Jump to content
PirateClub.hu

Android vs. iOS vs. Windows Phone 7


baro130
 Share


Recommended Posts

  • 2 months later...
  • 10 months later...

Az Android mégiscsak egy nyílt oprendszer, bár próbálják ezt elfelejteni a telefongyártók. Eddig a Sony részéről volt előrelépés ez ügyben, hogy a független telefonokon hivatalos úton engedélyezett a bootloader nyitás (persze a garancia az elveszik ebben az esetben is).

De ha valaki nem is akar ennyire belemenni a dolgokba, akkor elég csak azt elmondani, hogy az iOS-el szemben Android-ra nem kell kizárólag a hivatalos "piactereket" használni.

 

Aki meg annyira az iOS-re esküszik, az küldjön már át nekem bluetooth-on keresztül valamit. :D

Persze, jó, hogy sok funkciója van, de az alapdolgokat nem tudja. A sok-sok egyéb funkcióból meg 90%-át nem is nagyon használják az emberek.

Link to comment
Share on other sites

Persze, jó, hogy sok funkciója van, de az alapdolgokat nem tudja.

Most mondtál egy példát a Bluetooth-t. Amit egyébként 1000-féle képpen ki lehet küszöbölni, ha valakit nagyon zavar, de mindegy... Ezen kívül milyen alapdolgokat nem tud még? De most komolyan. Az iPhone éppenséggel hogy az alapdolgokban nagyon jó. Az iOS-en belül az is eligazodik elsőre, aki még életében nem látott még okostelefont. Az egész a funkcionalitásnak van alárendelve.

 

A sok-sok egyéb funkcióból meg 90%-át nem is nagyon használják az emberek.

Igen, ez igaz egy bizonyos rétegre. De ugyanez a másik oldalon is megvan, tehát ez nem "iPhone specifikum". Aki nem használja őket, az meg magára vessen, minek vesz okostelefont.

Link to comment
Share on other sites

Igen, ez egy példa volt.

De említhetném azt is, hogy iTunes nélkül nem tudsz gépre se másolni dolgokat. Nincs Flash támogatás. Nincs MMS (bár ezt amúgy is kevesen használják szerintem).

 

Aki egyáltalán nem használja ki a funkciókat, az főként azért vesz iPhone-t, hogy menő legyen. :D

 

Nem azt mondom, hogy az Android a tökéletes, de mégiscsak olcsóbb, mint egy iPhone és meg tudom vele csinálni ugyanazokat a dolgokat. Hozzáteszem, a Samsung Galaxy S 3 leírását nézve a falnak futottam, hogy minek ezek a hülyeségek...

 

De hallgatom, hogy mi az, amiben jobb az iPhone, mint a többi telefon. :)

Link to comment
Share on other sites

Azért azt is kell nézni, hogy nem mindenki informatikus, ezért az androidnak a testreszabhatóság az előnye és a hátránya is egyben. Valaki vesz egy droidos készüléket akkor magának kell letölteni az alkalmazások nagy részét, mivel a szűz rendszer szinte használhatatlan.

 

Van egy androidos Xperia Neo-m, egy iPod 4-em és még a családban van egy Omnia W (WP) valamint egy Wave (Bada). Idősebbeknek mindenképp a Badát ajánlom, bekapcsolod a telót és használhatod is, valamit pofon egyszerű (2.0). Egyébként rengeteg hibája van a rendszernek, viszont egy mezei júzer ezekkel sose találkozik.

A droidot én nagyon szeretem, főleg mint említettem a testreszabhatóság miatt valamint talán a legjobb suportja van.

iOS szvsz még mindig a leggördülékenyebb és leggyorsabb rendszer, sajnos mára már minden divatmajomnak ilyen készüléke van, holott használni nem tudják. Az iTunes-t utálom, még egy ilyen kalap .....t mint ez, talán már csak a WP-s Zune übereli. Viszont ezeket szép lassan el is lehet felejteni, mert a jövő a felhő alapú adattárolásé amiben az etalon az iOS, természetesen ha van hozzá egy Mac-ed is <_< (szánalom, hogy mennyit kérnek érte) !

