Jump to content
PirateClub.hu

Hálózati problémák


thoger
 Share

Recommended Posts

Ez egy ZXV10W300B Inviteles modem-router egybe, és switch-ként használnám úgy, hogy a LAN4-be kötöm az előző routert. WiFi-n nincs gond, megy mindkét router, ezt fel is ismeri Inv...-nek, de kábelen már nem ismeri fel, és azonosítás után kiírja: nem azonosított hálózat, nyilvános hálózat, és nincs internet kapcsolat!

Ha itt a DHCP-t engedélyezem, akkor az előző routerként azonosítja, -4 et utánaírva a névhez, de akkor sem kapcsolódik az internetre kábellel, csak WiFi-n!

Be lehet ezt állítani, hogy menjen switch-ként WiFi-n, és kábelen is, a másik router után, esetleg a kábelmodem után közvetlenül is?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sziasztok!

 

Féléve kaptunkajándékba a T-hometól egy digitális elosztót, ami nagyon sokszor ledobál!

Miért lehet ennek az oka? nem is mondhatnám melegnek a készüléket, összesen 2-3 laptop megy rajta, semmi letöltés vagy feltöltés! Anno ritkán csinálta, manapság szinte napi szinten többször és nagyon idegesítő! Olyankor kikapcsolom várok 1 kicsit és nehezen betölt és aztán műxik!

 

Tudnátok tanácsot adni?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

Értem, köszönöm a választ!

 

És milyen router márkát ajánlasz, ami időt álló, és nem romlik el rövid időn belül?

Módosította agentzs1
ne idézd a közvetlenül előtted szólót (post reply gombot használd)
Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Milyen megoldások vannak ingyen wifis internet használatára? Mivel sajnos a kolis hálózatot mac alapján szűrik! Jelszavat tudom a hálózathoz, csak ugye ha MAC cím nincs router adatbázisában, akkor nem tudok netezni!

Milyen megoldásokat, programokat tudnátok ajánlani?

 

Előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Helló!

Olyan gondom van hogy kaptunk a szolgáltatótól 1 Cisco EPC3925 routert és annak a wifi-jét szerettem volna használni de a speedtest oldalakon le: 5-6 Mbps fel: 1.6-7 Mbps. UTP kábellel le: 26-27 körüli értékeket mértem fel pedig 2.6-7 Mbps-et.Vevőegységem 1 TP-Link TLWN422G

A régi net-hez volt routerem (Tp-link TL-WR340G) gondoltam azzal küldöm szét inkább a wifit így a Cisco Port1-et bekötöttem a TP-Link routerem WAN portjába és Dynamic IP-re állítottam. Javult is a sebesség le:19.20 néha csak 15-16 fel: 2.5-6 ami megegyezik az UTP-vel mért eredményekkel így nem értem h a feltöltési sebességem megvan de a le nincs :( Router az alattam lévő szobába helyezkedik el azaz a távolsággal nincs gond. Jelminőség is kiváló.

Van valakinek valami ötlete hogyan tudnám megoldani hogy a feltöltési sebességem is rendbe legyen?

Előre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Hali.

 

Lenne egy kérdésem, mégpedig az hogy van egy GIGABYTE GA EP45-UD3LR típusú alaplapom amin remekül működik a hálókártya és megy is rajta keresztül a net. A probléma az hogy szeretnék még bekötni még egy UTP kábelt a gépbe ami az utcán lévő térfigyelő rendszer képét hozza be. Ajánlották nekem hogy tegyek bele egy pár ezer FT-os PCI-os hálókártyát és menni fog a dolog.

 

Az lenne a kérdésem hogy is működne a golog? Váltani lehetne a két hálókártya között vagy egyszerre menne a kettő?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Ha jól sejtem az FTP "Foiled Twisted Pair" -t jelent. Vagyis egyfajta árnyékolást:

220px-TwistedPair_S-FTP.jpg

Ha van nyolc ér és megefelelő csatlakozó a végeken, akkor természertesen működik. És ha megfelelő típusú a kábel (patch/crosslink).

t568b.jpg

 

Marci11223344

Milyen operációs rendszer alól kellene működjön?

