Jump to content
PirateClub.hu

Hálózati problémák


thoger
 Share

Recommended Posts

Hali!! :huh:

Nekem meg olyan gondom volna, hogy van egy asztali gépem XP-vel, meg van egy laptopom Vista-val. Össze akarom kötni őket játék vagy megosztás céljából. Megvettem a keresztkábelt is, de fingom nincs, hogy hogy lehetne összehozni. Próbálgattam mindent a hálózat beállításánál, meg mindenhol, de nem sikerült. Valaki tudna segíteni?

 

Na a megosztás már megvan, csak a hálózatban való játék nem megy.

 

Link to comment
Share on other sites

Hello. Van egy Fujitsu siemens Amilo PI 2515-ös laptopom, és az lenne az én nagy gondom, hogy a hiába kapcsolom be a wifi-t, nem talál hálózatot. Fel is tettem a vistát, leszedtem az illesztőprogramot, nem is tudom, hogy felrakja-e, mert telepítésnél csak egyszer kilép.

Amúgy a router, ameik a jelet adja az D-Link DWL-2000AP. Ha valakinek van ötlete mi lehet a gond, írjon

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy 250 kb/s-mal kellene menni a letöltéseimnek, de a letöltés csak jó ha néha 60kb/s-mal megy. Van egy másik gépem is, ott rendesen megy a letöltés 250-nel. Csak pár hónapja cseszekedik így! Ha van valaki aki tudna valamit segíteni akkor az írjon! Kössz előreis!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy nemrég vettem használatn egy wifi PCI kártyát. típusa: Asus Wl-130b

 

Problémámat idézem egy levélből:

 

Beszereltem a saját gépembe próbára, (mert nem nekem lett véve) és ahogy kell feltettem a drivert. Nem álligattam benne semmit, hagyatm ahogy van, a windowson belül kerestem hálózatot. Meg is találta a melettünk lakó szomszéd net-ét (ahova már egy nálam járt laptop-al sikerült csatlakozni maximális jelerőséggel). Nos a jelet nagyon gyengének titulálta a winfos, csatlakozni is csak nagyon sok próbálkozás után bírtam. Mi lehet a probléma? (Azt még észrevettem hogy az antennát nem lehet normálisan rátekerni, nem szorul rá. de lehet az miatt nem veszi a jeleket rendesen?) Tipp??

 

????

Link to comment
Share on other sites

Ja, első problémám.: A gépemen van hang, minden ok. De a neten nincs. Mármint nem tudok youtobe-on videót nézni mert kula néma.Kép van, hang nincs.. Vagy a Szon on, Bon on, de viszont online rádiót meg tudok hallgatni. Már raktam fel Codek pakkot, flash playert, javát... Mit tegyek hogy végre müködjön rendesen?? Vagy maga a net szarakodik?

Link to comment
Share on other sites

Imike82

nem a nettel van gond..

adobe flash playert installáld újra vagy a macromedia-t

http://www.adobe.com/go/getflash

nekem is ez volt de már jó..

 

thoger

1. nem a legjobb ha gond van az antennával mivel az erősíti a jelet.. :(

2. én próbálkoznék egy friss driver-el és a saját utility programjával..

3. máshol próbáltad már a lakásban fogni? hátha valami belezavar/leárnyékolja a jelet.. :)

Link to comment
Share on other sites

ha tudsz angolul egy picit akkor ezt érdemes meglesni! ;)

http://www.mydigitallife.info/2007/08/16/solution-to-fix-youtube-or-other-embedded-flash-video-no-sound-in-external-websites/

 

amúgy az sem tesz jót ha mindenféle kodek-et packot felinstallálsz mert "összeütközhetnek"!

 

azért érdemes a guglin a "nincs hang youtube videa" kifejezésre rákeresni.. nem hiszem h akkor a nettel lenne a gond... sőt biztos h nem! ;)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy össze e tudom a két gépet kötni úgy hogy az egyik közvetlenül vezetékkel csatlakozik a rooterbe a másik wifin keresztül? Az egyik gépen Xp van (ez asztali gép), a másikon Vista (ez laptop). És ha lehetséges milyen módon, hogy tudnám ezt megtenni?

Link to comment
Share on other sites

összekötheted persze.. :)

a számítógépet kábellel mert gondolom nem abban van a wifi, a laptopot pedig wifin keresztül..

kiosztod az ip-címeket, vagy a router automatikusan majd beállítod a routeren h sugározzon jelet amit a laptoppal meg befogsz.. csak védjed le h ne lopják.. részletesen most nem tudom leírni mert mennem kell.. de hátha valaki leírja..