 

Összegezve: nekem jelenleg ami a legjobban bejön az a droid, viszont ha lenne 2000 juróm akkor egy MacBook+iPhone kombó az nagyon adná. B)

Link to comment
Share on other sites

Bozek: Nekem ájfónom van, akkor most menő vagyok? Nem érzem magam többnek miatta mint amikor Samsung Monte-m volt... Attól hogy neked nem tetszik még nem kell mindenkit leszólni aki használja. Tény hogy vannak idióták, de hol nincsenek?

 

Az iOS egy kiforrott gördülékeny rendszer nagyon jó támogatottsággal (app, update). Viszont! Nekem sokkal jobban tetszene ha WP-s metro felülete lenne, és olyan nyíltan lehetne rá programozni mint az androidra. Az iTunes valóban egy hulladék, de meg lehet szokni egy idő után.

 

iidavid: Nem kell mac, ott az Ubuntu One, ami ingyenes. :)

Link to comment
Share on other sites

iidavid: A felhő alapú adattárolásra ott van a Dropbox, a Box vagy hogy az Android-nál maradjunk, a Google Drive. Főleg a Box egy időben az Xperia telefonok mellé adott 50 GB tárhelyet, ami az akció lejárta után is megmaradt.

Tény, hogy az embereknek magának kell letöltenie az alkalmazások nagy részét. De inkább letöltöm, mintha olyan is fent lenne a telefonon, amit soha az életbe nem használok, csak a helyet foglalja és nem lehet törölni. Így legalább Te magad döntheted el, melyik az az alkalmazás, ami teljesen megfelel az igényeidnek.

Nekem is Xperia Neo-m van, előtte ZTE Blade-en ismerkedtem az Android-al. Előtte meg egy S60v5-ös Vivaz-om volt, na, azt párszor falhoz vágtam volna szívesen. :)

 

Dawide Heavens: Olvasd el újra, hogy mit írtam. Benne volt az, hogy "főként" azért vesz, hogy menő legyen. És persze csak azokra vonatkoztattam, akik nem a számukra szükséges funkciók miatt vesznek egy telefont, ahogy ezt is leírtam.

Sokan csak a többiek készülékeit vagy a leírt specifikációkat nézik, amik miatt még nem feltétlenül jó ez vagy az a telefon. Tudod, ez a tipikus, "hú, 4 mag meg 12 megapixeles kamera, meg 5"-os kijelző, meg lejácca az AVI-t"... Ugyanúgy meg fogják venni majd 200 ezerért a 3-as Syxalag-ot, mert elég sok dolgot beleraktak. 90%-ának értelme nincs, de hát nem is az számít.

 

A "legstabilabb rendszer" jelzőre meg álljon itt egy cikk, olvassátok el:

http://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2012/02/02/does-ios-crash-more-than-android-a-data-dive/

Link to comment
Share on other sites

Bozek: gondolom végigolvastad a teljes cikket, sok minden meg van benne magyarázva,hogy miért is van több crash iOS-en mint droidon. Szóval ez a cikk semmit se változtat azon a véleményemen, hogy még mindig az iOS a leggördülékenyebb (nem a legjobb) rendszer. :)

 

Szerk.: Jah igen, a stabilitásban elég sokat nyomnak a fagyások és a lassulások is... :)

Link to comment
Share on other sites

Igen, elolvastam. De akkor részletezem is, amit leszűrtem belőle:

- Ha kivesszük az iOS 5-öt (mivel az a cikk írója szerint annyira új), akkor is az Android nyer.

- De azért úgy kellett volna megcsinálni az iOS 5-öt, hogy azért a programok nagy része kompatibilis legyen. Kevés olyan alkalmazással találkoztam ICS-en, amivel gondok lettek volna.

