Jump to content
PirateClub.hu

jó-e ez a tipusu tv tuner kártya?


djskud
 Share

Recommended Posts

Sziasztok,azt szeretném kérdezni hogy összelehet-e kötni valahogy a winfast tv 2000 xp tv tuneremet a t-home-os sat tv set top boxal valahogyan a tv kártyán analóg tv antenne,s-video és egy av kimenet van (sárga szinü RCA dugó aljzat)...??! vagy vásároljak másik tv-kártyát és ha igen akkor milyen tipusut?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ahogy én értelmezem, rendes legális előfizetésed van T-Home műholdas tv-re. Ebben az esetben kizárólag úgy tudsz tv-t nézni, hogy a beltéri amit ők adtak, azzal a szoftverrel és pont úgy ahogy adták, csak azon tudsz tv-t nézni. Annak van többféle videókimenete (SCART, HDMI, és asszem más nem), ezeket oda kötöd ahová akarod. Csatornát váltani például kizárólag ezen a beltérin lehetséges, tv-n vagy tunerkártyán semmiképpen sem. Tehát egy pc-s tv-tunerrel annyi értelme van összekötni, hogy

 

-nézheted a monitoron a tv-t

-felveheted a műsort

 

A monitor ha például DVI vagy HDMI, simán összekötheted a beltérivel. Ha nem, hanem valami analóg bemenete van, akkor kb. 16-20 ezer Ft (igen sajnos ennyi) egy átalakító, szerintem ne vegyél, semmi értelme. Ha úgy akarsz a monitoron tv-zni, hogy közbeiktatod a pc-t, arra is van természetesen lehetőség, analóg kártyánál is. Ennek például az az értelme, hogy ablakosan is nézhetsz tv-t, a tunerkártya esetleges távirányítójával is tudsz hangerőt állítani (ennek semmi értelme mert a beltérinek is van távirányítója, és azzal is lehet hangerőt állítani) meg még nem tom mi előnye van...

 

Felvenni is tudsz, csak azt az egy csatornát, amit éppen nézel, feltéve hogy elég erős processzorod van, elég sok memóriád, elég tárhelyed, megfelelő OS és szoftver, stb.

 

Az összekötés módja: ha van a beltérin sárga RCA videó kimenet, akkor azt kösd össze az analóg tv-tuner kártyád sárga RCA videó bemenetével. (Nekem is van itthon egy ilyen beltérim, de nem emlékszem van-e rajta közvetlen sárga RCA, vagy csak SCART.)

 

Ha nincs rajta sárga RCA, akkor ott a SCART. Kell venned egy SCART OUT vagy egy SCART IN/OUT átalakítót. (Utóbbi esetében a pöcköt tedd OUT állásba). Ezt a kis átalakítót dugd a beltéri kimenetébe (felirat: TO TV). Ezután az átalakító sárga RCA dugaszát kösd össze a pc kártyával.

 

Remélem tudtam segíteni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Köszönöm szépen a sok segítséget:) nagyon sokat segítettél egyébként természetesen legális tv-m van:) és csak az lenne a lényeg hogy a monitoromon nézzem a tv-t ugyanis a tv-m kipurcant és hát most nem szándékozom újat venni:) de így ha megtudom egyszerüen csak sárga RCA kábellel oldani a dolgot akkor semmi gond:) és amugy a hangot is átadja majd ez az RCA Kábel?

Link to comment
Share on other sites

Nem, hangot nem. Vannak olyan monitorok, amikben van beépített hangszóró, ha a tiéd olyan, akkor biztos hogy kijön belőle egy úgynevezett közepes méretű Jack csatlakozó (vagy mono vagy sztereo, ez tökmindegy). Ha pedig nem ilyen monitorod van, akkor kell egy külön hangszóró, például egy 5.1-es házimozi hangfalszett, vagy egy pc-s sztereo hangfalszett (kis szürke műanyagdobozos).

