Jump to content
PirateClub.hu

Microsoft Windows 7


megabalance
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

Légyszíves segítsetek! Letöltöttem innen a Win7 Ultimate Final EN/HU/DEx86/x64 iso-t. Fel is települt szépen, semmi gond nem volt vele, aktiválta is magát, de az gondom hogy nem volt hang. Letöltöttem szintén innen -a 109 hsz-ban- a hangkártyadrivert, fel is telepítettem, ,de semmi. Meg sem szólalt. Az alaplapot 2 éve cserélték a gépben, annyit tudok róla csak ami a számlán szerepel: BRD EliteGroup P4VXAD+. Van valami reményem, hogy ezzel megszólal?

És Xerox3117 lezer nyomtatóm van, azt sem ismerte fel, és én nem találtam megfelelő drivert hozzá.

Valaki esetleg tud segíteni ebben a két dologban? A fontosabb a hang lenne, nyomtatást meg tudom oldani másik gépen.

Nagyon szépen köszönöm előre is!!

Link to comment
Share on other sites

Nézd meg az Everest nevű progit :) Azzal ki tudod minden alkatrészről deríteni, hogy miféle pontosan :)

 

Köszönöm szépen, megnéztem. A következőt írja ki:

 

Alaplap neve ECS P4VXAD(+)/P4VXAS(2)/P4VXMD/P4VXMS / Matsonic MS9107C / Kobian KOB P4X266 NFSX/P4X266 WFSX/P4X266a NDSUX/P4X333 NDSX

 

A multimédiánal pedig:

PCI/PnP audio

Eszköz leírása Típus

VIA AC'97 Enhanced Audio Controller PCI

 

Tudnál segíteni még abban, hogy akkor most mi a teendőm?

Ezt találtam közben:

Drivers for VIA AC'97 7.00b

* Description Drivers for VIA AC'97

* User's advices

 

* Editor: Via

* Release: 7.00b

* Language: English

* License: Freeware/free

* System: 95/98/Me/2000/XP/Vista

Drivers for VIA AC'97

Szerinted ez jó lenne?

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm, ezt már megpróbáltam tegnap, de nem jártam sikerrel, ezzel sem ismerte fel. Lehet azért mert nincs írva op.rendszernek a vista? Tudom nagyon láma a kérdés, de én azt olvastam hogy vistás driverek jók a win7-hez, itt pedig nincs vista, csak ez:

Oprendszer:

Win2000 / Win9x / WinMe / WinNT / WinXP

Link to comment
Share on other sites

Segítséget szeretnék kérni,tudom ez nem konkrétan a segítség kérések helye de már ott is feltettem a kérdésem XP-én használtam a mac2 nevü kis progit amivel átírtam a mac adress címemet a 7-esen is szerettem volna használni már több progival is az történt,hogy az ezközkezelő felől nézve ugy tünik megváltoztatta a címemet viszont valószinüleg kifele az eredeti látszik mivel csak egy bizonyos maccal tudok egy hálóra fllépni ugy hogy legyen internet elérés is.Előre is köszönöm a választ hátha tud valaki tippet adni hogy mit csináljak wifi kártya cserén kivül mert egy laptopba van.

Link to comment
Share on other sites

Nem tudna vki segíteni abban, higy a WIN7 minden indításkor mit csinálja azt hogy kb. 1percig csak az egeret mutatja és fekete háttér utánna betölt normálisan... ekkor megjelenik a hibaüzenet hogy a lapozófájl mérete nagyobb az ön által megengedettnél, mert a win7 indulásakor a memóriában hia történt. Átállítottam h kezelje magának, nem jött be. Aztán beállítottam a ramom kétszeresére, ez sem működött. Vki tudna segíteni?

 

Előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Üdvözlet, akadt néhány problémám nekem is. Én a Winows 7 7600 RTM Ultimate x86-ot raktam fel.

Mielőtt felraktam volna, szedtem le hozzá drivereket. Ezekből egyiknek sem tudom igazán hasznát venni.