- A "legjobb" alkalmazások tekintetében 3-szor annyi leállás volt az iOS esetében, mint Android-nál, pedig azokat valószínűleg jobban fejlesztik, mint a többit.

- Android-on az alkalmazások automatikus frissítése csak egy lehetőség, de aki kézzel nem frissít, az be se fogja kapcsolni ezt a funkciót.

- Az, hogy a fejlesztők napokkal-hetekkel késnek a frissítéssel, végülis nem az iOS hibája. Egyszerűen magát a rendszert hülyén csinálta meg az Apple.

 

Kicsit más téma, de a topichoz tartozik:

Egyébként az Android fejlődésének előnye szerintem abban rejlik, hogy kiadják a forráskódot, így a modderek is képesek kijavítani benne a hibákat. A későbbiek folyamán pedig ezt felhasználhatják a fejlesztésnél.

Ebből a szempontból pedig valószínűleg a Sony áll az élen. És nem csak a már említett bootloader nyitás miatt. Az ICS-ből például kiadták a béta verziót, hogy az emberek maguk tesztelhessék és elmondhassák a véleményüket. Na meg gondolom itt is volt egy-két átvett javítás a modderektől. Igaz, a 4.0.3 "megbukott", gyorsan lett is 4.0.4.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a custom ROM-ok koronázatlan királyának, a Cyanogen csapatnak telefonokat adtak, hogy tudjanak fejleszteni. Igaz, ebben nem ők voltak az elsők, hanem a Samsung még a Galaxy S II-vel.

Link to comment
Share on other sites

Bozek

De említhetném azt is, hogy iTunes nélkül nem tudsz gépre se másolni dolgokat.

Ez így nem igaz. Képet/videót simán tudsz iTunes nélkül gépre másolni. Sőt! iCloud segítségével akár már automatikusan és vezeték nélkül is lehetséges mindez. Én konkrétan alig használom az iTunes-t, max ha zenét rakok rá, vagy az app-okat felszinkronizálom a gépre. Havonta kb. 2-3 alkalom na bumm.

Nincs Flash támogatás

Kinek kell flash? Halál a flash-re! Pár év és egyik mobileszközön sem lesz flash.

Nincs MMS

Van.

Aki egyáltalán nem használja ki a funkciókat, az főként azért vesz iPhone-t, hogy menő legyen

Miért ez androidnál nem így van? Vagy bármelyik másnál?

Nem azt mondom, hogy az Android a tökéletes, de mégiscsak olcsóbb, mint egy iPhone

Az S3-mal már ez is megdőlt, hogy olcsóbb a droid.

 

Jól írta Dawide Heavens, az iOS sokkal gördülékenyebb az androidhoz képest, fix 60 fps-sel lehet swipe-olni az oldalak között akadás nélkül, mindezt max. 800 MHz-en! Androidon mikor lesz ilyen? Másik nagy előny: az AppStore. Jóval nagyobb a választék és sokkal igényesebbek az app-ok. Aztán ott van a terméktámogatás. Most jön ősszel az iOS6 és még a lassan 4 éves iPhone 3GS-re is fel lehet majd tenni. Androidon mikor lesz ilyen? Aztán az értékállóság. Letelik a hűségidő, még mindig baromi jó áron lehet túladni az iPhone-on. Tehát ha azt nézzük, jó befektetés is. Abba meg bele se menjünk, hogy mennyi Apple szabadalmat sértettek már meg. És még lehetne folytatni bőven a listát az előnyökről (iCloud, PhotStream, OTA update, iMessage, Not. center stb stb), de aki nem akarja ezt belátni, annak úgy is hiába törném magam.

 

szerk.: Ja és volt dolgom androiddal (nem belépő kategóriással!), úgyhogy tudom miről beszélek. Már az első frissítésnél elment a kedvem, amikor úgy lefagyott, hogy az akksit is ki kellett bányászni. :D Soha többet, köszi.

Link to comment
Share on other sites

Kinek kell flash? Halál a flash-re! Pár év és egyik mobileszközön sem lesz flash.

