Jump to content
Sign in to follow this  
thoger

Hálózati problémák

Recommended Posts

Az miért van, hogy játékoknál 60-70es pingem van, miközbe 20 mbites netem van? haveromnak 2 mbites nete van de 20-30 a pingje :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majdnem egy hónap után kicseréltettem a modemet és megoldódott a probléma.Mindenkinek köszönöm szépen szívélyes segítségét.

 

 

spyke007.

Ha nincs megosztva a net akkor valószínű a modemmel lesz gond.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üdv mkinek!

Az a helyzet, hogy otthonra kábelnetünk van, és ha az asztali gépből kihúzom, és bedugom az ethernet kábelt a laptopomba, akkor nem kapok netet. Azt írja, hogy a modem IP-konfigurációja nem érvényes. Ez mit jelent? Hogy lehetne megoldani?

Win7-em van.

 

--

ui.: sry all, most az asztaliról netezek, ami rohadt lassú, és sikerült emiatt 2x elküldenem a postot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valószínűleg azért nem megy, mert a laptop hálókártyájának fizikai címe (MAC) más (persze, mivel másik hálókártya :lol:), mint az asztali gépen. Szóval pl. nekem a UPC "gépcserekor" kiad egy oldalt amikor böngészőt nyitok, amin be lehet regisztrálni az új hálókártyát, így másik IP-t oszt ki és csak azzal a géppel lehet használni a netet. Ha visszacserélem akkor megint, csak fordítva. Ez lehet 2 percen belül, de fél órán belül is. A szolgáltatódtól függ, hogy hogyan kezeli a MAC-változást.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

Egy kicsit kínlódok már ezzel, és meguntam...

 

Ugyanis a laptopomat (ami wifivel csatlakozik a routerhez) amin win 7 van össze akarom kötni hálózatban a nagygéppel, amin viszont Xp van telepítve.

A routerrel a nagy gép kábellel van összekötve.

Hogyan lehetne azt megoldani, hogy a két gép lássa egymást?

 

Jelenleg mind a kettő géppel fel lehet menni a netre, ezzel semmi gond nincsen.

Amikor a nagy gépen is win7 volt, akkor nem jelentett gondot ez, és akkor sem amikor mind a két gépen xp volt, de hogy az egyiken xp van, a másikon meg win 7, sehogy sem sikerül ezt megoldanom. szerintem biztos van rá megoldás, csak még nem jöttem rá.

 

Kérem! Segítsen aki tud!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Már vagy nyolcvanadszorra adom meg ezt a linket...és még mindig működik:

http://www.hogyan.org/fajl-es-nyomtatomegosztas-7-es-xp-kozott

Share this post


Link to post
Share on other sites

Köszi agentzs1! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hali!nekem olyan problémám lenne hogy van egy adsl netem (t-home) és 651es hibára fut cseréltem modemet de semmi eddig néha működött de most megadta magát a net,a hálókártyára gyanakszom mert mikor felakarom rakni hozzá a drivert ezt írja ki:"The Realtek Network Controller was not found . If deep sleep mode is enabled. Please Plug the cable"mi lehet a megoldás aki tud legyen szíves segítsen,előre is köszönöm!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üdv! igazából én teljesen hülye vagyok ehhez, ezért is lenne jó ha valaki eltudná magyarázni lépésről-lépésre hogy mit kell tenni:$ keresgélteem youtubon de csak vírusos meg kamu videókat találtam. Szóval kolis vagyok és van itt egy wifi wpa2-psk kódolással. Letöltöttem mindenféle progit (Wireless, aircrack) de nem nagyon értek egyikhez sem :D valaki segíthetne, azt megköszönnnném:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

A következő lenne a gondom: Van egy routerem ami nem mindig hajlandó 2 gépre netet osztani wifi-n (kábellel működik 3 géppel is), az előző modememmel nem volt ilyen gond, költözés miatt cserélte le a szolgáltató. Ez beállításbeli probléma lehet? Valamint gyakran "befagy" az internet (nincs 5-10sec ig küldött és fogadott jel, folyamatos nethasználat mellett) szintén új modem óta. Ez is lehet beállitásbeli gond, vagy szimplán rossza router/modem?

 

Modem: Cisco 2100

Router: Zyxel P330W

2 wifi-s gép 2 netbook egyik winxpvel a másik win7el, a távolság kb 15 m +2 téglafal és 1 emelet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok, van itt valaki, akinek rendesen működik usb kábelen Ciscoja Vista7-tel?

