Jump to content
PirateClub.hu
entryy

Videó gyorsítása/lassítása

Recommended Posts

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy videóm aminek egyes részeit leszeretném lassítani egyes részeit pedig felgyorsítani. Vagy is egy adott időponttól egy megadott időponting lassú a videó lejátszása, egy adott időponttól egy adott időig pedig gyors a többi részen pedig normál a lejátszás. Azt szeretném megkérdezni hogy ezt milyen progival és hogyan lehetne megcsinálni!?

A válaszokat előre is köszönöm!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szia!

Legegyszerűbben a Corel Video Studioval tudod megcsinálni. Az adott szakasz elején és végén ejtessz egy vágást, majd kijelölöd. Jobboldalon középen van egy Options fülecske erre ráklikkelsz, majd a Speed/Time-lapse funkcióval kedvedre állítgathatod a sebességet, majd klikk az OK-ra, és kész.

Üdv.Fredd

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sony vegas-nál nincs egyszerűbb :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem a Corel egyszerűbb, amikor először megnyitottam a Sonyt csak néztem mint a légy.Intro készítésben a Sony vezet, de amit a Corel kínál az amatőr szinten bőven elég. Annak idején még a Ulead Video Studio 8-al kezdtem, ma már a Corel PROX5-ös is megvan. Teljes mértékben felhasználóbarát. Nincs túlspirázva, egy jól átgondolt egyszerű kezelőfelületű szerkesztő program.

Annyi trükköt azért elárulnék azoknak akik a PROX4-et leakarják cserélni az újra, hogy érdemes a betűeffekteket átmenteni az X5-ösbe. Az X4-el még anno engedett ingyen Free Title Pack -okat letöltögetni a honlapjáról, az X5 el már nem.( Ezt most utólag írom ide, hogy ha regisztráljuk a programot a megfelelő keygen-nel, akkor enged Free Title Packokat letölteni a honlapjáról utólag is, valamiért a PROX5-öst nem regisztráltam ezért kénytelen voltam az alábbi műveletet elvégezni.) Tehát a meglévő Title effektekből érdemes csinálni egy projectet, vagyis az összeset lehúzni az idővonalra egymás mellé, videó nélkül is lehet. Majd csinálni egy project mentést. Ezt a mentett projectet meglehet nyitni az X5-el. És a hiányzó Title effekteket pedig belehet pakolgatni a már meglévők közé.

 

De nagyon jó még a CyberLink Powerdirector is, ezzel úgy lehet az adott videószakasz sebességét változtatni, hogy először az idővonal fölött lévő parancsikonok közzül az elsőt a Split parancsot használva vágásokat ejtünk az adott szakasz elején és végén, majd ezt a szakaszt kijelöljük és a Power Tools parancsikonra kattintunk , a baloldalon megjelenő funkciók közzül kiválasztjuk a Video Speed -et. És máris állítgathatjuk a kijelölt szakaszunk sebességét.

 

Jó program a Sony Vegas csak meg kell tanulni vele dolgozni. Érdemes a youtubeon nézelődni , rengeteg tutorial van fent. Egy angolnyelvűből sikerült kimazsolázni a lassítást, gyorsítást. Na nem mintha sokat értettem volna belőle.Csak el kezdtem próbálgatni és másodszorra sikerült.Na szóval.Az Explorer ikonnal megkeressük a videónkat a számítógépünkön.Ha beemeltük az idővonalra, akkor illesszük rá kurzorunkat a film végére.Ekkor megjelenik egy kettős nyílacska egy kis téglalappal.Tartsd nyomva az egér bal gombját és nyomd meg hozzá a "Ctrl" billentyűt. Ekkor jelenik meg a kis téglalap alatt egy cikk-cakkos vonal, ami úgy néz ki mint egy dugóhúzó, pedig inkább egy rugót szimbolizálna. Innentől kezdve lehet nyújtani, ill. összetolni a videónkat. Ha nem nyomunk "Ctrl"billentyűt, akkor megtudjuk többszörözni a filmünket. Ha a fölső sorban a parancsikonok közzül megnyomjuk az " Ignore Event Grouping " ikont akkor a hangsávot külön tudjuk választani, vagyis annak nem változik a sebessége.

/ a yotubeon két felhasználó videói között érdemes szét nézni. Az egyiket úgy hívják, hogy " edertables " a másik felhasználó pedig " MaresskaVideos " . Link:

http://www.youtube.com/watch?v=LXHXnRLBBgk

http://www.youtube.com/watch?v=RDoRGAN2QsI

Üdv.F.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×