Jump to content
PirateClub.hu

Prometheus


hankock
 Share

Recommended Posts

Prometheus

 

prometheus-postera2.608x898-2.jpg

 

Renedező: Ridley Scott

 

Szereplők: Michael Fassbender ... David

Idris Elba ... (rumored)

Charlize Theron ... Vickers

Noomi Rapace ... Elizabeth Shaw

Logan Marshall-Green ... Holloway

Sean Harris

Rafe Spall

Kate Dickie

 

 

Tartalom (lehetséges szinoszis) vigyázat spoiler:

Egy kutató csoport Afrikába indul ahol egy kutatóexpedíció során olyan tárgyakat találnak amelyek arra adnak bizonyítékot, hogy az emberiséget genetikailag fejlesztette ki egy fejlett, földönkívüli civilizáció. Az idegenek űrutazók Földönkívüli Istenek amelyek terraformálták a Földet annak érdekében, hogy gyermekeiknek, az emberiségnek, ideális otthont és lakható környezetet teremtsenek. A kutatók megtalálják az ásatás során az idegenek anyabolygójának, a „Paradicsomnak” a koordinátáit és pontos helyét.

 

Egy Weyland Corp. nevű térsaság hónapokon belül el is küld egy Prometheus nevű űrhajót legénységével. A fénysebességnél gyorsabb utazásnak hála néhány évvel később elérkeznek a Zeta Riticuli rendszerbe, ahol találkoznak is ezzel az idegen organizmussal. Az idegenek nagyon büszkék teremtményeikre, az emberiség az első gyermekük, akik ilyen intelligencia szintre jutottak. A földönkívüliek egy csodálatos de hátborzongató bolygóra viszik a legénységet, ahol megosztják biotechnológiai tudásuk egy részét. Szaporodásuk lényével is megismertetik az embereket. Az űrevolúció következtében kifejlődött egy pókszerű lény, mely egy idegen fehérje megtermékenyítésével világra hozta az első földönkívüli lényt, a királynőt, majd egyre többet és többet. A királynő tojásokat tojt melyekből újabb pókok, az arctámadók jöttek világra. Ezek még élő de már gyenge idegenekbe petéztek melyekből újabb földönkívüliek születtek. És azóta ez a hagyomány.

 

Hiába avatják be azonban ezekbe a dolgokba az idegenek a legénységet, ez a Prometheusz egyik utasának nem elegendő. Ellopja a terraformálás „biológiai forráskódját”. Reménykedik, hogy az emberiség ezáltal egyenrangúvá válhat a teremtőivel. Az Idegen Istenek azonban nem csak tudósok, hanem könyörtelen hódítók is egyben, akik elpusztítják azokat a bolygókat, ahol nem tekintik őket egyenrangú feleknek. Az eddig békés, rokonszenves idegenek szimatot fognak és kezdenek eléggé barátságtalanul viselkedni az emberekkel, akik arra jutnak érdemes inkább gyorsan eltűnni a bolygóról. A Földönkívüli Istenek a menekülő űrhajósok után küldik legfélelmetesebb biofegyverüket, amit arra használnak, hogy megtisztítsa a bolygókat, mielőtt megkezdődne a kolonizáció. Ám a terv nem jön be. Az embereknek sikerül visszafordítaniuk a biofegyvert, az alkotóik ellen: egy nagyobb, veszedelmesebb, gyorsabban szaporodó verzió támadja meg a Paradicsomot. Ezt követően felszállnak. Egy túlélő Idegen Isten azonban egy ismerős űrhajó fedélzetén követi a Prometheust – a küldetése: elhozni az Istenek haragját a Földre.

 

Jó ötven év múlva, az „Idegen Istenek” egyik genetikai maradványa, a klasszikus Alien az, amely egy arctámadó segítségével elindítja a poklot a Nostromo fedélzetén a Nyolcadik utas: a Halálban, a revans érdekében.

 

 

Bemutató: 2012.junius 8.

 

imdb

Módosította hankock
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Az első képek:

 

PHjnShLc1Ad9ml_1_m.jpg

 

PHKTp7q2htuENR_1_m.jpg

 

Ridley Scott éppen az Alien előzményfilmet, a Prometheust forgatja, sőt nem is egy, hanem két részt készít. A főbb szerepekre Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba és Guy Pearce szerződött le, elvileg fél évig tart a forgatás. Rapace számára jó döntés volt bevállalni a filmet, hiszen a Sherlock Holmes 2-vel megalapozza hollywoodi karrierjét, a Prometheusszal pedig a sztárok között találhatja magát.

