Jump to content
PirateClub.hu

A "HAARP" Projekt


themaster
 Share

Recommended Posts

A HAARP project

 

Alkalomhoz illően ma éjjel egy titokzatos, időjárás-befolyásolási kísér(le)tet vizsgálunk meg. Lehet, hogy a nagy nyilvánosság csak álca? Tények és talányok.

A Nagy Hadrongyorsító után egy újabb különleges létesítményt mutatunk be, amely viszonylag kevés figyelmet kapott a hazai médiában, pedig igen sajátságos célokat szolgál. Hogy pontosan milyeneket? Azt talán senki nem tudja néhány kiváltságos tudóson és katonai vezetőn kívül, akik Alaszka kietlen jégmezőin, fagyos tundráin dolgoznak.

 

Itt emelkedik ugyanis az a több száz példányból álló, túlméretezett ruhaszárító formájú, scifibe illő anenna-mező, amely közel 10 éve nem hagyja nyugodni az Ufó-rajongók, a pacifisták, valamint az összeesküvés-elméletek kedvelőit. Ez a HAARP, vagy más néven High Frequency Active Auroral Research Program, legalábbbis amennyi látható belőle. Elméleti (nyilvános) célja az Ionszféra tanulmányozása, méghozzá aktív eszközökkel. Ez azt jelenti, hogy nem csak mérik az Ionoszférában zajló eseményeket, ott eredő sugárzási frekvenciákat, hanem nagy energiájú rádióhullámokkal befolyásolják is azt. Vagyis, óriási teljesítményű adókkal, nagy intenzitású sugárnyalábbal bombázzák a légkör ezen rétgét, az eredményt pedig a mezőn álló antennákkal mérik - elméletileg.

 

haarp_main.jpg

haarp_hoagland.jpg

7df760f5-8751-4f61-97d1-31717c2789d4.jpg

 

További képek itt:

 

Az eredmény ugyanis sokak szerint nem csupán néhány visszavert radarhullám, amely az ionoszféra állapotát tükrözi. Számtalan elmélet kering arról, hogy a kisugárzott energia mi mindenre lehet képes; és ezek közül még a legkevésbé vad elképzelés az időjárás aktív befolyásolása. Sokan még ezen is túlmennek; úgy vélik, hogy a HAARP segítségével lehetővé válik földrengések kiváltása, vagy éppen az emberi tudatállapot befolyásolása, méghozzá távoli kontinenseken, földrészeken. Persze néha ugyanezek az emberek azt is állítják, hogy naponta elrabolják őket, vagy szellemekkel társalognak.De vajon mi lehet az igazság a HAARP projecttel kapcsolatban? Vizsgáluk meg a tényeket kicsit részletesebben.

 

haarp1.jpg

 

Először is, a HAARP project (látszatra) közel sem olyan titkos, mint bármilyen más katonai fejlesztés, vagy akár a híres-hírhedt 51-es körzet. A HAARP projectnek saját honlapja van, webkamerával és fotókkal. A HAARP project látható Google Earth-on (62.3928 N, 145.1502 W), igaz, valamiért az egyi felét "véletlenül"(?) kisebb felbontásban vette fel a műhold. A HAARP projectet részben az amerikai Légierő, részben a Haditengerészet finanszírozza (ami persze nagon is elgondolkodtató egy tudományos kísérlet esetében). A HAARP projectnek saját erőműve van, mivel a kisugárzott energiamennyiség leadásához több MW-ot használnak fel az antennák. Mihez kell ennyi energia? Kétségtelen, hogy alkalmas lehet például az EMI-hatás részleges kiváltására, mi bizonyos típusú atombombák robbanásakor keletkező, elektromos kommunikációt és elektronikát megbénító másodlagos effektus. Ezt figyelembe véve a HAARP lehet védelmi fegyver, de vajon hogyan irányítható?

 

hfSp.jpg

 

Az időjárás módosítása a szekptikusok szerint azért képtelenség ily módon, mivel az Ionoszféra a 30-150 km-es magasságon helyezkedik el, míg az időjárás, mint folyamat (ismereteink szerint) döntően a troposzférában, max. 10-15 km-es magasságig zajlik. Ez az elmélet viszont figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az utóbbi évtizedekben fény derült számtalan olyan magaslégköri jelenségre, amelyek valószínűleg döntően hozzájárulnak a légkör elektromos engyensúlyának fenntartásáoz. Ilyenek például a normál, láthat villámok felett keletkező titokzatos, kékes-vörös színben pompázó jetek, sprite-ok v. manók, amelyek - tiszavirág életű létezésük idejére - akár a mezoszféráig is felérhetnek. Mivel ezeknek a puszta létét is alig több, mint tíz éve fedezték fel, szinte semmit nem tudunk az időjárásban betöltött szerepükről, vagy természetükről. Lehetséges, hogy a HAARP project megalkotói többet tudnak minderről? elfspritejetTS.gif

 

Ami a tudatmódosítást illeti, elméletileg valóban befolyásolhatóak az emberek alacsony frekvenciás rádióhullámokkal, ha azok elég erősek. Természetesen nem lehet őket rávenni arra, hogy "A" kóla helyett "B" kólát vegyenek, vagy X helyett Y elnökre szavazzanak; de hangulatok, például eufória v. depresszió egyaránt stimulálhtóak lehetnek így.