Nem az számít, hogy mi lesz pár év múlva. Jelenleg még használják a Flash-t és ezt nem támogatja az iOS.

 

Az S3-mal már ez is megdőlt, hogy olcsóbb a droid.

Az S3 csak egy Android-os telefon a sok közül, nem csak a Samsung gyárt telefont.

 

Másik nagy előny: az AppStore. Jóval nagyobb a választék és sokkal igényesebbek az app-ok.

Erről kérdezd meg a fejlesztőket is, hogy melyik a jobb. Pont fentebb idéztem egy cikkből, hogy a frissítésekre jóval többet kell várni, mint a Google Play esetében.

Az meg, hogy mekkora a választék, hidegen hagy. Mondj legalább 3 olyan alkalmazást, amire nem lehet Android-on alternatívát találni.

 

Aztán ott van a terméktámogatás. Most jön ősszel az iOS6 és még a lassan 4 éves iPhone 3GS-re is fel lehet majd tenni. Androidon mikor lesz ilyen?

Ez nem az Android hibája. Jó példa erre, hogy az X8-ra is megcsinálták a custom ICS-s ROM-ot például. De ez amúgy is rossz összehasonlítás, mivel az Apple a saját telefonjaira gyártja az iOS-t, míg a Google másokéra az Android-ot.

 

Abba meg bele se menjünk, hogy mennyi Apple szabadalmat sértettek már meg.

Azokról a szabadalmakról beszélsz, amiket másoktól elloptak, majd levédettek?

 

Bár biztos nem innen lopta az Apple, de tetszik:

http://www.youtube.com/watch?v=RGPTq9F_wkI

 

A többiről is ejtek néhány szót:

OTA Update van más telefonokban is, az iCloud pedig megoldható ezerféleképpen.

Viszont a Notification Center-el helyben vagyunk, az egy Google szabadalom, amit szépen elloptak.

Ha nem hiszed:

http://www.google.com/patents/US20090249247

 

 

Milyen Android-al volt dolgod, ha szabad kérdeznem?

Link to comment
Share on other sites

Egyébként szerintem az okostelefonokon futó operációs rendszer elődjének tekinthetjük a Nokia Symbian-ját.

 

Az okos telefon mitől okos telefon?

Mert ha csak attól ,hogy van rajta wifi + megnyitja doc ,pdf stb.Emlékszem 2007-be osztály társamnak olyan nokiája volt amin volt Word ,Excel ,Access stb és még Wifi is.

Link to comment
Share on other sites

Látom jól megtaláltuk egymást :D De sebaj, nem csüggedek. Menjünk sorba:

Nem az számít, hogy mi lesz pár év múlva. Jelenleg még használják a Flash-t és ezt nem támogatja az iOS.

Már teljes egyetértés van abban, hogy a flash-et le kell váltani a mobileszközökben. Még hiányát egyszer sem éreztem, előnyeit viszont annál inkább: kevesebb reklám jelenik meg, gördülékenyebb a böngésző, ezáltal nyilván kevesebbet is fogyaszt. Most az a baj, hogy erre az Apple-nél már régesrég rájöttek? Vagy te még akkor is ragaszkodni fogsz hozzá, ha már egyik patformon se lesz jelen?

Erről kérdezd meg a fejlesztőket is, hogy melyik a jobb. Pont fentebb idéztem egy cikkből, hogy a frissítésekre jóval többet kell várni, mint a Google Play esetében.

Az meg, hogy mekkora a választék, hidegen hagy. Mondj legalább 3 olyan alkalmazást, amire nem lehet Android-on alternatívát találni.

Lehet, hogy többet kell, mert az Apple megszűri a feltöltött alkalmazásokat. Androidnál boldog-boldogtalan tölthet fel a Play-re. Ez minőség szempontjából, meg biztonsági szempontból sem túl előnyös.

Alternatívákat lehet persze találni. De pl. egy garageband színvonalú zeneszerkesztő app-ot elég nehéz lenne találni a Marketen.

