Jump to content
PirateClub.hu

Microsoft Windows 8


M412305
 Share

Recommended Posts

@pro230: felraktam, kattoghatok a balalsóba amivel csak akarok, sehogy nem búvik elő a command line :D

küldtem egy pm-et, lécci, olvasd el.

 

ps: én vagyok a figyelmetlen, nagynehezen, de megtaláltam, elkövettem az általad leírtakat, most várom a kujcsocskámat a medicenterhez :)

Link to comment
Share on other sites

mert azt nem írtad, hogy abban a színes ikonban van elrejtve, ami erre előjön, minden másra gondoltam, csak erre nem... most viszont kétségbeesve keresem a "kereső"t, hogy felrakjam a médiaizét és végleg érvényesítsem magam :)

 

ps: megtaláltam nagynehezen mindent, viszont a pro-vl verzoóval ez mediaplayeres megoldás nemigazn látszik működni...

Link to comment
Share on other sites

Azt írtam, hogy a bal alsó sarokban jobbklikk. Szerintem ettől konkrétabban nem lehet leírni. Leviszed a sarokba, és megjelenik valami, nyilván arra kell kattintani. :) Az a színes ikon nem bontható tovább, egyetlen nagy gomb.

 

Nem igaz, hogy sokan a VL verziót teszik fel! :D Abban nincs ilyen bővítési lehetőség, szóval kiesik a WMC aktiválás. Viszont ez tényleg kimaradt a leírásból, bele is szerkesztettem.

Link to comment
Share on other sites

well, és akkor melyiket ajánlod? még semmi nem késő, bármikor újra tudom rakni a rendszert és már kezdem magam kiismerni benne, noha egy csomó progi nem, vagy csak hibásan működik benne (utorrent 3.2.3 alpha nem fogad el le/feltöltési korlátokat, nem lép kapcsolatba a frissitószerverrel, malwareybte's antamlware még hetesnek nézi, stb).

jövő keddig kibírom, akkor újra tudom rakni, ha ajánlasz olyat, ami tényleg jó.

Link to comment
Share on other sites

Ne VL vagy N legyen. Amihez csak annyi van írva, hogy Pro, az jó lesz (MSDN-t célszerű :)).

 

uTorrent-et használok én is (stabil 3.2.2), nincs vele semmi gond. A Malwarebyte meg még nem támogatja, arról nem a Windows tehet. :) Én inkább ajánlom helyette a beépített Windows Defender-t, ami itt már vírusirtó is, nem csak kémirtó. Nem fog vissza, észre se veszed, hogy megy a háttérben.

Link to comment
Share on other sites

ehhe, akkor felteszem a stabilat, az is megvan, nem kényszer az alpha :) defender megy, most nem tettem fel külön is-t, mert a kiválasztott zonelabs zonealarm szintén frissítési gondokkal küszködött, leszedtem. még egy segítség kéne: hogyan érhetem el a jegyzettömböt a totalcommander használata nélkül? regebben ugye a startmenűben megtaláltam a legutóbb használtakat, de ebben még a kezdőlapon sem találom, még a bővített verzióban sem, vagy csak vaksi vagyok?

 

ps.az általad ajánloltt verzió(ka)t magyarul se égen se földön nem találom, mindenütt a vl-ek rajzanak, esetleg pm-ben tudnál ajánlani torrentet vagy datás linkeket?

Link to comment
Share on other sites

A Jegyzettömböt úgy tudod előhozni legegyszerűbben, hogy a Kezdőképernyőn elkezded beírni a nevét, és "rákeres" a Windows. Aztán ha már ott vagy, akkor jobbklikk rajta, és az alsó sávon Rögzítés a Kezdőképernyőre opció (így mindig ott lesz a Kezdőképernyőn). Vagy esetleg Windows gomb + R, és oda notepad.

 

Találtam egy ilyet (inkább ezt ajánlom) és egy ilyet. Bár nem MSDN-ek, csak frissítések vannak beléjük integrálva, semmi más. Utóbbiban van aktivátor is, de ha azt töltöd le, akkor azt ne használd, felesleges. Esetleg ha vagy nCore-on, vagy 1st-ön, onnan tudok ajánlani PM-ben torrentet.

