Jump to content
PirateClub.hu

Hálózati problémák


thoger
 Share

Recommended Posts

A két gép a switchbe meg a net is. A switch látja őket nos de mostani helyzet hogy csak az egyik gépben van net. Semmi nem lett átállítva csak bedugva és kész. Még annyi fontos szerintem hogy ha simán bevan dugva a net a gépbe (és ugye megy) majd átdugom a másikba (vayg más netet használó készülékbe) akkor már nem megy. Ujrainditom a modemet és akkor már oké. Szóval mit kéne beállítanom a 2 gépen a windowsba?(gondolom ott kel ügyködni)

 

+ ha egy moderátor olvassa akkor ajánlanám ide a segítség topicba nyissatok egy hálózati témát hogy mindenki oda irja a gondokat.

 

még egy +: Kábeles Fibernetem van és FIX ip-m ha szükséges.

Link to comment
Share on other sites

nos nincs problémám csak azt szeretném tudni hogy ha van 1 régi gép abban 1 régi tárcsázós modem és van 1 új gép amiben már van hálókártya + 1 külső adsl modem ezt a 2 gépet össze lehet hálózatba valahogy kapcsolni router,switch, kábel (mint a nyomtatóé, nemtom mi a szakneve) nélkül?

 

Szerintem nem de azért rákérdezek. És ha igen hogy

 

előre is kösz

Link to comment
Share on other sites

gépenkénti egy hálókártya, mint alap nélkül nem fog menni. a többi már megfontolás kérdése. először el kéne dönteni, hogy csak a két gépet akarod-e összekötni, hogy mondjuk egy nyomtatóra dolgozzanak, vagy netán mindkét gépbe szeretnél adsl netet (feltételezem, az egyiken már van).

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Vmi hasonló problémám volna nékem is:)

Szóval a probléma oka az hogy egyszer 1 napig kihúztam netet modemből.. és routert meg áramtalanítottam..

és azóta nem tudok netezni.. szóval internet explorer szerint nincs internet.. firefoxon mégis tudok netezni..

Nem értem miért.. és ezzel csak az a bajom hogy msn,google chrome se találja a netet.

Vkinek vmi ötlet? mit csináljak?

ui: tesomnak van rendesen net mert ő laptopról csatlakozik wifin:)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok,

 

A routerem (D-link DL-524) a modemmel és a laptopommal van összekötve(és a modem az internetkábellel). Van egy USB adapter egy másik gépen( három falra innen), ami fogja a jelet(még antennát is vettem hozzá, amivel az egyébként 54Mbps-os jelből 24-36 Mbps-ot fog). Namost, hogyha hosszabb ideig rá van csatlakozva az asztali gép az internetre(3-4 óra), akkor azután, hogy letelt ez az idő, egyszerűen ledob.

 

Minden segítséget előre is köszönök.

Link to comment
Share on other sites

Szóval a probléma oka az hogy egyszer 1 napig kihúztam netet modemből.. és routert meg áramtalanítottam..

és azóta nem tudok netezni.. szóval internet explorer szerint nincs internet.. firefoxon mégis tudok netezni..

Nem értem miért.. és ezzel csak az a bajom hogy msn,google chrome se találja a netet.

Vkinek vmi ötlet? mit csináljak?

ui: tesomnak van rendesen net mert ő laptopról csatlakozik wifin:)

 

Ötletem az van. Lehet, hogy a routered áramtalanítása felért egy "reset"el, 'lenulláztad a konfig.ját', minden beállítás vissza állt az alap/eredeti értékre. Tehát álligatni kell ezt azt a routered beállításainál (böngésző>címsor>routeredIPje>ált.névjelszó:adminadmin>wizardmenü).

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Az a problémám van, hogy a koleszban akarok egy router-el WiFi-n keresztül netezni. Jelenleg csak a falból kijövö csatlakozóba bedugott LAN kábel használatával lehet, úgy, hogy statikus IP-t kell beállítani a gépnek.

 

Van egy Linksys WRT54G router, amin az áll, hogy 4 port switch és a konfig menüjében ki lehet választani, hogy Gateway-ként vagy Routerként üzemeljen. (??)

 

Amatörként úgy hiszem, hogy ha adok egy IP-t (a saját gépemét) ennek a routernek és felengedik a hálóra, akkor onnantól én a laptoppal DHCP-vel kiosztott címmel tudok netezni a WiFi hatósugarán belül.

 

Otthon van egy WRT54GL routerem, de az ADSL modemmel van összekötve, de fogalmam sincs mit kell ilyenkor hova írni.

 

Korábban láttam üzemelni és akkor a LAN portba volt dugva a fali kábel (én a WAN portra tippeltem volna) és egy lánynak ment a net kábelen keresztül (szintén LAN portra csatlakoztatva), mert jó régen vki beállította neki a routerrel együtt a gépét (statikus IP-vel [különben nem engedi ki a netre - kipróbáltuk]), de azóta az a szaki nem emlékszik rá és így nyomtam egy hard resetet a routernek.

