Jump to content
PirateClub.hu

Hálózati problémák


thoger
 Share

Recommended Posts

A router nálam van, sokszor mellette sem lehet használni. A sávszélességet nem használjuk ki teljesen, egy 5 megabites netről van szó, egyikőnk sem nagy letöltő típus, inkább böngészünk, ezért is döntöttünk a megosztás mellett. A routert más channel-re állítottam, ez valamelyest javított a problémán, de így sem tökéletes.

Link to comment
Share on other sites

Jó lenne tudni, hogy mit jelent, a távolabb van? Milyen távol? Milyen szinten jön a gépeken a Net? Ha viszonylag messze vagytok egymástól, esetleg nem csak egy fal van köztetek / a gépekre vonatkozik! / célszerűbbnek tartanék a modem után tenni egy Routert / ez szolgálná ki az egyik házat / innen egy kábellel átmenni a másik lakásba, oda egy másik Routert tenni, és az szolgálná ki a másikat.

Remélhetően ekkor már mindkét helyen elég nagy lenne a jelszint, hogy jól menjen a Net. Természetesen a Routereket nem ugyanarra a csatornára állítanám! Egy TP-Link Router 5-7 e Ft, nem nagy befektetés!

Talán ide tartozhat: egy barátom nem túl nagy kétszintes családi házában azért, hogy mindkét szinten lehessen WiFi Internet, két darab Routert kellett beüzemelni, és még a Routerek helye sem volt lényegtelen! Egy Router több falat nem vitt át. / Ott is TP-Link Routerek üzemelnek! /

Link to comment
Share on other sites

Mivel nálam működik jelenleg egy másik csatornára állítva, ezért a szomszéd oldaláról írom le, a jelerősség 3-as (a maximum az 5), és nincs rajta internet. Két falon kell a jelnek átmennie, a vevő gép pedig körülbelül 12 méterre van a routertől. Mivel a kábeles megoldást nem tudjuk megoldani a társasház kialakítása miatt, így egy másik routert üzemeltem be a szomszédhoz, WISP módra állítottam és lakáson belül meg már nincs gond a kábelezéssel. Köszönöm mindenkinek a segítségét. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sziasztok!

 

Biztosan van köztetek valaki aki ért az ilyesmi dolgokhoz és tud segíteni a következő problémán:

 

Van két ház a telkünkön, az egyik amiben lakunk a másik pedig egy próbahely. Kitaláltuk, hogy viszünk át netet, hogy legyen WiFi, le is fektettünk a földbe UTP kábelt. A szobámban van egy router (D-Link DI-514 - továbbiakban 1-es router). Erről eddig ment kábelen az én gépem meg néha egy másik PC és egy laptop WiFi-n. Ma lett egy router a próbahelyen is (TP-LINK TL-WR543G - továbbiakban 2-es router). Szóval, a házban lévő hálózat rendesen működött, gépek látták is egymást stb. És akkor a bonyodalom: rákötöttem az 1-es router egy portjára a 2-es router egyik portját. Beállítottam, hogy az 1-es router IP-je 192.168.1.1 legyen a 2-esé 192.168.1.2, tehát az alhálózatába esik a próbahelyi router és switch-ként működik. A 2-es routeren kikapcsoltam a DHCP-t és alapértelmezett átjárónak beállítottam a 1-es routert. Kapcsolat lett is, meg tudtam pingelni az 1-es routert a kettesen keresztül és így fordítva is. Net viszont nem volt, se WiFi-n, se kábelen. Bekapcsoltam mégis csak a DHCP-t, mert azt olvastam neten, kell a DHCP ahhoz, hogy WiFi legyen. Beállítottam úgy, hogy az 1-es router 192.168.1.1-től 192.168.1.50ig tudjon IP-t osztani, a 2-es router pedig 192.168.1.51-től 100-ig. A gépemet pedig beállítottam fix IP-sre, 192.168.1.3-omra. A lakásban az 1-es routerről nekem gépen van net, WiFi hálózat van, látja is a laptop, csatlakozik, de net nincsen. Próbahelyen WiFi egyáltalán nincs és most jön egy csavar is a dologban: ha kábellel dugom rá a laptopot a 2-es routerre, akkor van net meg minden, de az IP-je 192.168.1.4, azaz az 1-es router osztott neki IP-t. Na, ez, hogy lehet? És mit kellene csinálnom, hogy legyen WiFi itt is és próbahelyen is?? Teljes kilátástalanság és sötétség van most előttem, nem tudom mit kellene csinálnom... :D

 

Valakinek ötlete, hozzászólás? Esetleg megoldás??

Előre is köszönöm és bocsánat a hosszas leírásért, de próbáltam minél érhetőbben felvázolni mi a helyzet. Ha valami mégsem érthető kérdezzetek!

