Jump to content
PirateClub.hu

Van szükségünk van a 3D-re?


hankock
 Share

Recommended Posts

Mindannyian láttunk már életünkben legalább egyszer 3D-s filmet, ha másért nem is, csupán a próba és tapasztalás kedvéért. Itthon az Avatar 2009-es premiere után lendült fel igazán az érdeklődés a harmadik dimenzió iránt, magam is akkor szántam el magam arra, hogy éljek a lehetőséggel és nem bántam meg. Nyilvánvalóan azért nem, mert az Avatar sok más filmmel ellentétben nem utókonvertált 3D-vel vezetett meg minket, hanem valódi élményben lehetett részünk általa. Sokan - hozzátéve, jogosan - azt látják ebben a témában, ami a kritikusok és hozzáértők szerint is az: egy mentőöv a filmiparnak, hogy ne veszítsen az érdeklődésből. Igen tanulságos volt a The Big Bang Theory című sorozatának negyedik évadának egyik epizódjában elhangzott szituáció, ahol egy kezdő színésznő azt hazudta, hogy 3D-s filmet forgat, mire a többiek felkapták a fejüket és furcsállóan kérdezték: "ennyire bízik benned a stúdió?" A mai tendenciát ez határozza meg a leginkább: ha egy stúdió plusz bevételt szeretne remélni a kiadott filmjeitől, leginkább 3D-ben küldi azt a csatatérre és néha drasztikus lépéseke is elkövet a vélt siker érdekében (gondoljunk csak a G.I. Joe 2 majd egy éves eltolására a konvertált 3D miatt). De valóban szükségünk van arra, hogy lassan már a drámákat is plusz egy dimenzióban lássuk? És kell nekünk az, hogy az egyébként remekül működő, sima filmekre utólag aggassák rá azt a köntöst, amitől rögtön 600-700 forintot ugrik az ára a jegypénztáraknál?

 

Véleményeket várok.

Link to comment
Share on other sites

egy moslék filmet ne a 3D-vel akarják már eladni én ezen a véleményen vagyok. az avatar volt akinek tetszett és volt akinek nem úgy mint film viszont 3D terén az rendesen meg volt csinálva. most meg egy rossz filmre ráerőltetnek egy kis 3D-t és várják a csodát. végső állomás meg a fűrész is meg lett csinálva 3D-be de minek? ahogy hallottam és olvastam azért nem éri meg többet kiadni a moziba. viszont maga a film nagyjából azt adtam amit az előző részek. ameddig nem jön egy hasonló mint az avatar ha moziba is megyek nem 3D-s vetítésre ülök be.

Link to comment
Share on other sites

Teljesen egyetértek azzal, hogy egy filmet ne a 3D miatt adjanak el. A valós 3D és a konvertált között óriási különbség van, teljesen más hatást kelt egy 3D-ben felvett film, mint egy utómunkálatokkal felturbózott (bár itt is vannak kivételek pl. Amerika kapitány).

Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy drámákat meg romantikus filmeket vegyenek fel 3D-ben, mivel az akciófilmek manapság (sajnos vagy nem sajnos) a látványvilágra koncentrálnak ami valós 3D-ben eszméletlen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Én eddig egyetlen filmet néztem 3D-ben, és ez az elsők egyike, a Kémkölykök volt.... Annyira nem okozott nagy örömöt, hogy úgy gondoljam érdemes foglalkozni vele, szóval nekem nincs rá szükségem. Ha filmet nézek, az inkább vígjáték, vagy fantasy és csak ritkán akció... Mondjuk azért egy méltán korhatáros malacfilm biztos nem olyan rossz 3D-ben.. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...