érdemes guglin is nézelődni pl. wifi notebook router pc összekötés....

Link to comment
Share on other sites

vettem egy belkin F5D7230 wlan routert. előírásszerűen bekötöm a modem mögé, felismeri, eljutok addig, hogy választanom kéne az elérés módján, de ott megáll a tudomány. ISP-m az Actel, kábelmodem... szerintük ppoe, de se bejelentkezési nevem, se jelszavam, se host-name-m nincs, bedugom a madzagot és van net. ha dinamikus ök-t választok, megpróbál felkapaszkodni a netre, de nincs eredmény. ja, teljesen mindegy, hogy a telepítő cd, vagy a webes 192.168.2.1....

volna vkinek erre ötlete?

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

 

Remélem jó helyre írok. Az a helyzet, hogy vettünk édesanyámnak is számítógépet és ő is szeretett volna netet, így vettünk routert, D-Link DI-604. Viszont a net azóta nem jó, egészen pontosan egyszer jó, egyszer nem. Különösen akkor van baj, ha msnezni akarok vagy neadjisten torrentet töltök, ilyenkor (főleg utóbbi esetben) 10 percig van net, aztán 10 percig nincs. A két program együttes futtatása minden esetben az internetkapcsolat megszakadását eredményezi. Ilyenkor a router beállításait sem érem el (pedig úgy tudom ahhoz nem kell net). Egyébként ellenőriztem a router beállításokat és látszólag minden rendben van (szakember kötötte be a routert, én nem voltam itthon). Amikor nincs net, az msn a tartománynév-kiszolgálót, és a kulcsfontosságú portokat írja ki hibásnak. Kihúztam, bedugtam mindent, de semmi. Van valakinek valamilyen ötlete?

Link to comment
Share on other sites

1. pedig vagy beállítás gond lehet, vagy rosszabb esetben

2. hibás a router

 

az igazság h mi is vettünk egy ilyet és az unokatesómnak is és mind a kettő rossz volt és hasonlókat alkotott mint a tied.. visszavittük, ők is kipróbálták és azt mondták h elég rossz széria lett sajnos.. :( vettünk két másik fajtát és azóta tökéletesen megy.. de lehet h nálad tényleg csak vmi beállítás gond van ám, nem kell elkeseredni! ;)

Link to comment
Share on other sites

Én is a routerre gyanakszom, főleg azért, mert ismerős csinálta a bekötést ingyen, és nem tudom hogy a router amit hozott új-e (bár annak tűnik). Mások is úgy mondták itthon hogy szerintük valamelyik kábel vagy maga a router a rossz. A beállításokat a manual alapján ellenőriztem le, ezért gondolom hogy jók.

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

 

A problémám a következő! Adott egy

http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217473992975

egy ADSL modem, egy asztali PC XP-vel és egy laptop Vistával.

 

Próbáltam összekötni őket, de nemigazán jött össze, elvileg AP vagy Getawy módban szeretném. A lényeg az lenne, hogy az asztali pc-re kábelen jöjjön a net, a routerből a laptopra pedig wirelessen.

A probléma ott volt, hogy ha a pc-n volt net és üzemelt routerként akkor nem látszódott a wireless hálózat, ha pedig látszódott a wireless hálózat akkor csak az xp látta, a notebook nem, és hiába csatlakoztattam, a PC-t a hálózathoz nem volt net, ip-ket, átjárókat, internetmegosztást beállitottam mindenhol, mégsem osztotta meg a netet csak csatlakozott a hálózathoz...

Ehhez kellene nekem valami kis leírás vagy akár pár szó mit ronthattam el:)

 

köszi előre is :)

Link to comment
Share on other sites

Nem-nem elvileg ez a típus is tudja a getaway módot mert csinált is wifi hálózatot és csatlakoztam is hozzá, csak a netet nem bírtam megosztani vele..

Meg találtam egy pdf leírást amiben írja hogy lehet így.. íme:

http://69.64.87.53/airlive_fileserver/uploads/QIG/AirLive_WL-5460APv2_QSG.pdf

 

ötlet valakinek? :(

Link to comment
Share on other sites

Na jó most adom fel asszem... Hihetetlen, hogy nem jön össze, vagyis hogy ennyire nem, probáltam cliens modot, getawy modot, semmi eredmény ha öszejött a vezeték nélküli hálózat a vista nem látta egyátalán, ha az asztali PC csatlakozott hozzá nagynehezen akkor nem volt net.. Nem tudom, hogy én vagyok-e ennyire hülye hozzá.. de régebben azért ment ez a dolog vagy a cucc nem müködik rendesen... Hiába állitom az IP-t manuálisan vagy DHCP-vel kiosztottra, hiába osztom meg a netkapcsolatot semmi, mingyá megfogom és kivágom az egészett egyben, vagy felkötöm egy fára a hálózati kábelal leöntöm benzinnel és meggyújtom...

