Jump to content
PirateClub.hu

Prometheus 2.


hankock
 Share

Recommended Posts

A Prometheus múlt héten világszerte 142 millió dollárt gyűjtött össze, ami egy R kategóriás sci-fi horrorhoz mérten elég szép eredmény. Ridley Scott rendező máris a folytatáson gondolkodik, amúgy 3-4 év múlva érkezne a filmszínházakba.

 

"Már az elejétől fogva azon gondolkodtam, hogy mi is lehetne az, amit bele kellene tenni a folytatásba. Nem igazán szerettem volna, ha az elsőben kiderül, hogy ki a Teremtő. Azt akartam, hogy több megválaszolatlan kérdés maradjon, ami után Dr. Elizabeth Shaw a következőt gondolná: 'Nem oda akarok menni, ahonnét jöttem, hanem oda, ahonnét ezek a lények érkeztek.'

 

Damon Lindelof forgatókönyvíró pedig a következőt mondta: "A Prometheusnak két gyermeke is van. Ha az egyik felnő belőle lesz Alien, de ha a másik felcseperedik csak az ég tudja, hogy mi fog történni. Ezt már csak a folytatásban fogjuk meglátni."

 

Scott elmagyarázta, hogy a film először Paradise címen futott, csak később keresztelték át Prometheusra: "Mikor Lindelofot a fedélzetre hoztuk alapjaiban változtatta meg a történetet, sokkal nagyratörőbb ötletei voltak az Alien franchise-hoz mérten, a lények helyett teljesen másra fókuszált. Ezért a Paradise inkább a második rész címe lesz, mivel a folytatásban eljutunk a Tervezők bolygójára. És bizony ezen a planétán egyáltalán nem paradicsomi állapotok uralkodnak." - mondta Scott majd folytatta - "Szeretném megmutatni, hogy hova is megy Dr. Shaw és mikor odaér mihez fog kezdeni, mivel ez a paradicsom egyáltalán nem az, mint amilyennek elképzelte, sokkal inkább egy komor és baljós hely.

 

A forgatókönyv megírásához még nem láttak hozzá "Akár előnyére válna a filmnek, ha ezúttal más venné kezelésbe a szkriptet. Mindenesetre Ridleyvel már megvitattunk néhány részletet a folytatással kapcsolatosan." - mondta Lindelof.

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Rik Barnett a Pormetheus 2-ben

 

 

Mint ismeretes megvalósul a Prometheus 2 és többek nagy örömére nem Damon Lindelof írja a forgatókönyvet. Bár a stúdió állítólag kissé gondban van, mivel amikor Lindelof kezébe adták a forgatókönyvet ő úgy írta meg, hogy azt lehessen folytatni, sőt egy trilógia ötlete keringett agytekervényeiben. Ám a problémát nyilvánvalóan meg fogják oldani.

Ridley Scott rendező már azon gondolkodik, hogy mely színészek jöhetnek szóba a következő részre. Többször találkozott Rik Barnett-tel és a híresztelések szerint le is fogja szerződtetni. Arról nem szól a fáma, hogy kit alakíthat, csak annyi ismeretes, hogy karakterének köze lesz Elizabeth Shaw-hoz (Noomi Rapace).

Kicsoda Barnett? Eddig csupán egyetlen filmben játszott, a Rebels Without a Clue dramedyben.

 

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A Prometheus, amolyan távoli előzménye a '79-es Nyolcadik utas: A halál című sci-fi-horrornak, és olyan befejezése lett, hogy a folytatás borítékolható. Már csak azért is, mert a 130 miliós költségeket sikerült 403 milliós bevétellel kompenzálni. A folytatást, melynek remélhetőleg már közvetlenebb kapcsolata lesz a '79-es filmmel, Jack Paglen írhatja, a majd 2014-ben megjelenő Transcendence című film írója. Valószínűleg az első rész maradék két túlélője visszatér a jövőben, bár ezt még senki nem erősítette meg.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Prometheus 2-re még várni kell, hiszen egyelőre a forgatókönyvvel foglalkoznak és Ridley Scott hamarosan hozzálát a Mózes filmjéhez, amelyet 2014-ben szeretnének bemutatni. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy mit fogunk látni a folytatásban. Mindenesetre a Dark Horse kiadónál megszellőztették, hogy a filmhez kötődő képregényen dolgoznak.

„Éppen valami olyasmin munkálkodunk, amellyel Ridley Scott csodálatos filmjének a rajongói felettébb elégedettek lesznek.” – mondta Mike Richardson, a Dark Horse alapítója. Vajon miről fog szólni? Valószínű, hogy nem a Prometheus 2 sztoriját fogják leleplezni. Okosabbak leszünk a san diego-i Comic Con után.