A másik, hogy a net ha routeren keresztül jön, nem lehetne arra a routerre bekötni a térfigyelő rendszertől jövő kábelt? Csak egy ötlet, így látatlanba.

Link to comment
Share on other sites

Milyen operációs rendszer alól kellene működjön?

A másik, hogy a net ha routeren keresztül jön, nem lehetne arra a routerre bekötni a térfigyelő rendszertől jövő kábelt? Csak egy ötlet, így látatlanba.

 

 

Win 7 64 Bit van a gépen.

Probléma már megoldva.Beraktam egy PCE hálókártyát az alaplapi mellé.Együtt a kettő nem megy hanem amelyiket nem használom a Windows alatt letiltom.Így megyen tökéletesen.

Link to comment
Share on other sites

Hali!

Nagy gondban vagyok, és hiába keres/tem a guglival( aki állítólag a barátom :mellow: ). Tehát, adott két szgép A: WIN7 és egy zxv10 h201l tipusú routerrel meg egy B: xp és d-link dsl684t tipusú routerrel. Az A jelű gépen van bejövő internet kapcsolat, de szeretném , ha a B jelű gépen is lenne net. A dolog pikantériája, hogy mindezt a két router wifijén kellene megvalósítani. Ha lehet picit szájbarágósan kérem leírni. Köszönöm.e, de jó lenne ha másik l.

.

ZXV10 H201L

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sziasztok!

 

D-Link routerrel osztjuk meg haverokkal a netet, koliban, de sajna iPhone-on nem megy a Viber. Utánaolvastam és olyan infót találtam, hogy kell nyitni négy négy portot:

 

TCP 5242
TCP 4244
UDP 5243
UDP 7985

http://helpme.viber.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/25/7/iphone-viber-connection-issues

 

A problémám az, hogy lövésem sincs, hol tudnám ezeket a router konfigurálásakor beállítani. Tudna valaki segíteni ebben? Köszi szépen!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Kedves Hozzáértők!

 

Még nyár elején vettem egy TP-LINK TLWR740N-es routert. Mellé van egy D-Link DSL360R modemem (T-Home ADSL, PPPoE ugye).

 

így néz ki a dolog

-modem-router-PC (és wifin laptop)

 

1 hónapig semmi probléma nem volt, aztán azt vettem észre hogy a router eldobja a kapcsolatot. Vissza vittem routert mert hát garancia kicserélték minden gond nélkül, csakhogy a probléma ugyanúgy fenn áll. Ha a routert kikapcsolom és a modemet csak szimplán a gépre kötöm úgy semmi gond nincs, csak ugye ott a laptop.

 

Felhívtam T-home-t, azt mondták nem tudnak mit csinálni náluk minden oké, de ha gondoljuk kiküldünk egy szerelő brigádot, ugyebár pénzért... Na nekem rájuk nincs szükségem...

 

Megpróbáltam úgy is bekötni, hogy

-modem-gép-router (merthát 2 hálókártyám is van pcbe).

de szerintem én rontottam el valamit.

 

Ajánlottak még FW frissítést a routeren, de ehhez én nem igazán értek :S meg nem tudom hogy mi a helyzet a garanciával.

mondták hogy állítsam át az MTU-t 1492-re az sem segített.

 

Ti mit tudtok mondani?

 

A Segítséget előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

a következőkhöz szeretném a seígtésgeteket kérni:

adva van szép vadonatúj csingiling 240/20as upc net.

addig null problemo, amíg direktbe van kötve a modemn az alaplap gigás csipjével, csakhát - kellene a wifi is.

a rúter (TP-Link TL-WR2543ND), ami eddig gond nélkül átvitte a LAN-portra a 120at, de a 240-re nem képes.

felvettem a kapcsolatot a TP supporttal, hát, LAN-vonalon semmilyen wifis rúterük nem visz át 160-nál többet. helyette ajánlottak egy olyan sokLANos, de nem wifis rútert, ami kb 40 és 50 eFt között van.

mivel csak 1 asztali gépen fontos a teljes 240es sávszélesség, szerintetek megoldható lenne egy 2., gigás hálókártyával, hogy az alaplapiba becsorog a szufla, a másikon kijön és be a megelvő rúterbe?

de minden, lehetségesesen költségtakarékos megoldásra nyitott vagyok.

