Jump to content
PirateClub.hu

Mindennapjaink, reggel, délben, este...


gery11111
 Share

Recommended Posts

Kb hasonló képen vagyok én is Schindler, s úgy néz ki beérett a gyümölcs, ugyanis legkésőbb év végéig összeköltözünk Krisztivel! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ma kaptam választ az Alditól : Sajna nem sikerült, de nem vagyok megtörve, valamilyen szinten várható volt, hogy nem fog sikerülni.

 

Megkaptam ma az éves értékelésemet. Hoztam úgy mond a kötelező zöldet.

Azért, mert nem személyesen adtad be a jelentkezésedet gondolom. Vidd be a Husztiba... önéletrajz, motivációs levél. Fent van a honlapon hogy miket érdemes beleírni... Rizsázz, hazudj, az a lényeg, és mindezt kb fél- háromnegyed oldalban :D Odaadod a boltvezetőnek, vagy egy helyettesnek, és úgy sokkal nagyobb eséllyel hívnak be. Pláne, ha a Husztiba mész beadni, mert a legtöbbször odamegy a területi vezető, mivel szinte az a legnagyobb forgalmú Aldi. Írd be a motivációs levélben melyik üzletükben dolgoznál szívesen, általában a Husztiban sosincs hely, esetleg a Csillaghegyiben...vagy Rokolya utca, Pannónia... ezek még közel vannak úgy-ahogy. Aztán úgyis megmondja a pasi hol van hely, te meg majd eldöntöd melyikbe mész... 

 

A fizut sosem értettem hogy jön ki annyi amennyi, de mindegy is... Nem nagyon van olyan, hogy heti 20 vagy 25 óra, kivéve a nagy forgalmú üzleteket, de még ott se biztos, egyedül a Husztiban tartják ezt, mert ott rengeteg dolgozó van. Amúgy meg dolgozol, mint az állat, és nem napi 5 órát, mert olyan kereskedelemben nincsen, hanem napi kb 8 órát talpalsz. Elméletben nyugisabb, mint egy Tesco, viszont nagyon kell hajtani, mindig mindennek németesnek kell lennie, szóval baromira tökéletesnek, sőt több, mint tökéletesnek :D Kisebb forgalmú aldikban rengeteg túlóra van, ezért sem jön ki soha a 20-25 óra hetente. Cserébe próbaidő alatt rohadtul jó fizut kapsz :D Napi szinten kb fél, 1 órát maradsz délután ingyen, este pedig 9kor zárás, de 11 körül jössz csak el... 

 

Én 3 hónap után felmondtam, igaz nekem a boltvezetővel volt problémám, akit azóta ki is rúgtak  :D...mondjuk a területi vezető is egy seggarc :D mondjuk a nőket gyűlöli, lehet csak ezért éreztem így :D de vele jobb esetben nagyon keveset találkozol... Mindenesetre Tesco-s fizutól valóban csak jobb lehet, és azért annyira nem is vészes, mint amilyennek leírtam, ez főleg függ attól melyik üzletbe mész. Ja, és kb 100-150 PLU kódot meg kell tanulnod 2-3 hét alatt, ha nem megy, akkor neked sem kell már dolgoznod menni :D Szóval szerintem érdemes bemenned személyesen egy önéletrajzzal, azt jobban szeretik. Sőt, kb csak azt szeretik, a netes jelentkezőket kevés esetben hívják be 

Link to comment
Share on other sites

Tudom Eszty, de most kicsit több gondom van, mint váltás :

 

- Elvileg jövő hóba átköltözök Krisztihez, s onnan egy - két hónap s összeköltözzünk ( becsődölt a banki hitelbe)

- Suli is elkezdődött, csak hát sajna nem tudom klónoztatni magamat, pedig jó lenne :D

 

 

Amúgy a Csillaghegyibe adtam be a pályázatomat, a Rokolya az a mostani lakhelyemhez lenne közel.

 

Amúgy most volt kicsit "igényesebb" a béremelés. Nekem speciel bruttó 4700-l nőt a bérem, ok ez nem sok, de a Cafeteria-t emelték, amit utoljára 8 éve emeltek! Régebben 8600 volt a cafeteria... most 12000! S végre választhatsz mit kérsz. Én konkrétan 2 dolog között filóztam : 8k bőzsi + 4k medicina és a 10.500 -s BKV bérlet + 1500 bőzsi. A bibi az, hogy évente egyszer válthatsz. Na én végül a 8k bőzsinél maradtam. A medicinából vettem speciel a szemüvegemet is :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jövő hét csütörtökön állásinterjú a Csillaghegyi Tesco expresszben. Protekcióval kerülhetek be, esélyem a váltásra kb 95%. Hú, de fura lesz, Aréna nélkül, de jobb lesz.