Link to comment
Share on other sites

esetleg a következőt próbáld meg:

a rúter wan-t a modemmel kösd össze, asztalit a lan1-re, a hálózat tulajdonságainál vedd ki a dhcp-t és helyette próbáld meg a következő beállítást:

ip-cím 192.168.1.2

alh. maszk: 255... stb (jön automatikusan)

alapért. átjáró: 192.168.1.1

elsődleges dns: 192.168.1.1

másodlagos dns: a szolgáltatód által adott ip-címed (az aláírásomban megtalálod)

telepítsd a rútert, mint fix ip-st.

ha felismerték egymást, a továbbiakat már a webes felületről tudod konfigurálni.

feljebb megtalálod a sirámaimat, ez lett a megoldás, azóta az asztali gépemet is beköltöztettem a rúter mögé (értsd, a korábbi rúternél a switchről ment mindkettő más-más portról), torrent minden portforward nélkül zöld pipa...

először titkos nélkül felismertettem a notival wifin, majd titkosítottam, kb 2 hete működik minden zokszó nélkül.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

 

Az egyik ismerősömmel szeretnék hamachin jáccani. De sehogy nem jön össze. Nálam minden oké. De neki microhullámú nete van és az egyik oldalon azt olvastam hogy ennél a netnél csak a szükséges portok vannak nyitva a szolgáltató fő routerén. És azt szertném megtudni hogy melyek a szabad portok. Úgy értem hogy létezik e program ami ki listáza ezeket a portokat?

Link to comment
Share on other sites

Na végre sikerült, vagyis részben sikerült :) Getaway mód wifi hálózat egykét beállítás és működik. Már sak az a probléma, hogy a laptopn amin vista van nem tudunk csatlakozni. Engedélyezve van rajta minden, próbáltuk kilőni az összes tűzfalat meg minden de nem is látja a hálózatot. A vicc az egészben az, ha eszközkezelőben letiltom a wifi eszközt majd újra engedélyezem, akkor egy pillanatra bevillan az elérhető kapcsolatoknál, majd újra eltűnik, megint letilt, engedélyez bevillan és eltűnik... Az a baj, hogy vistához nem értek sajna annyira mint XP-hez és hiába babrálom fogalmam sincs mi lehet vele...

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Nem tudom mennyire hálózati a problémám, de ehhez áll a legközelebb szerintem. Na a tárgyra térek az lenne a gondom, hogy 2 gépünk van itthon és routerrel van megosztva az internet és az egyik gépen bekapcsolás után 10-20 percig jó az internet aztán csak úgy megszakad és annyi, de a hálózat továbbra is fenn áll érzékeli, ha ki van húzva a routerből és írja is, hogy "egy hálózati kábel nincs bedugva". A másik gépen meg nincs semmiféle probléma.

Gyanakodtam kontakthibás kábelre mert kb 10m-es kábellel van a routerhez kötve a gép, de akkor hálozat se lenne elvileg, ha jól tudom router hibát azért zártam ki mert a másik gép működik és ha felcserélem a két kábelt akkor is jó a másik is. Na ebben kérnék segítséget.

Link to comment
Share on other sites

Helló! Olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudok 2routert összekötni azaz hogyan kell beállítanom hogy működjön? 1ik SMC7004VBR másik Tp-Link WR542G! SMC-be menne 1* a net és utána a TL-be! Azért akarom összekötni mert 1folytába megszakad a net és kiakarom deríteni hogy a TL miatt van-e de közbe működtettnem kell a TL is mert tesóm arról kapja a net-et wireless-en! Előre is köszönöm a választ!

Link to comment
Share on other sites

szeva

az a gondom v van egy Tplink TL-WR542G típusú routerem szépen osztja szét a netet csak az a baj ,hogy az is kap netet akinek nem szeretnék ingyen netet adni. történetesen a szomszéd netezik a wifimről, nem tudom elérni a router kezelő felületét, hiába irombe amit a routerrel kaptam papirt admin admin 192.168.1.1 bármit beirok , olvastam már nem egy fórumot de nem enged be

várom segitséget sziasztok

köszönöm üdv

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...