Link to comment
Share on other sites

Lehetséges a 2 hálókártyával megoldani a dolgot simán. Hiszen a tűzfalnak szánt számítógépek is így működnek. Egyik hálókarin be a szűretlen net, rendszer megszűri, másik hálókarin megy tovább a többi géphez. Ennél olcsóbban biztos nem úszod meg, mivel tényleg 40k Ft körül kezdődnek azok a routerek, egyik ismerősöm is nem rég panaszkodott ugyan ilyen problémával.

Link to comment
Share on other sites

hát, mit mondjak, szuper, amikor ma elhoztam az SSD-t az aquából, direkt rákérdeztem, hogy ha már helyben vagyok, ne kelljeh mégeccer menni a hálóért és négyen négy fejet vakartak csak... hogy jártam volna, ha egy új alaplapi konfigot próbáltam volna velük összeszedetni? arról nem is beszélve, hogy direkt rákérdeztem előre, hogy kell-e vmi, persze, 2,5/3,5" szerelőkeret. naná, hogy nem csak a szerelőkeret, de még az adat-és tápkábel is benne volt a dobozban. :(

köszi a választ, lesz még egy túrám.

van valami konfigolási hákli a dologban, vagy elég, ha egyszerűen bedugom a 2. kártyát és átkábelezek? opsys még 8.0, de ha rászánom magam, akkor 8.1 lészen belőle.

Link to comment
Share on other sites

igen, a karinthy-n levő aquában...

nakérem most jön a problémahalmaz, amit szeretnék megoldani holnap reggelre, ha volna jelentkező segíteni:

bent van a TP-Link 3269 tip. 2. számú kártya, útvonal: modem - 6G utp - gép - TP-link kártyából szintén 6G utp a rúterbe - rúter jezi, hogy van bejövő net, csak épp se LAN-on, se WIFI-n nem jön ki mukk sem. a TP-link kártyát a hozzá kapott minicd-ről telepítettem, az 1000.-es és az alatta levő zöld LED villog is valamint, a rúteren továbbá jelez az 5GHz-s LED is, csakhát szufla sehol.

pillanatnyilag itt tartok...

 

szerk, most 17.45 van, olyan negyedóra - húszpercenként visszanézek, tehát ha bárkinek is lenne ötlete, kérem, várjon meg, ne szaladjék el a beírás után, ha lehet, és akkor együtt csak jutunk már vmire.

Link to comment
Share on other sites

Mint mondtam, Win alatt kuka vagyok ehhez, de talán ez jó lesz neked:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/using-ics-internet-connection-sharing

Ha esetleg ez alapján nem megy, még1 lehetőség:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/31628-42-dual-question-sharing-internet

Link to comment
Share on other sites

átolvastam a két linket, de mindkettő azzal foglalkozik, másik pc-re hogyan lehet átadni a netet, nálam viszont a rúternek kellene.

a hálózati központ feilsmerte a másik hálózatot, kiírta, hogy azon nincs net. elindítottam a hibaelhárítót és oda lukadtunk ki, hogy nincs az IPV-je konfigurálva, ami odáig igaz is, hogy az IPV4 ls az IPV6 is DHCP-n áll, most ki kellene találni, milyen beállítások lennének jók.

Link to comment
Share on other sites

Az hogy gépnek vagy routernek megy tovább édesmindegy, ha a router érzékeli hogy "kész" netet kap, akkor fogja magát és switch-ként üzemel, magyarul ha a 2 hálókaris gépből jövő netet bedugod a router valamelyik egyenrangú portjába a sok közül, akkor onnantól dhcp-vel a router mögött lévő gépeknek is kell a netet látniuk. Hálózatközpontos és egyéb win specifikus részhez nem nagyon tudok hozzászólni sajna továbbra sem. A 2 hálókaris gépen viszont lehet hogy fix ip-t kéne beállítanod a 2 hálókarira, de ebben most nem vagyok biztos.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...