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

"A Prometheus 2 jelenleg is íródik," mondta a rendező, hozzátéve, hogy a folytatás valószínűleg nem kerül még a vászonra egy ideig. "Már így is rajtra készen áll a következő két filmem. Ezek 2014-ben és 15-ben érkeznek majd." Az első film ezek közül az Exodus lesz, ami egy bibliai történetet dolgoz fel. Christian Bale alakítja Mózest, John Turturro Szeti fáraót, Sigourney Weaver Szeti feleségét és Joel Edgerton Ramszesz fáraót. A másik filmről Scott azt mondta, hogy "ilyen science-fiction dolog", ami nem a Szárnyas fejvadász 2. Nagyon keveset tudunk eddig a Prometheus 2-ről, egyedül csak annyit, hogy Noomi Rapace és Fassbender visszatérnek, és a mérnökök bolygója felé tartanak, ahol találkoznak Istennel.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Jól tippeltek a kedves olvasók, amikor a napokban bejelentett „névtelen Ridley Scott projekt” címszó mögött a Prometheus folytatását sejtették, ugyanis a The Wrap szerint ez így is van! Tehát 2016. március 4. a hivatalos dátum, ennek örömére egy új írót is fölvettek, név szerint Michael Greent, aki Jack Paglen forgatókönyvét hivatott átdolgozni. Aminek részletei természetesen még hétpecsétes titok, de Green szerint több Alient fog tartalmazni a folytatás, ami igazán nem is lesz nagy kihívás. Azt még nem tudni, hogy Michael Fassbender és Noomi Rapace visszatérne-e. Idén ősszel tervezik kezdeni a forgatást - miután Scott befejezte az Exodus utómunkálatait -, tehát addig ki is derülhet.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A 76 éves filmkészítő múlt szerdán érkezett meg Sydneybe ahol egy VIP túra keretén belül körbevezették a Fox Stúdió telepei között. Egy meg nem nevezett forrás így számolt be Ridley jelenlétéről: "Az most a legféltettebb titkuk, hogy Ridley itt van leforgatni a Prometheus folytatását. Az illetékesek leálltak a munkával az Arany Parton és Melbourneben, hogy megbeszélettés a részleteket. Ez a hír nem is jöhetett volna jobb időpontban, hiszen épp most fejezik be a Gods of Egyptet és a San Andreast, szóval jöhet a következő project." Egy másik forrás szerint Ridley egy több filmes szerződést készül kötni, ami magába foglalja a Prometheus 2-t és a még cím nélküli Blade Runner filmet.

 

index

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A moviepilot összegyűjtött 3 lehetséges verziót.

1:) Hell on Earth

Antal Nimród, a Ragadozók (Predators) alkotója említette meg, hogy volt alkalma beszélni a Prometheus 2-ről Scott-tal. Kollégája elárulta, hogy kissé csalódott volt a Prometheus sztorijával és amikor elmesélték neki a következő felvonás cselekményt, ő egyszerűen csak rábólintott. Ahelyett, hogy Noomi Rapace karaktere Space Jockey-k bolygója felé indulna, inkább vissza akar térni Földre. Rapace a film felénél meghal, mert a Wayland által megbízott katonai különítmény kicsinálja. De nem kell aggódni, mert a helyére lép egy másik, harcedzett nőt. A Tervezők planétájára majd a Paradise címre hallgató 3 részben jutunk el. A második a Prometheus: Hell on Earth elnevezés alatt fut.

Érdekes, de miért térne vissza Elizabeth Shaw a Földre? Nem úgy volt, hogy ő inkább megy tovább, hiszen ő is választ akar kapni néhány kérdésre és tudós lévén amúgy is érdekelné jó néhány dolog. Szóval nem tűnne logikus döntésnek, hogy hazautazna. És ugye az emberek származásával kapcsolatosan is volt némi utalás a Prometheusban.

 
2:) Alien vs Blade Runner

Régóta pedzegetik, hogy Scott szeretné, ha a Szárnyas fejvadász és az Alien cselekménye ugyanabban a világban játszódna. Douglass Drumbull, Dick Yuricich és Ivor Powell dizájnerként dolgozott mindkét filmben és nem csak kiváló munkát végeztek, de költséghatékonyak is voltak. A Szárnyas fejvadásznál jelentősen csökkenteni kellett a kiadáson, amit úgy oldottak meg, hogy a korábbi Alien tervükhöz nyúltak vissza és onnan kölcsönöztek néhány dolgot. Szárnyas fejvadászban látott járművek és az Alien űrhajó irányítófelülete kissé hasonlít.

szarnyashasonlosag-257x300.jpeg

Tyrell és a Weyland vállalatok hatalmas versenytársak voltak Legalábbis a Prometheus DVD-jére rákerült egy Weyland által írt levél is, amelyben egy nagy konkurensről ír, valószínűleg Tyrellről.

levelweyland.jpeg

Nem lenne meglepő, hogy egy fejvadász árkon bokron keresztül üldözné David 8-at és Elizabeth-et. És a menekülés közben belefutnának néhány xenomorphba.