 

6.jpg

 

Ugyanakkor viszont a HAARP project ennél jóval magasabb hullámsávokon sugároz (legalábbis hivatalosan). Rejtély viszont, hogy - ha folytak, vagy folynak is ilyen irányú kísérletek - hogyan lehetne irányítani mindezt földrajzilag. És mielőtt bárki azt hinné, hogy csak az USA telepít titokzatos komplexumokat távoli, elhagyott vidékeken, egy még ennél is több talányt felvető alakzat található Szibéria egy félreeső szegletében. Ennek a kísérteties épületegyüttesnek nincs hivatalos honlapja, és nincs rá se hivatalos, se félhivatalos magyarázat.

 

Vajon ez lenne az Orosz HAARP project? Az időjárást akarták ezekkel az óriási, transzformátorokra emlékeztető monstrumokkal befolyásolni? Lehetséges ez? És ha az amerikai változat csupán meteorológiai kutatás, akkor miért a Légierő és a Haditengerészet finanszírzza?

 

Forrás

 

 

Mi a véleményetek erről? :)

Link to comment
Share on other sites

Vélemény?

Tipikus balfasz összeesküvés elmélet, amivel az agyhalottakat etetni lehet :D

sony vegas: hát egy ideje már csinálják, és egyelőre nem történt semmi rossz... (bár lehet ez okozta a válságot... hmm nem is rossz ötlet, mindjárt írok egy rövid összeesküvés elméletet róla :D )

Ja és mondj légyszi egy értelmetlen kísérltet amiből csak rossz sült ki :D

 

(ja aki fél ezektől a ruhaszárítókról, az ne használjon mikrót, mert módosítja a tudatát; vagy esetleg rákoncentrálja a kozmikus sugárzást és megfőzi a szervezetét)

 

Na viccet félretéve:

Majd ha kitör a 3. világháború, akkor megtudjuk tud-e valamit ez a "szerkentyű", addigis csak találgatni lehet, hogy tényleg csak fedősztori-e amit a nyilvánosság felé kommunikálnak.

Link to comment
Share on other sites

Jó, Csernobil... :D Elfogadom, végülis mondhatjuk kísérletnek, ami miatt a baleset történt, bár inkább az idióta emberek miatt történt... :D

Helyesbítésként akkor tudományos kísérletet vagy valamit kérek (Csernobilnál inkább biztonságtechnikai ellenőrzésről lett volna szó, mintsem kísérletről, de ha tévednék, akkor valaki javítson ki, nem árt tanulni sosem)

 

A másik meg, hogy az ember semmit nem tud ártani a Földnek, a környezetnek. Csakis a saját szemszögünkből tudunk ártani neki /bár inkább magunknak/. A környezet tökéletesen alkalmazkodik bármihez amit beavatkozunk, az hogy az emberiség nem tud alkalmazkodni azokhoz a változásokhoz amit előidéz a saját életterében, az csak minket embereket jellemez... :D

 

Kiaknázzuk az erőforrásokat, szén, olaj, bármi más? Asszem az ember az egyetlen aki ezeket felhasználja, a Földnek és a többi élőlénynek aztán teljesen mind1, hogy van-e olaj vagy nincs :D

 

Az ember a Föld számára egyenlő azzal amit nekünk a szúnyogok/bolhák/tetvek jelentenek. Zavarónak zavaróak, de ártani nem tudnak semmit (igen terjeszthetnek betegségeket, stb. ezeket hagyjuk figyelmen kívül :D). Ha túlzttan zavaróak l%szünk a Föld is0levakar majd mi&ket magáról, nem kell aggódni érte. Inkább magunk miatt kellene aggódni csak

<:r />Ehhez kapcsglódóan az egyik0kedvenc amit sz5retek beszúrni:

lparam name="wmode" value="transparent">

Link to comment
Share on other sites

"1986. április 25-én a 4. reaktort ideje volt leállítani a rendszeres karbantartási munkálatok céljából. Úgy döntöttek, kihasználják a lehetőséget arra, hogy teszteljék, a reaktor turbinagenerátora képes-e arra, hogy a külső forrásból származó áram hiánya esetén elég elektromosságot termeljen a biztonsági rendszerek (különösen a hűtővízszivattyúk) működtetéséhez. "

 

Szóval emberi hülyeség miatt történt... És nevezhetjük kísérletnek mivel elkezdtek játszani egy olyan dologgal amivel nem lett volna szabad..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...