Feltelepítettem a win7.et. Az eszközkezelőben az egyéb eszközökben egy olyan volt, hogy Multimédiás videovezérlő, amihez nem volt illesztőprogram.

Nem működött a net így fel raktam a már előzőleg leszedett alaplap cuccost: 15.51_nforce_win7_32bit_whql. Alaplapom: ASUS M2N-e SLI.

A telepítés sorná mindössze egy 604 kb-os Smbus vezérlőt tett fel semmi mást. Ez nem sokat művelt, így hát beraktam az alaplaphoz kapott eredeti cd-t, átraktam Winos XPSP3 komppat.módba (mert win7-en simán nem akarta vinni). Feltettem, ezután az eszközkezelőben több dologhoz nem volt illesztőprogram, Enthernet Network Kontroller és mi egymás. Ez miatt netet sem tudtam kreálni.

A multimédiás videovezérlő ellen feltettem a: 191.07_desktop_win7_winvista_32bit_internation_whql drivert. A videókártyám: Gefroce 8600 GT. Telepítés majd újraindítás után, még mindig ott volt a multimédiás videovezérlő, és ráadásul most filmeknél még a kép is vibrált.

Mivel a hibák akkor is megmaradtak, ha a drivereket letöröltem, így újra tettem a rendszert. Most egyenlőre egy: 520_nForce_WinVista_32bit-es alaplap cuccos van fent. Internet alaplap driver nélkül is jó volt. Viszont még a vista-s driver esetén is ott van a videovezérlő, amit nem tud felismerni.

Most megpróbálok egy sima xp-s majd vista-s videókari drivert feltenni, amik valószínűleg nem fognak működni.

 

A dolog kijavítására mit javasoltok, vagy milyen drivert?

Egyáltalán kell e feltennem windows 7 esetén alaplaphoz cuccokat?!

 

A másik, hogy C media 6501-es hangkártyám van, amihez 5.1-es berendezést használok, se xp-s se vista-s hangkártya driverrel nem tudtam az megoldani, hogy a dolog 5.1-esen szóljon. Amit ki tudtam hozni belőle az annyi volt, hogy mindegyik hangfal szólt, a magas-mély összecserélődött és egyáltalán nem volt térhatású hangzásuk.A dolgokat bárhogy állítottam, bárhogy dugtam a vezetékeket hátul, sehogy sem lett 5.1-es!

 

Ha valakinek ilyen, vagy ehhez hasonló problematikái vannak és tudja rá a megoldást, esetleg tippje hogy mi lehet a gubanc, az válaszoljon legye oly szíves!

 

Válaszaitokat előre is köszönöm!

 

 

 

Üdvözlet, én vagyok megint:)

Már találtam megfelelő drivert, jó az alaplap cuccosa, van net, videókari driver is van, a kép nem vibrál.

A multimédiás videovezérlő még mindig ott van, de rájöttem, hogy csak a fel nem telepített Tv kártyámat látja, csak ezt még pár napja nem tudtam, mert Xp-n csak akkor érzékelődött ha feltettem hozzá a cuccokat.

A hang problematika még mindig áll, de várok amig ki nem adnak valami javítást, addig igy használom.

Link to comment
Share on other sites

A hang probléma úgy tudom azért van, mert a kedves Microsoft a Vistától kezdve teljesen átalakította a hangkezelést és emiatt nem igazán lesz térhangzás. Lásd ezt a rövidke hírt róla:

http://prohardver.hu/hir/vista_alatt_veszelyben_a_terhangzas.html

 

Ha valaki tud erre megoldást (esetemben 7.1-es), akkor azt szívesen venném. Nekem Creative X-fi ExtremeGamer hangkártyám van egyébként.

Link to comment
Share on other sites

A seven nem támogatja az 5.1 et ne is próbálkozzatok vele, ha a sevenre vista vagy xp driver kerül megkergül, addig amíg nem hoznak ki rendes drivert nem is lesz jó.