 

KO.pasz

Link to comment
Share on other sites

Szóval az 1-es routert a kettes WAN portjára dugnád? Próbáltam azt is, de akkor meg nem értem el a router webes felületét és nem tudok beállítani semmit rajta. Ráadásul akkor még kábellel sem tudok csatlakozni a routerhez, azt írja, hogy "Nem azonosított a hálózat".

Link to comment
Share on other sites

Igen a Router1 4portjat a Router2 WAN portjara.

 

Ha jol tudom a WAN oldali ping alapbol TILTVA van! de kikapcsolhato!

mar nem emlekszem melyik fulon, de nekem is D-Link az internetosztom.

Iletve valahol megadhato egy olyan IP amit mindig beenged,

[szinten allithato a webes feluluterol]

allitsd be a beallitogeped IP-jet,

Módosította agentzs1
ne idézd a közvetlenül előtted szólót (post reply gombot használd)
Link to comment
Share on other sites

Én is csináltam ilyet, onnan tudom! A 2-es Router TP-Link volt, ugyan olyan, mint a tiéd.Olyan beállításba tettem, mint ami a kábel Netnél kell, és semmi mást nem állítottam, IP-t sem, és működik! A bejövő kábel a Wan Portba van dugva! Nálam csak az Internetet kellett megoldani minden kapcsolódó gépre, látniuk egymást nem kellett!

Link to comment
Share on other sites

Szia!

 

Rákötöttem így ahogy mondtad, és működik a dolog. Csak most nem érem el a 2es router webes felületét! Miért?

 

javítok közben. rájöttem hogy hogyan érem el a webes felületét, de.

Mégse jó mert nem tudok csatlakozni a netre. se WiFi-n, se se kábelen mert nincs ipv4 meg ipv6 cím vagy mi a fene.

Link to comment
Share on other sites

HAli!

 

Az lenne a gondom, h mióta lecseréltem a Routeremet, T-Home-os Pirelli Routerre, azóta nem tudom másik gépről elérni a localhostot.

Pl.: el akarom érni másik gépről főoldalt. 192.168.1.68/fooldal.php nem tölti be egyszerűen, de ha arről a gépről nyitom meg ugyanezzel a címmem akkor meg megy.

 

Mit kell beállítani?

Köszi

Link to comment
Share on other sites

 

Üdv!

A segitségeteket kérném. Wifin veszem a netet a laptopra,usb hoszabitóval egy usb-s wifi adapterrel.Csak igy jőn be a net mivel messze van a hozzá férési pont.

Van egy beépitett wifi is a laptopban ami tudja a "peer to peer" és "accespoint" opciokat.

Meglehet azt csinálni hogy a beépitett wifivel megosztom a lakásban a wifi jelet?A gond hogy a gyengébb config miatt XP-t használok, tudomhogy win7-re van egy progi ami tudja ezt.A telefonra szeretném kldeni a wifi jelet tudja az ad-hoc opciot.

Link to comment
Share on other sites

Valaki légyszi segítsen:

 

Adott egy ADSL internet kapcsolat ami egy modemen keresztül érkezik és az abból kijövő Ethernet kábel csatlakoztatása után működik az internet. Csakhogy ez csak a notimnál van így, ha az asztali gépbe, vagy a most frissen megvásárolt WiFi Router-be dugom, akkor egyszerűen nem tudok felmenni a világhálóra. Ez nagyon bosszantó ,hiszen pont azért vettem azt a Router-t, hogy a két gépem között szétosszam a netet vezeték-nélküli hálón. Remélem valaki tud segíteni!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Üdv huskydog17!

 

Az ADSL hozzáférési adatok azok be lettek állítva a routerben? (felhasználó, jelszó)

 

Itt találsz leírást az ADSL-re is hogyan kell beállítani (TP-Link leírás), de a lényeg az ugyanaz kell legyen már márka esetén is.

http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Üdv.

 

az lenne a problémám hogy amikor töltök le a netröl és a gépet nempszkálom 3-4-órán keresztül akkor utánna megszakad az internet kapcsolat és ujrakell inditanom a gépet h ujbol legyen net.mi a probléma ilyenkor?

Meg van még egy gondom hogy amikor bekapcsolom a gépen akkor egy 7-8 perc után egypillanatra elfehéredik az egész Start csik és utánna nincs a gépem hang,mi van ilyenkor? akkor megint restart és amikor felemelkedik a windows akkor elkell rögtön inditanom a winapot vagy ha filmet akarok nézni akkor a lejátszot és akkor van hang,de ha becsukom pl. a winampot és utánna ujbol akarom inditani akkor megint nincs hang és ezt irja ki: Bad DirectSound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration.Error code:88780078

hiába rakom ujbol a drivert nem ér semmit.

Reméletm tud valaki segiteni mert már nagyon kezd elegem lenni belöle!

