Jump to content
PirateClub.hu

Konfigurációk, alkatrészek


sky93
 Share

Recommended Posts

Ez így nem igaz :)

A 32 bites rendszer az összes számítógépben lévő, memóriával rendelkező eszközt beleveszi a megcímzendő területekbe. Ezért alakult ki sokakban az a téves nézet, hogy nem 4GB-ig kezeli a memóriát, hanem csak 3,5GB-ig, meg 3GB-ig, meg stb. Meg kell érteni, hogy a gépben lévő RAM, csak egy része azoknak a memóriáknak, amelyeket az oprendszernek meg kell címezni működés közben. Ott van még a másik legnagyobb memória, a VGA memóriája. A legtöbb VGA manapság már legalább 512MB, vagy inkább 1GB, esetleg 2GB. Az első 2 miatt kezdődött el ez a 3GB meg 3,5GB limit feszegetés 32 bites rendszereknél. És ezen felül is vannak még memóriák a gépben, viszont a VGA-nál sem úgy kell számolni, hogy ha az 1GB, akkor kereken 1GB-al kevesebbet lát majd a RAM-ból, vannak átfedések, egyéb tényezők, amiket én sem tudok már részletesen.

Kis matek, hogy a 32bit, meg a 4GB letisztuljon elméleti szinten, 1 bit kétféle lehet, 0 vagy 1, ezért: 232 = 4,294,967,296 byte --> 4,294,967,296 / (1,024 * 1,024) = 4,096 MB = 4GB. Ezek után 64 bites rendszerhez mindenki ki tudja számolni, hogy mennyi az elméleti felső határ memóriacímzésben :P Hogy pl WIndowsnál mennyi a gyakorlatban, arra itt a link:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778%28v=vs.85%29.aspx#physical_memory_limits_windows_7

Ezt az egészet nem okoskodásnak szántam, csak már rossz nézni, amikor még a 32 bites rendszeresek olyan hibákba futnak bele, hogy vesz egy 2GB-os kártyát a 4GB-os gépébe, amiből ő 4GB-ot amúgy sem látott soha, és akkor beteszi a kártyát aztán marad neki kb 2-2,5GB RAM amit kezel a rendszere. A képlet szerintem egyszerű, 2014 van, mindenki használjon a processzor architektúrája által kezelendő legjobb rendszert, ez úgy 90%-ban megfelel a 64 bitesnek, az olyan procis gépekbe, ami meg nem kezeli a 64 bites utasításkészletet, úgysem kell 4GB RAM, meg komoly VGA, neki nem lesznek ezzel problémái 32 bites rendszeren.

Link to comment
Share on other sites

A lényegen akkor sem változtat - még akkor is érdemesebb 2GB RAM felett 64-bites rendszert használni. Nem tagadom, lehetséges, hogy kezeli a 32-bites rendszer is 4GB-ig a memóriákat, a 64-bites rendszer akkor is jobb választás. Nem rég 32-bites rendszert kényszerültem telepíteni a gépemre - 4GB RAM, nem volt kéznél 64-bites Windows telepítő -, és nálam észrevehetően belassult a gép, mivel a 32-bites rendszer nem használja olyan bátran az erőforrásokat (és ez játékok alatt is megnyilvánul). Bárkit megkérdesz, mindenki azt fogja ajánlani, 2GB RAM felett 64-bites rendszert ajánlott telepíteni.

Link to comment
Share on other sites

 

A 32-bites rendszer csak 3GB-ig használja, ha 4GB van, akkor a maradék 1GB-ot nem látja, és nem is használja.

 

ja, igen.. valóban 3ig kezeli, kösz a korrekciót :D

 

Erre a kettőre válaszoltam. De ha elolvastad az írásom utolsó mondatát is, láthatod, hogy egyetértek a 64 bites rendszer telepítésével a kolléga gépét illetőe, mivel én is tisztában vagyok vele, hogy a programok, játékok jobban érzik magukat manapság már 64 bites rendszer alatt.

Link to comment
Share on other sites

megvan a gép, elég patent

 

asdasasd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

32bites win 7 van rajta, de most jó ez is :D

 

 

 

szerk.:

 

szoktam mindig nézni alapjáraton, meg játék közbe mennyire melegszenek a dolgok everestbe és ezt hozza:

 

ez alapjáraton, mikor nem fut semmi..

 

565915338alapf_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

játék közben ( 5-6 ÓRA MTA SAN ANDREAS KÖZBE/UTÁN)

 

443966635huzamos_www.kepfeltoltes.hu_.jp

 

erősítsetek meg... szerintem ezek nem olyan rossz értékek, előző gépbe alapjáraton ment 60 fokot a CPU.. volt hogy 100 fokot is elérte szegény Celeron, azt vinnyogott az alaplapi speaker :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Sziasztok van 110k számítógép alkatrészekre 2 alaplap 2 ram 2processzor meg 1 videokártyát kéne venni ez az összeg környékén az én elképzelésem a következő lenne

AMD FX-4300 AM3+ 3.8GHz BOX Black Edition
ASROCK 960GM-VGS3 FX
Sapphire R7 240 1GB DDR5 with Boost
4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston

szerintetek milyen, lehetne ennyi pénzből jobbat kihozni ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...