 

Nekem, mikor mindennel együtt a letöltési eléri a kb 2,5 megát(plafon), azonnali kékhalál, és az ndis.sysről magyaráz.

A kábelhez a lehető legfrisebb driverem van(ami mellesleg 2004-es :/ ),

Újraindítottam a modemet, töröltem, és újracsináltattam a drivert és az nvis.syst is, de még így is meghal a gép, ha nem vagyok óvatos.

 

Biztosan nem vírus, mert teljes format utáni csak gyári 7essel, már az első félórában beköszönt.

Vistával nem csinált ilyet.

 

A feltöltés érdekes módon nem érdekli, az pöröghet maxig.

 

Próbáltam a cisco vpn klienst, de magátol nem érti mi a helyzet, a kézi beállításról pedig én nem tudok semmit.(?)

 

Panaszkodtam a Microsoftnak, a Cisconak, a szolgáltatómnak, de csak egymásra mutogatnak, értelmes gondolatuk egy sincs.

Valamilyen ötlet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok! Tud-e valaki abban ötletet adni miért változik meg autómatikusan a MAC cím-eddig ez nem érdekelt csak egy hete kábelmodemes szolgáltatóm van és egyenlőre ROUTER nélkül használom egy gépen és a NET egy fizikai címhez van regisztrálva a szolgáltatónál. Az este kikapcsolás előtt megnéztem 00-16..... al kezdödött és reggel bekapcsolás után már 00-00......lett és természetesen nem csatlakozik a NETRE de már tudom hogy kell átírni így nem zaklatom a szolgáltatót az újabb MAC címre regizéssel. DE mi a franc tudja megváltoztani magától vagy kikapcsolt állapotban az alaplap elfelejti és újat generál-vagy hogy van ez? Amúgy naponta ismétlődik a probléma, van olyan program ami ilyet tehet a gépen? Amúgy Win7 fut rajta AVG-vel és látszatra minden rendben van, nem tudom eddig váltogatta-e mert ADSL net volt az is ROUTER-en keresztül, tudom ez a probléma is megszűnik majd ha ROUTER-re teszem a modemes NET elérést de roppant kíváncsivá tett mi ez a jelenség.

Köszönet ha valaki tud segíteni!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vettem egy fent emlitett router

S a kérdés a következő, hogy kell beállitani a wirelest, odáig eljutottam, hogy beléptem a menüjébe.

 

Beállitottam a wireless beállitásoknál Client modra, Ap -ra tettem -rákerestem és megtaláltam az adott wireless hálozatot (noname hálozat nincs lekodólva, AP keresztül csatlakozik rá) de még mindig nem megy a net.

 

Ezen kivűl még kelle valamit állitani ? Mármint ip-ket ?

 

 

Az adott hálozat müködik

Share this post


Link to post
Share on other sites

tp-link rúterem van, de más modell. mivel ezek eléggé egyformák, tedd a következőt:

lépj be a 192.168.1.1 alatt a rúterbe, a wireless settings-be. először is adj egyedi nevet (SSID) a hálózatodnak, hogy meg tudd különbeztetni másokétól.

add meg az országot: Hungary, channel: auto, mode: mixed, channel width: auto, max tx rate: amennyit jónak látsz megosztani. első kettő pontban alul pipa.

wireless security: ízlésed szerint, ajánlás: a lehető legszigorúbb

ezek után mentsd le (Save), hagyd, hogy a rúter rebútoljon és elvileg készen is vagy.

 

most keresd meg a vevőoldalon a hálózatodat, add meg a jelszót a titkosított hozzáféréshez és mehet a wifizés.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Nem tudom, jo helyre írom-e, vagy ide tartozik-e!!!!

Haveromnak a képeket nem hozza be az interneten! :D:lol: Szerintetek mi lehet nála a probléma, és arra a megoldás?

Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!!! :)

A hirdetések képeinél van nála ez a probléma .!

A használtautón és az expresszen.

Edited by lecso.franci

Share this post


Link to post
Share on other sites

MEgint irok a kovetkező a gondom, a ruterommal amelyik hálozathoz csatlakozni akarok, na zzal van a gond, ugyanis, a notim látja a hálozatott ruter nélkül de manuálisan kell konfiguráljam az ip cimet- be kell irjam, mert az automatikus dhcp kiosztás a szerveren ki van kapcsolva , akkor hogy tudom beállitani a ruterra a netet

 

Eddig annyit értem el hogy, a ruterral feltudok csatlakozni a háozatra de nincs adatforgalmam, hogy tudom bekonfigurálni az ip cimet ?

