Jump to content
PirateClub.hu

Ki fogod próbálni a Windows 8-at ?


beci92
 Share


Recommended Posts

Valószínűleg ki fogom. Leginkább a korábban Metro néven emlegetett kezelőfelület miatt, az elődjét, ami a WP7-es mobilokon megy, volt alkalmam kipróbálni, és jó ötletnek tűnik az egész, meglátjuk asztali gépen mennyire van értelme. (Max kikapcsolja az ember.)

Ja és ha ez a hír igaz:

http://www.theverge.com/2012/8/6/3224149/windows-8-packaging-retail-box

Akkor ilyen dobozban lehet majd beszerezni. A Windows logo lecserélését sajnálom, és a 7-esnek is jobb volt a doboza, bár ez majdnem mindegy :)

Link to comment
Share on other sites

Ha az is olyan rettenetesen béna lesz, mint a Win7, akkor fel sem érdemes tenni. Rengeteg gondom volt a Win7-el. Nem ismere fel pl a wifi kártyámat, szakadt vele a netem, nem futott vele jó néhány spéci programom, úgy hogy le is dobtam a gépemről kb 3 nap kisérletezés után. ha netán váge lesz az XP-nek, akkor áttérek a Linux-ra.

Link to comment
Share on other sites

Ha az is olyan rettenetesen béna lesz, mint a Win7, akkor fel sem érdemes tenni. Rengeteg gondom volt a Win7-el. Nem ismere fel pl a wifi kártyámat, szakadt vele a netem, nem futott vele jó néhány spéci programom, úgy hogy le is dobtam a gépemről kb 3 nap kisérletezés után. ha netán váge lesz az XP-nek, akkor áttérek a Linux-ra.

 

Ez nagyon jó hozzáállás. Azért mert nem tudsz bekonfigolni egy OS-t nem jelenti azt, hogy egy használhatatlan hulladékkal van dolgunk.

Link to comment
Share on other sites

OFF:

@Kr@ss: ez egy csodás mondat, és nagyon igaz. A helyzet az, hogy minden Linux-fikázó embernek ezt ugyan így le kéne írni, sőt tudatni a világ 95%-val. Mert hogy ez mindre vonatkozik ezek szerint, csak pont a másik oldalról nézve :) (és ők is ítélkeznek gondolkodás nélkül sajnos :/)

ON:

Kipróbáltam, nem tetszik. Ez a csempés dolog jó, elismerem, érintőképernyőre. De nem desktopra, a desktop verzából kihagytam volna (igen tudom, nincs külön verza, mert automatikusan felismeri, h min fut, tehát ismerje fel azt is, h hova kell a csepme, hova nem). Belső dolgokat, mint stabilitás, gyorsaság, nem tudok jól megítélni, egyik oka, hogy nem volt annyi ideig a gépen, mert szörnyen eltévedtem benne (PEBKAC, vállalom), másik oka, hogy nem is áll egyelőre szándékomban jobban belemenni amíg ott a Win7 amit jól tudok kezelni, meg a Linux, amit egyébként használok. Szóval kipróbálni megérte, láttam hogy nem nekem találták ki, így elsőre nem áll kézre, a zártsággal kapcsolatban pedig szerintem nagyot fog bukni, ahogy az a Steam részéről hamar kis is derült.

Link to comment
Share on other sites

Tiger

 

Pont ugyanez a tapasztalatom és a véleményem.De az hogy a legstabilabb rendszer a piacon,hát picit erős túlzás,de mondjuk rá hogy stabilka,eddig.

Mivel nem volt rendes éles rendszer,addig nem lehet nyilatkozni róla. Majd ha kijön az MSDN és aktiválni is lehet,akkor majd esetleg ránéz az ember.

De én is eltévedtem benne kicsit x) Végére annyit,hogy ez a csempés dolog nekem sem jön be,csak tapicskolós gépre és telefonra jó.

Így nálam is marad a Linux,Photoshopra és CAD-re meg a Win 7 .