Ez nem az Android hibája. Jó példa erre, hogy az X8-ra is megcsinálták a custom ICS-s ROM-ot például. De ez amúgy is rossz összehasonlítás, mivel az Apple a saját telefonjaira gyártja az iOS-t, míg a Google másokéra az Android-ot.

Tudom, hogy ez nem a droid, hanem a gyártó hibája, de ez engem mint felhasználót nem érdekel. Az érdekel, hogy ne avuljon el fél év alatt a telefon, amiért kiadtam 100+ ezret. Persze tudom, rútolással minden megoldható, de a nagy többség mindig a hivatalosra vár, és legtöbbször sajnos csak az igérgetéssel kell beérniük.

Azokról a szabadalmakról beszélsz, amiket másoktól elloptak, majd levédettek?

Ha valamit lemásoltak és levédettek az még nem feltétlen szabadalom sértés. Akkor miért nem védették le ők, ha annyira féltették? Őbajuk. Nem azt mondom, hogy az Apple-nél csak szentek vannak, de azért nehogy kihozzuk már hogy az iOS egy droid koppintás. Hál' Istennek egy csepp android-os vonása sincs. Fordítva viszont ez nem mondható el. Nemhogy a belsőt, de még a külsőt is kopizzák előszeretettel (lsd. galaxy ace, galaxy tab). Meg amúgy is nagyon kíváncsi lennék, hogyha 2007-ben nem mutatja be Jobs az iPhone-t, akkor hol tartana most az Android. Hát egy biztos: nagyon nem ott ahol most tart.

Viszont a Notification Center-el helyben vagyunk, az egy Google szabadalom, amit szépen elloptak.

Ez a not. center megoldás jailbreak-elt iphone-on már akkor elérhető volt, amikor ez a Google-nél még csak egy gondolat szikra volt. Ha meg valami annyira szabadalmaikat sérti, akkor miért nem perelnek? Én valahogy mindig azt hallom, hogy többnyire az Apple pereli a többieket a szabadalmak miatt, nempedig fordítva.

 

Kérlek szépen egy LG Optimus 3D volt az illető. Szép nagy kijelző hurrá, 3D hurrá, használhatóság zéró, terméktámogatás zéró. De akkor már én is megkérdezem, hogy használtál-e/tapogattál-e iPhone-t valaha, vagy csak alapból ellene vagy, mert alma jel van rajta?

Link to comment
Share on other sites

bandi 19: Vivaz-on az volt. Hát köszönöm, többet soha. :)

 

baro130: Legalább pörög a topic. :)

 

Már teljes egyetértés van abban, hogy a flash-et le kell váltani a mobileszközökben. Még hiányát egyszer sem éreztem, előnyeit viszont annál inkább: kevesebb reklám jelenik meg, gördülékenyebb a böngésző, ezáltal nyilván kevesebbet is fogyaszt. Most az a baj, hogy erre az Apple-nél már régesrég rájöttek? Vagy te még akkor is ragaszkodni fogsz hozzá, ha már egyik patformon se lesz jelen?

Semmi bajom sincs az Xperia Neo-n a böngészéssel, még úgy se, hogy van Flash. Na meg ha Opera Mobile-t használok, ott be is tudom állítani, hogy csak akkor nyissa meg, ha én úgy döntök. Addig, amíg nem nyer teljesen teret a HTML5, szükség van a Flash-re. Utána már nem fogok ragaszkodni hozzá, hidd el.

 

Alternatívákat lehet persze találni. De pl. egy garageband színvonalú zeneszerkesztő app-ot elég nehéz lenne találni a Marketen.

Jól néz ki ez a Garageband, na de 801 mega??? Legutóbb a FIFA2012-őn akadtam ki, az 1,2 gigát akart letölteni...

Esetleg a PocketBand Pro nem alternatíva? Csak rákerestem és úgy találtam, szóval nem próbáltam.