3:) Paradise

 

 

Eredetileg a Paradise volt a címe a Prometheusnak. A hivatalos honlapon (a moviepilot nem említi, hogy hol) a következő szöveg szerepel: „A kutatás még csak most kezdődött”, ami lényegében a film végére utal. Elizabeth és David a Tervezők után kutatnak, de belefutnak néhány akadályba. Ők állnának a középpontban. Elképzelhető, hogy belefutnak egy-két kolóniába. Majd a végén eljutnak a Paradicsomba. Scott 2012-ben még így nyilatkozott: “Már az elejétől fogva azon gondolkodtam, hogy mi is lehetne az, amit bele kellene tenni a folytatásba. Nem igazán szerettem volna, ha az elsőben kiderül, hogy ki a Teremtő. Azt akartam, hogy több megválaszolatlan kérdés maradjon, ami után Dr. Elizabeth Shaw a következőt gondolná: ‘Nem akarok visszamenni oda, ahonnét jöttem, inkább oda, ahonnét ezek a lények érkeztek.’ – És ezzel gyakorlatilag meg is cáfolná az egyes pontot. De ugye Hollywoodban mondtak már sok mindent.

 

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A Prometheus sokak szerint kiaknázatlan/kidolgozatlan lehetőségek tárháza. Az egyik ilyen Guy Pearce és karaktere, Peter Weyland, akit a színész mind fiatal, mind aggastyán korában ő alakított. "Szívesen játszanám el újra a karaktert. Ridley-vel dolgozni nagyszerű. Kíváncsi vagyok, mit fog csinálni a következő filmmel. Az alapján, ahogy Fassbender fejével fejbe vágtak, nem sok esély van rá, de azt hiszem lehetséges. Ki tudja? Ha megnézel egy tudományos-fantasztikus filmet, hogy milyen fejlettek a dolgok benne, mármint technológiailag, akkor úgy érzed bármi lehetséges, nem? Főleg, ha Ridley lesz megint a rendező."

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

Mégsem a Prometheus következő részét készíti legközelebb Ridley Scott, hanem az Amerikában nagyon népszerű, The Martian című könyv filmes változatát, méghozzá Matt Damonnal a főszerepben, tudta meg a Hitfix.com. A The Martian az utóbbi évek egyik legnagyobb sikersztorija, Andy Weir író évekig végzett kutatómunkát a Marson játszódó sci-fije megírásához, majd a könyvet ingyen publikálta a saját weboldalán. A Kindle-tulajdonosok kérésére az Amazonon keresztül is elérhetővé tette könyvét, de mindössze 99 centet kért érte, ez a legkevesebb, amit az Amazon enged. A Kindle-verzió nagyon hamar az Amazon toplistájának az élére ugrott, három hónap alatt 35 ezer példányt adtak el belőle.

 

Weir aztán később már nem volt ilyen szerény, a könyv nyomtatott verziójának a jogát állítólag már hat számjegyű összegért adta el. Idén márciusban jelent meg a könyv, és szintén azonnal a toplisták élén landolt. Most pedig már a megfilmesítés jogát is eladta.

A filmet Ridley Scott fogja rendezni, a forgatókönyvet Drew Goddard írja, a főszereplő pedig – mint már említettük – Matt Damon lesz. Több szereplő mondjuk nem is nagyon lesz, hiszen a The Martian egy magányos asztronautáról szól, akárcsak a Gravitáció. Ha a hír igaz, erősen csúszhat a Prometheus 2., aminek még csak az előkészületei zajlanak, a bemutatót eredetileg 2016-ra tervezték volna. Ridley Scott következő filmje, az Exodus december 12-én kerül a mozikba.

 

index.cinematrix

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Lassan elkezdenek érkezni az infók a 2012-es Prometheus folytatásáról is, most éppen Ridley Scott rendező árulta el, hogy a filmben felbukkanó Alienek teljesen új kinézetet fognak kapni.

“Teljesen új lesz, messze eltávolodunk az istenektől és a sárkányoktól. Ha még egy sárkányt látok, esküszöm, fejbe lövöm magam. Az eredeti Alien határozottan sárkány formájú, egy igazi anyaszomorító (igazából a motherf—er szó hangzott el). Az idegenek léteznek, ezért van, hogy valószínűleg ők a filmtörténelem legijesztőbb teremtényei. A Prometheus 2-ben megpróbálom újrateremteni az alien-t egy teljesen új formában”.