 

Kb 2 hét, s összeköltözzünk Krisztivel :)

Link to comment
Share on other sites

Én is épp munkahelyváltásnál tartok. Még ez a hónapom van hátra a vecsési mekinél aztán ennyi volt, de nem is bánom. Mostanság egyre több rossz ér ott, s talán egy év elég is volt a mekiből. Lehetne mit mesélni. :D

Szikla: remélem összejön az interjú. :)

Link to comment
Share on other sites

Szikla: 8 év, le a kalappal öregem! Végül is nekem a mekivel, mint céggel nincs bajom, csak az aktuális étterembe való bejárás, a vezetőség, a kollégák, a nagy forgalom amit néha 2-3 emberrel kell teljesíteni ami megnehezíteni, és kipusztítja a motivációt. Pár hét és vége az egésznek.

Link to comment
Share on other sites

Hasonló okok miatt akarok elmenni én is. Régebben a csapatjáték arról szólt nálunk, hogy mindenki annyit vett ki a munkából, amennyi kellett, most meg alig tartjuk be, s a többieknek "barna lett a nyelve" és őket léptették előre ( ok ez mindenhol így van), de az viszont nem, hogy minket lesz@rnak. Múltkor egy vezetőmnek mondtam ilyet, hogy " nem te vagy értem, hanem én vagyok érted" Egyből levágta, miről beszélek neki, s érdekes módon normális volt velem. Most már mindegy, holnap meló után megyek Csillaghegyre, s meglátjuk mi lesz. Esélyem van, nem is kevés.

Link to comment
Share on other sites

Látom elég kevés ember ír ide is, de pár gondolatot, ha nem is köbe, de ide vések.

 

Azon nem kell csodálkozni, hogy a világban nagy a hatalmi, karrier éhség.A seggnyalók meg mindig is jobban boldogultak.

Egy régi klasszikust idézve, "csak a segg változik".:D

A hangembereket sehol sem szeretik, mert bomlasztja a közösséget, így vagy beáll az ember a sorba, vagy keres másik helyet.

 

A seggnyalást is meg kell tudni különböztetni a teljesítménytől.A szorgalom is tűnhet annak, meg a segítőkészség is.

Itt van az a példa, hogy néha(mindig) azt a lovat ütik, aki a szekeret húzza.

 

Link to comment
Share on other sites

Na mi a helyzet Szikla? :)
Én október 8-cal befejeztem a mekis pályafutásomat, és pénteken megyek állásinterjúra a Blahára. De van egy call centeres lehetőségem ahol eldönthetem, hogy elfogadom-e, vagy nem. Közben a felköltözési gépezet is beindult, és ha minden jól megy, hamarosan Pesten lakok már. :)

Link to comment
Share on other sites

Szép napot, illetve szép estét mindenkinek! :) Szikla, gratula az összeköltözéshez! :) Nem is mesélted, hogy sikerültek a javítóvizsgák? :) A váltás meg majd megoldódik, ne add fel. :)
BlackLunar, hogy sikerült az interjú? :)

Velem nagyjából minden változatlan az utolsó (jó régi) becsekkolásom óta... a munkahely nem egy álom, de az albit ki tudom fizetni belőle és éhen sem halok, szóval egynek jó. :) Most (szeptember közepén) kaptam egy új szerződést, úgy néz ki, a főnököm (az iroda tulaja) helyettem is ambiciózus az irodai helótálkodásomat illetően, és egyre új dolgokat tanulok, amit élvezek, bár sok energiámat elveszi. Kaptam egy 1 éves szerződést, ami azt jelenti, hogy jövő szeptemberig meg vagyok kötve... jó is, rossz is, de legalább fix. Hogy utána merre, ezt még nem tudom, de messze is van még.
Nagyjából kitapasztaltam, hogy ki, hogy, merre, kivel... szappanoperaszálak vannak itt is, de úgy néz ki, itt sem kell különösebb erőfeszítéseket tennem, hogy mindenki barátként tekintsen rám, és mindenki meg van elégedve a munkámmal, és gyakran dicsérik a minőségét, de természetesen ennek anyagi vonzata itt sincsen. :D

 