 

A forgatás helyszínéről, már csak az alienek hiányoznak az alagútból.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Kiszivárgott a sztori!

 

Ridley Scott ezekben a percekben is forgatja a Prometheus című Alien alkotását, melyet Londonban visznek véghez és legnagyobb szerencsétlenségükre fény derült a történetre.

 

[FIGYELEM! SPOILER VESZÉLY!]

2058-ban járunk, mikor afrikai ásatások során olyan leletre bukkan tudósok egy csoportja, ami szerint egy idegen faj hozta létre az emberiséget és a Földet is. A többi információ között a legfontosabb mégis egy koordináta, amely elvezet az idegenek otthonába. A Weyland társaság az új felfedezés reményében egy Prometheus nevű űrhajót indít megfelelő szakemberekkel a fedélzeten, ami pár év múlva el is éri célpontját, a Zeta Riticuli csillagrendszert. Az új világ valóban létezik, lenyűgözőbb, mint amit valaha is láttak vagy tapasztaltak és találkoznak az idegen fajjal is. A lények büszkék arra, hogy teremtményeik ilyen szintű tudásra és technológiára tettek szert ezért megjutalmazzák őket összes eddigi biológiai ismeretükkel, azonban az emberek között akad egy kapzsi, aki ennél többet akar és meglopja őket. A lények bosszúból egy ragadozót uszítanak a csapatra, azonban arra senki sem számít, hogy a ragadozó mindenki ellen fordul és tovább fejlődik...

[spoiler VÉGE] A Prometheus 2012. június 8-án kerül vetítésre világszerte, a főbb szerepekben Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba és Guy Pearce.

 

Forgatási képek:

 

12287563_c16e5b184142a1431ad6341168bfa228_m.jpg12287561_640d731f6b433c317a05105f4f2711d1_m.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Prometheus - Izlandon is forog a kamera

Egészen pontosan két hete kezdődött meg a Prometheus forgatása Ridley Scott elgondolásában, aki állítólag teljesen szabad kezet kapott a stúdiótól...

 

A stáb a Hekla vulkán mellett vert sátrat, de a forgatás csak két hete kezdődött meg és természetesen nem az egész film játszódik majd itt, csak 15 perc. Ridley Scott boldogan számolt be az IceNews munkatársának arról, hogy remek hangulatban zajlott a szóban forgó jelenetek elkészítése, és elárulta azt is, hogy Michael Fassbender, Charlize Theron és Noomi Rapace utazott velük a helyszínre, ami jelent egy kis plusz információt. Scott külön kiemelte a Dettifoss vízesést, ami szerinte Európa legnagyobb volumenű víz alkotta látványossága és szintén bemutatkozik a Prometheus-ban. Ha szerencsénk van, a jövő héten esedékes Comic-Con 2011-en többet megtudunk a filmről, addig be kell érnünk a fenti képben valóü gyönyörködéssel. A Prometheus egyébként 2012. június 8-ra van datálva, a fenti színészek mellett Guy Pearce, Ben Foster és Idris Elba is a fedélzeten tartózkodik.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Én őszintén bízom benne, hogy ez a sztori nem valósul meg. Totál agyonvágná a világot. Scott egy zseniális rendező, biztosan ki tudná hozni a maxot ebből, de szerintem nem kellene mindent a szánkba rágni. Pont az ismeretlen tette annyira idegesítően ijesztővé azt a megkövült idegent az első részben, rábízták a fantáziánkra. Csinálják meg, csak ne az Alien világba!

Túl bugyuta a sztori.

 

SZERINTEM.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Részletek a Prometheus történetéről

A 20th Century Fox a Prometheus hivatalos Facebook oldalán osztotta meg a legújabb részleteket a történetről. Spoilerveszély! Íme:

"Ridley Scott, az Alien és a Szárnyas fejvadász direktora visszatér, hogy ismét maradandót alkosson a műfajban. A Prometheus-szal létrehoz egy új úttörő mitológiát, amelyben egy csapat felfedező egy olyan nyomra bukkan, amely megválaszolhatja az emberiség eredetét a Földön. Ennek köszönhetően az univerzum legsötétebb sarkába utazik ez a néhány ember, akiknek félelmetes harcba kell indulniuk, hogy megmentsék a jövőt és az emberiséget."

