Jump to content
PirateClub.hu

Hálózati problémák


thoger
 Share

Recommended Posts

hali. szeretném megkérdezni, hogy ha két gépet simán összekötök egy utp kábellel, úgy lehet létrehozni közöttük helyi hálózatot? vagy kell hozzá router/switch hogy létrejöjjön a LAN a kép gép között?

 

Hello.

Ha csak két gépet akarsz összekötni, nem szükséges aktív elem(router,switch,hub) elég ha a hálózati kábel cross-os, tehát fordított.5m kb 500-ft a boltban.Viszont itt mind a két gépnek be kell állítanod ip címet.

 

üdv.Vlacy

 

heló mindenki! segítséget szeretnék kérni, mert egy kicsit kezdő vagyok a téren. két laptopot szeretnék összekapcsolni Wifin keresztül, hogy fájlokat tudjak küldeni egyik gépről a másikra. a két gép egy házon belül van, tehát ugyan az a hálózat. ezt hogyan tudnám megoldani?

 

Nem nagyon értem...tehát van két laptopod ok.

Van routered?

Ha igen wifis?

Ha igen mind a kettő csatlakozik a routerhez/tehát a hálózathoz?

Ha igen akkor mi a gond?

 

:D Na ha ez mind ok, akkor csekkold le, hogy a két gép ughyanazon a munkacsoporton van e. Pl:MSHOME ,OTHONI,WORKGROUP.Mivel nem írtad milyen op rendszer,általánosságban azt javaslom a hálózat beállításokban keress.

Ha ez is stimmel akkor engedélyezd a fájl megosztást értelem szerűen..ezt többek közt megteheted a meghajtón a jobb egérgomb/tulajdonságok/megosztás...

 

És működni kell néki. :D

 

szerk:modoknak ,összevonnátok ,bocsi a floodért. :)

Módosította agentzs1
Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

van egy TP-LINK TL-WR542G típusú routerem.

csatlakoztattam, de ott elakadtam amikor a router IP-jét kellett a böngészőbe beírni,mert beírtam és kérte a jelszót meg a felh.nevet, (asszem admin mindkettő) leokéztam és nemcsinált semmit..! :angry:

 

mi lehet a probléma???????????????

 

Link to comment
Share on other sites

net nem kell egyelőre, gép és router legyen összekötve kábellel

böngészőbe beírod ezt: 192.168.1.1

felh. név: admin ... esetleg root

jelszó: admin

így éred el a router menüjét

ha ez nem működik, reseteld a routert és csináld meg ugyanezt; a resettel viszont gyári beállításra fog visszaállni minden a routerben

Link to comment
Share on other sites

post reply-re kattintva válaszolj

 

ha a jelszó vagy a felh.név meglett változtatva hiába írod be az admint, nemlesz jó; ezért kell a reset

start menü / beállítások / hálózati kapcsolatoknál a helyi kapcsolatnak csatlakoztatvának kell lennie (ha nem így van, akkor vmi nemjó; rossz kábel, rossz router, rossz helyre dugtad)

Link to comment
Share on other sites

Hello.

Ha új a TpLink akkor minek resetelni? Csak a használtnál érdemes és elvileg van ami 15sec a reset time.Tehát addig kell nyomni és tutira nyomni(ne menjen mellé a fogpiszkáló).

 

Ha megtudod szólítani IP-n akkor nincs nagy gond.Én találkoztam már olyan TP-vel is ahol a jelszó mező üres gyárilag.Az új routerek némelyike kér CD-t!! Igen tudom ,hogy hihetetlen de van amelyiket csak így lehet konfolni...de ez legyen az utolsó. :)

 

A leírásod nincs meg?Abban benne kell lenni a gyári jelszónak....

Egyébként lehet -üres- -admin- -1234- valamelyike ,bár ha jól olvasom ezt már próbáztad.

Smc-nél találkoztam olyannal ahol a jelszót kell csak beírni pl: admin és a júzer üres.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

1 hónapja kezdödött a problémám, mégpedig az, ha bekapcsolom a laptopot nem kapcsolódik a vezeték nélküli netre automatikusan + manuálisan sem akar, csak kb a 20. probálkozásra! Az xp beépített csatlakozó progiját használom! A pc ami kábellelel van összakapcsolva a router + modem, azzal müködik a net rendesen.

Miért csinálja ezt szerintetek? Esetleg más csatlakozó programot használjak? Az a baj, hogy más programot nemigen ismerek!

 

Link to comment
Share on other sites

Hali!

Következő a problémám:

Van 2 gép itthon és wi-fi na most akarok LAN-t csinálni wi-fin keresztül ,már látja is egymást a 2 gép meg fájlokat is tudok küldözgetni de játéknál lehosztolom a szerót LAN-on és amikor csatiznék rá a másik géppel a másik gép elkezd csatizni aztán hibaüzivel ledob amiben vmi router beállítási vagy csatlakozási hibát feltételez.A firewall meg a hálózati jelszó is ki van kapcsolva.