 

A ruter tipusa TL-WA501 G

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok nekem ez lenne a problémán:

Kb 1 hónapja lecseréltem az 1 megás netem 8megásra. 3 hétig midnen faján ment,aztán egyszer csak látom hogy alig töltenek be az oldalak mértem 1 speedtestet és ot tazt írta hogy 0.7 mega a letöltésem ....a feltöltésssel nincs semmi gond az jó csak a letöltés ami rossz.Még 1 különös dolog az rendben van hogy kiírja hogy 0.7mega de akkor a torrent miért megy 950-el? kipróbáltam azt hogy elindítottam a torrentet felment maxra 950-re és utána leállítottam majd mértem 1 speedtestet(több helyen is próbálkoztam) de nem sok midnen változott 1.3 volt a max utána elindítottam megint a torrentet és ugyanúgy töltött... jah és ez csak hétvégén van(már jeleztem a szolgáltatómnak azt mondták hogy kijavították de hát nem hinném)routert nem használok.Azt is kipróbáltuk hogy másik felhasználónévvel és jelszóval mentük fel ami 35mbit-es (upcnél dolgozik a haverom az ővével,Ő sem tudja mi a baja) de a sebesség nem változott. Hát ha vki erre a gondra tudja a választ én az előtt fejet hajtok:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok,

 

van itthon wifi. Jelszóval le van tíltva. Egy acer notival csatlakozunk hozzá, és nem megy a net. Beírjuk a jelszót, rá is állt a hállózatra, de a net nem jön be. A hálózati megosztási központban látszódik is, hogy mint ha valamitől nem tudná elérni a netet.

 

Vista van a gépen. Más wifit tudja használni, ill. itthon mobillal ha rá állunk, egyből működik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

A kérdésem a következő lenne: 5Gb-os mobilnetem van itthon. Ha multiplayer módban játszok egy játékkal, (pl. Medal of honor airborne) akkor az mekkora adatforgalommal jár? Egy pár órás játékkal túllőhetem magam az 5giga adatforgalmon?

 

Lehet bagatel a kérdés, de nekem fontos.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sziasztok,

 

van itthon wifi. Jelszóval le van tíltva. Egy acer notival csatlakozunk hozzá, és nem megy a net. Beírjuk a jelszót, rá is állt a hállózatra, de a net nem jön be. A hálózati megosztási központban látszódik is, hogy mint ha valamitől nem tudná elérni a netet.

 

Vista van a gépen. Más wifit tudja használni, ill. itthon mobillal ha rá állunk, egyből működik.

 

Nem vmi kábelnetes interneted van? Mert ott szoktak használni mac-szűrés-t. Ezt úgy tudod feloldani, hogy megnézed annak a gépnek az ip-címét, amelyiken megy a net (parancssorba beírod:

ipconfig /all

Fzikai-cím mellett fog szerepelni.

 

A routered menüjében találsz egy olyan opciót, higy clone mac adress, s oda beírod a kiírt mac-címet, végül Clone, esetleg ok v vagy apply gomb.

Router újraindítás és kész

Share this post


Link to post
Share on other sites

helló!abba segítsen nekem valaki hogy tudok otthonra wifi hálózatot csinálni..pl ezzel venni tudom a jelet vagy adni TP-LINK TL-WN722N

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

A segítségeteket kérném! Adott két gép eddig routeren keresztül hálózatban összekötve. Minden szép minden jó oda vissza ment minden rendesen. Erre egy hete kiírja hogy: "a hálózati elérési út nem található" Hibakód 0x80070035 Win7 64 bit mind a kettőn.

A két gép látja egymást egyikről bele tudok nyúlni a másikba de vissza már nem. Átnéztem minden beállítást (munkacsoport, jelszó, tűzfal kilőve stb. uninstal a víruskeresőnek és a tűzfalnak) Megnéztem a guglit másoknál is előfordult próbáltam az ott javasoltakat is (kivétel újratelepítés de lehet az lesz belőle) de nem jött be. Néztem a winfos hivatalos fórumait de amit szerény angoltudásommal ki bírtam olvasni hogy mindenki hülye csak a microsoft nem, pedig ez már jelentkezett a régebbi winfosoknál is. Sajna nem találtam hotfixet hozzá mint az eltűnt dvd meghajtóimhoz.

Ha van valami jó ötletetek a megoldásra légyszi ne kíméljetek. Az asszony rágja a fülemet!