Egyelőre csak ennyit árultak el, szóval még mindig nagyon képlékeny a történet. A Prometheust Ridley Scott rendezi Damon Lindelof és Jon Spaihts forgatókönyvéből, melynek forgatása jelenleg is zajlik. Az a bizonyos piros betűs nap 2012. június 8-án esedékes.

filmnews.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
James Cameron rendezi a Prometheus 2-őt?

 

A Titanic 3D premierje alatt James Cameron rendezőt megkérdezték, mi a véleménye Ridley Scott Alien franchise-hoz való visszatéréséről, illetve hogy tervezi-e megnézni a Prometheus-t.

“Az első sorban leszek Ridley új filmjén” – felelte. “Ridley visszatérése egy újabb Alien film készítésére minden rajongó álm. Én akkora rajongója voltam az első filmnek, hogy el is akartam elkészíteni a másodikat.”

Mint tudjuk, Cameron meg is rendezte az Alien franchise második – és sokak szerint legjobb – részét, A bolygó neve: Halál-t, így megkérdezték arról is, a Prometheusnak is készítene-e folytatást, ha úgy alakul:

“Ez vicces. Amikor a Fox először megkérte Ridley-t, hogy csináljon egy újabb Alien filmet, ő inkább valami eredetit szeretett volna készíteni ahelyett, hogy a franchise-t folytatja. Amikor megkeresett engem, én éppen az Avatar-on dolgoztam.” – mesélte. “Leültünk és beszélgetünk az Alien-ről, és megláttuk, hogy a sztoriban hatalmas lehetőségek rejlenek. Honnan jöttünk? Mi jelent embernek lenni? Ezek olyan dolgok voltak, amiket Ridley eredetinek talált, és be akart építeni a filmbe”.

Cameron így folytatta: “Nem tudom, Rdley nem gondolta-e meg magát, de ezek alatt a korai beszélgetések alatt azzal az ötlettel állt elő, hogy én rendezem meg a folytatást. Ezért van még további űr a Prometheus és az Alien között. Itt válaszolnánk meg a kérdéseket, amiket a Prometheus felvet.”

Amikor rákérdeztek, hogy ez azt jelenti-e hogy ő akarja rendezni a Prometheus 2-őt, Cameron így felelt: “Meglátjuk. Jelenleg az Avatar 2-őn dolgozom, ha a Fox meg akar várni… meglátjuk, mi lesz.”

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

17 perccel hosszabb lesz a Prometheus Blu-ray változata

 

Charlize Theron nemrégiben a Prometheus sci-fi népszerűsítő kampányának keretében részt vett egy rövid beszélgetésen, ahol az újságírók kérdésére válaszolva elárulta, hogy nem csupán a mozifilmre, de Blu-ray kiadásra is érdemes lesz várni, ugyanis az a június 7-én bemutatásra kerülő változathoz képest 17 perccel hosszabb lesz (A mozifilm, ami egyébként már teljesen készen van, 1:59 perces)

Az extra percek tartalmáról természetesen semmit sem tudni, Ridley Scott igazából még a film szinopszisát is csupán nagy vonalakban árulta el – valószínűsíthető nem egy vagy két nagyobb jelenetről, hanem a film egészében elosztott percekről beszélünk.

A korongos megjelenés persze még odébb van – a mozi lecsengéstől függően leghamarabb év vége felé kerülhet a polcokra -, előbb várjuk meg, mekkora sikert arat majd mozikban.

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ez a wikipédiás leírás annyiban igaz, hogy találnak egy térképet, ami elvezeti őket a bolygóra. A többi valaki igencsak élénk fantáziájának a szüleménye, aki látta a trailereket, az tudhatja, hogy nem erről fog szólni, már az afrikai ásatás is hülyeség, mert ugye egy

barlangban

találja meg Shaw a rajzot. A másik marhaság, hogy ellopják az idegenektől a.... és rájuk szabadítanak valami szörnyet, ilyet sem láttam egy trailerben sem, semelyik más oldal nem ír ilyenről, pedig én már a kezdetektől végig kísérem a filmmel kapcsolatos híreket napi szinten, max. az lehet, hogy magukkal visznek egy ampullát, meg egy fejet, amit láthatunk a trailerben is, és amiket vizsgálnak. Sokkal inkább arról fog szólni, hogy:

 

Shaw és Holloway találnak egy barlangrajzot, aminek a motívumai más kultúrák, civilizációk hátrahagyott rajzain, kőtábláin is megtalálhatóak, és ami arra enged következtetni, hogy azok a rajzok egyfajta csillagtérképet ábrázolnak, ami egy olyan fajhoz vezet el, ami már az ősi időkben meglátogatta a Földet, vagy egyenesen ők alkották az embereket. A Weyland iparvállalat segítségével a Prometheus nevű hajón elindulnak a bolygó felé, ahol feltételezhetően megtalálják majd az idegen lényeket. Mondani sem kell, így így is lesz.