Vki segítsen ha tud!

Link to comment
Share on other sites

Hali. az lenne a kérdésem, hogy szeretnék venni egy routert, de lehetőleg olcsó áron. to milyet ajánlanátok? én erre gondoltam:

 

http://ipon.hu/webshop/product/tp_link_tl_r402m/39280

 

jah még egy kérdés: van egy adapter, ami hozzá van kötve a netkábelhez. az ugye nem baj? attól még meg lehet osztani a netet nem?

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni! Vettem egy wlan routert (smc) és semmi gond nincs a működésével. A problémám annyi, hogy hogyan tudom beállítani azt, hogy amikor csatlakozásra kerül a sor (a hálózathoz), hogy kérjen jelszót. Köszönóm a helpet előre is!!!!!!!!!!!!!4

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

 

2 gép van összekötve nálam wifin. Mindegyik így 1 netet használ. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e olyan dolog, hogy az egyiknek erősebb sávszélt adok.

Tehát ha töltök az egyik gépen és egy másik gépen nem, akkor ugye a másik gépnek kevesebb sávszél jut. Na ezt szeretném elkerülni, hogy ne kelljen azért leállítani, mert mások netezni akarnak. Csak egyszerűen elveszi a kellő sebességet és ennyi.

Nem tudom érthetően fogalmaztam-e.

Előre is köszi a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Az lenne a problémám, hogy otthon van két gép 1 laptop vistával és egy pc xp-vel.

Egy ideig volt mindkét gépen net ugyanarról a modemről: Arris Touchstone cm550

http://www.arrisi.com/product_catalog/listers/index.asp?id=391

A laptop USB-n kapta a netet, a pc + lan kábelen keresztül.

MOst már lassan egy fél éve egyszerre csak az egyiken van net.

 

Mi lehet a probléma, hogy lehetne újra mind2 gépen net?

 

Ha valaki tudja a választ irjon pm-ben! Vagy ide is jó, én mergkeresem.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Most köttetük be az albérletünkbe egy 15Mb/s-os netet. A kérdésem az lenne, hogy milyen routert ajánlotok, hogy ezt a 15 megát szét bírjam osztani normálisan. Ugyanis olvastam olyat, hogy az olcsóbb routerek, csak 8 megát képesek kezeleni a WAN porton keresztül. A linksys-nél láttam először, hogy feltüntették, hogy csak 10mbitet kezel.

Link to comment
Share on other sites

Helló! Nem akarok már ennek új topikot nyitni, ha mégis oda való, akkor majd helyezze át egy illetékes. Szóval a gondom a következő. Mint a nevemből is látszik, Szeged-Szentmihályon lakok, annak is az utolsó előtti előtti előtti házában (de tényleg). A főutcától kb 200 méterre. A Tvnetwork-nek odáig van kábele, azt a kétszáz métert már nem szerelik fel, mert miért is....

Télen jár le a hűségünk az A-netnél ami igazából októberben megszűnik, és a Dunaweb veszi át. Na most az A-net nem épp pénztárcabarát. 1 Mbit-ért kér el több mint 6e forintot. Mi mindenképp lemondjuk, ha lejár a hűség, akár lesz másik szolgáltató, akár nem... Kérésem a következő lenne, aki helybeli, vagy legalább megyei, vagy olyan aki otthon van az olyan szolgáltatókban, amik kedvező árú, és van mikrohullámú szolgáltatása, annak pötyögjétek be a nevét pls! Egy jót találtam, Netsurf, ők kifejezetten a szegedi "tanyavilágot" célozták meg, és igen jó csomagjaik vannak, jó áron. Persze Szentmihály kivételével szinte minden más Szeged-környéi településen ott vannak, írtam nekik emailt, hogy kívánnak-e erre terjeszkedni... Még egyelőre nem jött válasz, bár hétvégén nem is hiszem, hogy fognak válaszolni. Na mindegy, szóval mikrós netszolgáltatók neveit szeretném megtudni, mert mást nem találtam.... A népszerű szolgáltatók csak kábelen adnak netet (t-home, upc, invitel..)... Előre is köszi aki tud segíteni!

Link to comment
Share on other sites

Router csak annyit számít, hogy magát a routert is újra kell indítani, ha azonnal új ip-t akarsz.

Viszont upc gyik-ben ezvan:

A upc által kiosztott IP-címek lefoglalása dinamikus, így bizonyos alkalmanként a számítógép véletlenszerűen hozzárendelt IP-címet kap. Ezért szerverek üzemeltetése nem lehetséges.

Adsl nekem 24 óránként új ip-t ad, vagyha újraindítom a kapcsolatot akkoris. Szerintem ez upc-nél nincs meg, azért írja, hogy alkalmanként.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...