A segítségeteket előre is köszönöm!

 

Üdv.:Szotyi25

Share this post


Link to post
Share on other sites
helló!abba segítsen nekem valaki hogy tudok otthonra wifi hálózatot csinálni..pl ezzel venni tudom a jelet vagy adni TP-LINK TL-WN722N

Ezzel venni tudod a jelet. Ha van lehetőséget kábellel kiépíteni a hálózatot, szerintem felejtsd el a wifit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello. Van két gépem. Az egyiken win7 a másikon xp. A win7 gépemben van egy wireless kártya, meg egy lan kártya. A wireless netet meglehet osztani a lan kábelen keresztül a másik géppel amin xp van? Ha igen akkor hogyan? A file megosztás az már megy, az sikerült. Próbálgattam leírások alapján a netet is megosztani, de még nem sikerült. A wireless kártya adapterjára rámék jobb klikk properties, ott sharing kipipázom amit kell és ok. eddig megy. utána a hálókártyánál mit kell beállitani? automatikus vagy állandó ip kell? Meg mit kell még állitani? A másik gépen mit kell állitani? kösz a válaszokat előre is.

 

MEGOLDOTTAM...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sziasztok az lenne a problémám, hogy az edimax márkáju wifi routerem naponta 2-3-szor "ledob" a netről. Ilenykor vagy várok, hogy újra csatlakoztasson a gép magától vagy ha ez sem segít akkor ki kell huzni mind az adsl modemet és mind a routert is. Mi lehet a gond, mert ez igy már olykor nagyon dühítő

válaszotokat előre is köszönöm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próbáld ki csak modemmel is ha tudod. Nálam volt ilyen jellegű probléma akkor a modem volt a ludas.

De a router firmware frissítése is megoldás lehet.

Wifin vagy kábelen dobál le?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van 1 nagy problémám:3 gép 1 laptop és 2 asztali van kötve 1 TP-LINK DD905A típusú routerhez.A laptop és az egyik asztali gép wifin fogja a netet és ott semmi gondom nincs.De viszont a másik asztal gépemet újra kellett telepítenem.Fel raktam rá az XP-t de akárhogy próbálom nem jön rajta a net.Telepítés előtt normálisan ment mind 3 gépen a net.Észleli a netet ki is írja hogy 100Mbs de mégsincs net.Próbáltam már csak a modemből közvetlen a gépbe dugni a netet de ugyanazt produkálta.Az internet szolgáltatóm meg a Fibernet.

 

Megoldva:Router modem reset és már műxik is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok! Remélem jó helyre írok! Az lenne a kérdésem, hogy az mitől lehet, hogy töltök 1 filmet és a töltés egyszercsak mindig megáll? Eljutok 4-500 megáig és abbahagyja a töltést.

A válaszokat előre is köszönöm!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adott egy TP-LINK TL-WR340GD router. Az internetet közösen használjuk és fizetjük a szomszéddal, így lett megoldva a megosztás, mivel nagyon közel vagyunk egymáshoz (társasház). A router jól be van lőve, mert működik, ki lett próbálva. Érdekes módon viszont, néha van egy olyan szokása a, hogy a wifire csatlakozást engedélyezi, viszont úgy csinál, mintha nem lenne rajta internet. Ez leginkább akkor fordul elő, ha távolabb tartózkodunk a routertől. Ha segít valamit, a router kábelnet modemmel van összekötve. Mi a teendő ilyenkor? Köszönöm előre is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem a szomszédodnál lehet a router, és éppen kihasználja a sávszélességet. Nálunk ha a gyermekeim a router melletti gépen pl youtubot néznek, akkor az emeleten semmelyik gépen nem tudok, még híreket olvasni sem. Sőt legutóbb éppen írni szerettem volna a fórumban, és ők pont akkor kezdtek el letölteni. Mintha megszűnt volna az internet, majd mivel 2-szer is kattintottam az elküld gombra, a letöltésük után egyszerre kétszer küldte el. Sőt, ha Ő pl. kábellel is tud csatlakozni, akkor lehet akármekkora letöltési sebességetek, megbénítja az interneted. A router azt a kérést szolgálja ki előbb, amelyiket könnyebb, és a másik kérés csomagjait várakoztatja, illetve tárolja. Ugyanez a helyzet, ha nálad a router, de távol vagy tőle. Minden ház falában, még a tégla falban is vannak vasbeton merevítések, ezért még az sem mindegy, hogy a szobán belül, hol van a számítógép. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×