A Masszőrbiznisz ellenben nagyon nem akaródzik indulni... Kecskeméten nem ismerek senkit, így nehéz elkezdeni itt bármit is. Igazából attól félek, hogy mire sikerül valamit alkotnom, kijövök a kevés rutinból, amit megszereztem. Egyre erősebben agyalok mostanság, hogy elkezdek valami harcművészetet, mert egyrészt hiába vagyok öt danos szájkaratés, ha egy ostoba emberrel való konfrontációról van szó, nagyjából megpecsételődött a sorsom... másrészt ha jól csinálom a "marketinget", akkor még piacot is keríthetek ily módon a masszőrködésemnek, ami azért nem volna éppen hátrány.
Továbbá eldöntöttem, hogy 2-3 éven belül el akarom kezdeni a SOTE-n a gyógytornász sulit, mert érdekel, és mint gyógy- és sportmasszőr továbbá gyógytornász, külföldön boldogan meg tudnék élni, de Magyarhonban is jóval több kapu nyílna előttem, mint most.
Hosszú kör lesz, már látom, főleg, mert csak nappalin tanítják, ráadásul az anatómiát sokkal behatóbban kell hozzá ismerni, mint egy átlag orvosnak.  :D Szóval most az elkövetkező időket, amiket "önkéntes száműzetésemben remeteként" töltök, erre a két dologra akarom használni, felkészülni a SOTE-re és masszírozni, gyakorlatszerzés céljából. Előbbihez egy nyelvvizsgát kell megszereznem, illetve egy 80% környéki emelt érettségi, és már fel is vagyok véve.  :D Gyerekjáték nemde?   :) Utóbbihoz pedig szocializálódnom kell a környéken, lehetőleg a megfelelő körökben. Közben meg lehet, hogy egy jogsit is megszerzek, de ezt még nem döntöttem el.  :)

A párommal való összeköltözés, kicsit nyögvenyelős, és úgy néz ki, nem sok minden lesz belőle... ha a szerződés végéig nem történik előrelépés e téren, akkor könnyes búcsút veszek az irodától és megyek én is Pestre, és ha Niki akar, jön, ha nem akar, nem jön, de így nem sok értelme van, hogy Kecsón vagyok, hiszen azért jöttem ide, mert reméltem, hogy több időnk lesz így egymásra, de úgy néz ki, mindenre van ideje, csak rám nincsen, és így is csak hétvégén tudunk érdemben együtt lenni, gyakran még akkor sem. Nehéz, és nem esik jól, de ez van. Ráadásul, habár azt mondja, hosszú távra tervez velem, de ha a közös jövőnkről van szó, úgy érzem eléggé önmagát, és nem minket helyez a központba, és jelen pillanatban Szeged felé gondolkodik én meg, hogy is mondjam, nem vagyok az a kiskutya típus, aki oda megy, ahová a pórázon húzzák.
Mindegy, lesz, ahogy lesz, rajtam nem múlik semmi, szeretem, de jelen pillanatban nem vagyok biztos, hogy fordítva is így van. :( 

Link to comment
Share on other sites

Köszi!

A javitovizsgák nem sikerültek.

A magyar irásbeli meglett, de a matek 1 ponton mult. Az idei évet halasztom szerintem, mert van 1-2 dolog ami fontosabb.

Link to comment
Share on other sites

Kekcinege : a közelben csak Tesco s Lidl van, amire azt mondom, hogy ok proba- cseresznye.

 

Mondjuk örülök, hogy nem sikerült, mert sokszor megbecsülnek ( nem csak 1 köszönömmel)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Nyugi Jaire én még itt vagyok :)) Csak hát pc nélkül voltam több, mint 1 évig. Pénteken beléptem a laptoposok táborába :)

Link to comment
Share on other sites

Köszi Schindler! Máris megérte, mivel egy online futballmenedzser játékban (footballarena) van 1 barátságos liga, ami 2 hónapnyi lemaradásban volt, s behoztam 2 nap alatt :D Mellesleg kölcsönzöm ki a "filmeket"

 

Tegnap este pl a Sötétség Határán volt a soros. Már csak egy kis mimimális idő kellene, s Krisztivel bedaráljuk az Outcastet :)

Link to comment
Share on other sites

Hát a sötétség határán nekem annyira nem tetszett. Tipikus nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Mondjuk izlések s pofonok. Írhatsz nyugodtan filmeket 1 próbát megér...

Link to comment
Share on other sites

köszi! A spotlightot lehet megnézem holnap :) A függetlenség napja 2-t is megnéztem, ami hatalmas hiba volt részemről :D

Link to comment
Share on other sites

A spotlight nagyon jó film szerintem.....főleg mert igaz történeten alapul....és igen érdekes dolgok derülnek ki. Amit még ajánlok igaz nem mai film a pedálkirály vasember (nem a mostani) kerékpáros film mind2 vagy a válság a Wall streeten ami szintén igaz történet a 2008-as válságról szól találd meg önnmagad. Sok olyan film van ami nem csak a gyilkolás és egyébről szól. Mostaanában inkább drámát,igaz történetet nézek és az x-akták sorozatot no meg természet filmet és bűnügyi dokumentum filmeket

Link to comment
Share on other sites

Én most a Creed - Apollo fiát néztem meg. Nem rossz az se, viszi tovább A Rocky vonalat, csak éppen itt Apollo vonala megy tovább. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...