Elöre is kösz

üdv

Link to comment
Share on other sites

Valami "bekavarhatott" a Windowsnak! / Az is lehet, hogy a Winamp! Próbáld meg helyette a KMPlayert! /Próbáld meg azokat a programokat, amelyeknek köze lehet a hanghoz, uninstallálni, esetleg egy régebbire Rendszer visszaállítás, ha nem jön össze, én újra telepíteném a Windowst.

Link to comment
Share on other sites

4-5 napja tettem fel ujra az xp-t és addig nem volt gond mig nem telepitettem a modem driverjét. utánna kezdödött minden.nemtudom esetleg az integrált hangkártya szarhat benne?

nemtudok okos lenni. kérdeztem már pár szakembert,midn kb azt mondta h ilyet még nemlátott,de érdekes hogy fél éve kb, vista volt fenn és akkor nem volt ilyen problémám,igaz h nagyon szarul vitte a gép de ment normálissan,és utánna kellet venem hardot és akkor mondtam h nemteszek föl többet visztát és feltettem az xp-t és rögtön elkezdett trippelni

Módosította agentzs1
ne idézd a közvetlenül előtted szólót (post reply gombot használd)
Link to comment
Share on other sites

4-5 napja tettem fel ujra az xp-t és addig nem volt gond mig nem telepitettem a modem driverjét.

Milyen Modem Drivert telepítettél?????

Az, hogy 5 napja lett telepítve, nem jelent semmit! Én a Winamp-al kezdeném, ill. azt fel sem tettem volna. Vedd le, és próbáld a KMPlayert, hátha az csinálja.........

Valamit tenned kell, különben nem fog megjavulni, de az előbb ezt már leírtam! Vagy kezd előröl!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sziasztok!

 

Van egy TP-link Tl-wr340g/TL-WR340GD típusó routerem, és szeretném ha az ip-m dinamikus lenne mivel t-online szolgáltatónál vagyok és hát alapból dinamikus ip-t kapok. de ennél a routernél ha dinamikus ip-vel akarom beállítani akkor felcsatlakozik és ennyi.. semmi több... viszont ha PPPOe-vel pedig simán felcsatlakozik... win 7-em van! Mit kell beállítani hogy jó legyen, és kapjak dinamic ip-t?:)

 

Előre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

.......de ennél a routernél ha dinamikus ip-vel akarom beállítani akkor felcsatlakozik és ennyi.. semmi több... viszont ha PPPOe-vel pedig simán felcsatlakozik... win 7-em van! Mit kell beállítani hogy jó legyen, és kapjak dinamic ip-t?:)

Nekem ez így nem igazán érthető. :blink: "....felcsatlakozik és ennyi.... " "....simán felcsatlakozik....."

Most akkor mi van?

Esetleg nézd meg az alábbi linken található leírást, hátha megtalálod benne amit keresel:

http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa

Link to comment
Share on other sites

Itt vannak hozzá a driverek

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PFid=15&Level=4&Conn=3&ProdID=23&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true

 

De ha van a gépedben bármilyen hálókártya, inkább hagyd azt, mert ez csak 10 MB/S-es.

Ja 7-es driver meg nincs hozzá, hisz ez a típus még az előző évezredből való. Próbáld meg az XP-s driverrel, nem mndig, de működni szokott.

Módosította agentzs1
ne idézd a közvetlenül előtted szólót (post reply gombot használd)
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nekem van egy TP-Link Tl-WR841ND routerem és egy adsl pirelli modemem. Összekötöttem a routert és a modemet eternet kábellel, a router van portjába az egyik végét a másikat pedig a modem lan portjába. Beléptem a router menüjébe és PPPoE felhasz.nevet és jelszót megadom neki, viszont amikor rámegyek hogy connnect semmit sem csinál. A router cd-jével is próbálkoztam de ott is a végén leáll hibaüzenettel Wan port hivatkozással, pedig minden rendesen be van dugva még világít is és hálózatban látja a modem a routert, de az internet nem akar menni. Kérem valaki segítsen? Köszönöm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szerbusztok!

Olyan hülye gondot fogok nektek leírni, hogy égnek áll a hajatok!

Költöztünk. Adva van egy asztali gép, ez kábelspórolás miatt egy DLink usb-s adapterrel csatlakozott T-Home-os modemünkre. Simán hasítottak rajta a bájtok. Itt az új házban, a vezetékkel csatlakozó gép tökéletesen megy, vezetéknélkülivel a laptopom is, csak az ominózus asztali gép nem. Javításra kattintva azt írja ki, hogy nem sikerül megújítani az ip-t. Pár fórumot már végigolvastam, odáig jutottam, hogy a T-Home-os rooterbe már kézzel is beírtam az asztali gép fizikai címét, de így se tud újítani. Mit tudok még csinálni?

(Elvileg a géppel semmi gond, hiszen otthon ugyanígy csatlakozott, ugyanezzel az adapterrel.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...