 

Én egy tv-t nem tudok rákötni a gépre mert nem ismeri fel egyszerűen,, driver megvan hozzá de mintha ott se lenne. Gyerekcipőben jár a windows 7 ez a nagy harci helyzet sajnos :S kevés normális minőségű drivert adnak ki hozzá ráadásul többet eszik memóriából is és firefox akad ha explorert nyitnak meg előtte

Link to comment
Share on other sites

"Ha a sevenre vista driver kerül, megkergül"

:D :D :D :D :D :D :D :D gondold át mégegyszer. Az hogy az xp driverek nem mennek alap... és nem az az oka hogy a win7 (vagy akár a vista) rossz.

 

Igaz is és nem is. Nekem megy a tv ( ati 4850), és egyébként is, driverből kell beállítani.

 

"ráadásul többet eszik memóriából is és firefox akad ha explorert nyitnak meg előtte "

 

Ezt így nem tapasztaltam ( és ilyen konkrét panasza senkinek sem volt még eddig... szóval a saját géped körül kéne söprögetni, nem egyből a win7et "szidni" ), és egyébként, ha fizettem a nyavajás memóriáért, akkor használja már...

Link to comment
Share on other sites

Egy érdekes problémába ütköztem most, s egyelőre még nem sikerült megoldást találnom :) Fel szeretnék valamit telepíteni, amihez a driver csak inf (+cat, sys, dll, ini fájlok) formában van meg, de ha kiválasztom az eszköz hozzáadását (bárhol), akkor csak keres, és keres, és keres, de nem ugrik a keresés végére.... (már másodszor vagy egy órája megy, szerintem behalt) :S (ugyebár ott lehetne hozzá kiválasztani, hogy saját lemezről (megadni a driver elérési útját), vagy a windows kész listájáólból válasszunk) így nem tudom, hogy hogyan tudnám feltelepíteni... Ha a jobb klikk telepítést választom az inf-en akkor meg kiírja, hogy telepítési hiba a kijelölt inf fájl nem támogatja ezt a telepítési módot... pedig olvastam valahol, hogy az érintett driver megy win 7 alatt is :S így az első megoldásra lenne szükségem :S

Valakinek van valami ötlete, hogy így hogy tudnám felrakni? Sajnos a kérdéses driverből nincs 'telepítős' verzió.

 

eszközkezelő listáján nem szerepel semmi ott, s így a drivert sem tudom frissíteni egy cseles húzással...

 

Szerk: megvan a megoldás! :) Az eszközelőben bárhova is kattintasz, menübe vagy máshova nem lehet hozzáadni, de ha magára felül a pc-re, akkor régi típusú hardver hozzáadása, s ott el lehet jutni a saját lemezig... Ha valaki hasonló problémával küszködne, akkor gondoltam, h. leírom ;)

Link to comment
Share on other sites

Nekem is volt ilyen problémám. :)

Ráadásul egy olyan gépen volt ez amibe a világ legsz*rabb Abit alaplapja volt. (NF7 típusjelű)

 

Ezt szedtem le:

 

http://www.techbeta.org/windows-vista/realtek-ac97-audio-codecs-for-windows-vista-and-windows-7/

 

Ez megoldott mindent.

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

 

Nekem is a hanggal lenne bajom, igaz nekem van de halkabb, mint ezelőtt, nemtudom, h az os-től vagy a drivertől függ-e? :o ja nekem is realtek em van, eddig meg xp-t használtam, 2 napja raktam fel a win 7 et de nem találtam az xp-s hangerőszabályzóhoz hasonlót [gondolom nincs is] abban volt olyan h speciális beállítás és ott ha kivettem a pipát akkor hangosabb volt [lehet ez csak notin volt így]

 

Szal remélem nektek van valami ötletetek :blush: ha hülyeséget kérdeztem akkor tekintsétek tárgytalannak.

 

Előre is köszi

 

by.: P3dr0

 

egészség&térerő

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...