Jump to content
PirateClub.hu

Hálózati problémák


thoger
 Share

Recommended Posts

Szia username !

 

Nekem is smc 7004-es routerem volt korábban, azzal is ilyen gondok voltak. Szerintem nézd meg, hogy ha az internetet közvetlenül az egyik PC-dre kötöd, akkor is ez van-e, vagy stabil-e a net. Amennyiben stabil így a net, akkor dobhatod a kukába, én is "hasonlóan" tettem. Most egy olcsó TP-Link-em van, egyenlőre megelégedettséggel.

 

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

nos van egy ruterem amiről jön a wifi elég régi és nincs meg a papirja ezáltal csak netezni tudok de a ruterben nem tudok kiengedni programokat és ezért pár dolgot nem tudok használni.

 

Kiprobáltam egy oldalról a gyári kodokat hátha de sajna nem müködik egysem gondolom régen meg let változtatva valaki tudna segíteni?(resetet próbáltam meg áramtalanitást is akkor sem enged be :( (erről a tipusról lenne szó WRT54GL)

 

egy olyan progira gondolok ami kipörgetné nekem az adatokat vagy hasonlo.

Link to comment
Share on other sites

Pedig a resetnek működnie kéne. Nyomjad olyan jó 1 percig.

Alapértelmezetten a felhasználónév üres, a jelszó pedig "admin" (idézőjelek nélkül).

 

Ha esetleg alternatív fw-t tettél fel a routerre, akkor a tomato fw alapértelmezett felhasználónév/jelszó párosa a root/admin.

Link to comment
Share on other sites

üdv!

problémám a kövekező. Immáron Xp sp3 van a gépemen és szeretném megosztani az internetem wifi routeren keresztül.

Az internet antenna kint van a lakás falán abból jön egy " csavaros / soros " kábel egy tp link 551g modembe , itt megkapom a netet ha felcsatlakozok felhasználónév+jelszóval.Azután egy realtekes hálókártyából kimegy a lan kábel egy tp ling tl-w542g wifi routerbe! Ez eddig szép és jó.Csak,hogy hiába van internet az én gépemen nevezzük ezt Szervernek, a többi gép aki a wifi routerre kapcsolodik hiába kapcsolódik netet nem kap.Régebben müködött, ez a megosztás de sajnos nem emlékszem milyen módon történt , milyen beállításokkal/paraméterekkel! Az biztos,hogy mind a net adó,mind ahova felcsatlakozok és a realtekes hálókártya dinamikus ipre van állítva az az magának osztja szét az internetet.Amennyiben anno megosztottam a realtekes hálókártyát (használhatják a hálózatomban lévő számítógépek az internetem) Akkor egyből is lett a két lenovo laptoppomon internet.Sajnos nem jutottam semmire , több órája szórakozom vele de tanácstalan vagyok

 

Segítségeteket szeretném kérni

Előre is köszönöm

 

Norbi

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Van 2 gépem, egyiken win 7 a másikon xp. Az xp-s gép vezeték nélkül kapja a netet, a Win 7-es pedig kábellel. Tp-link TL-WR642G routerem van. Az xp-s gépben a TL-WN551G lankártya.

Az lenne a problémám, hogy a win 7-es gépen 60 megával jön a net, az Xp-sen pedig csak 3-4 megával. Mitől lehet ez? Routerben frissítettem a firmware-t, és a kártyadrivert is. A jelerősség pedig maxon van, esetleg néha kicsit visszaesik, de mindig zöld és Good vagy Excellent.

 

Mitől lehet ez?

 

Előre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

Szervusztok! Routerrel már készítettünk otthoni hálózatot de ezzel még nem. Nos van nekem egy T-Home-os modemem, ami routerként is funkcionál. Azt szeretném elérni, hogy egy notebookkal az egész lakásban fogni tudjam a netet vezeték nélkül. Le tudná nekem írni valaki lépésről lépésre, hogy mit csináljak? Windows XP van a PC. A Notebook wifijét be tudom állítani. Előre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hali! A problémám az , hogy nem tudok letölteni a netről. Valószinüleg megszakad a kapcsolat és nem indul újra.