Scott hozzátette azt is, hogy a Prometheusban látott bébi-alien “gusztustalanul közel” állt az eredeti 1979-es klasszikusban látottakhoz, és ígérte szerint az új változat “nagyon más” lesz.

Arról egyelőre nem kaptunk infót, mikor kezdődik el a Prometheus 2 forgatása, ám a 20th Century Fox 2016. március 4-re tűzte ki a bemutatót, így legkésőbb jövő tavasszal neki kell látnia.

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

Amit eddig tudtunk a Prometheus 2 akarom mondani az Alien: Paradise Lost-ról, az alapján simán el tudtuk volna képzelni, hogy – leszámítva az különböző fajú idegeneket – egy kétszereplős filmet fogunk majd látni, amelyben Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) és az android David (Michael Fassbender) – vagy legalább is a feje – bolyong az űrben, majd a mérnökök bolygójára érve mindenféle szörnyűségen mennek keresztül. Nem így lesz.

Ridley Scott egy újabb interjújában elárulta, hogy a páros nem marad egyedül az utazásuk során. A kérdés, amit feltettek neki, azt firtatta, hogy a folytatás is hasonló képi világgal dolgozik-e, mint amit a Prometheus-ban láthattunk.

“Nem. Saját, külön látványvilága lesz, hiszen a Mérnökök bolygójára kerülünk, és azt kutatjuk, vajon mi történt ott. Egy óriási katasztrófa. Az idegen űrhajóval fognak odaérkezni, egy új csapattal, az utazók egy új csoportjával, még a film elején.”

Sajnálatos módon Scott nem árult el semmit az említett új karakterekről, azonban azt korábban már megemlítette, hogy lesz összekötő kapocs az eredeti Alien filmmel, és kedvenc szereplőjével, Ellen Ripley-vel. Matekozzunk egy kicsit. Ellen Ripley 2092-ben született, a Weyland-Yutani társaság Nostrmomo űrhajójának katasztrófája pedig 2127-re tehető. A Prometheus 2093-ban játszódik. Ha össze akarják kötni a szálakat, remek módszer lenne, ha az új csapat egy eltévedt, vagy esetleg titkos katonai küldetésen járó Weyland-Yutani csoport lenne. Egy csecsemővel…

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A 20th Century Fox hivatalosan is bejelentette, hogy Alien: Covenant címen, 2017. október 6-án kerül majd a mozikba a Ridley Scott rendezésében készülő Prometheus folytatás. A logo mellett kaptunk egy rövidke szinopszist is a filmhez, amiből viszont elég meglepő módon teljesen kimaradt a Noomi Rapace által alakított Elizabeth Shaw karaktere.

“A galaxis egy távoli oldalán található elhagyatott bolygóra érve a Covenant kolonizáló hajó legénysége kezdetben azt hiszi, egy eddig felfedezetlen új Édenre bukkantak. Hamarosan azonban kiderül, hogy valójában egy sötét és veszélyes helyre vezetett az útjuk, amelynek egyetlen lakósa a szintetikus David (Michael Fassbender), a kárhozatra ítélt Prometheus expedíció túlélője.”

Na ezzel most jól feladták a leckét. David fejét a Prometheus végén Elizabeth Shaw kezében láthattuk. De akkor hova tűnt Shaw? És hogyan lett egész megint David? És hogyan fog ez az egész kapcsolódni az 1979-es Alien filmhez?

 

 

Kiugráló miniállkapocs ide vagy oda, anno fiatalkoromban nekem jóval félelmetesebbnek tűnt az Arctámadóként elhíresült korai Alien forma, mint maga a kifejlett szörnyeteg. Bár egy ideje már köztudott, hogy kétféle Alien is lesz a Ridley Scott rendezésében készülő Alien: Covenant-ban, a klasszikus filmekből megismert tojás-arctámadó-mellkaskirobbantó fejlődési forma megőrzéséről eddig nem esett szó. A rendező azonban The Wrap-nak adott interjújában elárulta, hogy mindegyik fázissal találkozni fogunk az új filmben is.

“Arra a bolygóra mennek, ahonnan a Mérnökök származnak, és összetalálkoznak a lényekkel, amiket azok teremtettek. De miért teremtették? Mi lehet az oka, hogy ezeket a rémisztő szörnyeket megalkották? Bio-mechanikus lényeknek, egyfajta fegyvereknek tűnnek. A film ezt is megmagyarázza, újra bemutatja nekünk az Alien-eket.

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...