 

Ha valamit lemásoltak és levédettek az még nem feltétlen szabadalom sértés. Akkor miért nem védették le ők, ha annyira féltették? Őbajuk. Nem azt mondom, hogy az Apple-nél csak szentek vannak, de azért nehogy kihozzuk már hogy az iOS egy droid koppintás. Hál' Istennek egy csepp android-os vonása sincs. Fordítva viszont ez nem mondható el. Nemhogy a belsőt, de még a külsőt is kopizzák előszeretettel (lsd. galaxy ace, galaxy tab). Meg amúgy is nagyon kíváncsi lennék, hogyha 2007-ben nem mutatja be Jobs az iPhone-t, akkor hol tartana most az Android. Hát egy biztos: nagyon nem ott ahol most tart.

Nem szabadalom sértés, de azért nyílt forráskódú dolgokból "lopni", majd levédetni és sajátként feltüntetni nem épp gerincességre vall. Nem azt mondtam, hogy Droid koppintás az iOS. Csak azt, hogy ők is loptak bőven.

Az meg, hogy a belsőt lekopizzák, érdekes felvetés... Tudtommal a Samsung az Apple egyik legnagyobb alkatrész beszállítója. Az iPhone 4S-ben Sony kamera van.

Hogy hol tartana az Android, azt nem tudhatjuk biztosan. Ha nincs iPhone, akkor lehetséges, hogy a fejlesztők a Google-nál kötnek ki. Itt csak feltételezésekre alapozhatunk, mivel tényekre nem tudunk.

 

Ez a not. center megoldás jailbreak-elt iphone-on már akkor elérhető volt, amikor ez a Google-nél még csak egy gondolat szikra volt. Ha meg valami annyira szabadalmaikat sérti, akkor miért nem perelnek?

Mikor? Már 2008-ban megvolt ez a megoldás? Merthogy a linkelt szabadalom dátuma 2009. január 30. Valamint jailbreak-elt iPhone-on volt elérhető, ami ugyebár nem hivatalos megoldás az Apple részéről.

 

Az meg, hogy nem perelnek, nem igaz. Pár részlet a Google-n talált cikkekből:

"A Nokia az év utolsó napjaiban újabb frontot nyitott az okostelefonok piacán folytatott háborújukban az Apple ellen"

"Az átlagember számára banális témájú perek közül a legújabban a Samsung az emotikonok megjelenítése miatt perli az Apple-t."

"A kilencvenes évek közepén fénykorát élő, immáron a VIA Technologies tulajdonában lévő S3 Graphics még tavaly júniusban fordult a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz, a vállalat állítása szerint az Apple négy szabadalmát is sérti az asztali és hordozható eszközeiben."

"A Motorola pert indít az Apple ellen, mert szerinte a cég összesen 18 szabadalmát sérti."

"Az Eastman Kodak kedden jelentette be, hogy egyes digitális képkezeléssel kapcsolatos szabadalmai megsértése miatt panaszt nyújtott be az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (U.S. International Trade Commission, ITC), és pert indított az Apple, illetve a HTC ellen a New York-i kerületi bíróságon."

"Harminchét mű szerzői jogainak megsértéséért kilenc kínai író perli az Apple-t"

"Eminem ismét pereskedik! Ezúttal az Apple céget támadja, miután az Apple iTunes zenei letöltő készülékeinek, az iPod-reklámjaihoz Eminem engedélye nélkül használták fel a "Lose yourself" című dalának részleteit."

"Az iCloud Communications perli az Apple-t az iCloud márkanév miatt."

 

De egyébként meg a mobilvilágban perel mindenki mindenkit. Volt régebben egy ábra erről valahol a NET-en, hát eléggé keszekusza volt minden.

 

Az LG amúgy mikor gyártott értelmes telefont? Ez is csak a hype része volt, hogy 3D meg satöbbi.

 

Ne de végül csak megfogtál. Nem használtam iPhone-t és nem is akarok. Sose mondtam, hogy rossz. Csak hogy nem annyira jó, amennyire sokan beállítják.

