónapja megzavarodott a gépem... Ha filmet v játékot futtatok akk kis idő és fkete képernyő visszajön a kép és kiírja h "A képernyőillesztő nem válaszolt utána helyreállt..." What the fuck is this?:D hiába nyomtam újra vidikártya driverét semmi....újraraktam gépet minden driver ugyanaz mint haveromnak(neki is ugyanolyan laptopja van) és neki hibvamentesen fut.... próbáljam meg xp-t?:D:D ja és win 7-em van

Link to comment
Share on other sites

sziasztok.

nem vagyok benne biztos hogy a probléma w7 el kapcsolatos de az biztos h csak azon jelentkezett.

a helyzet a következő: én már elég régóta használok w7 op rendszert. haverom kitalálta hogy felrakja őis.(eddig XP t használt) otthon az ő gépére felrakta, énmeg itthon ujraraktam mert már ráfért. (ugyan erről a dvdről raktam eddig mindíg). miután végeztünk mind ketten felraktuk a szokásos frissítéseket amit magától tölt a gép, felraktam a szokásos progikat, drivereket stb és innentől voltak problémák. akár filmet nézek vagy gémelek időnként csak beakad a kép és ki/be kapcsol a monitor és behoz 1 olyan hibaüzenetet hogy "a képernyő illesztőprogramja hibát észlelt és leállt, majd ujraindult" (nem szóról szóra de a lényege ez). raktam fel uj vga drivelt, felraktam a monitorom driverét meg minden ilyesmit de továbbra is csinálja. és az az érdekes hogy havermál is jelentkezett ez de mivel ő integrált vga val tolta az elég hamar megis adta magát. azért gyanakodok a w7 re mert érdekes módon a frissítések után jelentkezett ez mindkettőnknél.(bár lehet hogy hülyeség és semmi köze hozzá). op rendszeren kívül semmi közös nincs a 2 gép közt, neki ATI kártyája van Sony monitorral, nekem meg NVidia, LG monitorral. remélem tudtok segíteni mert mindketten csak lesünk ki a fejünkből értetlenül :( előre is kösz

 

u.i.: nem olvastam végig mind a 42 oldalt, ha már volt ilyen probléma akkor bocsi

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Elnézést kérek, ha már írták/kérdezték a topicban, de lusta voltam végigolvasni az egészet... Szóval a kérdésem:

Feltelepítettem a win7-et és nincs hang. Miért?

Az eszközkezelőben nincs semmi ütközés, látszólag minden normális, bár a windowsal együtt települt drivert használja (High Definition Audio hangeszköz). ASUS P5LD2 SE alaplapom van integrált hangkártyával. Már töltöttem le ezerféle audio drivert de, mintha nem is érzékelné, hogy más vagy új driver lenne a hangkártyához, csak a microsoftosat mutatja. Ezzel viszont nincs hang egyáltalán, mi a teendő, vagy valami beállítást néztem el?

 

Ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném, ezért a kis malőrért nemigazán törölném az oprendszert.

 

Köszi előre is...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...