 

A t-home-os sat beltérinél ha jól emlékszem 3 féle hangkimenet van. Egyrészt van rajta HDMI, amiben van kép és hang is, ez most nem jön szóba. Van rajta valamilyen egyéb digitális hang (asszem optikai kábel), ez sem jön szóba. És van rajta egy olyan SCART, amire az van írva, hogy TO TV. Most ez kell. Erre az előbb már írtam hogy milyen átalakítót köss rá (egy SCART OUT átalakítót). Erre ugye rákötöd a sárga RCA kábelt, ami kizárólag kép, semmi más. És az átalakítón lesz még 2 csatlakozó, egy fehér (ez a bal hang sztereo esetén, vagy pedig a mono hang) és lesz egy piros (ez sztereo esetén a jobb hang). Tehát, kell egy olyan kábel, aminek az egyik vége fehér és piros RCA, a másik vége pedig például közepes méretű sztereo Jack, de legalábbis olyan, ami kell a hangszóródhoz, erősítődhöz.

 

Tehát a beltériből a scarton keresztül egy átalakítón át megy a kép a tunerkártyádba, onnan a pc-be, onnan pedig a monitorra (a kép egy ablak lesz a windowsban, a tunerkártya szoftvere, amit lehet fullscreen-né is tenni). A beltériből a scart átalakítón át pedig megy a hang az erősítőhöz.

Link to comment
Share on other sites

Köszi széépen a segítséget:) sikerült megoldanom:) a sárga RCA-t bedugtam a a tv tuner kariba....a piros-fehér RCA vége bement az átalakítóba a másik vége ami szintén Piros-fehér RCA pedig bement az erősítőbe:) köszönöm mégegyszer a segítségedet:) ha nem gond ezt a megoldást tovább adom pár embernek mert eddig pár ismerősöm is próbálkozott így megcsinálni és ha rákérdeztek egy boltba az volt a válasz hogy " ... vegyél egy HDMI-s monitort vagy egy tv-t..." pedig egyáltalán nem kelll...főleg ha pl nincs pénz egy tv-re vagy egy HDMI-s monitorra....akkor egy olcsó tv tuner kari, egy átalakító és 2kábel segítségével én 4ezer forintból megúsztam az egészet.... és azért nem mindegy hogy veszek használtan is pl egy kis tv-t 15ezerért vagy egy HDMI-s monitort kb 30ért:)

Link to comment
Share on other sites

igazából még tv+tunerkártya sem kell, mert a t-home beltériből kijön ugye sárga RCA video, illetve jön még video HDMI-n is,

 

a monitorod gondolom analóg D-SUB VGA bemenetű (ez a leghagyományosabb fajta), namost mindenféle átalakító létezik

 

igaz egy HDMI-VGA átalakító 16-20 ezer körül van, de egy sárga RCA video - VGA átalakító szerintem úgy száz forint lehet, mivel mindkettő analóg

 

amit egyébként nem értek, hogy van itthon olyanom, ami VGA-ból DVI-t csinál, az előbbi analóg monitor, az utóbbi digitális monitor, és csupán össze vannak kötve benne a vezetékek, megfelelő a megfelelővel; namost van DVI-HDMI átalakítóm, szintén egy százasért, amiben csak vezetékek vannak, tehát szerintem akár kétszáz foritnból is meg lehetne oldani, pc és tunerkártya nélkül, és akkor megspórolod a pc bekapcsolását és áramfelvételét, a program elindítását, a fullscreen gomb megnyomását, stb.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Azert ovatosan az ilyen tanacsokkal. A kompozit video (sarga RCA), mint nevebol is kitunik, osszetett videojellel dolgozik, vagyis egy erparon van tovabbitva a videojel es a szinkronjelek. A VGA, igaz analog jelszintu, DE a harom szincsatorna kulon-kulon talalhato, raadasul a szinkronjelek (vizszintes-fuggoleges) is kulon-kulon ereken, ezert is 15 polusu es nem 2 :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...