Nincs bajom azokkal, akik iPhone használnak. Leljék benne örömüket. Az egyetlen problémám akkor van, amikor meg akarnak győzni, hogy az a tökéletes telefon.

Link to comment
Share on other sites

Nincs bajom azokkal, akik iPhone használnak. Leljék benne örömüket. Az egyetlen problémám akkor van, amikor meg akarnak győzni, hogy az a tökéletes telefon.

Az iPhone közel sem tökéletes, ezért nem is erről akartalak meggyőzni nyilván. Csupán az ellenérveidre írtam le a tapasztalataimat. Nekem sincs semmi bajom a droidosokkal, sőt, 90k-s árszint alatt az androidot egy jó megoldásnak tartom. De amikor egy iPhone4+/GalaxyS2+ árszintről van szó, ott már azért el lehet gondolkodni melyik éri meg jobban hosszútávon. Ja és ha lesz lehetőséged rá, azért próbálj ki egy iPhone-t, hidd el, más lesz a véleményed. Mert amit a droidos fórumokon olvasni szifon szidásokat, az csak szokásos troll szöveg, legtöbbször irigységből fakad, nem kell bedőlni neki. :) Peace! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 6 months later...

Én személy szerint a droid rendszert kedvelem,kellően gyors,és ami a legfontosabb olyan amilyennek én szeretném látni,egyedi rendszert tudok csinálni.

Az IOS-el annyi gondom van hogy korlátolt maga az egész,kipróbáltam igen,páromnak Iphone van,hw szinten meg ugye szintén korlátolt.

Nem szólok le semmit,én ezt használom más meg azt. Mondjuk csuklóból WP-t nem vennék,biztos jó az adott hw ami alatta pörög,de a rendszerrel vannak problémáim .

Link to comment
Share on other sites

Nekem most Symbian 3-as telóm van (Nokia N8). Meg vagyok vele elégedve nagyon. Előtte volt ZTE Skate-m amin Android 2.3.5 volt nyilván, Annál sokkal jobb ez az újabb Symbian. De ha 4.0 feletti Androidot használnék akkor valószínűleg más lenne a véleményem.

Link to comment
Share on other sites

tiger105: Azért döntöttem először az Android mellett, mert azt ígérték, hogy

  • ingyenes frissítések lesznek az operációs rendszerhez (Samsung Spica Android 2.1-el lett véve azóta sincs rá hivatalos frissítés) (A régebbig Spicák 1.6-ossal futottak.)
  • az új appok is kompatibilisek régebbi android verziókkal vagy korlátozottan, de használhatóak (egy csomó program kiírja, hogy min 2.2-es kell rosszabb esetben ez csak telepítés után derül ki)

Ezekkel még nem is lenne olyan nagy baj, hiszen nem lehet támogatni vagy frissíteni egy régebbi rendszert a végtelenségig.

 

De a következő idegesítő hibákkal már nem tudtam kibékülni:

  1. Ha hívnak 5 másodperc míg a 100 fős telefonkönyből megjeleníti a nevet.
     
  2. Ha kb. 16MB-nál kevesebb a hely a telefonon nem fogad sms-t.
     
  3. A telefon idővel egyre lassabb lett. Szervízben újra rakták a szoftvert és jó volt kb. 3 napig utána újra belassult a telefon. Ezt nyáron eljátszottuk párszor, hogy hetente újra rakták és akkor újra a régi volt a telefon néhány napig.
     
  4. A Google programok amik alapból rajta vannak már annyi frissítést leszedtek, hogy a telefonról minden mást le kellett törölnöm. (Sajnos csak a 2.2-estől lehet a memórikártyára telepíteni programokat).
     
  5. A menüje néha jobban akad, mint a Samsung S5230-nek.
     
  6. Mivel kevés lett a hely, vissza kellett térnem az alap zenelejátszóra. Aminél ha véletlen lejátszást használok akkor a második játszott szám, mindig a lista első száma.