Ám, amit nem tudunk még, az az, hogy kik is ezek lények, mik is azok az ampullák amiket talál a Prometheus legénysége, mi van bennük, mi az kígyószerű lény, ami a trailerben látható, és elbánik pár emberrel, mitől mutálódik Fifield, mivé fog alakulni Holloway, mi lesz abból a lénnyből, amit Shawból kiszed a gép, miért akarják elpusztítani a lények a Földet, ha az Űrutasok már jártak a Földön és az ő teremtményeik vagyunk, akkor miért akarnak megölni minket?

Link to comment
Share on other sites

Ebből a képből számomra nem derül ki, hogy

ellopna is valamit

, csak annyi hogy nézi azt a valamit, amit még mindig nem tudunk, hogy micsoda.

 

De lehet, hogy igazad van, lehet, hogy másnak van igaza a dolgokról, lehet, hogy nekem. Majd meglátjuk a moziban, mert addig mindez csak találgatás, mindenki mást próbál belemagyarázni a látottakba, mert ő pont azt akarja, hogy az történjen a filmben, majd meglátjuk mit alkotott Lindelof és Spaihts a forgatőkönyvben, és hogy ezt hogy vitte vászonra Scott mester.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Már többször is nyilatkozták, hogy lesz folytatás(de gondolom, csak ha jól teljesít a jegypénztáraknál), legutóbb Lindelof nyilatkozta, hogy mindig is úgy terveztek, hogy két "gyereke" lesz a Prometheusnak. Azért a végén előbújik egy idegen, aki sokban hasonlít, a már jól ismert, ikonikus IDEGEN-re. Bár a születése sokkal jobban hasonlít az Alien 3-ban látható változatára.

 

A wikipédiás írást lelehetne cserélni, én meg mondta, hogy az a leírás egy marhaság. :D

Link to comment
Share on other sites

Ez egy kritikán aluli film,megnéztem moziban és kár volt.A,ha lehet alien féleségnek nevezni azt a valamit az is rossz helyen kelt ki mert az idegen manus az eredeti Alien film szerint a székben ült és ott tört elő belőle.Folytatásosra csinálták de a kritikáknak köszönhetően amit biztos hogy megkap,esélytelen a második rész.Vagy ha megcsinálja is jobb ha odateszi magát Ridley Scott...horrornak sem mondanám,nem volt semmi sötét és ijesztő benne ami ahhoz kell,a zenéről inkább nem mondok egy szót sem azt hittem felkötöm magam,az android magyar szinkronja az meg annyira unalmassá tette a filmet...fúúúúú.

Mondjuk ez az én véleményem,de akkor is ha már alien film akkor is sokkal többet vársz tőle,még ha előzményfilm is,és írták is azt hiszem nem magán az alien-eken van a hangsúly hanem rajtunk hogyan is teremtődtünk és hogy mennyünk látogassuk meg őket,de akkor is ezt meglehetett volna csinálni jobban is.

 

Link to comment
Share on other sites

"nyezege": Úgy látszik elnézted a filmet.

 

"ha lehet alien féleségnek nevezni azt a valamit az is rossz helyen kelt ki mert az idegen manus az eredeti Alien film szerint a székben ült és ott tört elő belőle."

 

Elsiklottál afelett a lényeges dolog felett, hogy ez NEM az LV-426, amin a Nostromo megtalálja a lezuhant tojásokkal teli űrhajót, hanem az LV-223, egy, az ugyanabban a rendszerben található bolygó, kávzi "szomszéd" bolygó.

 

"ha már alien film akkor is sokkal többet vársz tőle,még ha előzményfilm is"

 

Nem előzmény film. Új sztori, új irány, 30 évvel az ALIEN eseményei előtt, ami majd összakapcsolódik az ALIEN-el, ha lesz(nek) folytatás(ok). Azért nem előzmény film, mert nem azt taglalja a sztori, hogy mi vezetett ahhoz, ohgy lezuhanjon az idegen űrhajó az LV-426-on. Alien filmnek meg Alien film, mert a szó jelentése 'idegen', voltak benne idegenek :), te tudom, hogy mire gondolsz, nem voltak benne az ikonikus szörnyek és ezért nem klasszikus Alien film.