Mobilnetet használok. Próbálkoztam TuneUp Util-lal is, IDM-el is, de semmi. Egy 92 megás file 81%-nál megáll.

Egy másik fontos progim upgradeja elindul, de max 23%on az is leáll.

És online filmnézésnél is bizonyos filmeket nem bufferol be végig. Megaupload jó pld, de a Videoplayer.hun sose tölt végig.

Mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm! Üdv Toy!

Link to comment
Share on other sites

Mivel mérted? weben esetleg valahol meglehet nézni, vagy csak te mérted valamilyen programmal, vagy csak arra alapozod amennyi adatot a vinyóra töltöttél egészen biztosan?

 

Csak azért kérdezem, mert alap streamekkel és minden adattal (kép, weboldal, stb) is megy az adatforgalom, az uplról nem is beszélve... Ezekből is bőven meglehet az a 19 GB

 

 

Egyébként milyen oprendszert használsz? Ha xp, service pack fent van-e?

Link to comment
Share on other sites

Olyan problémám lenne, hogy megáll a letöltés. Bővebben. Mozilla Firefoxot használok, és mikor letöltök akármelyik tárhelyről (data, rs, hotfile, stb.) megáll a letöltés. Data.hu-nál még tudom orvosolni azzal, hogy felfüggesztem a letöltés és újraindítom, de más oldalaknál azt írja ki, hogy a letöltés megszakadt. Hálózati problémára gyanakszom, de igazából nem tudom, hogy mi lehet, mert már régótta ez a netem van, és eddig nem volt ilyen probléma. Internet Explolernél ugyanez. Sőt, néha a YouTube-os videók töltése is megáll, és nem hajlandó tovább tölteni.

 

Képek:

 

letolteshiba.th.png

letolteshiba1.th.png

Link to comment
Share on other sites

Lehet, h. hibázik valami... hibás csomagok mennek át.... Router/hálókártya/modem környkén néznék szét. Elméletileg router ill. modemnek is van admin felülete ott lehetne ellenőrizni, h. vannak-e hibás csomag küldések/érkezések. Ha nincsenek, akkor hálókártya csere esetleg megoldhatja.

Link to comment
Share on other sites

Hello,

 

nekem most két problémám is lenne.

Első: 32 bites Windows 7 van a gépen. Hazajöttek tesómék ezért betettem a routert, de azon át nincs internet.

Ekkor megpróbáltam azt, hogy modemből a gépembe utp-n keresztül, a laptopba USB kábelen át vezetem a netet. Régen működött, de számítottam rá, hogy lehet nem fog menni.

Második probléma: USB kábelen át sem működik az internet. Se az asztali gépen, se a laptopon (Vista van rajta). Feltelepíti a modemet, euró árfolyamát és időjárást le is tudja kérni, de semmi más... hálózatokban is azt írja, hogy nincs internet

Link to comment
Share on other sites

Csőváz! Már jöttem ezzel a bajommal, de most megint, mert van 1-2 új infó hozzá, hátha segít.

Továbbra sem tudok letölteni a netről. Bár néha lejön egy 6 Mbos file néha nem , ugyanígy vagyok a 200 Mb-osokkal is. Megszakadhat a kapcsolat és nem indul újra a töltés.

Mobilnetet használok. Próbálkoztam TuneUp Util-lal is, IDM-el is, de semmi.

És online filmnézésnél is bizonyos filmeket nem bufferol be végig. Megaupload jó pld mindig, de pl a Videoplayer.hun

sose tölt végig. Az Internet download manager hibaüzenete álltalában: időtúllépés. Van egy feltöltés letöltés

optimalizálóm is, annak a hibaüzenete: cFosSpeed által küldött ping nem talál célba.

ötlet? Köszi!