Link to comment
Share on other sites

well, és mégegyszer well, ezeket azért nem vettem figyelembe, mert rtm-ek, gondoltam, ha már lúd, legyen kövér és final :) a feltöltőt ismerem és az elkövetőt is, 7esből is az övé volt fent.

nem, nem aktivátorozok, már a kulcsom is megvan a véglegesítéshez, ragaszkodom az általad leírtakhoz. kösz +1x!

Link to comment
Share on other sites

Nagyon szívesen. Az RTM augusztus 15. óta elérhető, szóval onnantól végleges mind, az van a boltokban is a lemezeken. Én másikat tettem fel (aki találkozott vele torrenten, annak mond valamit az, hogy blox), de írtam már ki Kori félét is másnak, azzal sincs semmi probléma. :)

Link to comment
Share on other sites

blox? korábban saját "gyártmányú" totalcommandereket rakott fel ide, hogyne ismerném a nevet, csak épp nem tudom az elérhetőségét a cuccainak... torko-tól szoktam letölteni, kori is ott ügyködik. már lent is van az első ajánlatod, még ki kel bontanom és kiírni, lehet, hogy délután neki is ugrok a telepítésnek.

Link to comment
Share on other sites

nekem jobban bevált, mint a win sajátja, + annó és decebál norton commanderes voltam még a drága jó dos-os időkben.

 

ps: megpróbálkoztam egy síma frissítéssel, de félresikerült annyiban, hogy van egy win.old-om, ahogy vártam is... most nekiesek a flexxel és újrarakom az egészet :)

 

fent van újra, csak épp a kapott médiacenteres kulcsot képtelen vagyok beilleszteni, mert az ott kapott leírásra nincs találat a keresőben...

 

újabb probléma, ha nem idevaló, pro230, lécci, helyezd át a megfelelőbe:

van egy "items tv expert 320" tip. ana/digi tv tunerkártyám, ami korábban, win7 alatt remekül működött mindaddig, amíg be nem húzták a csillagpontos kábelt az addigi helyébe és ki nem iktatta a szerelő tudtomon kívül a kártya felé menő elosztót, amire csak most jöttem rá. igenám, de már előbb felraktam a mostani win8 pro-ra a szoftvert és elindítottam oktalan és hamari módon, mint digitálisat. persze, nem talált semmit. na, erre végigmásztam a megfelelő kábeleket, helyreállítottam a kapcsolatot, de azóta, noha többször telepítettem, leszedtem, majd megint feltettem, csakis a digitális adásokat hajlandó tudomásulvenni. a kábelszolgáltatóm egy kis helyi bt, ad 68 csatornát analógban és 26ot digitálisan, most itt állok analógok nélkül, elkélne némi segítség, hogy azokat is be tudjam hangolni. mondhatom én neki, hogy analóg kártyaként kezelje, fütyül rám.

 

 

ps: hogy az a (a legcsúnyább kámormkodás) a microsoftba... ami leírást adott a végső aktiváláshoz, az humbug, viszont a sajátgép/tulajdonságoknál megtaláltam a helyet, ahova a kapott kulcsot beillesztve, sikerült a médiacenter telepítése és ezzel az aktiválása.

Módosította Parteigenosse
Összevonva
Link to comment
Share on other sites

Buherálás nélkül nem hiszem, hogy lehetne olyat, esetleg ezt a témát nézd meg:

http://nighthawk-f22.deviantart.com/#/d5d6ma9

Kellhet hozzá ez is:

http://www.syssel.net/hoefs/software_uxtheme.php?lang=en#down

 

Lefuttatod az UltraUXThemePatcher-t (2. link), majd bemásolod a témát (1. link) a C:\Windows\Resources\Themes mappába, aztán váltasz a szokásos helyen az új témára.

 

 

Van egy olyan megoldás is, hogy nem használsz annyira sötét színt, pl.: :D

w8szin_www.kepfeltoltes.hu_.png

Link to comment
Share on other sites

Sok mindent telepít magától is, de elvileg a Windows 7-es driver-ek 90%-ának működnie kell rajta (pl. Windows 7 kompatibilitási módban). Esetleg érdemes keresgélni a neten, hogy más milyen driver-eket tett fel sikeresen.

 

Szerk.:

De ha belegondolok, ma már nagyjából mindent fel kell ismernie (webkamera, wifi, VGA, stb.) alapból. Én csinálnék egy Ghost-mentést a mostani rendszerről, és kipróbálnám. :) Aztán ha valami nem megy, még mindig vissza lehet tenni az eredetit.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

 

Nekem a következő gondom lett a win8-on, a csempék nem müködnek! Bármelyikre rákattolok, nem indul el, napok óta, letöröltem az avastot, egyedül csak a defender van fent /saját virusirtója win8-nak/ még így sem megy. win8 oldalán olvastam, hogy sokaknak nem müködik, de választ nem nagyon kaptak rá. Esetleg valakinek valami ötlet?