Link to comment
Share on other sites

Egyébként nálam semmi nem indokolja, hogy az elkövetkezendő 2-3 évben átálljak Win 8-ra.

Utána igen.

 

A Win 8 UI-ja nagyon nem tetszik nekem. Egyszer majd megszokom... :D

 

A Win 7 szerintem brutálisan jól sikerült. Az eddigi legjobb Microsoft által fejlesztett OS.

Viszont elég elkeserítő azt látni, hogy mennyien használják még a bugos XP-t.

Link to comment
Share on other sites

1. Eszem ágában sincs kipróbálni a Win8-at, nincs rá semmi okom, nem is érdekel egyáltalán. Azért, mert most ez a legújabb, meg szép a doboza, semmi nem indokolja, hogy csak 5 percre ki kellene próbálnom.

2. Kr@ss: Kérlek, áruld el, miért keseríti meg a vasárnapodat, hogy valaki XP-t használ! Ez téged miben befolyásol, miben hátráltat? Nekem is fent van a Win7 mellett, mert bizony ennek a rendszernek semmit nem ér a kompatibilitási beállítás. Aztán ha épp egy régi játék tokja akad a kezembe, akkor sem áll meg a világ :)

 

Az tény, hogy a Win7-el jobban jártam, mint hittem, hogy fogok, mert olyan szinten testreszabtam, hogy például a Start menümben csak két fül van, semmi más, alapprogramok nagy részét letöröltem... Kellett a DX10-11 miatt, de a Win8-re miért is lenne szükség? Mert új?

Link to comment
Share on other sites

Talán azért gondolja,és én is így gondolom hogy az XP felett eljárt az idő,a legsérülékenyebb rendszer,főleg ha nincs felrakva egy update sem. Nem foglalkozik vele senki hogy zombi gép lesz vagy spam szerver. De használja aki szeretné,csak ha már az embernek van esetleg olyan gépe hogy a 7 elmegy rajta akkor jobb lenne azt használni. Régi játék vagy program,elmegy Win 7-es rendszeren is,csak nagyon kis része nem megy új rendszeren. Aki meg nem játszik a gépen,és csak azért használ XP-t mert keveset fogyaszt és más nem megy el a gépen,az használjon Linuxot,lehet közhelyes már,de azért XP-nél biztonságosabb és gyors marad.

Link to comment
Share on other sites

Zs0lt16: biztos, hogy tudnék olyan játékot mondani, amit fel sem tudnál rakni nem hogy játszani vele win7 alatt :D (Főleg, ha 64bites). Bár ezektől a kompatibilitási opcióktól soha nem kell csodát várni, sok ára van az esetleges előnyök mellett.

 

A Win8-at illetően: ha nem muszáj nem használom. Bár biztos utánanézek majd, hogy az emberek mit gondolnak róla.

Link to comment
Share on other sites

Ez nagyon jó hozzáállás. Azért mert nem tudsz bekonfigolni egy OS-t nem jelenti azt, hogy egy használhatatlan hulladékkal van dolgunk.

 

 

Nyugi! Nem az első géppel szenvedek már, mivel nem most kezdtem a számítástechnikával foglalkozni, hanem a 90-es években. Azóta már volt pár OP rendszer a gépeimen.

Lehet, hogy a türelmem fogyott el, mivel már nem a 90-es éveket írjuk, amikor pl a win 95-öt át kellett becsületesen verni, hogy sikerüljön a telepítés és felismerjen mindent.

A szomszéd kisgyereknek szintén szakadt a net és neki is vissza kellett tenni az XP-t. Wifin keresztül viszont jól működött. Ez viszont csak egy számomra jelentéktelen probléma.

Nem csak internetezésre használom a gépet, hanem nagyon sok minden másra és a jól megszokott programjaim helyett nem volt sem időm, sem türelmem keresgélni más progikat.

Alapjában véve elfogadom mindenki véleményét és nem próbálom senkire ráerőltetni az enyémet. Leírtam, hogy nekem nagyon nem jött be és a Win8-at már fel sem teszem. Alapból azt ugyanis érintőképernyős gépekre tervezték.

