Jump to content
PirateClub.hu

Mit Gondoltok Skrillex-ről?


themaster
 Share

Recommended Posts

skrillex_jo_550.jpg

 

Sonny Moore generációjának, a dubstep nemzedékének legkúlabb előadója, a legtrendibb elektronikus zenei stílus elsőszámú sztárja, akit az idén egyedül annyi Grammy-díjra jelöltek, mint Katy Perry-t és Lady Gagát együttvéve. Hét évvel ezelőtt, a From First to Last formáció tagjaként tűnt fel, 2007 óta szólóban tolja, és eddig három átütő lemezzel formálta át saját képére a világot.

 

A szemtelenül fiatal, huszonhárom éves amerikai zseni nemrégiben csatlakozott Deadmau5 kiadójához, a mau5traphez, melynek védjegye alatt jelent meg eddigi rövid, de annál sikeresebb pályafutásának legkiemelkedőbb munkája, a Scary Monsters and Nice Sprites. Egyedülálló módon ez a kilenc számból álló kislemez hetekig vezette a világ legnagyobb internetes e-zenei ellátójának, a Beatportnak a TOP 100-as listáját, sőt volt olyan hét, hogy az első tíz helyezésből nyolcat Skrillex anyagai foglaltak el. 2012 még nagyobb sikereket hozhat a Korn legutóbbi lemezének megszületésben is közreműködő DJ-producernek, hiszen idén öt kategóriában is versenyez a Grammy-ért: többek között ő lehet az első dubstep művész, aki elhódítja az év legjobb új előadójának járó arany gramofont.

 

?Mindig is mélyen beleástam magam az elektronikus zenébe. Az első saját lemezem a Prodigy, "Fat Of The Land"-je és Aphex Twin-től a "Come To Daddy" volt. vallotta be Sonny Moore, akit jobban ismerünk a feltörekvő eletronikus látnok, azaz SKRILLEX-ként. Marilyn Manson és a Nine Inch Nails is korai befolyásolói voltak zenei stílusomnak. Az olyan zeneszerkesztő programokkal, mint a Fruity Loops már 14 éves korom óta foglalkozom.

 

SKRILLEX azon új generációjú művészeket képviseli, akik megtagadják az előre kialakított fogalmakat és elvárásokat. "A stílus soha nem volt fontos számomra, a zenére sosem ez alapján tekintettem."

A jelenlegi stílusát leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy egyvelege a dubstep-nek és az electro-nak, melyet egyéb zajos hangmintákkal jól összekeverve születik meg az a hangzás, ami az új Skrillex kiadványon, a SCARY MONSTERS AND NICE SPRITES-on is hallható.

A felemelő trance és szinti dallamokat felvonultató ALL I ASK OF YOU (melyben Penny vokálja hallható) kemény ellentétben áll az arconpörgős, masszív electro-dubstep hybrid ROCK N' ROLL (WILL TAKE YOU TO THE MOUNTAIN)-nel.

Olyan régóta hallgatok olyan sokrétű zenéket, hogy mostanra már inkább az ösztönről szól az egész, minthogy a befolyásoltságról. Kezdetekben leginkább az olyan Warp Records-os művészek inspiráltak, mint például Autechre, Squarepusher vagy az Aphex Twin, így a SKRILLEX számokat több fajta stílusjegy ötvözi, mint a legtöbb dance track-et. Mondhatni minden stílusból tudok párhuzamot vonni. Egyszerűen imádok hangmintákkal ügyeskedni, vagány új hanzásokat és zörejeket létrehozni. Csak szimplán hagyom, hogy magával ragadjon a zene.

 

Néhány zenéje:

És egy REMIX

Link to comment
Share on other sites

Én is így vagyok ezzel, nagyon sok zenéje egyhangú.. viszont van pár egyedi darab pl azok amiket a topik végére írtam.. Azért nyitottam ezt a topikot, mert érdekelne mások véleménye hogy miért ennyire felkapott a Skrillex, és miért imádják meg utálják ennyien :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem undorító amit nűvel.

Sokan azt hiszik, hogy Skrillex a dubstep csúcsa és legjobbja.Közben meg kapásból fel tudnék sorolni vagy 50 olyan előadót aki simán bealázza legrosszabb számával.

A Skrillex egy tipikus karrierista. Jókor volt jó helyen és jókor nyalt be ide-oda.

 

Szerintetek mennyire lehet egy olyan ember hiteles kezdetben egy tipikus, igénytelen EMO zenekarnak volt frontembere, aztán gondolt egyet (Mert gyanítom jó üzleti érzékkel rendelkezett s dubstep akkoriban csak bontogatta a szárnyait így el lehetett adni akármilyen formában.) és áttért egy teljesen más zenei stílushoz? Csináltatott pár profi klippet és befutott mert nem volt annyira elterjedt a szóban forgó stílus.

Azóta rengeteg [-Ide akármilyen nem éppen pozitív jelző jöhet.Rátok bízom.-] Skrillexel azonosítja a Dubstepet.

Köszönöm nem kérek belőlük és Skrillexből sem. :)

 

Pár angol srác jól látja a dolgot. :)

 

Rednek - I'm Not Skrillex

 

http://www.youtube.com/watch?v=IwY59wgLOdE

 

+1

 

http://www.youtube.com/watch?v=E5lzc-DTCMI

http://www.youtube.com/watch?v=ReH-7JRTJiY

http://www.youtube.com/watch?v=qURCLEGjS_g

 

Skrillex elbújhat.

Link to comment
Share on other sites

Sosem értettem mi tetszik az embereknek ebben. A számok nagy része zaj. De szó szerint. És szerintem amit nem lehet eldúdolni az nem zene. Ezt pedig nem lehet.

Egy mai átlagember élete így is zajos, miért kell még több zaj?

Link to comment
Share on other sites

na azért 1-2 játék zenéhez csinált egy-egy tracket (pl: Syndicate , Ridge Racer : Unbounced )

 

Múltkor leszedtem egy rádiós műsorát , na nálam ott szakadt el az agyszíjam : Megy végre egy aránylag jó zene ,erre a riporter kérdezi SK-t valamikor amire válaszol aztán megint 2-3 perces (esetleg 5 perces zene) na most én nem azért szedtem le, hogy angolul tanuljak SK jóvoltából, hanem meghallgassam, hogy mégis mi a jó benne.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Szerencsére nem mozgok ilyen körökben, viszont a Bangarang c. számából hallottam részleteket.

Hát mit mondjak??

B******a a fülem rendesen, össze-vissza volt tördelve a szám,

(nem tudom, hogy ez valamiféle sajátosság, vagy mi a túró..)

Egyszerűen számomra halgathatatlan.

Lehet azért is mert nem vagyok vevő erre a stílusra..

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 7 months later...

Ez a zaj, meg ez. Skrilex messze van ettől.Persze van 1-2 szám amin kisérletezik a gyerek de azokat sem lehet 100 %-an zajnak nevezni. A Zaj -ban egyáltalán nincs se ritmus se dallam, se melódia.Az ővé glitch meg mainstream dubstep egyveleg ami szénné van torzítva  de csinál elektro-t is a maga módján . Hazudnék ha azt mondanám hogy nincs olyan száma ami tetszik, van olyan  ami nincs szét sub-olva. Példáúl ez és ez. Ez a két szám teljes egészében dudstep.De késtég kívűl nem minden treckje szín dubstep csak tartalmaz elemeket.

Ha Dubstep hallgatási kényszerem van maradok az öregeknél, kivéve Rusko-t .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...