Amit Igo-t adtak hozzá néha már betöltéskor kifagy. Ha betölt akkor 2-3 perc mire lesz jel, ez nem lenne baj de útközben is mindig kifagy, úgy pedig nehéz közlekedni.

 

De amik tetszenek benne:

APK telepítés bárhonnan, ez Windows Phonera alapból nincs.

Rengeteg ingyenes program.

Bele lehet tekerni a számokba.

 

Új telefonom pedig még nem lesz egy darabig, ilyen drágán biztosan nem. Szóval az első androidod telefonom ezért volt csalódás.

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm, hogy leírtad. Elmondom a véleményemet a felsorolt problémáidról.

 

Röviden: azért csalódtál az Androidban, mert nem megfelelő hardvered volt hozzá (és a 2.1-es Android még kezdetlegesnek mondható a jelenlegiekhez képest)

 

Hosszan:

1. Telefon hibája, mert gyenge a hw.

2. Telefon hibája, mert gyenge a hw.

3. Telefon ÉS kezdetleges rendszer hibája, gyenge hw, nem kiforrott rendszer.

4. Telefon hibája, mert gyenge a hw.

5. Telefon hibája, mert gyenge a hw.

6. Telefon hibája, mert gyenge a hw, kicsit a lejátszó-szoftver hibája is, mert bugos, DE az nem az Android hibája.

7. Telefon hibája, mert gyenge a hw, azért az IGO-nak kell egy kis kraft, cserébe korrekt cucc nagyon, X8-on jól ment nekem viszonylag sebességben is, és a jel megtalálása is a telefonban lévő gps modultól függ, ugyan csak a kezdő Androidos telóm hoznám fel (X8), annak nagyon jó volt ez a modul, haver SGS-ét nagyon durván elgatyázta ilyen téren.

 

Nos, most lehet, hogy kicsit úgy érzed én mindent ráfogok a telefonodra, csak hogy "védjem" az Androidot, de hidd el nem így van. A 2.1-es Android tényleg kezdetlegesnek számított több dologban is, tudom mert most DEFY-om van (az X8 után) és azon a főzött ROM nagyon patent és a gyári sem volt rossz.

 

Szóval a felsorolt hibák kb 80%-át helyből ki lehet küszöbölni egy Androidhoz illő hardverrel. A maradék 20%-ot ami ténylegesen az Android hibája, meg már kiküszöbölték az új verziókban.

 

Mindent összevetve, hidd el nekem, hogy ha most vennél egy Androidos telefont 60k Ft körül, azzal ég és föld a használat. Nem kell 180k Ft-ért venni SGS3-at...annyi pénzt én sem adnék érte sosem. Így én azt mondom, ne írd le az Androidot, hanem nyugodtan vegyél majd olyan telót következőre is.

Link to comment
Share on other sites

Pontosításképp: Nem az androiddal van a baj, hanem a céggel, ami a telefont alá rakja... custom romokkal még egy 20-30k-s telefon is megtáltosodik, még ha nem is sokkal, de azért érezhetően. Viszont a cégeknél csak addig tart a tudomány, hogy rárakják az adott romot, mint a 2.1 és kész, nem adnak rá több frissítést, mert minek? A paraszt szenvedjen vele, ha már a legolcsóbbat vette... Persze érthető, hogy nemfognak több éves telefonra is új romokat rakni, mert az nekik nem éri meg, de ez sajnos semmilyen formában nem az android hibája.

 

Az meg nem megoldás, hogy te raksz rá új szoftvert, mert ha érdekel a téma, akkor megcsinálod, mert csak jobb a telefon erejét 100%-an kihasználni, viszont aki nem ért hozzá, az meg szenved vele, mert lassú, mert gyorsabban merül, indokolatlanul akad.

 

Szóval amit mond, az jogos probléma, azt a telefont így adták ki, most ne kelljen már vennie középkategóriás telefont, ha nincs rá pénze, csak hogy kapjon egy használható telefont.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...