 

Köszönöm a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

Teljesen kész vagyok ettől a Windows 8-tól! :angry:

Letöltöttem 3 féle verziót is legutoljára a Huwika86 féle windows 8 pro-t.

Kiírtam alkohol120%-kal a lemezkép file-t is max. 4x-s sebbességgel.

(már legalább 4 alkalommal.)

Xp van a gépen.

Be boot-olok a Windows 8 telepítő lemezről megjelenik a fekete alapon a csempe és nem megy soha tovább!!

Helyette hiba kódokat kapok. :angry2: :angry2:

YOUR PC NEEDS TO RESTART

Pease hold dow the power button

Error Code:0x0000005D

Parameters:

0x030F0209

0x756E6547

0x49656E69

0x6C65746E

Kérlek szépen valakit mondja meg mi nem oké? Mit nem csinálok jól?

A vicc az,hogy a telepítők xp alatt elindulnak,de a DVD-ről bootolva soha nem sikerül!

XP-t telepítettem már nagyon sokszor, Vistát is, Windows 7 sem okozott gondot, akkor most miért nem sikerül?? :blush: :blush:

Link to comment
Share on other sites

namostakkor, itt folytatva, amire szükségem van a programokból, az egyaránt fut 7esen és nyolcason is, hozzáteszem, semmiféle netes játékot, wow és társai, nem játszom.

még eredetileg 95re írott cuccok is futnak a megfelelő konfigurálás után. vannak driverek, amikből érdemes megnézni, melyikhez van már nyolcasra írt, ilyen pl az nvidia videokártya driver.

Link to comment
Share on other sites

Szerencsére NVIDIA driver már a hivatalos Windows 8 megjelenés előtt is volt. :)

 

Bálibee:

Röviden: sehogy. Olyat lehet, hogy saját magad által választott ikont tenni az eredeti helyére (neked kell ikont szerezni / készíteni), természetesen csak külső programmal, rá lehet keresni ilyenekre.

 

goolyoo:

Ne használj ilyen-olyan aktivátort! KMS-sel aktiváld!

 

anita4817:

Sajnos ebbe én is belefutottam egyszer, nem működött sok beépített alkalmazás. Újratelepítettem a Windows-t, feltettem minden frissítést Windows Update-ről, azóta is jó minden. Nem kizárt, hogy volt valami hiba, ami megnövelte a valószínűségét, hogy lehalnak az appok.

Link to comment
Share on other sites

Azt hozzátenném, hogy nem hitelesen, és nem a Microsoft-tól van aktiválva. :) Azaz egy tört szerver felé van irányítva a Windows, hogy arra kapcsolódva kérjen aktiválást. A szerver, mivel tört, elfogad szinte bármilyen érvényes kulcsot, és visszaküldi az aktiváló jelzést. Viszont ez nem von le az értékéből a dolognak.

 

Az aktivátorokat a Windows 8 esetében (nem úgy, mint a Windows 7-nél) én fenntartásokkal kezelném, de mindenki azt használ, amit akar. Valószínűleg egy ilyen "tartósan aktiválva" feliratot is simán meg lehet hamisítani, ha már egyszer a rendszerfájlok között turkál. Mindegy, mi szóltunk. :)

 

Szerk.:

Ha már aktivátor, akkor KMSnano, ami "csak" egy KMS szervert indít a gépen az aktiválás idejére, semmibe nem nyúl bele. :P

Link to comment
Share on other sites

Azért mára csak sikerült rájönnöm miért nem tudom telepíteni a windows 8-t. :)

régebbi gépeken is futni fog a win 8.......

Error code:0x0000005D :blush:

A processzornak támogatnia kell a PAE SSE2, NX funciókat....

A Nortwood mag, p4-s 3,2 Ghz-s Ht-s processzorom nem támogatja a PAE és NX-t. :excl:

Nagy kár,hogy ezt csak az "apró betűs részben" részletezi a Microsoft.... <_<:angry2: :angry2:

akkor nem kínlódtam volna 3 napig vele..

http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-8/what-is-pae-nx-sse2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...