Jump to content
PirateClub.hu

2023-ban kezdhetjük el benépesíteni a Marsot


kutyafeju
 Share

Recommended Posts

2023-ban kezdhetjük el benépesíteni a Marsot

A Mars One nevű holland cég bejelentette, hogy 2023-ban szeretné létrehozni az első marsi kolóniát.
A Mars régóta izgatja az emberek fantáziáját, mivel olyan bolygó, amelyen régen meglehettek az élet kialakulásának esélyei. Számos film és sci-fi regény főszereplője volt már a bolygó, a holland cég azonban szinte realitásként kezeli az ottani letelepedés lehetőségét.


A bolygó első lakói összesen négyen lennének, akik soha többé nem térhetnének vissza a Földre, és egész hátralévő életüket a Marson élnék le. Ezt követően minden második évben újabb két asztronauta csatlakozna hozzájuk, növelve a létszámot, és egymást szórakoztatandó, míg a halált várják. Az elképzelések szerint először önjáró eszközöket küldenének a bolygóra, mely megteremtené a feltételeit az építkezésnek.




2022-ben a legénység elfoglalná a helyét abban az egységben, mely az elkövetkezendő hét hónapban az otthonuk lesz, míg eljutnak a Marsra. A Mars One egyik társalapítója, Bas Lansdorp elképzelése a finanszírozásról igen modern, mégpedig azért, mert egyfajta valóságshowként működne az egész, mivel az emberek folyamatosan követhetnék a Marson élő személyek életét. "Anyagilag úgy finanszíroznánk a projektet, hogy ez lenne a legnagyobb médiaesemény, mely valaha is létezett. A világon mindenki látja és tudja majd, hogy mi történik a Marson."


technet
Link to comment
Share on other sites

"Anyagilag úgy finanszíroznánk a projektet, hogy ez lenne a legnagyobb médiaesemény, mely valaha is létezett. A világon mindenki látja és tudja majd, hogy mi történik a Marson."

A kiszavazáskor meg, aki a legkevesebb SMS-t kapta, azt kilövik a semmibe?

"Frank, ma téged szavaztak ki, hagyd el a bolygót... MOST!" :lol:

Link to comment
Share on other sites

ZZPORN: itt minden kérdésedre megtalálod a választ(angol tudás nem árt):

http://mars-one.com/en/

 

Egyébként ez nem úgy van, hogy te-te és te mész, hidd el, hogy nagyon sok ember van aki már csak azért, hogy ő legyen az első ember a Marson és beírja a nevét a világtörténelembe bevállalná ezt az egészet.

 

Kaja,víz: már évekkel mielőtt megérkezik az első ember több száz tonna élelmiszert küldenek a Marsra, és sok mindent ott fognak előállítani kristályokból.

 

Mit fognak csinálni?: A Mars történetét fogják kutatni, eltűnt élet nyomait keresni, földi nyövények viselkedését a Marson.

 

Ha fáj a foguk mit fognak csinálni?: A kiválasztott embereknek nagyon sok kritériumnak kell megfelelni, 110%-osan egészségesnek kell lenniük és a 4 ember között legalább egy orvos is lesz.

 

Nem támadni akarlak nehogy félre értsdi, de ha mindenkinek ilyen felfogása lenne mint Neked akkor a technika nem igazán fejlődne :D .

 

Peace

Link to comment
Share on other sites

Az a helyzet, hogy ez a jelen technikai feltételekkel lényegében megvalósíthatalan. Az ISS-re /nemzetközi űrállomásra/ is folyamatosan szállítják az utánpótlást, pedig pl. a víz 95%-at újrahasznosítják, jó lehetséges hogy van víz a marson, de egyelőre még a kitermelés technikai feltételei nem adottak. (vagy a sarkra építjük a bázist ami nem optimális, vagy az egyenlítő környékére, ahova viszont el kellene logisztikázni a jeget) De ezek még mindig a kisebb/megoldható problémák közé tartozik.

 

Milyen űrhajóval mennének? Mennyi pénzből. Az ISS egyetlen modulja 1,4mrd euróba (2mrd dollár) kerül körülbelül, és egyetlen modul bőven nem elég 4 ember létfenntartásához. Ok, mondjuk ez lesz a világtörténelem legnagyobb média eseménye és dől a pénz, esetleg pár dollár milliárdos is beszáll aki nem tud mit csinálni a pénzével. És mi van ha esik a nézettség és az érdeklődés? Itt a földön leállítják az adott valóságshowt, vagy elkaszálják az adott sorozatot. De itt hogy lesz megoldva?

-Köszönjük srácok, ügyesek voltatok, de ne aggódjatok a történelem részei lettetek?

 

Jelen pillanatban csak egy ország van, aki önállóan képes finanszírozni egy űrprogramot, és ez nem az USA, és nem is Oroszország, hanem Kína.

 

Az is érdekelne, hogy akit most kiválogatnak/kiképeznek, ( az se 2 fillér) mi biztosítja hogy pl. egészségügyileg még 10 év múlva is rendben lesz, vagy pár űrben/marson töltött hónap, év után nem zakkan meg.

 

Ezzel együtt is én simán bevállalnám ha látnám, hogy technikailag nem egy légvár, mint a mostani formája.

 

 

... és sok mindent ott fognak előállítani kristályokból. ...

Erre meg csak annyit hogy: loooool, haver ez nem a Star Craft

Link to comment
Share on other sites

Another vital task is the production of water, which is extracted from the water ice in the local ground soil. About 60 kilograms of soil is loaded into a container within the Life Support Unit by the Rover and heated to evaporate the water.

 

Sok kérdés van még ezzel kapcsolatban, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy 10 év alatt mennyit fejlődött a technológia és egyre gyorsul a fejlődés.

Link to comment
Share on other sites

mi biztosítja hogy pl. egészségügyileg még 10 év múlva is rendben lesz, vagy pár űrben/marson töltött hónap, év után nem zakkan meg.

szerintem ez lenne a legkisebb probléma :D

egy jó alapos egészségügyi, pszichológiai vizsgálattal meg lehetne oldani

ha igaz amit írnak, a kiképzés is nagyon sokáig tart, tehát már valószínűleg ott kiderül, ha valakinek még sincs kedve

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szerintem nem is olyan rossz az ötlet hisz:

-Embertöbblet van a bolygón

-pár év múlva tönkre is tesszük

 

szóval szerintem csak kibúvót keresnek a tudósok hogy ne kelljen ezt mentegetni inkább menjünk tovább... :angry:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...