 

Személy szerint, nekem nagyon tetszett a film.

 

Viszont, egyrészről kicsit sok volt a marketing része a filmnek, azt suggalta, hogy ez lesz a megváltás, überelni fog mindent, így sok néző nem erre számított és csalódott a filmben.

 

Másrészről a magyar sajtó is hibás a dologban, hogy speciel itt Magyarországon is sokan csalódtak a filmben, mindenhol azt lehetett olvasni, hogy így jön az Alien előzmény, úgy jön az Alien előzmény, az index élenjárt a dologban, híreztek arról a szánalmas wikipédiás oldalról, amit valami elmeháborodott készített a filmhez, és leírta, hogy minden lény benne lesz a klasszikus Alien filmekből, -nem tudom melyik pizsamajában álmodta az, aki annyi marhaságot összeírt- ezzel azt az illúziót keltve, hogy tényleg előzmény lesz, holott Ridley Scott és a többi készítő is azt nyilatkozta lépten-nyomon, hogy ez NEM előzmény, bár 30 évvel az ALIEN előtt játszódik, de mint fentebb is írtam, nem az lesz a sztori és film vége, hogy miért zuhant le a tojásokkal teli idegen ürhajó az LV-426-on. Szóval aki tud angolul, annak javaslom, hogy inkább a külföldi sajtót olvassa, van egy jó oldal, ahol minden cikk, interjú, megtalálható ezekről a dolgokról, ajánlom olvassátok ezt az oldalt, mert ez 100%-ig csak a tényeket írja le a filmről és az egész franchise-ról és nem légből kapott kitalációkat híreznek: http://www.avpgalaxy.net/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
A Prometheus befejezése után a nézők bizonyos rétege úgy érezte, hogy sok kérdés maradt megválaszolatlanul, melyet leginkább azzal magyaráztak, hogy nyilván a folytatásokban kapnak kielégítő magyarázatot rájuk. A Bleeding Cool kiszivárogtatta a Blu-ray és DVD korongokra felkerülő kivágott jelenetek listáját, ami egészen pontosan 35 percnyi extra anyagot jelent a válaszra éhező rajongók számára. A lista a folytatásban található, de mindenkinek felhívom a figyelmét a lehetséges spoiler-veszélyre!

 

Viszont azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy a kivágott jelenetek megtekintése nem jelenti egyből azt is, hogy mindenre fényderül, hiszen okkal távolította el őket Ridley Scott a Prometheus végső verziójából. A Prometheus DVD és Blu-ray verziójára valamikor idén ősszel számíthatunk.

 

 

 

00:02:31:16 (ARRIVAL OF THE ENGINEERS) (DELETED SCENE)

00:00:58:05 (T’IS THE SEASON) (DELETED SCENE)

00:00:42:08 (OUR FIRST ALIEN) (DELETED SCENE)

00:00:42:14 (SKIN) (DELETED SCENE)

00:01:22:01 (WE’RE NOT ALONE ANYMORE) (DELETED SCENE)

00:02:57:01 (STRANGE BEDFELLOWS) (DELETED SCENE)

00:01:25:04 (HOLLOWAY HUNGOVER) (DELETED SCENE)

00:00:23:12 (DAVID’S OBJECTIVE) (DELETED SCENE)

00:03:27:07 (JANEK FILLS VICKERS IN) (DELETED SCENE)

00:03:40:12 (A KING HAS HIS REIGN) (DELETED SCENE)

00:02:01:24 (FITFIELD ATTACKS) (DELETED SCENE)

00:04:06:06 (THE ENGINEER SPEAKS) (DELETED SCENE)

00:05:30:04 (FINAL BATTLE) (DELETED SCENE)

00:05:05:19 (PARADISE) (DELETED SCENE)

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
annyi kimaradt rész maradt, hogy meg kell nézni a bővített változatot

Nem lesz bővített vagy rendezői változat, egyelőre. Ezek kivágott, törölt (DELETED SCENE) jelenetek, más lemezeknél is szokás.

 

Prometheus - No Extended Cut for now

First Blu-ray announcement without longer version

http://www.movie-censorship.com/news_en.php?ID=3878
http://www.avpgalaxy.net/2012/09/09/prometheus-dvd-menu-deleted-scenes-images/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...