Jump to content
PirateClub.hu

Videó gyorsítása/lassítása


entryy
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy videóm aminek egyes részeit leszeretném lassítani egyes részeit pedig felgyorsítani. Vagy is egy adott időponttól egy megadott időponting lassú a videó lejátszása, egy adott időponttól egy adott időig pedig gyors a többi részen pedig normál a lejátszás. Azt szeretném megkérdezni hogy ezt milyen progival és hogyan lehetne megcsinálni!?

A válaszokat előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szia!

Legegyszerűbben a Corel Video Studioval tudod megcsinálni. Az adott szakasz elején és végén ejtessz egy vágást, majd kijelölöd. Jobboldalon középen van egy Options fülecske erre ráklikkelsz, majd a Speed/Time-lapse funkcióval kedvedre állítgathatod a sebességet, majd klikk az OK-ra, és kész.

Üdv.Fredd

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szerintem a Corel egyszerűbb, amikor először megnyitottam a Sonyt csak néztem mint a légy.Intro készítésben a Sony vezet, de amit a Corel kínál az amatőr szinten bőven elég. Annak idején még a Ulead Video Studio 8-al kezdtem, ma már a Corel PROX5-ös is megvan. Teljes mértékben felhasználóbarát. Nincs túlspirázva, egy jól átgondolt egyszerű kezelőfelületű szerkesztő program.

Annyi trükköt azért elárulnék azoknak akik a PROX4-et leakarják cserélni az újra, hogy érdemes a betűeffekteket átmenteni az X5-ösbe. Az X4-el még anno engedett ingyen Free Title Pack -okat letöltögetni a honlapjáról, az X5 el már nem.( Ezt most utólag írom ide, hogy ha regisztráljuk a programot a megfelelő keygen-nel, akkor enged Free Title Packokat letölteni a honlapjáról utólag is, valamiért a PROX5-öst nem regisztráltam ezért kénytelen voltam az alábbi műveletet elvégezni.) Tehát a meglévő Title effektekből érdemes csinálni egy projectet, vagyis az összeset lehúzni az idővonalra egymás mellé, videó nélkül is lehet. Majd csinálni egy project mentést. Ezt a mentett projectet meglehet nyitni az X5-el. És a hiányzó Title effekteket pedig belehet pakolgatni a már meglévők közé.

 

De nagyon jó még a CyberLink Powerdirector is, ezzel úgy lehet az adott videószakasz sebességét változtatni, hogy először az idővonal fölött lévő parancsikonok közzül az elsőt a Split parancsot használva vágásokat ejtünk az adott szakasz elején és végén, majd ezt a szakaszt kijelöljük és a Power Tools parancsikonra kattintunk , a baloldalon megjelenő funkciók közzül kiválasztjuk a Video Speed -et. És máris állítgathatjuk a kijelölt szakaszunk sebességét.

 

Jó program a Sony Vegas csak meg kell tanulni vele dolgozni. Érdemes a youtubeon nézelődni , rengeteg tutorial van fent. Egy angolnyelvűből sikerült kimazsolázni a lassítást, gyorsítást. Na nem mintha sokat értettem volna belőle.Csak el kezdtem próbálgatni és másodszorra sikerült.Na szóval.Az Explorer ikonnal megkeressük a videónkat a számítógépünkön.Ha beemeltük az idővonalra, akkor illesszük rá kurzorunkat a film végére.Ekkor megjelenik egy kettős nyílacska egy kis téglalappal.Tartsd nyomva az egér bal gombját és nyomd meg hozzá a "Ctrl" billentyűt. Ekkor jelenik meg a kis téglalap alatt egy cikk-cakkos vonal, ami úgy néz ki mint egy dugóhúzó, pedig inkább egy rugót szimbolizálna. Innentől kezdve lehet nyújtani, ill. összetolni a videónkat. Ha nem nyomunk "Ctrl"billentyűt, akkor megtudjuk többszörözni a filmünket. Ha a fölső sorban a parancsikonok közzül megnyomjuk az " Ignore Event Grouping " ikont akkor a hangsávot külön tudjuk választani, vagyis annak nem változik a sebessége.

/ a yotubeon két felhasználó videói között érdemes szét nézni. Az egyiket úgy hívják, hogy " edertables " a másik felhasználó pedig " MaresskaVideos " . Link:

http://www.youtube.com/watch?v=LXHXnRLBBgk

http://www.youtube.com/watch?v=RDoRGAN2QsI

Üdv.F.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...