 

Akinek van tapasztalata ebben, légyszi írjon, vagy ha csak el tud irányítani a megfelelö oldalra, ahol tovább képezhetném magam, az is segítség lenne!

 

Köszönöm!

panderson

Link to comment
Share on other sites

Hali, van egy routerünk és ketté szeretnénk osztani a netet csak az eggyik gépen van net a másikon azt írja hogy a kapcsolat nemjött létre vagy korlátozott, nos ugyanezekkel a beállíátosakkl a hvernál volt net mind a 2 gépen (ugyanaz a netünk van) nálunk pedig nincs. valaki pls segítsen hogy tudnánk megoldani hogy legyen mind2 gépen net.

Link to comment
Share on other sites

sziasztok.Van egy tp-link-tl-wr543g-wifi-routerem.Váltottam internetszolgáltatot.és ezt a routert szeretném továbbra is használni."2pc közt osztja el a netet.Nos az a probléma,hogy az uj szolgáltato nem tudja beállitani,mert a reset gombra nem törlödnek belöle a régi beéllitasok,és nem is tudják felül irni.Mitévö legyek..

 

sürgős lenne,mert holnap jönnek szerelni,és nem tudom vegyek -e egy ujat. :(

Link to comment
Share on other sites

Hello!

 

Eléggé érdekes problémám van hátha tudtok segiteni. Szval nállunk routerrel megvan osztva a két gép , a Probléma multizásnál jelentkezik (pl Neten UT(unreal :) ) ilyesmi) És ha a másik gépen akármilyen kicsi adatforgalom is fellép az én gépem meghal, ping az egekben és egyszerüen játszhatatlan lesz. És mivel anyumé a másik gép még én vok lebaszva mert én csak gépezek <_< . Szval tudtok vmi progit amivel meg lehet osztani a vonalat a 2 gép közt, ergo elnyomni másik gépet . Vagy vmi amit állítani lehet a ruteren?

 

Akármilyen ötlet jóljön xD

Link to comment
Share on other sites

Figy lusta vok lementegetni a menü képét , lemásolom aztán részletezzük majd ha megvan melyik menü kell . Routerhez nemértek

 

System

Time Zone

Password Settings

Remote Management

 

WAN

Dynamic IP

Static IP

PPPoE

PPTP

L2TP

Telstra Big Pond

DNS

DDNS

 

LAN

NAT

Port Forwarding

Virtual Server

Special Applications

UPnP Settings

ALG Settings

 

Firewall

Access Control

URL Blocking

DoS

DMZ

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok ! Kellene egy kis segítség !

 

Tegnap kaptam egy ilyet:

http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=47

És az lenne akérdésem , hogy én azt szeretném , hogy a nntendo ds - emmel tudjak netezni , és akkor most ez a készülék jó - e arra , hogy össze tudjam párosítani vele a ds-t ?!

 

Amugy nincsen Wireless Router -erem !

 

De egyik fórumon valaki ezt mondta nekem , hogy : " Ha valahol visszaolvasol USB -s kütyü ügyben találsz megoldást, azt hiszem van egy fajta chippel szerelt adapter, amihez olyan szoftver van amivel használható... (Jó bonyolultul hangzik)

Egyébként valóban a router a legjobb megoldás. De ha már van egy ilyen eszközöd akkor azért érdemes belenézni a beállításaiba, mert ha van rá lehetőség, hogy AP mode -ban működjön, akkor csak meg kell nézni, hogy tudsz-e rá csatlakozni illetve meg kell osztani az eszközön az internetet és onnantól tolhatod.

Egyébként azt olvastam valahol, hogy tudja az AP módot, úgyhogy sok sikert. " Akkor ezek szerint , talán müködtethető !

Link to comment
Share on other sites

Üdv!

 

Nekem azzal volna gond, hogy switch-csel szeretném megosztani a hálózatot, ami gyakorlatilag egy évig működött is.

Azonban mostanság állandóan kidobja az egyik géphez, hogy a hálózat korlátozott, vagy nem jön létre.

A vicces azonban csak az, hogy akárhogyan variálom a kábeleket, mindig csak az egyik gépen nincs.

(ez egy acer e520 /

CPU: Intel Celeron 585, 2,16GHz

RAM: 2GB DDR2 667

VGA: Integrált Intel GMA 4500M

HDD: 160GB, 2,5-ös SATA )

 

A gépre se tudom ráfogni, hiszen vadonatúj, lett egy xp rárakva (meg persze az összes alaplap driver) ezen kívül semmi más. Az eszközkezelőben minden jó, a hálózati kapcsolatoknál is rendben van, de sehogy sem jön össze.

 

Mi lehet a gond?