Link to comment
Share on other sites

Cfost, tűzfalat meg ilyen hálózatos programokat kapcsold ki próbaképp, hátha lesz vmi változás.

Ha jól gondolom ez ilyen usb-s net. Másik gépen próbáltál vele tölteni? Mert ha másik gépen is rosszalkodik, akkor a szolgáltatónál kéne panaszkodni.

Link to comment
Share on other sites

Esetleg nem hely függő a letöltés? Próbáltad másik helyen is? Biztosan elég a térerő, és ha ott éppen kevés neki?

Ez a másik gépen próba nem rossz ötlet, mert ezzel a géped, a feltelepített Windows hibáját, esetlegesen az USB Driver, és a hálókártyád hibáját is ki lehetne lőni.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok, amatőr vagyok ugyh ha kell vmi info még, szoljatok. Van egy asztali pc-m, 1Mb/s sebességű kábelnettel, xp-vel, és egy laptop vistával. Asztali pc-n megy a net, és szeretném megosztani, h a laptopon is legyen, méghozzá wireless routerrel. Viszont a laptopon nincs net ha "mezei módon" átdugom a kábelt a másikból. "Nincs kapcsolat, v korlátozott". Ha visszadugom, az asztali gép ugyanezt játssza, és csak akkor javul meg ha ujrainditok, adott esetben többször is (gépet, modemet). Már a helyi infótanár is megnézte, saját otthonában jó (ua. a szolgáltató, ua. sebesség, a gép és a beállitások értelemszerüen ugyanazok), másik ismerősünknél jó (szintén ua. szolg.), nálunk nem. Az iskolában is szuperül müködik csak itth nem. Ő se tudja mi a baj, pedig feltételezem, h ö ért hozzá. Próbálkoztunk beállításokkal, ujratelepitéssel, semmi. Csak vmi beállításra tudok gondolni, de tudni szeretném mielött megveszem a routert, neh esetleg rosszat vegyek, vagy netán feleslegesen. (Sőt, ezek után már annak a beállitásátol is félek:) ) Sztetek mi lehet? Előre is köszönöm a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

Jó estét!

http://ipon.hu/webshop/product/tp_link_tl_r460/24499

ilyen router vetem és nem tudom beállítani :\

N_vtelen_4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

1232044408N_vtelen_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

 

Nem tudom miket kell beírni amit beírtam az se jó :\

 

 

3 gépet szeretnék össze kötni ketön xp-van egyiken win7

 

Előre is köszi Tomcsii

Módosította agentzs1
direkt link szerkesztve
Link to comment
Share on other sites

Nem ezeket kell beállítani!

 

A TP-Link leírását olvasd el figyelmesen! Eőször csak csatlakozzon, és vezetékkel próbáld! / Nem írtad, hogy ADSL, vagy Kábel?, mert nem ugyanazt kell beállítani, mivel a kábelnél csatlakoznia nem kell! / ADSL- nél beírod a szolgáltatódtól kapott felh. nevet, és jelszót, utána magától csatlakozik.

 

Ha már vezetéken megy az Internet, javaslom, csak utána foglalkozz a Wirelessel!

 

Szerk: Kevesebb helyesírási hibával is írhatnál!

Link to comment
Share on other sites

Ha kábelnetes, akkor a Routernek nem kell kapcsolódnia, mert a modem álandó kapcsolatban van.

Próbálj visszakeresni, visszalapozni, volt már ilyen kérdés, csak meg kell találni, és ott olvashatod a választ, ill. a megoldást is, hogyan állítsd be a Routert Azt hiszem, a Router-hez kapott kiskönyvben is le van írva!.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A router az hálózat?

 

Az a gondom hogy van egy Gigabyte Aircuriser G routerem és ma reggel bekapcsoltam a gépet, nemvolt net. Annyi volt csak tünetként, hogy a power LED

zöld helyett narancssárgán világít, próbáltam a guglit de nem sok okosságot kaptam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...