 

 

"...Előre temeti a még meg sem jelent Windows 8-at, múló hóbortnak tartja az érintőképernyőket Gabe Newell, a Valve játékcég feje. A vezető a test szenzorokkal való felszerelésében és a Linuxban látja a jövőt.

 

Linuxos fejlesztőket vett fel a PC-s világ legnagyobb szoftverboltját üzemeltető Valve. A cég azon dolgozik, hogy a Steam szoftverbolt elérhető legyen az alternatív operációs rendszeren is, és a linuxosok minél hamarabb játszhassanak a Left 4 Dead zombivadász játékkal. A cég alapító vezérigazgatója Gabe Newell egy befektetői csoportok által szponzorált vacsorán beszélt a Linux felé fordulásról és a Valve jövőképéről.

 

Bukást vár a Windows 8-tól

 

Newell nem félt erős kijelentéseket tenni az interjú során. Valószínűleg microsoftos partnere is meglepődött, amikor közölte, hogy szerinte a "Windows 8 katasztrófa lesz mindenki számára a PC-s világban". Newell szerint a Windows 8 kudarca oda is vezethet, hogy a hadvergyártók otthagyják a Microsoft platformját, mert az nem kínál elég profitot. A Valve azért kacsintgat a Linux felé, mert szüksége van menekülési irányra...."

Link to comment
Share on other sites

Alapból azt ugyanis érintőképernyős gépekre tervezték.
Na látod, ezért kéne feltenni. Ugyanis nem érintőképernyős gépekre tervezték, hanem MINDENRE (asztali gép, laptop, tábla). Most is a végleges Windows 8 alól írok, de már a februári béta óta a 8 az elsődleges rendszerem. A (volt) Metro felület ugyanolyan jól kezelhető egérrel/billentyűzettel. Hozzá kell szokni, hogy új funkciók és gesztusok is vannak a rendszerben, örökké úgy sem maradhat ugyanolyan minden.

 

Az meg, hogy Gabe szerint bukás lesz a Windows 8, még semmit nem jelent. Azt sem mondom, hogy nem lesz az, majd kiderül.

 

 

Azért van, akinek tetszik a Windows 8 (látni pl. más fórumokon).

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok.

 

Én majd ki fogom próbálni az biztos. Sajnos a jól megszeretett Start menü már nem lesz :(

 

Akkor feladat: Second Sight, Imperium Galactica 2, Soldier of Fortune 1-2, Thef 1-2

Jelenleg ezek miatt tartom fenn az XP-t, úgyhogy akinek tökéletesen működnek a kompatibilitási beállítások, kérem, próbálja meg ezeket.

 

Nem kell semmilyen kompatibilitási beállítás, mert a Microsoft a Windows 7-hez kiadott egy olyan módot, hogy 7 alatt simán lehet futtani XP-s programokat. Annyi a követelmény, hogy a processzor támogassa a virtuális emulációt. Persze ez nem átlag user-nek van kitalálva hanem céges szférának, de attól még otthon is nyugodtan lehet használni

 

http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows7/products/features/windows-xp-mode

 

Pontosan nem tudom, de lehet egyéb virtualizációs programmal is működésre lehet bírni win7 alatt egy XP-t.

 

Az, hogy szakadozik win7 alatt a net, egyéb hardver problémák stb. az nem biztos, hogy az op rendszer hibája. A Windows 7-be a fejlesztés során beleintegráltak drivereket, amiket a hardvergyártóktól kaptak és azokban lehet a hiba, nem pedig a rendszerbe. A hibát meg driver frissítéssel meg lehet oldani.

 

Szerintem is nagyon jól sikerült a win 7, több mint 1 éve van a gépemen és még semmilyen komoly baja nem volt, habár 1x sikerült véletlen összeomlasztani, Xp-nél meg volt hogy telepítés napján már fagyogatott (SP3)

 

Üdv

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...