 

A furcsa az egészben, hogy ez sokáig működött, mostanság lett ilyen. A sárga háromszögbe felkiáltójeltől meg már herótom van.

 

Tud valaki valami tippet?

Link to comment
Share on other sites

Őőőőő....

 

Nem tudom az hogy függ össze, hogy: "az eszközkezelőben minden jó" és a "sárga háromszögben felkiáltójelektől herótom van". Me' ha minden jó lenne az eszközkezelőben nem lenne sárga háromszögben felkiáltójeled :D

 

Amúgy pedig oké, hogy a kábeleket variálod, de minden portba bedugva is ez a helyzet? És egyáltalán nincs kapcsolat vagy sorozatosan megszakad. Az sem mindegy.

Link to comment
Share on other sites

A kettő úgy függ össze, hogy tényleg jó az eszközkezelőben minden, a sárga háromszögben felkiáltójel pedig akkor jön elő, amikor a hálózati kapcsolatra kiírja, hogy "korlátozott vagy nem jött létre". Mint ahogyan ezt írtam is: "Azonban mostanság állandóan kidobja az egyik géphez, hogy a hálózat korlátozott, vagy nem jön létre."

Ez nálam úgy érződik, hogy nincs net, mivel nem kap IP-t a gép. Lévén ugye ha bedugom a kábelt, akkor elkezdi lekérni az IP-t, de nem kap, ezért jelenik meg alul tray iconban, sárga háromszögben felkiáltójel : a hálózat korlátozott, vagy nem jön létre.

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Van 2 gépem amit össze akarok kötni játék céljából. A kábelt már megcsináltam, összekötöttem a két gépet , végigmentem a hálózat beállítása varázslón de nem jó. Nem tom pontosan hogy is kell ezt csinálni. Úgyh ha vki eltudná magyarázni a lépéseket megköszönném. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Na szóval mint mondottam , pár napja kaptam egy ilyent

http://www.dipolnet.com/wireless_usb_adapter_tp-link_tl-wn321g_2_4ghz_54mbps__N2920.htm

, és hát most már a telepítésnél nem tudom mit csináljak .

 

http://kepfeltoltes.hu/view/081225/help2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

http://kepfeltoltes.hu/view/081225/help_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Bocsi, hogy nem tagok kéz rakom be , de akk megsem jeleníti !

Aki tud pls helpeljen !

Mert be sem tudom állítani :S

Módosította novistar
Közvetlen link miatt szerkesztve
Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Van 2 gépem amit össze akarok kötni játék céljából. A kábelt már megcsináltam, összekötöttem a két gépet , végigmentem a hálózat beállítása varázslón de nem jó. Nem tom pontosan hogy is kell ezt csinálni. Úgyh ha vki eltudná magyarázni a lépéseket megköszönném. :rolleyes:

 

Szia bedomester !

 

Kérdéseim:

 

Valamelyik gép interneten van ?

Az internetes kapcsolat routeren keresztül van megvalósítva ?

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Smtc routert használok, mind kábeles mind kábel nélküli. Az asztali gép a kábelesre van kötve, a laptop anélkül.

A problémám hogy a totál commanderba nem látják egymást mint azonos hálózaton lévők.

Megcsináltam a megosztást, futtattam a varázslót stb. nem megy. Valakinek van ötlete?

Link to comment
Share on other sites

sziasztok! van egy wifi routerem tplink és 2 számitógépen akarok netet varázsolni , jo megy a net meg minden de csak akkor ha a " szervergép" be van kapcsolva mivel oda megy azinternet.nekem csavaros portom van nem lankábeles, mit tegyek? azt mondták a pc shopba h modemet kell vennem ami átalakitja a kábelt.tud vki iylet olcsón vmi egyéb ötlet?

Link to comment
Share on other sites

Hello nekem olyan problémám lenne,hogy vezeték nélküli hálózatunk van.gépemben van 1 Linksys Wireless-B PCI adapter 802.11b és 11 Mbps,2.4GHz-es.a problémám az lenne,hogy a hálózat folyton megszakad,vagy 5-10 percenként vagy van amikor kibír vagy 1.5 órát de a lényeg,hogy megszakad.

van amikor a jel nagyon jó,de legtöbbször azt írja h nagyon gyenge vagy rossz.nem tudom h mennyire lehet ez a probléma,de ha igen akkor hogyan lehetne boostolni :P vagy ilyen jelerősítést csinálni?

(ha kérhetném konyhanyelven,mert a hálóati témában nem nagyon vagyok benne :P )meg hogyan lehetne megcsinálni,hogy ne szakadjon meg többé.pl ha COD4-ezek akkor előszeretettel 5-10 vagy 30 percet bír ki csak szakadás nélkül.DOTÁ-t meg nem is tudtam végigjátszani már egy jó ideje mert mindig megszakad az elején vagy közepén.előre is kössz a helpet!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...