Jump to content
PirateClub.hu

Az évtized legjobb magyar filmjei


hankock
 Share

Recommended Posts

Zuluparaszt: sajnos ez többnyire így van...

amúgy is kevés készül

Másik példa: Nyócker -> Nyócker 8D, minek?

 

Hankock: a Csinibaba nem ér az 15 éves(1997)

részemről talán a

Kontroll (2003) szinte minden klappol

Argo (2004) no nem a történet vagy rendezés miatt, a figurák akik játszák nagyszerűek

Egon & Dönci (2007) animáció, szinte fillérekből, egy műhelyben készült film elfogadható látványvilággal (történet kicsit bugyuta), de legalább ingyenesen letölthető volt.

kis segítség - Magyar filmek listája (1990-től) napjainkig

http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_filmek_list%C3%A1ja_%281990-t%C5%91l%29

Link to comment
Share on other sites

Magyar vándor messze az egyik legjobb film, amit láttam. Jó poénok, kicsit túl sok váltás, de ez volt a lényege, hogy mindent összefoglaljon :D

 

Nekem az Üvegtigris 3 jobban tetszett, mint a 2, bár az nem abból az évtizedből való :D

 

Valami Amerika nem tudom, hogy nem jött szóba :D Mind a két rész nagyon jó volt (az 1 talán még 2000 előtti)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Én rangsorolni nem tudom de amik nekem tetszettek.

 

Magyar vándor, Valami amerika 1-2, Kotroll, Kaméleon, Szabadság szerelem, Puskás Hungary és Sorstalanság

 

 

Üvegtigriseket megnéztem nem voltak rosszak de részemről nem sorolom a legjobbak közé bár lehet a Sorstalanság is ide tartozik.

Link to comment
Share on other sites

1. tesó - teljesen fapados lakótelepi történet, de a percenkénti közbevágások és beszólások hatására zokogva kell röhögni. vagy csak zokogni.

2. kontroll

3. lora - a kevés jó magyar romantikus film egyike.

4. moszkva tér

illetve még tervben van, hogy megnézem és nagyon jó kritikákat is olvastam róluk: a pater sparrow féle 1, a nyomozó, taxidermia, papírrepülők.

 

egyébként meg. üvegtigris? magyar vándor? valami amerika? sikerült a magyar filmgyártás legunhumorosabb és legirritálóbb pillanatait felsorolni. és még mielőtt bárki is felszisszenne, hogy ezek igenis jó filmek, mondanám, hogy nálam pont ez a három film (folytatásokkal együtt természetesen) kábé barátok közt szinten mozog és az említésük kihozza belőlem a tömeggyilkost. aki azzal jönne, hogy a barátok közt jó sorozat, az inkább ne is válaszoljon - neki elhiszem. olyan borzalmakkal meg aztán végképp ne pedálozzon senki, mint az 56-os témájú, rohadtul drámai és érzelmes tucatfilmek, nem beszélve az évente húsz alkalommal kidobott különböző romantikus vígjátéknak titulált, irdatlanul bunkóparaszt hulladékról.

Link to comment
Share on other sites

az emberek nem egyformák... romantikus filmeket nem szeretem így a Lora alapból kiesik. A Tesó meg nálad első helyen szerepel tegnap elkezdtem nézni kb fél órát láttam utána elaludtam rajta annyira nevettem...

 

mint az 56-os témájú, rohadtul drámai és érzelmes tucatfilmek

 

hány darab ilyen film készült?

 

beszélve az évente húsz alkalommal kidobott különböző romantikus vígjátéknak titulált, irdatlanul bunkóparaszt hulladékról.

 

legjobb tudomásom szerint ilyet senki nem írt. mert úgy gondolom ami általad megfogalmazott "kategóriába" tartozik az a Csak szex és más semmi ;meg ehhez hasonlók...

Link to comment
Share on other sites

Magyar filmeket ritkán nézek, eléggé eröltetettek, néha akad köztük igazán jó, pl Üvegtigris, igaz a 3. rész néhol nem igazán tetszik, de alapjába véve tetszett. Én idevenném mindenképp a Kalandorok c. filmt, ami talán 2009-es vagy '08-as, Haumann Péter, Rudolf Péter és pl Kovács Lajos is benne van, aki egyébként Vodafone-os reklámokból is ismerős lehet. Ez egy vígjáték, és szép helyen játszódik, érdemes ;)

Link to comment
Share on other sites

romantikus filmeket nem szeretem így a Lora alapból kiesik.

aláírom, a lora egy kicsit "nehéz" film. azt tíz emberből kettő szereti.

 

A Tesó meg nálad első helyen szerepel tegnap elkezdtem nézni kb fél órát láttam utána elaludtam rajta annyira nevettem...

nem mondtam, hogy feltétlenül nevetni kell rajta, nem is a poénokról van szó tulajdonképpen, habár szerintem a family guy szerű bevágások nagyon jópofák. én a percenként odalőtt zenei/irodalmi/filmes utalásokért szeretem azt a filmet, illetve tény, hogy rajtam kívül elég kevesen tudnak elérzékenyülni egy lakótelepről készült légi felvételen, meg a kicsit underground stílusú dolgokon. ha már az undergroundnál tartunk, éppen ezt szoktam szeretni a magyar filmekben, bár ezt ki minek értelmezi, a lora tele van tűzdelve hasonló jelenetekkel, a kontrollról nem is beszélve. aki mondjuk látta a gyűlölet c. francia filmet, annak lehet némi elképzelése arról, mire is gondolok. de elismerem, ez megint egy olyan téma, amelyet nem bírhat mindenki. én speciel odavagyok érte.

 

hány darab ilyen film készült?

56 csepp vér, csendkút, szabadság szerelem, a temetetlen halott, liberté '56, budakeszi srácok, mansfeld, és ezek csak 2004-ig visszamenőleg, ha jól tudom, de szerintem tíz perc googlézéssal találnék még néhányat. a mansfeld mondjuk tetszett, a többi nálam sallang. nem akarok egyébként kegyeletsértő lenni, nyilván valakinek fontos témájú filmek ezek, mert esetleg éltek már '56-ban, vesztettek el rokont akkoriban, stb., ettől függetlenül egy kicsit túl volt pörögve a dolog, főleg ugye 2006 környékén, mostanra már lefutott a dolog, ahogy kábé a magyar filmgyártás is.

 

általad megfogalmazott "kategóriába" tartozik az a Csak szex és más semmi ;meg ehhez hasonlók...

egészen pontosan ezekre gondoltam.

 

legjobb tudomásom szerint ilyet senki nem írt.

nem is mondtam, hogy. ez amolyan a katasztrófát megelőzendő felháborodás volt csak részemről, mivel úgy vettem észre, szokás imádni, sőt dicsőíteni az efféle filmeket.

Link to comment
Share on other sites

első gondolat oké. másodikban azért emeltem ki a nevetést mivel azt írtad. ezzel a megközelítéssel szintén oké. az 56 csepp vér az nem a musicel kiadva dvd-n is? nem tudom csak kérdezem. mert ha a musical akkor úgy gondolom minél nagyobb haszonra szerettek volna szert tenni egy elkészült darabból. a mansfelden kívül meg a többit nem ismerem pontosabban erről hallottam de nem láttam többiről nem is hallottam a szabadság szerelmen kívül.

 

a megelőzős rész meg szintén oké csak ez ott nem szerepelt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...